GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Zona Praid, o descoperire care iti taie respiratia
Buna dimineata, calatori frumosi!
Cred ca titlul review-ului meu pare pompos dar pentru mine asa a fost. Nu mai fusesem in zona aceasta si am ramas placut impresionata.
Am ales destinatia pentru salina, avand 2 copii cu repetate bronsite, otite, bronsiolite.
Dupa un drum istovitor (8 ore cu opriri caci cel mic are rau de masina si a vomat de 6 ori!!!), am ajuns seara la 19 in Praid. Pensiunea am gasit-o usor (Stefania, am scris review separat), am pus bagajele in camera, ne-am schimbat si am plecat sa cinam. La recomandarea gazdei am ales restaurantul Telegdy, intr-adevar cea mai buna mancare.
Am revenit de mai multe ori la acest restaurant, si acum imi ploua in gura cand imi amintesc de ciorba de cartofi cu tarhon (a devenit un fel de madlena lui Proust pentru mine :)
A doua zi ne am facut abonamente la salina (280 ron pt 7 zile, 2 adulti si 1 copil de 4 ani, cel mic are gratuitate) si am coborat sa descoperim lumea subterana. Coborarea in mina se face cu autobuzul (circula din 30 in 30 minute) apoi mai cobori vreo 300-400 trepte... Salina, o alta surpriza placuta.
Mi-a placut mult mai mult fata de Turda (e mai futurista ca design dar pt copii lipsita de interes), f mare, multe locuri de joaca, un restaurant, 2 cafenele, o biserica, magazine, muzeu, un atelier pt pictura pt copii. Chiar nu simteam cum trece timpul si copiii erau incantati.
Fiind cu copil micut, la recomandarea doctorului, nu depaseam o ora, o ora jumatate de stat in salina.
Dupa somnul de dupa-amiaza al copiilor (eu am preferat sa citesc in minunata gradina a pensiunii), am plecat la Sovata.
Ca si in Praid, m-a frapat curatenia, florile, verdele, casele ingrijite. Sovata mi-o imaginam ca pe Herculane, o ruina.
Deloc asa!!
Ne-am plimbat pe aleile care inconjoara lacul Ursu, f bine organizate. Cu indicatoare, pista, spatii pt exercitii, trasee eco-didactice. Pe mine m-a dus un pic cu gandul la Lacurile Plitvice din Croatia. Se poate si la noi in tara!
N-as mai fi plecat, voiam sa iau tot aerul ala pur cu mine si starea de bine pe care mi-o transmitea zona sa nu ma paraseasca.
Cina am luat-o la restaurantul Ciuperca Mica, chiar pe lac., un restaurant bun, child-friendly, cu angajati care-si iubesc meseria.
Ziua urmatoare, dupa salina si nani, amplecat sa descoperim Targu-Mures. Orasul in sine nu pot spune ca m-a dat pe spate, poate nici nu am stiut ce sa vizitam, dar am fost la platoul Cornesti unde am vizitat gradina zoologica. Un zoo cum nu am mai vazut in Romania, cu spatii imense pt animale, spatii ce imita cat mai mult habitatul lor natural. Familii de lei si ursi ne-au delectat pe noi si pe copii, totul culminand cu vederea elefantului Cici (asa i-a zis fetita mea)
Platoul ce strajuieste orasul, f bine organizat, cu trenulet pt copii, spatii de joaca moderne si aerisite si mult verde!!!
O alta zi, o alta descoperire. Auzisem de Corund si de minunatii artizani asa ca am fost sa ne delectam. Sigur va goliti portofelele acolo! Dupa Corund am plecat la Campul CEtatii la celebrul Han Pescaresc. Eu nu sunt fan peste dar pastrav ca aici jur ca as manca in fiecare zi.
Recomand cu toata inima sa ii treceti pragul!
Ziua urmatoare, dupa salina, am plecat la Medias, este orasul meu natal pe care il iubesc cu fiecare por al fiintei mele si am acolo persoane dragi, o a doua familie.
Nu puteam rata cetatea Sighisoara, care, de fiecare data cand o vad, ma incarca cu culorile ei si cu lumea pestrita care o colinda. Cea mai buna inghetata am mancat-o aici intr-un decor fabulos la terasa Cositorilor.
Am prins o vreme si cu ploi si cu frig, ,,asa ca, am mai taita din ce aveam pe lista de vizitat (Lacul Rosu, Lacul Sf Ana) dar am reusit sa ne plimbam cu Mocanita. Are traseu Sovata-Campul Cetatii, 14 km, 2ore dus-intors. Fetita a fost f entuziasmata, mai ales ca doamna care taia bilete avea o portavoce si ne povestea cum trecem prin paduri fermecate, cum ne transformam in printese, am si cantat la portavoce. Oameni minunati!
Seara ne plimbam prin Praid, de-a lungul Tarnavei, copiii se jucau in curtea pensiunii, faceam colonii de melci si ii transformam in printi si printese, miroseam iarba si ascultam vantul. Sincer, de cate ori facem asta acasa? Ne lasam prinsi in vartejul ametitor si uitam sa traim. Viata e minunata, trebuie doar sa deschidem ochii sa o privim! si... sa ajungem la Praid.
Mi-a ramas o parte din suflet acolo.
Trimis de corina1978 in 18.05.17 08:58:26
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corina1978); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@corina1978: Draga mea, un articol minunat si ma bucur ca l-am deschis sa-l citesc.
Ai povestit cu atat de multa caldura incat aveam senzatia ca vad un film. Iar finalul este absolut ai adevarat:
”Viata e minunata, trebuie doar sa deschidem ochii sa o privim! si... sa ajungem la Praid.
Mi-a ramas o parte din suflet acolo
Felicitari, votat cu mare drag.
@corina1978: Foarte frumos povestit! Bravo! Sovata-Praid este o zonă care ne-a rămas și nouă în suflet după ce în ultimele două veri am petrecut acolo minisejururi reușite. Noi am mers de fiecare dată vara și am căutat răcoarea salinei de la Praid, ne-am plimbat pe aleile de lângă lacul Ursu, ne-am bălăcit în apele sale, am plutit cu barca pe lacul Tineretului, am explorat stațiunea la pas, am ajuns și noi la Corund (de unde nu am plecat cu mâna goală; nici nu am fi putut să facem asta, la câte frumuseți sunt pe-acolo) ! Să nu uit, alte zone superbe le-am descoperit în zona lacului Bezid, unde am vizitat și un superb Muzeu al Pălăriilor de Paie. Despre toate aceste frumuseți am scris pe site, însă știu că vom reveni cândva la Sovata, pentru că mai avem restanțe: printre ele, plimbarea cu mocănița sau chiar vizita la Târgu Mureș!
Felicitări încă o dată! P. S: P05 - superbă! Numai bine!
@mishu: Multumesc mult! Pentru timpul acordat lecturarii articolului dar si pentru apreciere. Ma bucur ca am descoperit aceasta comunitate de oameni frumosi (AFA) care impartasesc aceleasi valori.
@Crazy_Mouse: Buna dimineata! Multumesc pentru apreciere, ma onoreaza! Stiam si noi de Bezid si Muzeul Palariilor de paie dar nu am apucay sa mai ajungem, avand si bebele cu rau de masina... Mai este de vazut si Poiana Narciselor, e in apropiere... Este, intr-adevar, o zona pe care o vom vizita din nou.
O zi minunata sa ne facem din azi si din fiecare zi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Prin Praid și prin împrejurimi — scris în 18.09.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Atenție!!! daca doriti sa mergeti la strandul din Praid — scris în 18.08.20 de Inter2014 din SIBIU - nu recomandă
- Jun.2019 Ștrandul Praid cu apă sărată provenind din interiorul salinei, o surpriză plăcută, tratament și distracție — scris în 04.07.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2016 6 zile pline pentru toata familia — scris în 09.09.16 de N.O.A. din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Vacanţă în Praid, Sovata şi Corund (II) – Fântâna brazilor de lângă Corund — scris în 11.08.16 de Bia710 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Vacanţă în Praid, Sovata şi Corund (I) – Praidul şi atracţiile sale — scris în 21.09.15 de Bia710 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Baile sarate de la Praid, 2014 — scris în 05.08.14 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ