ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Romania
ÎNSCRIS: 27.06.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
12.50%
Extrem de nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
55.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Interesant, dar doar atat...

TIPĂREȘTE

Vad aici ceva review-uri mai vechi si unul singur din 2018, foarte frumos scris ce e drept, dar pus accent mai mult pe talentul naratorului. Eu o sa fiu mai pragmatic.

A doua zi de Paste neavand ce face, am zis sa plecam la o plimbarica... unde, unde... hai la Castelul de lut. Nu stiam mare lucru despre el, doar ca este pe langa Sibiu si ca este "de poveste"... zis si facut, hai la drum.

Nu va plictisesc cu detalii despre drum, deoarece nu toata lumea vine din aceeasi directie. Este relativ usor de ajuns, toata lumea are acum gps, harti sau waze pe telefon... deci simplu.

Buuun, deci am ajuns. Primul impact, o multitudine de masini parcate pe o straduta si pe stanga si pe dreapta.Dupa aglomeratie ne-am dat seama ca am ajuns :). Exista ce e drept si o parcare cu plata, dar noi am optat pentru varianta romaneasca, "parchezi pe unde apuci" :)

Am parcat si ne-am indreptat catre castel.

Peisajul este intr-adevar idilic, de poveste. De la cateva zeci de metri de castel se vedeau turnurile cum se pierdeau printre varfurile muntilor inca acoperite de zapada... superb.

Aglomeratie mare, eram si noi curiosi, ce e cu acest castel, ce se poate face acolo. O mica surpriza, se platea taxa de vizitare. Surpriza foarte mare a fost tariful, 5 lei de persoana... deja nu suna bine, ce sa ti se ofere de 5 lei? Dar fix atat merita, nimic mai mult. De fapt, ori vazut de afara, ori "vizitat" este acelasi lucru.La intrare ti se prezinta "obiectivele" de vizitat : turnurile si o incapere unde vezi cum a fost construit castelul, chiar eram curios de explicatii despre procesul tehnologic.

Si am intrat... aceeasi multime de oameni. "Vizitatul" inseamna intratul intr-o curte si vazutul castelului din alt unghi. Te poti sui in unul din cele 3 turnuri pentru a admira peisajul si multimea de oameni care forfoteste pe jos. Este ca in fazele alea de pe net cu "asteptari/realitate" de prin punctele de atractie turistica... asa si aici. Am cautat camera unde cica vezi cum a fost construit castelul, de fapt vezi 2 baloti de paie si un perete neterminat, trebuie sa deduci tu cam cum sta treaba... nu iti explica nimeni nimic.

"Castelul" este o constructie frumoasa, inedita si interesanta cu un aspect de basm, o arhitectura intr-adevar deosebită, amplasata intr-un cadru natural feeric. Rezultatul este unul minunat, dar din pacate neterminat.

Singurul punct de interes este magazinul de suveniruri, unde o cana este 20 lei, un magnet de frigider 12 lei si tot asa. Atractia nu au fost neaparat suvenirurile, cat faptul ca puteai cumpara si cafea, apa, suc, bere. Aici preturile au fost Ok, tin minte ca era 5 lei o cafea si ca a fost buna.

Cum pe autoritati le ia mereu iarna prin surprindere, se pare ca pe cei care administreaza aceasta locatie, i-a luat vremea buna prin surprindere, doarece nu era nimic amenajat. Erau niste mese in soare, fara umbrele, fara nimic, si niste masute improvizate pe margine apei (da, castelul se continua cu o curte care este marginita de un parau) foarte frumoase din trunchiuri de copaci, cu niste aranjamente florale superbe, dar din pacate tot in soare. Era intr-adevar o placere iti bei cafeaua la aceste masute pe marginea apei. Nu stiu cum va fi la vara...

E un fel de toneta-caruta, care banuiesc ca vreodata functioneaza, acum era buna doar de umbra, unde am gasit nisite baloti de paie si am putut sta un pic la umbra. Nu a fost perfect nici aici, ca a aparut un cetatean cu un caniche care a simtit nevoia sa isi marcheze teritoriul aproape de blugii mei :)) abia m-am ferit.

Si cam asta e tot. Nu exista niciun fel de activitate, loc de joaca pentru copii, restaurant, ponei... stiu si eu... am stat maxim 30 minute cu tot cu cafea.

Este un fel de restaurant, un demisol acoperit cu pamant care cica va fi dat in folosinta, iar in camerele castelului se va putea dormi. Atunci nu se va mai putea vizita decat de cei care cunt cazati acolo... dar cred ca mai e ceva pana atunci.

In concluzie este un loc frumos, intr-un peisaj de poveste. O destinatie de bifat, la maniera "am vazut-o si pe asta, acum urmatoarea", nu ai de ce sa te intorci acolo si nu ai ce sa faci mai mult de 30 minute. Repet, asa a fost in aprilie 2018, sa speram ca lucrurile vor evolua.

Sper ca v-am fost de folos.


[fb]
---
Trimis de vld79 in 08.05.18 09:50:38
Validat / Publicat: 08.05.18 11:42:05

VIZUALIZĂRI: 6835 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vld79); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Peisaj de poveste.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17100 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[08.05.18 14:15:27]
»

@vladdinca: Ce mulțime de oameni! Câtă frunză și iarbă! Nu cred că proprietarul va renunța la câștigul ce iese din tăierea biletelor doar pentru vizionarea „castelului” (după ce se presupune că va finaliza unitatea de cazare). Posibil să amenajeze atunci un „țarc de vizitare”

„Castelul de Lut” este fotogenic, dar ar trebui să mergem acolo într-o perioadă mai puțin aglomerată. Mulțumim pentru impresiile postate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vld79AUTOR REVIEW
[08.05.18 14:31:36]
»

@tata123: Si eu multumesc pentru aprecierile celor care l-au considerat util.

Asa povesteau cei de la intrare, cred ca ei erau administratorii. Daca vor intra in circuitul turistic, cu cazare si restaurant, banuiesc ca vor fi preturi "piperate", gen 100 euro / noapte.

Oricum, cred ca vor face ceva pentru ca este mult prea frumos si au mare succes pentru a se multumi doar cu atat.

A fost prezentat si pe BBC. Banuiesc ca in stadiul actual este usor sa atraga niste fonduri europene. Datorita lor se va dezvolta toata zona.

Cine a avut ideea a fost genial.

Zoazore
[08.05.18 18:07:56]
»

@vladdinca: Mda! Omul și-a vândut tot și-a început afacerea asta. Acum, dacă nu mai are fonduri, să-l termine, trebuie să facă ceva, că-i chiar păcat să-l lase așa, neterminat! Că vor fi prețuri ”de basm”, de asta să fim siguri, dar va atrage străinii și poate-așa se va dezvolta zona aia!

vld79AUTOR REVIEW
[08.05.18 18:17:09]
»

@Zoazore: asa stiam si eu, ca si-a vandut casa pentru ideea lui. Merita felicitările noastre pentru curaj.

DOINITA
[09.05.18 07:39:46]
»

Interesant si util, articolul. In urma cu 1 an am incercat o cazare acolo pentru ca citisem mai de mult ca urmeaza sa fie deschis pentru asa ceva. Am sunat si nimic, atunci am gasit o alta cale de a lua legatura cu administratorul, pe facebook. A fost prompt in a raspunde si m-a lamurit la fel de prompt, castelul doar se viziteaza!

Mai asteptam, dar doar pentru vizita, pentru cei din nord-estul tarii, e cam mult de mers...

vld79AUTOR REVIEW
[09.05.18 10:14:05]
»

@DOINITA: Asta am incercat, o imagine realista, poate un pic critica pe alocuri a locatiei, dar care sa ofere informatii corecte pentru cei interesati, mai ales pentru cei care vin mai de departe. Clar nu merita sa bati drumul de la Iasi sau Constanta doar pentru asta. Varianta ar fi cu cazare in Sibiu, si inclus si Castelul de lut in lista obiectivelor de vizitat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, tata123 🔱, vld79, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul de Lut Valea Zânelor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057165861129761 sec
    ecranul dvs: 1 x 1