GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu siguranţă, mesajul meu va părea neobişnuit pentru utilizatorii AFA, deoarece îşi propune să pună în valoare un loc prin calităţile şi atitudinea omului care a gândit şi dat viaţă acestuia, şi prea puţin prin caracteristicile şi punctele tari ale locului, în cazul de faţă al unei pensiuni. În fapt, alegem să călătorim din diverse motive, iar eu mă adresez acelora care preţuiesc lucrul bine făcut, intimitatea, care au nevoie de o evadare din vârtejul cotidian, de relaxare într-un mediu rustic, într-unul din satele cele mai frumoase din Transilvania.
Aşadar, iată povestea noastră în Viscri!
În săptămâna Şcoala altfel, am organizat excursia tematică Oameni şi ziduri, unul din obiective fiind Pensiunea Viscri 125. Informaţiile oferite pe internet despre M.G., proprietarul pensiunii, m-au determinat să îl contactez şi să îl rog să le vorbească elevilor mei despre succes, oportunităţi şi riscuri asumate, despre curaj şi pasiune.
A acceptat cu bucurie să-i fim oaspeţi, aşa că, în ziua de 6 aprilie 2015, înfruntând o vreme neprietenoasă şi disconfortul unui drum anevoios (104L - semnificativ deteriorat), am intrat curioşi şi chiar neîncrezători, în gospodăria de la numărul 125. Imediat ce am intrat pe poarta pensiunii, ne-am schimbat starea de spirit, cu atât mai mult cu cât Mihai ne-a întâmpinat cu ceai cald, sirop de soc, clătite cu dulceaţă, toate home-made.
Nu ştim cum s-a scurs timpul petrecut în compania lui, timp în care, în cel mai firesc şi nonformal mod, le-a oferit celor 26 de elevi un altfel de şcoală, o adevărată lecţie de viaţă. Cu naturaleţe şi modestie, le-a povestit cum şi de ce un angajat foarte bine plătit al unei firme de consultanță imobiliară din București, decide să devină el însuşi constructorul unei pensiuni. Acum şase ani, a venit în Viscri să își cumpere o casă de vacanță și a devenit antreprenor, valorificând experiența personală de la precedentul serviciu şi înfruntând riscuri nenumărate. Am aflat cu cât efort a reuşit să restaureze şi/sau să reconstruiască o casă săsească în care să se îmbine armonios elemente definitorii ale culturii locului cu tehnologia modernă şi confortul indus de aceasta.
Investiţia lui Mihai este colosală, atât datorită gustului desăvârşit, atenţiei pentru detalii, cât, mai ales, datorită încărcăturii emoţionale a acesteia. A fost un privilegiu pentru noi toţi, elevi şi profesori, să fim beneficiari ai unor lecţii autentice de istorie şi civilizaţie, a unor lecţii cu adevărat transcurriculare, în care educaţia pentru valori se îmbină cu educaţia antreprenorială.
Elevii au trăit fiecare parte a poveștii lui Mihai, au înțeles cât de important este să identifici și să valorifici oportunități pentru dezvoltarea proprie, dar și să păstrezi valorile locului care te-a primit. Iar Mihai G. este foarte devotat micii comunități a satului, dar acest fapt nu îl împiedică să fie realist şi să recunoască faptul că majoritatea turiștilor sunt străini şi vin în număr atât de mare datorită asocierii numelui satului cu Prințului de Wales (care a cumpărat două proprietăţi în localitate).
Acestea au fost numai câteva motive pentru care vă propun să nu excludeţi din lista viitoarelor destinaţii Pensiunea Viscri 125. Vă asigur că veţi beneficia de un sejur de calitate, în casa unui om frumos, inteligent, veţi putea vizita una din bisericile fortificate din patrimoniul UNESCO, unde vă recomand să nu rataţi întâlnirea cu un alt om special, doamna Sara Fernolend.
Trimis de ETeO in 18.04.15 21:18:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VISCRI [BV].
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ETeO); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ETeO: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 „Satul lui Charles” și biserica sa — scris în 04.09.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 La Viscri, pe urmele Prințului de Wales — scris în 17.08.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 La Viscri cel lăudat — scris în 23.05.22 de RUdar din FOCşANI - nu recomandă
- Nov.2021 La plimbare prin Viscri — scris în 15.12.21 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Viscri sau „efectul agheasmă” : nu te face bine dar nici nu te omoară! Turistic vorbind — scris în 15.10.20 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Vizita la Viscri — scris în 17.01.21 de barabba54 din BOTOşANI - nu recomandă
- Aug.2020 Pozitiv și negativ la Viscri în 2020 — scris în 18.09.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ