ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Aqua Day Spa din Tg. Mures

TIPĂREȘTE

Introducere

Azi am intrat in biznis! In hotelul “Business” din Tg. Mures, vreau sa zic. Acolo, la etajul IV se gaseste un SPA grozav. Fiind situat pe raul Mures, orasul nostru are un mare avantaj, are multa apa. Ba uneori mai da si pe dinafara. In Tg. Mures exista 4 SPA-uri si un complex acvatic estival. Sa vi-l prezint pe unul dintre ele, de care inca nu v-am zis nimic. Urbea mea e un oras acvatic. Pe oriunde ai iesi din ea, dai ba de un complex nautic ba de cate un SPA. Spre Cluj e “Acva Rock Spa”, spre Reghin e “Complexul Week-end” si “Baile sarate Sangeorgiu de Mures” iar spre Sighisoara, se afla “Aqua Day Spa” de la hotelul “Business”. Se pare ca in lume, cele mai iubite destinatii de vacanta sunt marea si muntele. Daca muntele e mai greu de adus in aglomerarile urbane, marea e mai usor. Wellnes-Cluburile si SPA-urile ne ofera in permanenta, cateva dintre elementele unui tarm insorit... lumina, apa, valuri.

Azi la noi in oras ploua, ca si-n week-endul trecut. Ce poate face omul cand e vreme rea? Sa stea in casa, sa-si numere banii, sa stea cu nasu-n computer si televizor sau... sa-si cheltuiasca banii. Unde? La SPA, spre exemplu, unde e cald si bine. Sa mai treaca si el un pic, ca si stramosii nostri romani, prin “tepidarium”, prin “solarium”, prin “acvarium”. Si sa mai bage mana si-n “buzunarium” daca nu vrea s-ajunga la “sanitarium” sau la “sanatorium”.

Aqua Day Spa

Centrul de relaxare “Acva Day Spa” ocupa doua etaje din Hotelul Business, un ascensor va poarta pana acolo, la etajul 4, unde puteti face “baie de apa” iar vara, acelasi lift, va duce si mai sus, la etajul 5 unde este amenajat un loc de “baie de soare”, adica plaje. Hotelul se afla imediat la iesirea din Tg. Mures, pe drumul ce duce spre Sighisoara. E imposibil sa-l ratati, caci se afla exact sub o pasarela galbena (restaurant), pe sub care veti trece obligatoriu.

In week-end, o intrare la aproape toate facilitatile centrului de relaxare, costa 60 de lei/persoana. Un abonament pentru o persoana pentru 2 luni costa 400 de lei. Poti ramane intreaga zi, dupa urmatorul program - Luni:13.00-23.00/ Marti-Joi:10.00-23.00/ Vineri:10.00-24.00/ Sambata: 09.00-24.00/ Duminica:09.00-23.00). Ce “ai” in acesti 60 de lei? Un vestiar spatios cu dusuri si foenuri. O sala de fitness. Un bar de unde poti servi cate ceva, care se adauga la biletul de intrare, prin ceasul cu senzor ce-l porti mereu la mana. Un prosop. Acces la sezlonguri simple sau duble. O piscina mare de 10 /20 de metri cu apa calda, care are intr-unul din capete 8 paturi de masaj subacval, foarte gustate de public. Un jacuzzi pentru 6-8 persoane, cu jocuri de lumini (cromoterapie). Un coridor plin cu saune: o sauna pregatitoare (tepidarium), o sauna uscata, o sauna umeda, o baie de aburi, dusuri scotiene, o camera cu gheata, o camera de relaxare. (o camera destul de mare cu peretii, podeaua si bancile incalzite, cu tavanul "cer instelat" si cu un fond sonor pe masura), acces la solar.

Daca doriti sa serviti ceva de la bar, aflat la etajul inferior piscinei, e mai bine sa va lasati servit “la pat”, caci scarile uneori sunt alunecoase. Eu am reusit sa-mi urc cafeaua si o doza de Pepsi, de la bar pe scari, fara sa alunec si fara sa vars nimic, semn ca daca-mi pierd slujba actuala, voi fi angajat, fara doar si poate, ca si chelner.

Ce-am facut eu?

Acum e bine sa stiti ca exista o regula la cei “over 55” ca mine, nu e bine sa te-arunci “din prima” spre ceva prea cald sau prea rece sau, sa mai faci si “pe sportivul” si sa alternezi “recele cu fierbintele”, asa cum fac finlandezii de vreo 50 de generatii incoace, la orice varsta. E clar ca ai totul la dispozitie, ai si o baie de aburi care te incinge bine, nu cred ca rezisti acolo mai mult de 5 minute. Ai langa ea si o caldare cu apa rece sau chiar ghiata pe care ti-o poti pune in cap, dar nu va sfatuiesc.

Eu am inceput cu vreo 10 minute la “tepidarium”, adica cu acea camera de “preincalzire” si relaxare (veti vedea deasupra un cer instelat, care-si schimba culorile, cand in rosu cand in albastru sau in verde. Cand era rosu, eu inchideam ochii pentru ca violetul si rosul sunt culorile cele mai iritante dar cand apareau stelutele albastre sau verzi, ii deschideam, caci aceste doua culori relaxeaza cel mai bine. In “tepidarium” dar si in alte incaperi, ai si un permanent fond sonor relaxant (meloterapie). Apoi am intrat in sauna uscata, mai usor de suportat. Acolo am intalnit o doamna cu ochii inchisi si maritata cu un englez, care statea in pozitia “lotus” si care cand si-a terminat meditatia si a deschis ochii si si-a intins picioarele, mi-a zis ca in aceste locuri de relaxare e bine sa faci si “suprarelaxare”. Adica sa-ti sa alegi pozitia care-ti convine cel mai bine si sa plutesti printre stele o vreme si apoi sa te intinzi ca o pisica. Am vrut si eu s-o fac dar imi dadeam seama ca daca ma intind, trec cu picioarele peste pietrele incinse din mijlocul saunei. Cred ca m-a considerat un ignorant neinitiat dar apoi a intrat o alta doamna din Sibiu si am scapat de lectia de meditatie. Doamna cea noua, a inceput sa laude SPA-ul din Tg. Mures. “Pai noi la Sibiu, nici la Ibis n-avem asa ceva”. Chestia asta cu “noi n-avem asa ceva”, am mai auzit-o prin alt SPA local si de la o familie de clujeni, ceea ce m-a facut sa asez urbea mea, cel putin din punct de vedere acvatic, deasupra Clujului si Sibiului. Dupa sauna am intrat in jacuzzi, acolo mi-a placut jocul de lumini. Apa isi schimba culoarea, non-stop intr-un joc subacval de lumini relaxant.

Apoi, dupa ce am simtit ca-n mine n-a mai ramas nici un miligram de toxina (eliminate prin sauna) si dupa ce mi-am facut si antrenamentul muschilor prin hidromasajul de la jacuzzi, am intrat in piscina mare si am inotat... pana mi s-a facut sete si foame. Am servit un Pepsi si o cafea (cate 6 lei fiecare).

Cu englezul, sotul “meditatoarei in pozitie de lotus” m-am mai intersectat o data si m-a intrebat la ce servesc dungile acelea verticale din capatul bazinului (patul subacval inca nu functiona). Am coborat la bar si am rugat-o pe fata sa anunte receptia, ca sa dea drumul la “paturile-jacuzzi”. Au pornit. Englezul mi-a adresat un “Thank you” dupa care cam toti care eram prin bazin, nu mai mult de 6 -7 oameni, ne-am indreptat spre ele. La SPA, in intreg complexul, in aceasta dimineata, pana pe la ora 12, am numarat 20 de persoane. Apoi m-am indreptat spre “cascadele laterale” ale bazinului, de fapt, doua jeturi (caderi) de apa pentru hidromasaj forte. Eu le-am denumit “moartea paduchilor”, pentru ca daca intri cu capul sub ele si stai asa pana asurzesti de tot si nu mai stii ce cauti pe-acolo, vei scapa fara-ndoiala de orice vietate ce ti s-a aciuit prin cap, fara sa mai treci pe la Farmacie. La sala de forta n-am mai intrat ca si-asa, dupa 10 bazine, de-abia ma mai tineam pe picioare.

Intreg complexul SPA e destinat relaxarii si dintre toate pe care le-am parcurs prin tara, acesta m-a relaxat cel mai mult. Plus ca aici nu ai limita de timp. La Baile sarate Sangeorgiu de Mures, dupa 4 ore de stat la Welness-Club, platesti cate ceva maruntei, pentru fiecare minut in plus. Cred ca pentru relaxare, aici am sa-mi iau un abonament pentru lunile ianuarie-feruarie, lunile cele mai dureroase pentru un amator de soare si plimbari prin natura si foarte stresat pe deasupra, pentru ca la orizont se profileaza pensia.

Alte servicii

1. -“Plaja”. Langa piscina, se afla o “plaja” mare, (pe acoperis), asa cum au americanii pe zgarie-norii lor, deasupra ta nu mai vezi decat cerul si soarele. E folosita mai ales vara. Esplanada “plajei” are 130 de sezlonguri, baldachine si balansoare. Serviciile sunt excelente, puteti avea “sezlong-service”, “baldachin-service” sau “balansoar-service”, caci personalul SPA-ului va va aduce bauturi racoritoare, cocktail-uri sau gustari de la barul sau de la fast-food-ul complexului.

2. -“Dusurile fantezie” ce folosesc aromoterapia, cromoterapia, hidromasajul si ambianta sonora relaxanta. Fiecare dus are 3 programe prestabilite. Il alegeti pe cel ce va convine.

3. -“Masajul” (contra cost). Exista 4 camere de masaj dintre care una este familiala, insotita fiecare de cromo si meloterapie si "cerul instelat" Masajul e de mai multe feluri. Masaj de relaxare, al coloanei, facial, suedez, sportiv, masaj cu pietre vulcanice, masaj pe pat de apa, in baia turceasca, masaj detoxifiant, anticelulitic, reflexoterapie, drenaj limfatic, shiatsu, reiki.

Concluzie

Acest SPA este destinat in special relaxarii. Meloterapia, aromoterapia, cromoterapia, masajul si hidoroterapia, dateaza inca din vremea egiptenilor, fiind preluate apoi de greci si duse la apogeu de catre romani. O zi la acest SPA din Tg. Mures, va va permite sa “va rupeti” pentru o perioda de stresul cotidian, de grijile inerente vietii si sa va reincarcati bateriile pentru a face fata altor griji, care vor veni, fara-ndoiala. Daca stresul nu-l putem ocoli, atunci macar sa incercam sa ne fortificam organismul pentru a-i face fata. Acest SPA nu are nici macar un ciubar cu apa sarata, mult iubita de popor. Poate ca acesta este si rostul lui (relaxarea) si poate tocmai de aceea erau doar 20 de persoane in aceasta dimineata.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 27.09.15 17:29:03
Validat / Publicat: 27.09.15 21:04:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.

VIZUALIZĂRI: 10850 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Piscina. Au pornit cascadele. La acest SPA n-am folosit "flash"-ul prea mult, lumina e naturala.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

crismis
[28.09.15 09:21:28]
»

@dorgo: Ce pacat ca nici noi la Galati n-avem asa ceva!!! Si nu stiu de ce, ca de apa nu ducem lipsa. Asta idee de biznis! Dar, din pacate, lipsesc investitorii.

Nicu
[28.09.15 10:12:17]
»

@ dorgo

Pai daca nu are si bazin cu apa sarata pentru astia de categoria 55+ e mai bun ala de la Sangiorgiu.

Din ce am vazut eu la Targu Mures pe primul loc ar fi Sangiorgiu de Mures si pentru plimbare in afara sezonului si relaxare vara complexul Wekeend.

 

Cam asa cred eu.

Intre timp s-a avansat la grupe de varsta, exista si 60+

De acord cu relaxare dar trebuie si sare la 60+

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinaro
[28.09.15 12:31:34]
»

@dorgo - Tg. Mureș se poate considera norocos atunci. Dar mai ales locuitorii lui. Foarte... relaxant articol!

Am o întrebare: v-ați luat aparatul foto cu dvs. în jacuzzi?? (foto P11).

dorgoAUTOR REVIEW
[28.09.15 13:27:31]
»

@alinaro - Da! E simplu, e facuta cu tel. mobil. "Paturile-jacuzzi" sunt la 30 cm sub nivelul apei bazinului deci poti intra direct in bazin cu tel mobil de pe margine (vezi foto nr 10), am facut vreo 5-6 fotografii si am pus-o pe cea mai putin miscata (foto 11). Jeturile puternice de jacuzzi te misca destul de puternic si odata cu ele, se misca si telefonul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[28.09.15 13:34:05]
»

@Nicu - Clasamentul bailor, dupa meu ar fi 1. -Baile sarate Sangeorgiu (Wellness Club Apollo) 2. - Acva Rock Spa de la Hotel President 3. - Aqua Day Spa de la hotel Business 4. -SPA-ul de la piscina "ing. Mircea Birau" (apartine de primarie). Vara, cel mai tare e complexul "Week-end" (e tot al primariei)

webmasterX
[17.01.19 19:46:59]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Aqua Day Spa» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Alte aquapark-uri în Tg. Mureș]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, crismis, dorgo, Nicu
Alte impresii din această RUBRICĂAqua Day Spa:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057442903518677 sec
    ecranul dvs: 1 x 1