ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Sovata – relaxare, plaja, sanatate

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Sovata este o statiune unica in Europa, datorita Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal. Aerul este foarte bogat in aerosoli iar apa, cu un grad mare de salinitate, este benefica multor boli cronice: reumatismale, ginecologice, articulare, respiratorii, etc. Datorita concentratiei ridicate de sare, Lacul Ursu este supranumit Marea Moarta a Transilvaniei. Apa este atat de sarata incat nu se poate ajunge la fundul apei nici pentru cine doreste.

Statiunea este situata pe Muntele Sovata si este deschisa in orice sezon. Aici se pot face tratamente in centre special amenajate, atat vara cat si iarna. Inceperea sezonului estival este destul de tarzie, prin iunie sau inceput de iulie, cand temperatura Lacului Ursu ajunge la temperatura potrivita. La deschidere, de obicei apa este foarte calda. Lacul Ursu are amenajata o “plaja” de lemn, direct pe lac, precum si o zona amenajata pentru copii, cu apa mai mica.

Intrarea la lac se face coborand niste scari, nivelul lacului fiind la o altitudine mai mica decat cel al statiunii. Rog vizitatorii sa arunce o privire de aici asupra lacului. Panorama este deosebita. Din acest motiv, aici se pot face fotografii cu un urs impaiat. Uneori acest urs este in fata Hotelului Sovata. Ursul este simbolul lacului (denumit lacul Ursu), iar fotografia va surprinde panorama deosebita a regiunii.

Se pot consuma diverse bauturi de la restaurantele din zona, gustari, diverse mancaruri, deasemenea sunt vanzatori ambulanti cu porumb fiert, inghetata, sucuri, diverse bauturi. Sezlongurile de lemn precum si umbrelutele sunt gratuite si se pot utiliza de oricine, atat timp cat sunt libere. Cine nu are acces la pat, poate sa stea direct pe podetul de lemn amenajat.

Iubitorii de natura se pot plimba in jurul lacului, aerul curat si frumusetea locului facand ca aceste plimbari sa fie foarte placute. Se ia pe poteca de langa Lacul Ursu si se inainteaza pana se ajunge la Lacul Alunis. Si acest lac este intens folosit de turisti. Spre deosebire de Lacul Ursu, pretul de intrare este mai mic si este deschis toata ziua, fara intrerupere, pana spre seara (cred ca 19. 00). La Lacul Ursu intrarea este de la 10. 00 la 18. 00, cu pauza intre orele 13. 00-15. 00. Cei care intra in seria de la ora 10. 00 pot alege sa stea inauntru pana la ora 15. 00, cu conditia sa nu intre in apa. Odata iesiti, trebuie achitat din nou, nu se poate intra cu acelasi bilet in ambele serii. Pauza este necesara deoarece scaldatul in apele lacului tulbura apa, iar in pauza apele se linistesc, revenind la calitatile initiale.

Plimbarea poate continua de la Lacul Alunis pe o alee unde sunt si cateva bancute, admirand padurea. De pe drumul principal sunt cateva stradute laterale. Pe unul din ele daca se inainteaza se ajunge la Muntele de Sare, care reprezinta o atractie demna de admirat iar copii se distreaza “escaladand” acest munte. Se urca cu grija deoarece este alunecos. Sarea se gaseste pe tot pamantul din Sovata, acest lucru fiind o dovada ca aici a fost cadva o mare care a secat datorita schimbarilor climatice si geografice suferite de-a lungul timpului.

Daca o luam pe alta cararuie, se ajunge la alte lacuri, mici, pline cu namol. Nu sunt folosite pentru scaldat, turistii vin la aceste lacuri namoloase pentru impachetari cu namol.

Plimbarea continua, pe versantii muntelui se vad din loc in loc mici izvoare care se varsa in Lacul Ursu. Din cate am inteles, aceste izvoare cu apa dulce, nu altereaza calitatile apei, dimpotriva, ele formeaza o perdea de apa care actioneaza ca izolator termic. Pe timp de vara apa este de 26-32 grade celsius, dar la adancimi mai mari, apa ajunge chiar si la 60 grade celsius.

Nu tot lacul este dat in folosinta, sunt marcaje care opresc turistii sa se scalde mai departe de acestea, toate acestea fiind pentru a conserva proprietatile lacului.

Facand turul lacului se trece pe langa o statie care masoara permenent temperatura apei. Deasemenea, intotdeauna cand am trecut pe aici, am vazut niste rate scaldandu-se in apa.

Se pot face diferite drumetii de la lac, prin munti, unul dintre drumuri, marcat printr-o poteca ce duce la lacul secat.

In zona sunt amenajate si camping-uri iar pe timp de iarna aici este si o partie de schi si sanius.

Peisajul montan este deosebit. Se mai pot face plimbari prin statiune. La iesirea din statiune este o piata mica, multe tarabe de unde se pot achizitiona diverse suveniruri si obiecte artizanale din lemn.

Ca si alte zone deosebite din Romania, Sovata este un loc insuficient exploatat, care nu a avut imbunatatiri sau modernizari de multa vreme. Este o adevarata “mina de aur”.


[fb]
---
Trimis de biancuta in 15.02.10 12:13:54
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 29473 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Sovata - traseu pentru plimbare prin padure
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5600 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

gushpi
[15.02.10 12:21:18]
»

Aha! Si pozele-s doar pt tine?

biancutaAUTOR REVIEW
[15.02.10 12:46:37]
»

Nu am inteles intrebarea. Pozele cu ursul?

david
[15.02.10 13:06:22]
»

Frumoasa descriere meriti votul meu.

Dupa cate zile crezi ca te plictisesti in aceasta statiune?

biancutaAUTOR REVIEW
[15.02.10 13:30:43]
»

Multumesc, david.

Dupa cate zile te plictisesti? ... Depinde, de la om la om. Plimbarile se pot face intr-o singura zi, celelalte zile urmand a se repeta. (dar se pot descoperi locuri noi, pe gustul fiecaruia). Din cate stiu, este si o discoteca deschisa in sezon. Restaurante sunt foarte multe, pizzerii, magazine de suveniruri foarte apreciate (in afara pietei mentionate in review), cu tablouri, obiecte de ceramica, etc. Se organizeaza si revelioane pe timp de iarna la hotelurile mari.

In rest... baie si plaja.

Un inconvenient (zic eu) este faptul ca cei care iau cazare in Sovata nu beneficiaza de intrare gratuita la lac. Costurile de cazare (destul de mari) sunt mult ridicate de faptul ca trebuie achitat biletul de intrare, parca era de 15 lei la adulti. (nu-mi amintesc exact). Pentru cei care platesc de doua ori pe zi (de la 10 si de la 15), timp de o saptamana sau 10 zile, cat este un sejur, ridica semnificativ tariful pentru cei cazati.

biancutaAUTOR REVIEW
[15.02.10 13:56:57]
»

Webmaster, v-as ruga, daca se poate sa atasati urmatorul filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=v0rcH9c105k

pentru david: Multi din cei veniti aici vin la tratament, pentru odihna, (posibilitatile de distractie nu sunt foarte multe), deasemenea se poate vizita Salina Praid, in scop turistic sau tot medical, Praid fiind prima localitate dupa orasul Sovata. Distanta este mica, 5-10 km pana la Salina.

Filmuletul de mai sus are imagini cu Lacul Ursu si, in cea de-a doua jumatate, cu Salina Praid.

gushpi
[15.02.10 13:57:23]
»

Intreb si eu: de ce TREBUIE sa platim sa facem baie intr-un lac natural?

Oare din acelasi motiv pt care trebuie sa platim sa bem apa din izvoarele de la Olanesti?

biancutaAUTOR REVIEW
[15.02.10 14:07:10]
»

Acest lac a intrat in circuitul comercial datorita calitatilor sale medicale. Lacul este imprejmuit de un gard, iar intrarea este sub cheie. Asa cum am mentionat si mai sus, prin tulburarea apei de catre turisti, se deterioreaza calitatile apei. Ele sunt atent monitorizate.

Am uitat sa mentionez ca Lacul Ursu are forma unei piei de urs, de aici si denumirea lacului. Mai multe amanunte... pentru cine merge la Sovata, angajatii de la lac pot oferi diverse amanunte.

webmasterXY*
[15.02.10 14:43:19]
»

@ biancuta, am pus filmuletul de prezentare

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.02.10 14:43:31]
»

@ gushpi > din aceleasi motive pentru care se plateste accesul si la "Lacul Miresei" din Slanic Prahova. si cine stie cate or mai fi. pentru ca acolo nu este numai un simplu lac, este un intreg "complex" ce cuprinde strand, cabine, toalete, dusuri, chioscuri, punct de prim ajutor etc. toate astea se tin cu cheltuiala. nu ti se pare firesc sa le achiti costul, daca beneficiezi de aceste servicii?

biancutaAUTOR REVIEW
[15.02.10 15:26:56]
»

Multumesc, webmaster.

Dragos, ai drepate in ceea ce priveste amenajarile. Si aici sunt vestiare - cabine din lemn unde te poti schimba, toalete, precum si dusuri, unele dintre ele cu apa calda. Un dus cu apa calda este chiar la intrarea la lac, defapt grup, deoarece cuprinde 4 sau 6 dusuri, dispuse pe doua parti.

Lacul este in permanenta plin, dar statiunea nu este nici pe departe ocupata la capacitate maxima, care ar aduce profituri mari.

corinne
[15.02.10 21:30:18]
»

In septembrie 2005 am fost si eu in Sovata si am fost cazati la hotelul magistratilor - conditii excelente de cazare .Intr-adevar nu prea existau locuri de distractie , decat relaxare prin plimbare si eventual plaja si baie la lac, in sezon.

Si de la mine ai un vot !

biancutaAUTOR REVIEW
[16.02.10 10:42:35]
»

Multumesc, corinne.

Cand am cautat filmuletul de prezentare al statiunii, am gasit un alt filmulet cu un trenulet din Sovata. (interesant pentru cei cu copii). Eu nu stiam de el, dar se pare ca este. Filmuletul e din 2009, deci...

http://www.youtube.com/watch?v=J0Cjsdz6Mp4

tiberiu*
[24.02.10 19:23:57]
»

e frumos la sovata, dar e cam pustiu, trec pe acolo saptamanal cu serviciul dar vad doar cateva persoane, in sezon ce mai este ceva aglomeratie dar si atunci cam slab, pe vremuri era ceva mai mare agitatie, dar una peste alta este frumos acolo

biancutaAUTOR REVIEW
[24.02.10 19:46:46]
»

Asa este tiberiu, e destul de pustiu si e pacat, fiindca e o zona foarte frumoasa, dar, asa cum spuneam si mai sus, insuficient exploatata. Curele de tratament sunt benefice, doar tarifele cam mari.

dalumian
[24.03.10 22:14:29]
»

As vrea si eu sa merg aici cu un copil de 1 an si jumatate pentru plimbare si relaxare. Venim din Bucuresti. Merita efortul de a bate 350 Km? Nu de alta dar am mai fost si pe la Baile Tusnad tot pe niste referinte foarte bune si in 5 minute am plecat de acolo si ne-am oprit la Predeal.

Sunt alei, parculet, ceva?

bitnic
[24.03.10 22:44:02]
»

In vara trecuta se refacea sistemul de canalizare, cred, pentru ca strazile erau distruse de sapaturi iar trotuarele nu se mai cunosteau, asa ca daca nu au terminat lucrarile, iarna vine destul de repede in Sovata, nu cred ca aveti pe unde plimba caruciorul cu bebe. Noi mergem in Sovata de dinainte de '89 si revenim in fiecare an pentru cel putin un week-end, iar anul trecut am vazut in sfarsit ca se doreste o imbunatatire a statiunii. Cautati cazare la pensiunea Sara, este foarte aproape de lac, si merita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[24.03.10 23:34:35]
»

rick,

dupa parerea mea, Sovata este o statiune foarte frumoasa. Spatiile verzi sunt intretinute si ingrijite, iar in sezon este ceva animatie. Nu am fost in Tusnad de mult si mi-e greu sa fac o comparatie, in plus, nu-ti cunosc standardele, dar eu zic ca fata de alte statiuni "cu traditie" de la noi din tara, Sovata este inca pe picioare. Vei gasi aici si vile mai vechi, dar vei gasi si vile mai noi, frumoase, care sa-ti ofere conditii excelente.

Fiecare in parte apreciaza anumite lucruri in locurile care le viziteaza. Eu apreciez Sovata foarte mult, chiar daca incap multe investitii aici. Intodeauna facem plimbarea in jurul lacului si pana la Muntele de sare, precum si un traseu care duce peste deal, la un lac secat artificial, nu mai tin minte din ce motive. Se porneste din dreptul unui izvor din jurul lacului.

Fiind foarte obisnuiti cu statiunea, noua ni se pare a fi in regula, foarte potrivita pentru relaxare si odihna in aerul curat de munte. In muntii din jurul Sovatei puteti face diverse drumetii simple, sunt si spatii verzi pentru picnic pe malul unui parau de munte iar peisajele sunt fermecatoare.

In privinta distractiilor, nu veti avea prea multe, ceva leagane sunt pe langa hoteluri, dar nu parcuri mari amenajate (cel putin eu nu stiu). Dupa parerea mea daca reusiti sa va plimbati mai mult si sa descoperiti farmecul statiunii, veti fi incantati. (vezi si filmuletul de mai sus).

Va sugerez ca de-aici sa faceti o plimbare (cu masina) pana la Campul Cetatii (apx. 15 km), unde veti descoperi alte peisaje incantatoare si o pastravarie. (vezi review-ul meu despre aceasta zona).

vezi aici ceva foto:

click aici

am vazut ca este si o webcam cu Sovata (la jurnalul national), dar linkul sare si nu-l pot copia, in plus acum e intuneric si nu se vad decat lumini. Maine, pe lumina, poti cauta sa vezi live.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pepsi70ro
[25.03.10 07:03:28]
»

Biancuta, un vot plin cu felicitari si din partea mea. Foarte frumos scris si cu mult suflet!

biancutaAUTOR REVIEW
[25.03.10 07:52:02]
»

Multumesc, pepsi, pentru aprecieri.

Am poze din Sovata dar multe sunt si cu noi si mai ales... sunt pe hartie. Dar vreau sa ajung in zona cand vegetatia se trezeste la viata, inainte de inceperea sezonului si sa fac niste poze pe care le voi atasa.

dalumian
[25.03.10 08:07:39]
»

Multumesc si eu! Felicitari!

biancutaAUTOR REVIEW
[29.07.10 14:46:03]
»

Am revenit in Sovata dupa o absenta de 2 ani. Acum, ca avem strand cu apa sarata mai aproape am “uitat” de aceasta statiune, dar ne-am hotarat sa venim aici pentru aerul curat de munte, pentru plimbare si, bineinteles, pentru a schimba decorul. Drumul de la Tg. Mures la Sovata e foarte bun.

Inca de la intrarea in statiune am remarcat schimbarea: infrastructura a fost complet reabilitata. Prin urmare, Sovata are “haine noi”, un aspect curat, ingrijit, drumurile sunt reparate, peste tot sunt aranjamente florale, ghivece cu flori, in fata Lacului Ursu (zona centrala) e amenajat un parc cu bancute, dominat de o fantana arteziana.

Am lasat masina in parcarea din apropierea lacului, 1. 5/ora sau 6 lei pentru 6 ore.

Nu era vreme stralucita si ajunsesem in perioada cand strandul e inchis pentru refacerea straturilor de apa, prin urmare, conform obiceiului, am pornit la plimbare in jurul lacului. Si aici remarcam o schimbare: aleea din jurul Lacului Ursu, care era din piatra cubica, acum e proaspat pavata. Lacurile Alunis, Verde, Rosu, aveau o poteca”naturala”, acum insa au o alee acoperita cu piatra cubica, probabil cea ridicata din jurul Lacului Ursu.

Imediat la inceputul aleii Lacul Ursu este un restaurant, ‘Club Dracula’, care atrage atentia atat datorita numelui sau, cat si amenajarii exterioare. In jurul lacului, prin padure, se pot face mai multe trasee. Ele sunt bine marcate iar drumul prin padure e acum o alee, in scari, acoperita cu pietris si borduita cu butuci de lemn.

Am constatat ca s-a modificat programul de intrare in Lacul Alunis, de la ora 10. 00 la 17. 00 (mai demult era pana la ora 19. 00).

Muntele de sare incepe sa se micsoreze, e mai degraba un delusor, dar are sare din plin, ca de altfel toata zona, unde sarea ‘tasneste’ din pamant in foarte multe locuri. Conform panoului explicativ de la intrarea in Lacul Ursu, rezervele de sare ajung pentru inca 2000 de ani, deci nu trebuie sa ne gandim ca ramanem fara acest element pretios!

Lacul Rosu este denumit asa datorita unui crustaceu mic, denumit Artemia salina, de culoare rosie, care da ‘culoare’ lacului, iar cel Verde are aceasta denumire datorita arborilor din jur, a caror culoare, verde, se reflecta in luciul apei.

Statiunea e plina de culoare, de flori si verdeata, vilele, chiar daca sunt constructii vechi, mai toate sunt renovate, pastrand si respectand arhitectura initiala, multe fiind asemanatoare celor din Austria sau Elvetia. Am vazut cateva cladiri ruinate, dar sunt mult mai putine, comparativ cu anii trecuti.

Statiunea, pe timpul verii, prinde viata, mai ales in weekend cand cei din localitatile invecinate vin la strand fara a se caza, un trenulet sta mereu pregatit pentru plimbare, iar dorinta autoritatilor locale de a face statiunea cat mai atractiva si de a-i da ‘un plus’ e evidenta!

Pornind la plimbare prin centrul statiunii (prin fata Hotelului Danubius), am remarcat o biserica neagra, de lemn. Este o biserica ortodoxa, cu hramul “Schimbarea la fata”, ridicata in anii 1930... Picturile interioare au fost realizate de pictorul Aurel Ciupe, un mare pictor si desenator roman, care a fost custodele pinacotecii din Tg. Mures si care a adus contributii importante in scoala artistica romaneasca. (click aici). Este inchisa, iar un afis ne aduce la cunostinta ca putem afla informatii despre programul slujbelor la Biserica Ortodoxa ‘Adormirea Maicii Domnului”, care este peste drum, la 2-3 cladiri distanta. (click aici).

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” atrage imediat privirea! Este alba si cu picturi deosebite. Constructia acestei biserici a inceput in anii 1929. In 1986 s-a inceput renovarea bisericii iar dupa anii 1990 a fost decorata cu numeroase fresce si picturi. Picturile sunt cu adevarat deosebite. Biserica detine si o icoana care este adusa de la Muntele Athos, este o copie a icoanei facatoare de minuni “Portarita”.

Am atasat si cateva poze.

adaiulia
[29.07.10 14:59:16]
»

Felicitari biancuta si un mare vot de la mine.

Vacante placute in continuare oriunde ve-ti ajunge.

biancutaAUTOR REVIEW
[29.07.10 19:11:57]
»

Multumesc, adaiulia! Vacante placute si tie, oriunde si oricand vei merge!!

corinne
[29.07.10 19:57:47]
»

Ma bucur sa aud ca se aduc imbunatatiri in statiunile turistice din Romania !

Sovata e un loc pe care-l iubesc si pe care as vrea sa-l revad !

biancutaAUTOR REVIEW
[29.07.10 20:14:32]
»

Asa e, corinne, e bine daca se aduc imbunatatiri! Sa speram insa ca tot ce s-a facut aici este si de calitate si va resista! Dar vom vedea peste 2-3 ani. Am citit un articol in care se spunea ca sunt proiecte in derulare pentru alte investitii, dar... asteptam sa vedem ce se intampla mai departe!

Andreea1989
[11.01.11 20:52:28]
»

Nu am avut rabdare sa citesc toate ecourile (deci posibil sa mai fi zis cineva asta pe aici) pentru ca m-a enervat chestia cu copiii care "escaladeaza" muntele de sare. Muntele de sare care se viziteaza acum este unul "nou" pentru ca pe ala vechi, care era mare si frumos, l-au distrus (tot escaladandu-l si luand amintiri!) E vorba de o rezervatie naturala si de un monument al naturii. Nu se escaladeaza nimic si totul ar trebui lasat asa cum este. Te duci, vezi, te minunezi si lasi si pentru altii ca sa vada, nu trebuie sa il distrugi. Pai in afara daca te-ar prinde ca te-ai catara pe un monument al naturii ti-ar pune direct "bratari". Dar asa e romanu... pana nu isi pune pe hi5 poza in varful muntelui de sare nu se simte bine... dar lasa... are Sovata destula sare ca sa o escaladeze toti, nu?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[27.07.11 19:07:32]
»

Din ziarul local de azi aflu ca incepand cu 1 august se pune in functiune mocanita, pe ruta Sovata - Campul Cetatii (click aici) si retur, o calatorie de cca 2 ore.

Orele de plecare sunt: 10.13.17 si 19.

Stirea aici: cuvântul liber

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adaiulia, Andreea1989, biancuta, corinne, dalumian, david, gushpi, tiberiu*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sovata:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070268869400024 sec
    ecranul dvs: 1 x 1