Bistro Caffe, terasa din Cheile Turzii, cu mâncare gustoasă
(continuare)
După două ore în care am parcurs defileul Cheile Turzii vezi impresii, am căutat un loc în care să mâncăm... eram foarte înfometați.
Am trecut strada de la ieșirea din Rezervația Naturală Cheile Turzii spre construcțiile din lemn de pe deal în care se prepara și se servea mâncarea.
Încă din chei am discutat că vom mânca toți trei, mici, fiecare estimând numărul de bucăți în funcție de foamea care-l încerca. Eu am spus doi, soțul trei iar băiatul nostru patru bucăți.
Cu planul făcut, am început să urcăm dealul, ne-am uitat la ofertă, dar nu ne-am oprit până la ultima terasă de pe deal... oare dacă mai erau, mai urcam încă? Se pare că nu îți ieși așa de ușor din ritm... am parcurs până la capăt și traseul teraselor.
Ne-am uitat la ofertă și tare ne-au mai plăcut micii de vită, care erau dublii ca mărime față de cei de porc. Am citit că au și papanași... desertul pe care nu-l ratăm niciodată.
Ne-am așezat la rând și am comandat: 8 mici de vită (angus le ziceau ei, la prețul de 4 lei/ buc), două porții de cartofi prăjiți (5 lei/ porție), 2 porții de papanași (10 lei/ porție). Deci totalul a fost de 62 lei.
După ce am comandat, am primit un bilet cu numărul comenzii iar atunci cand au fost gata, ne-a strigat numărul.
Micii au fost foarte gustoși și mari. Am avut pâinea, muștarul și ketchup-ul din partea casei.
Papanașii au fost dintre sau cei mai buni pe care i-am mâncat. Se simțea gustul de brânză, deci nu au făcut economie atunci când i-au preparat. O porție constă într-un papanaș mare si încă două bucăți mai mici. Porția este mare, eu am împărțit-o cu fiul meu. Aceștia au multă smântână și dulceață de afine. Îi recomand, dacă treceți pe acolo. Eu cu siguranță voi mai mânca la această terasă când voi merge la Cheile Turzii.
M-a surprins oferta foarte bogată a terasei:
- ciorba zilei 10 lei, era de legume când am fost noi, cu ardei iute
- vin, mojito 8 lei
- whisky, coniac 15 lei
- limonadă, fresh de portocale, gref, mere, mixt, cocktail 10 lei
Terasa
Terasa este o construcție acoperită, cu o suprafață mare, cu bănci și mese din lemn. De asemenea mai sunt cateva mese cu bănci din lemn amplasate lângă terasa acoperită, care au umbrela de soare.
Pe fiecare masă este un pachet cu șervețele și oliviera.
De la această terasă primiti cheia de la toaleta ecologică. Lângă toaletă este o damigeana cu apă și robinet pentru spălarea mâinilor.
Aici este o trambulină pentru copii, pe care micutii sa sara pana se prepara mancarea.
În spatele terasei este traseul de tiroliana si puteti urmari coborarile, in timp ce stati la masa.
Recomandarea
Vă recomand să mâncați la această terasă, unde noi vom mai mânca în viitor, pentru că totul se prepară pe loc și este delicios.
Trimis de Dana2008 in 31.10.18 20:17:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURDA [CJ].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
papanasi
- Coordonate GPS: 46.56555600 N, 23.67194400 E - neconfirmate încă
@Dana2008: Cred ca mancarea a avut un gust de exceptie dup-asa o plimbare. Micii sigur!
Imi plac preturile! Aproape unice! E si mai usor de calculat!
In P12 e tiroliana?
@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Prețurile sunt foarte bune, ușor de calculat, multiplu de cinci, portiile mari- mai ales la papanasi, mâncarea excelentă la gust si indubitabil mult mai savuroasă după o plimbare de două ore prin Cheile Turzii.
Da, în fotografie este tiroliana, coboară un copil cu o psrssuta ca să îi franeze coborârea.
Pe curând! ????
@Dana2008: Au ce doare! Foarte tentant totul si preturile la fel. Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc frumos, Mishulica!
A fost foarte gustos tot!
Pe curând! ????
- Sep.2022 Chei ce ascund o comoara – Cheile Turzii — scris în 27.09.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Foarte Frumos — scris în 25.04.19 de felixtm din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Circuitul Crestelor Cheilor Turzii, ambii versanți — scris în 25.03.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Imagini si impresii 'la cald' din Rezervația Naturală Cheile Turzii — scris în 30.10.18 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2017 Cheile Turzii, o drumeție printre stânci abrupte cu treceri pe patru punți peste râul Hașdate — scris în 17.05.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cheile Turzii - sau crapatura de la Turda in alte cuvinte — scris în 22.07.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cheile Turzii. Un “must see” ce nu trebuie ratat — scris în 17.05.16 de vega06 din BUCURESTI - RECOMANDĂ