GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Coboară ciobanul de la munte să meargă la Sibiu. În gară, vede un chioşc şi cere o bere. Tipa îi dă o bere la doză. Ciobanu' scoate brişca, crapă cutia şi bea berea. Bineînţeles că nu se satură şi mai cere una. O ciopleşte şi pe asta. La care tipa de le chioşc:
- Baciule, cutia are un inel, tragi de el şi se deschide, de-aia e făcut. Se uită baciul la tipa şi zice:
- Inelu' ăla e pentru ăia care nu au brişcă!
Am început drumeția de astăzi observând din nou un cioban care a scos oile la păscut în zăpadă. Și am atașat deja bancul de la început. Nu de alta dar chiar nu știu de ce i-a scos ciobanul oile la păscut când zăpada e 20 cm, ce mănâncă, ciobanul să răspundă, e treaba lui. Treaba mea e să vă povestesc.
Drumeția am făcut-o în zona Sebeșul de Jos pe niște drumuri forestiere și cărări. Articolul din prezent este o completare de iarnă la articolele în care am prezentat deja locul aici și aici, dar prin această completare încerc să pun accent pe fotografii și prezentarea locului iarna.
Nu, nu este vorba de nici o pârtie de schi, nimic de genul ăsta, doar liniște, drumeții, se mai organizează partide de vânătoare (nu am observat în ultimii 2 ani), iar liniștea se mai întrerupe de căte un ATV rătăcit de turistul de la singura pensiune din zonă sau de unul din sat.
După vântul de aseară suflând dinspre creastă cu o viteză de zeci de km/h a început noaptea ninsoarea, iar dimineața am avut o surpriză albă, peisaje superbe, totul îndemna la o drumeție ceea ce am și făcut, în tovărășia familiei. Dacă la locul plecarii zăpada era doar 10 cm în locul până unde am ajuns depășea 30 cm, înaintarea era tot mai grea de asta am și luat cale întoarsă.
Drumurile, cărările folosite de noi au fost deja descrise aici pe AFA, este vorba de cele care încep de la ieșire sat Sebeșu de Jos. După părăsirea zonei de cabane puține de altfel, zăpada așternută peste noapte era neatinsă, lipseau chiar și urmele de animale sălbatice, și într-un fel am sperat să scap și de această dată de o întâlnire cu moș martin.
După ce am ajuns în locul unde se află podul de piatră istoric dar nemenționat pe nici un site am luat-o la dreapta pe o vale care se numește Ionelu. Destul de sălbatic și neaccesibil cu un autoturism, de la fundul acestuia se intră în pădure iar folosind niște marcaje de pădurari se poate ajunge până pe creastă de aici. Am folosit această cărare cândva în trecut ajungând pe creastă și din acest loc. Podul de piatră a fost construit și folosit în primul război mondial de către armata germană. Tot în acest loc a fost festivalul de muzică tehno Transylvania Calling din 2014 septembrie (știu, tocmai am menționat pe AFA a treia oară acest lucru, dar mi-a plăcut)
Plimbarea noastră a durat 3 ore, numai bună pentru mișcare în aer liber, priviți pozele și vă dați seama de ce merită o excursie aici.
Trimis de AZE in 10.12.17 22:21:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AVRIG.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Avrig şi împrejurimi, AVRIG" (deja existentă pe sait)
@AZE:
Să mă laud? Am prins primul vot și pentru tine este mereu dat cu plăcere. (acum nu sper sa-l prind mereu pe primul la articolele tale, azi am avut un moment liber și m-am plimbat puțin pe AFA, când să închid laptopul, m-am împiedicat de brișcă ????) Of, zonele astea ale tale prin care n-am mai ajuns de mult să le colind în liniște!! Cred că trebuie să-l mituiesc gras pe Cronos!
@AZE: Felicitări pentru pozele superbe! Iarna este tare frumoasă în pozele astea care, fiecare în parte, poate fi un poster!
Să aveți sărbători cu sănătate, belșug pe masă și bucurii în suflete și în casă!
Cred că v-ați prins cu toții că mie îmi place vara, marea, soarele, căldura, dar la pozele astea superbe cu iarna noastră chiar nu pot fi indiferentă! Minunate! Un peisaj mirific, îmbrăcat în alb! Felicitări!!
@elviramvio: Mulțumesc
Scopul a fost să prezint această zonă liniștită prin intermediul pozelor și nu prin cele câteva rânduri scrise.
@doinafil: Mulțumesc, la fel vă doresc sărbători fericite
@AZE: La Sibiu, până și iarna-i molcomă, calmă și liniștită!
Și-atât de frrumoasă!
P. S. N-am brișcă, dar nici bere la doză nu beau! Prefer la sticlă!
@AZE: Cam cum erau pomii imbracati in pozele tale asa am avut eu parte in aceasta dimineata in drum spre munca, si la prima ora la lumina farurilor este minunat.
Iarna este frumoasa, sa faci o excursie dupa care cu nasul si obrajii rosii de frig sa te retragi intr-un loc calduros, si daca te mai si incalzesti cu o licoare, cu atat mai bine.
Felicitari, votat cu mare drag.
@Zoazore: Așa o fi cum zici. Iarna e frumoasă doar albă, din păcate datorită climei nu este totdeauna așa. În acest moment la oraș este complet fără zăpadă.
@mishu: Mulțumesc
Înseamnă că a nins și pe acolo, mă bucur că ai avut parte de peisaje de iarnă. Cu mică-mare diferență însă dacă acolo ești în mijlocul civilizației, aici sînt în mijlocul sălbăticiei, numai ursul mai lipsea din poze (dar sînt convins că nu era departe)
Ce frumuseti avem in tara asta!!! Pozele sunt minunate, parca simt zapada scartaind sub picioare. Felicitari multe!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 În vizită la Wili — scris în 03.01.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Dimineața, la Avrig — scris în 17.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Prin Parcurile tematice de lângă Avrig — scris în 14.11.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Corabia piraților — scris în 01.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Ferma de cerbi și ciute - zona Avrig — scris în 05.05.23 de EllaMiha din MIOVENI [AG] - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La Avrig, pe urmele lui Samuel von Brukenthal — scris în 19.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La pas prin Avrig — scris în 09.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ