GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Piscina ing. Mircea Birou din Tg. Mureș, foarte curată, ambient relaxant
Tocmai m-am întors de la piscină, m-am simțit foarte bine și m-am hotărât să vă scriu despre acest loc pe care îl frecventez în mod regulat, de mulți ani. Poate dacă veți poposi mai mult prin oraș și sunteți cazați în zona gării mari, (tocmai a scris colegul nostru @Dan&Emma un articol despre pensiunea Passion care este vis-a-vis de piscină, la aproximativ 200m) puteți intra la piscina Mircea Birou sau TCM sau Mocca cum este cunoscută în oraș.
Accesul
Adresa piscinei este pe str. Liviu Rebreanu, nr. 29/A.
Parcarea este mare si privata. Taxa pentru persoanele care merg la piscina este de 4 lei.
Clădirea Piscinei ing. Mircea Birou este structurată pe două nivele: parter și etaj.
Parterul este locul prin care se intră la Piscină. La acest nivel funcționează saunele și jacuzzi după ora 16.
La parter, este vestiarul, de unde se urcă la etajul întâi, la piscine, saune și solar.
Etajul întâi
Aici sunt poziționate cele două piscine: una pentru înotători și alta mai mică, pentru copii sau persoane care nu știu să înoate.
Bazinul mare, destinat înotătorilor, are o lungime de 25 m, lățimea de 10m, adâncimea de 1,85m și temperatura de 29°C.
Bazinul mic, destinat persoanelor care nu știu să înoate, are o lungime de 10m, lățimea de 6m, adâncimea de 1,35m și temperatura de 32°C.
În bazinul mic, din zece în zece minute pornește programul de jacuzi și masaj subacvatic.
Acesta este compus din două căderi de apă de la înălțime pentru masajul cervical și al umerilor, două locuri în mijlocul bazinului de unde masajul cu aer comprimat tip jacuzzi pornește din pardoseală și 6 duze fixate pe lungimea peretelui, la înălțimi diferite pentru a efectua masaj cu jeturi de apă orientate spre punctele importante ale corpului: spate, picioare și tălpi, obținându-se astfel efectul hidroterapeutic dorit.
Mie îmi place foarte mult la această piscină masajul puternic subacvatic care se realizează cu o forță pe care nu am găsit-o la acest nivel, nicăieri pe unde am mai fost la jacuzzi.
Îmi place că nu te plictisești aici, ai timp să înoți 10 minute în bazinul mare, după care poți să faci 10 minute masaj în bazinul mic, poți să schimbi bazinele și locurile pentru masaj, timp de o oră și jumătate.
Programul este de două ore, dar în piscine se stă maxim o oră și jumătate, restul timpului fiind destinat efectuării dușului, uscării părului și îmbrăcării. După fiecare tură, se igienizeaza încăperea piscinei: se spală pe jos, se curăță băile la dușuri și toalete, se verifică să fie hârtie igienică, se spală pe jos și se curăță toate cabinele și dulapurile care au fost folosite, se adună părul rămas la uscătoarele de păr... nota zece pentru atenția acordată curățeniei.
Sauna
Dacă doriți să fie și mai complex programul, puteți intra la saună, care este amplasată lângă bazinul mic. Aici funcționează două tipuri de saună: uscată și cabină cu aburi. Lângă saune este amplasat dușul, care este obligatoriu a fi folosit atât înainte cât și după ieșirea de la saună.
Dacă doriți să vă bucurați de aceste servicii, trebuie să plătiți în momentul intrării la Piscină, suma de 8 lei pentru fiecare tip de saună utilizat.
Sauna de la acest nivel funcționează de la ora 8:00-9:30 și de la ora 10:00-11:30.
Solarium
Acesta se află lângă bazinul mare. Și acest serviciu se plătește în momentul intrării la piscină, cu 0,60lei/minut, timpul maxim este de 6 minute. Acest serviciu este disponibil întreaga zi.
Parterul
Aici găsim: infasaună, cabina abur, saună uscată, bazin cu jacuzzi cu 8 locuri tip scaun și dușurile.
Pentru fiecare serviciu folosit, se plătește separat, la intrare suma de 8 lei.
Acesta parte a piscinei funcționează doar după amiază, când nu mai funcționează sauna uscată și cabina cu aburi de la etaj.
Programul de funcționare al saunelor și al jacuzzi-ului de la parter este următorul:
16:00-17:30; 18:00-19:30; 20:00-21:30.
Programul de funcționare al piscinei
Luni este închis pentru public, acestă zi fiind destinată serviciilor de întreținere, dezinfectare și curățenie.
Marți- Duminică este deschis de la ora 06-21.30, cu program de intrare din două în două ore.
De la ora 14:00-16:00 se poate înota dar nu se poate face saună și masaj în bazinul mic pentru că este întreruptă funcționarea acestora.
Piscina este publică, aceasta fiind preluată și administrată de către Primărie din anul 2003 și modernizată începând cu anul 2004.
Această piscină este cea mai veche din oraș, o cunosc din anii '80, pentru că aici am fost la cursul de înot (până la sfârșitul cursului am învățat să fac pluta pe burtă cu capul în apă - cam așa stă un înecat, nu?).
În prezent cursurile de înot au fost mutate la balonul olimpic presostatic din Weekend, care are lungimea bazinului de 50m.
Piscina este mobilată cu cabine de schimb, dulapuri pentru haine pentru care primiți la intrare cheie, uscătoare de păr montate pe perete, nu este permisă folosirea prizelor și ca urmare a uscătoarelor de păr personale, oglinzi mari, atât pe întreg peretele de la parter, cât și la uscătoarele de păr.
Există dușuri și grupuri sanitare separate pentru bărbați și femei.
Sunt obligatorii: folosirea șlapilor de baie, cască de baie (dacă nu aveți cască, puteți cumpăra de la casierie cască de baie cu 2 lei), costumul de baie complet. Dacă doriți să faceți duș, trebiue să vă aduceți șampon/săpun/gel de gel și prosop (nu se poate închiria).
Ambientul
Piscina este frumos decorată cu mulți ficuși uriași așezați în ghivece, cu multe plante ornamentale de interior care iubesc umezeala caldă specifică piscinelor și cu multe șezlonguri.
Muzica care se aude în timpul programului de la piscină, este una deosebită, vă puteți relaxa înotând în timp ce ascultați muzică clasică, muzică orchestrală de relaxare sau muzica veche a marilor formații și interpreți foarte cunoscuți, ca de exemplu: Dire Straits, Queen, Pink Floyd, Rolling Stones, etc.
Muzica se aude foarte bine atunci când înotați cu capul în apă, parcă ar fi boxe sub apă.
Tarifele
Acestea au rămas neschimbate de mulți ani, acestea sunt:
Adulții 10 lei, elevii 8 lei, pensionarii 6 lei.
Abonamentele adulți 92 lei/10 intrări, abonamentele adulți 184lei/32 intrări, abonamente copiii sub 10ani 46lei/10 intrări, abonamente copiii sub 10ani 86lei/32 intrări, pensionarii nu au abonamente.
Intrarea în Piscină se face pe bază de cartele pe care trebuie să le păstrați până la ieșire ca să puteți trece de barieră. Pierderea cartelei este sancționată cu plata sumei de 9 lei.
Odată trecuți de barieră, primiți cheia de la dulăpior, care este atașată unui șnur cu numărul cabinei.
Îmi place mult aceasta piscină, pentru serviciile pe care le oferă, totul este bine și frumos, personalul conștiincios, dar... există un dar, din păcate, mozaicul în piscine ar trebui schimbat după părerea mea, pentru că oricât se curăță, există acea piatră care se depune după o perioadă și este inestetică.
Eu vă recomand această piscină.
p.s. Am uitat sa precizez ca piscina este inchisa in fiecare an in perioada iulie - septembrie , pentru reparatii, renovare, etc.
Trimis de Dana2008 in 16.11.18 14:31:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Alte aquapark-uri în Tg. Mureș, TÎRGU MUREȘ" (deja existentă pe sait)
@Dana2008:
Start vot!
Un material foarte bine documentat si muncit. Si argumentat si prin pozele atasate. Felicitari!
Multumesc si pentru conexiunea cu articolul meu recent despre cazare in Targu Mures.
Targu Mures ofera atatea posibilitati de balaceala cum poate nu o mai face niciun alt oras din tara.
Scuze fata de alte orase daca gresesc mai ales ca sunt pe un teren pe care nu il stapanesc, dar ma bazez pe ce am citit si aflat despre frumosul oras ardelean.
Felicitari pentru articol! Numai de bine! Bravo! ????????????
@Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Argumentarea este făcută prin "munca de teren"????, mai precis prin prezența mea regulată la acest bazin și prin bunăvoința domnului administrator care mi-a permis accesul și fotografiatul în spațiile destinate relaxării în programul de după-amiază, deschis publicului doar de la ora 16, așa cum am precizat în articol.
La orice oră ai intra la piscină, o parte a acesteia, mă refer la saune este în repaus, prin rotație: când funcționează sus, nu funcționează jos, și invers. Astfel, pentru a putea fotografia partea piscinei închisă dimineața, am apelat la bunăvoința domnului administrator, care mi-a facilitat accesul în locurile de la parter, dar mi-a permis să fotografiez și saunele de la etajul întâi care sunt accesibile doar pe bază de cartelă, dacă ai plătit acel serviciu în momentul intrării la piscină. Acest exercițiu l-am făcut de două ori, nu aveai cum să știi, dar în luna iulie am pregătit fotografiile cu piscina, dar nu am mai scris articolul pentru că pe perioada verii iulie -septembrie, piscina se închide în fiecare an pentru renovare și m-am gândit că din septembrie când se redeschide, vor fi alte tarife și probabil acesta va avea altă înfățișare. Acum m-am rugat iar să ma lase să fotografiez -pozele din vară le-am șters.
Călătorii plăcute și poate dacă te mai cazezi în același loc, vei trece strada să te relaxezi la piscină!
@Dana2008:
Tocmai aceasta munca titanica de documentare pe care ai facut-o am vrut sa o remarc. Detaliul in care ai prezentat este dovada. Inca o data felicitari si mult bine! ????♀️????????♂️☀️
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2017 Imperial Inn Spa**** Tîrgu-Mureș (fostul AquaRock Spa), cel mai frumos spa din oraș — scris în 28.04.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Nov.2012 Aqua Rock SPA Tg. Mures — scris în 24.07.13 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- May.2010 Centrul Spa Apollo / Inot si relaxare de 1 Mai [Sangeorgiu de Mures] — scris în 07.05.10 de corinne din PUCIOASA - RECOMANDĂ