GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu ceva ani în urmă ne deplasam în județele vecine pentru a beneficia de un parc acvatic cu topogane, cu relaxare, spa, toate acelea. Știam că în Sibiu nu avem parcuri acvatice doar câteva ștranduri de sezon, câteva bazine exterioare/ interioare și cam atât pentru public. Nu zic că nu exista posibilitatea de a merge la spa sau la o piscină iarna (vezi Neptun baia populară istorică din inima Sibiului -- baiapopularasibiu.ro) sau la înnot olimpic în Parcul Sub Arini (de fapt acolo am frecventat înotul iarna la o vârstă fragedă de 10-12 ani, acum nu este accesibil vezi siteul csmsibiu.ro/bazinul-olimpia)
dar aveam nevoie în Sibiu la ceva ce seamănă cât de cât cu un aqua parc. Iar acel lucru s-a concretizat prin Aria Aqua Parc parte dintr-un complex cu mai multe facilități.
Acum ceva vreme Aria avea doar un bazin, a mers acolo băiatul meu de câteva ori. Pentru mine Aria a fost mult timp doar clinică atât din punct de vedere personal cât și profesional. Între timp am descoperit că este mai mult de atât.
În prezentul articol voi povesti în amănunte despre Aria Aqua Parc dar și ce mai conține acest complex. ariasibiu.ro/aqua-park
Acces Aria
Complexul Aria din Sibiu nu este chiar în centrul orașului. Se află la drumul național DN1 la aproximativ 2 km de aeroportul internațional Sibiu și la cca 4 km de centrul orașului. În vecinătate se află cartierul istoric săsesc Turnișor (Neppendorf, în trecut era un sat acum parte a Sibiului), alte cartiere noi, magazinele Metro sau Ambient, zona industrială vest.
Adresa exactă este: Șoseaua Alba Iulia nr. 100, Sibiu, România, 550052.
Intrarea la Aqua Parc Aria se realizează printr-o stradă secundară paralelă cu șoseaua susnumită accesibilă prin sensuri giratorii/intersecții. Locuri de parcare libere fără plată sînt multe dar într-o perioadă de vârf/zile de lucru/sezon pot fi ocupate toate. În acest caz se poate intra într-o parcare amenajată de Aria cu bariere (nu am întrebat dacă se plătește de către clienții aquaparcului, bănuiesc că nu)
Pentru cei care nu vin cu mașina există posibilitatea de a folosi transportul în comun Tursib (autobuzele cu nr 11,112,116,117,118) 3 lei costă un bilet urban/60 min. Un taxi ar costa din centru până aici aproximativ 20 lei.
Orar și prețuri Aria
Orarul Aria Aqua Parc este deschis între orele 6.00-22.00 de luni până vineri și orele 9.00-22.00 sâmbătă și duminică.
Prețurile diferă între zile de lucru și weekend plus diferite facilități. Astfel cel mai ieftin bilet pentru adult doar pentru aqua parc în zilele de lucru (luni-vineri) și cu o durată de vizită de 4 ore costă 65 lei. Dar dacă vrei să stai toată ziua mai plătești doar 5 lei în plus deci va fi 70 lei. În weekend aqua parcul costă 70 lei/4 h și 85 lei toată ziua. Dacă se dorește și spa (toate facilitățile enumerate mai jos) atunci de luni până vineri va costa 90 lei 4 h și 95 lei toată ziua. În weekend va fi 110 lei/o zi întreagă de bălăceală + spa. Copii (nu specifică vârsta trebuie întrebat la recepție) vor plăti 40 lei în zile de lucru și 50 lei în weekend la aqua parc.
Despre Aria
În prezent Aria este un complex care cuprinde următoarele facilități. În primul rând este clinică privată și de recuperare, așa s-a început mai demult. Nu s-au lăsat și s-a deschis și Aria Sport, Aria Wellness, Aria Aqua Parc, Rooftop (terasa de pe acoperiș). Între timp au deschis și în Cisnădie (orașul vecin la 8 km de Sibiu) un complex cu bazin și altele (Aria Măgura Cisnădie) și Aria Păltiniș (acolo unde am avut noi cei de la AFA întâlnirea din acest an, la 30 km de Sibiu), este pensiune, nu are bazin dar are jacuzzi și un ciubăr. În prezentul articol voi povesti despre locația din Sibiu Aria Aqua Parc pentru că am fost acolo :)
Despre Aria Aqua Parc Sibiu
Din ceea ce a povestit băiatul meu, în trecut era doar un bazin. Acum am găsit multe, plus un sistem destul de complex de topogane. Dinspre parcare se va intra într-o zonă de recepție unde angajații ne vor îndruma pe unde să mergem (Aria Sport sau Aria Aqua Parc). Biletele se pot plăti online sau la fața locului. Pentru aqua parc se va primi un ceas care se va purta pe tot parcursul vizitei. Cu acest ceas se va realiza o eventuală consumație (plată la restaurant) sau alte facilități. La ieșire (după predarea ceasului care indică valoarea consumației) se va plăti efectiv fizic sau cu cardul ceea ce am consumat în afara accesului la aqua parc.
În zona de recepție sînt mai multe locuri de odihnă, toalete și un loc de servit masa. Există și magazin unde se vor putea cumpăra eventuale accesorii uitate acasă, un costum de baie sau altele. Intrarea se va realiza cu ceasul primit la recepție scanând acesta. Se va intra într-o zonă de vestiare unde se va găsi un dulap liber pentru depozitarea lucrurilor personale/hainele/încălțămintea din dotare. Acel dulap se va închide cu ajutorul ceasului și tot cu acesta se va și deschide. Trebuie memorat numărul dulapului, eventual făcută o poză :)
Tot în această zonă de vestiare se găsesc toaletele, dușurile, uscătoare de păr și alte facilități.
La intrare în zona bazinelor mai sînt și alte dușuri. Pentru intrarea și ieșirea în/din zona bazinelor se va folosi din nou ceasul.
În zona de aqua parc am găsit următoarele bazine/facilități. Cel mai comun bazin este cel de relaxare. Acesta are o adâncime de 1,1-1,2m cu o temperatură a apei de 33 gr. Temperatura aerului este de 30 gr. Bazinul de relaxare cuprinde mai multe zone, de jacuzzi, diferite jocuri de apă, ciupearcă, fântână, etc. Pentru toate jocurile de apă există un program orar bine stabilit și afișat. (voi atașa poză cu acest orar). În zona bazinului de relaxare există suficiente șezlonguri și scaune. Tot din zona bazinului de relaxare se poate ieși la o terasă aflată la parte cu mese, scaune, umbrele și se poate fuma o țigară plus în sezon se poate servi o băutură acolo afară.
Bazinul semiolimpic se află alături și este destinat înotului. Nu are nici acesta adâncime mare cca 1,5/1.7m (estimare) /28 grC, dar are piste delimitate cu sfori, există 5 zone, central 2 zone sînt rezervate cursurilor de înnot. Există și aici o zonă de șezlonguri.
Zona de topogane este destul de complexă, se pot folosi mai multe etaje pentru a coborâ pe urmă pe diferite jgheaburi cu colace sau fără. Cred că oferă andrenalină la maxim.
În drum spre topogane am observat mai multe zone de relaxare cu șezlonguri. După ultimele topogane care pleacă din vârf se poate ajunge la terasă care acum era închis având în vedere că afară erau doar 1 gr C la amiază în ziua vizitei. Acolo vara este foarte plăcut se amenajează zone de șezlong pentru bronzat la soare, este bar, iar seara poți petrece timpul foarte plăcut pe acolo. Se vede din depărtare centrul orașului Sibiu, munții Făgăraș, munții Cindrel (care se află mult mai aproape)
După zona de topogane găsim câteva bazine amenajate mai mult pentru copii (dar nu numai) și un bazin Fun cu diferite facilități. Se pare că această zonă am găsit-o cea mai populată, poate și din cauză că tot aici se află și mâncătoria principală de la bazine. Într-un colț vei găsi preparate pentru un prânz copios sau doar o gustare, eventual numai o băutură. Din fericire pentru toți nu am găsit prețuri de fițe doar din acelea mai simțite cum ar fi de ex. 12 lei pentru o ciorbă sau 22 lei pentru un fel doi. Ori cafea sau suc la 7 lei, bere la 10 lei. Dar voi atașa poze și acolo se vor vedea prețurile. În fine am văzut și câteva prețuri mai nesimțite dar asta e :) Toate se vor plăti cu ceasul (cu plata definitivă la ieșire) și trebuie consumate acolo la mesele amenajate. Este interzis de a duce mâncare sau băutură la piscine ceea ce mi se pare corect.
Zona spa este foarte dotată la Aria Aqua Parc. Cu intrare dinspre bazinul de relaxare (tot cu scanarea ceasului) se poate beneficia de mai multe facilități extra față de o simplă bălăceală în piscină. Sînt disponibile următoare facilități: sauna finlandeză, baia turcească, jacuzzi, salină, fântână de gheață, duș șoc (acea găleată care varsă apa pe tine după ce ai tras de sfoară), baia Kneip, bazin sărat, paturi încălzite.
Vizita mea
Nemaifăcând o bălăceală de mult timp mi-am adus aminte de niște vouchere primite de la locul de muncă care vor expira la sfârșitul anului. Zis și făcut am luat-o pe dna AZE de mână și ne-am dus până acolo (dar nu chiar de mână că sînt 5 km de la domiciliul meu, astfel am mers cu mașina). Voucherele erau valabile în toate zonele despre care am povestit mai sus, inclusiv spa și Aria Sport. Mi-am zis că voi sta doar o oră, dar s-au făcut 3 ore :)
Am stat predominant la piscina de relaxare, puțin la cea semiolimpică, am făcut o scurtă saună și baie sărată, am folosit un colac dar doar o dată și am sărit peste prânz (pentru că îl aveam gata făcut acasă)
Mi-a plăcut tot ce am văzut, cel mai mult mi-a plăcut curățenia exemplară, finisajul excelent în toate colțurile/zonele, personalul prompt și de ajutor, diversitatea. Mai mult nu sciu dar e o treabă bine făcută acolo. Recomand cu plăcere și încredere o vizită aici.
Trimis de AZE in 10.12.24 20:54:17
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.79237014 N, 24.10582125 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Aria Aqua Sibiu (aquapark indoor) , SIBIU" (deja existentă pe sait)
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Cred că Aria Aqua Parc-ul ăsta din Sibiu se aseamănă, întrucâtva, cu Termele bucureștene, de la Balotești, chiar dacă este - ca suprafață - ceva mai mic. (mă refer la facilități!)
N-am fost la Terme, încă, dar din ce am citit și pe siteul AFA și pe net, oferă cam aceleași facilități. Îmi doresc să ajung la Terme! Poate anul viitor se va împlini dorința mea
Mă bucur pentru voi, sibienii, că aveți unde vă destinde prin - bălăceală - și iarna!
Ai scris, ca de obicei, un articol cu multe și utile informații doritorilor de bălăceală la acest Aqua Park sibian! Felicitări!!!... și... mulți
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2022 Aria Aqua Sibiu — scris în 13.01.22 de M'Liviu din R�MNICU V�LCEA - RECOMANDĂ