- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Redescoperă masivul Făgăraș / MASIVUL FĂGĂRAȘ
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 58 din care: 14 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.84
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Redescoperă masivul Făgăraș / MASIVUL FĂGĂRAȘ - impresii și recomandări [pag 4 / 4]
[58] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2012
- trimis de: wolf2001* PARTENER, din [Pitești] — în 06.02.15
Escaladarea varfului Negoiu - partea a II-a
V-am povestit in review-ul anterior despre cel mai spectaculos traseu spre varful Negoiu, traseul de creasta. De data aceasta am sa va povestesc despre cel de al doilea traseu spre varf care porneste din Transfagarasan, un traseu mai prietenos, fara portiuni expuse sau pasaje periculoase pana la jumatatea acestuia cel putin, pana pe malurile lacului Caltun. Recomand acest traseu iubitorilor de drumetii care doresc sa ajunga macar pana la refugiul si lacul Caltun, cel mai frumos lac [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2011
- trimis de: AZE TITAN, din [Sibiu] — în 04.01.17
De la Suru pana la MoldoveanuMG
Am crescut intre Muntii Fagaras, cel putin in perioada vacantelor, dragostea si respectul fata de munte am invatat-o de mic copil. Dragostea nu ajunge, daca nu respectam muntele se poate razbuna impotriva noastra. Muntii Fagaras sint un lant muntos de 70 km lungime din Carpatii Meridionali si se intand intre Valea Oltului si Piatra Craiului. Sint cei mai inalti munti din Romania, peste 40 de varfuri sint mai inalte de 2400m si 8 varfuri peste 2500 m. Judetele in care se afla acesti munti sint [...] — vezi review [+66 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2011
- trimis de: Lumis66 SENATOR, din [Bucuresti] — în 25.08.11
Pentru prima data pe Vf. MoldoveanuMG
Pentru ca ne place muntele 2-3 weekenduri pe luna le petrecem pe muntii din apropiere (Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare, Postavaru, Baiului) iar pentru cei mai indepartati (Fagaras, Ceahlau, Retezat, Apuseni) ne rezervam cate o saptamana pe an din concediu. Muntii Fagaras i-am parcurs atat cat am putut anul trecut (atunci a fost saptamana rezervata lor), am scris rw aici (Cine nu a facut Transfagarasanul). Gandul ne-a ramas la acele locuri minunate pe care le-am vazut, iar dorinta de a ne [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2011
- trimis de: traian.leuca † AUGUSTUS, din [Ploiești] — în 02.04.14
Sub perdeaua răcoroasă de apă a Cascadei Bâlea
Deşi am parcurs Transfăgărăşanul de mai multe ori, nu am fost tentat până acum să fac un review în care să arăt că Am Fost Acolo. Şi asta pentru faptul că despre această şosea care face legătura prin munţi între Muntenia şi Ardeal s-au scris foarte multe articole şi toate cu aprecieri la superlativ. Personal nu-mi mai place să mai fac o simplă traversare a Transfăgărăşanului, pentru că am făcut-o de mai multe ori, dar şi pentru faptul că zona din preajma lacului [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2010
- trimis de: trandafir 1970* PREMIUM, din [Bucuresti] — în 03.12.10
Primul traseu in muntii Fagaras - Balea Cascada
Prima zi a practicii (despre cazare am scris aici: Hotel Orizont), a inceput firesc cu muntii Fagaras. Mai precis, cu cel mai usor traseu, asa, ca pentru dezmortire, Balea Cascada. In autocar era cald si bine, iar afara inghetase apa, iar varfurile muntilor din fata noastra erau pudrati de zapada, ca niste cozonacei. Asadar, iata-ne ajunsi la hotelul Balea Cascada, mai precis, in spatele lui, de unde vedem ca un firicel cascada. Stiam din Bucuresti ca, in pretul biletului este inclusa si [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2010
- trimis de: crissu GOLD, din [Bucuresti] — în 06.12.10
In drum spre Vistea Mare si Moldoveanu, aka 'Trapezul Mare'
Pe la mijloc de August am luat bocancii pusi la uscat la intoarcerea de la Negoiu si i-am bagat in portbagaj, cu o noua destinatie. Ne-am pus pe cucerit primele doua varfuri din Carpatii Romanesti: Vistea Mare si Moldoveanu. Un plan destul de ambitios, urmand sa facem traseul Balea - Moldoveanu in prima zi, sa ne intoarcem sa dormim la Cabana Podragu si sa ne intoarcem a doua zi la Balea. Am plecat vineri seara din Bucuresti, cu cazare asigurata la Cabana Capra, urmand sa o pornim la drum in [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: crissu GOLD, din [Bucuresti] — în 03.12.10
Vf. Negoiu - polul instabilitatii atmosferice din Romania
In vara acestui an mi-am luat inima-n dinti si am pornit-o pentru prima data pe poteci adevarate de munte. Si cum ambitia e mare si energia pe masura, am pus ochii direct pe varfurile din top 3, in ordine crescatoare. Prima iesire a fost in iulie spre Negoiu, urmata in august de Vistea Mare si Moldoveanu (vor fi prezentate intr-un episod viitor). Deci iata-ne intr-o dimineata minunata de vara porniti pe directia Pitesti - Rm. Valcea - Porumbacu de Sus. Am mai urcat putin inspre cabana Negoiu [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2009
- trimis de: ovi2stanciu GOLD, din [Brasov] — în 14.12.09
Un singur cuvant MINUNAT!
O-ZONE - "Printre nori" Cuvintele nu pot descrie ceea ce natura si mana omului au cladit impreuna. Imagini de vis, rupte parca din aceste timpuri, in care goana dupa bani si bunuri ne face parca sa parem, , nebuni''. Un mijloc excelent de relaxare, de a uita de grijile care ne apasa pe toti, mai mult sau mai putin, o bucatica de natura menita sa aduca calmul si linistea in sufletele noastre. Bineinteles nu toate sunt, , roz'', dar tocmai acele lucruri mai putin perfecte ne aduc aminte ca [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2009
- trimis de: edith simon GOLD, din [Brașov] — în 23.07.09
Merita vazut!!!!
Zdob si Zdub - "Fluier" O excursie reusita cu colegii, pe un traseu minunat. Gradul de dificultate este mediu, dar recomand celor care vor sa mearga pe acest traseu - si in general pe munte - sa poarte un echipament adecvat: in primul rand bocanci. De restul nu mai scriu pentru ca se subintelege ca atunci cand mergi pe munte trebuie sa ai la tine si haine pentru vreme buna dar si pentru ploaie. Am facut aceasta remarca pentru ca din pacate am intalnit de prea multe ori persoane inconstiente [...] — vezi review [+7 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2008
- trimis de: dianabzs PREMIUM, din [Romania] — în 13.11.10
Mai aproape de cer
V-ati visat vreodata (poate in copilarie sau poate in adolescenta sau poate chiar mai tarziu) escaladand piscuri semete sau stand intr-un echilibru precar pe cate o creasta de munte - de unde sa priviti in jos, triumfatori, catre muritorii de rand? … Cei care au incercat stiu ca perspectiva din fotoliu difera intr-un mod radical de cea …de pe pisc. Deopotriva, mai stiu ca cerbicia muntelui este intrecuta chiar de frumusetea lui. Pentru ca, altfel, cum putem explica admiratia pe care o [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2005
- trimis de: Qvadratvus PARTENER, din [Piatra Neamț] — în 06.10.20
Poveşti cu tâlc despre Masivul Făgăraş şi nu numai
În studenţie am “făcut” creasta Făgăraşului de la est la vest, de la Curmătura Plaiul Foii (separaţia de Piatra Craiului) la valea Oltului, cu colegul meu de cameră. Traseul a fost atunci unul de anduranţă şi l-am terminat în 6 zile şi jumătate, din care numai o jumătate de zi am proiectat-o pe post de pauză, la Cabana Podragu. A fost una dintre cele mai frumuoase experienţe pe care le-am avut şi a fost tura de la care am avut cel mai mult de învăţat, despre cum poţi [...] — vezi review [+16 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2005
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 24.04.10
Cabana Fata Padurii - Arpas, muntii Fagaras
Acum cativa ani voiam sa traversam Transfagarasanul pornind din nord din comuna Carta. Nu am rezistat amintirilor puternice si l-am rugat pe sot sa faca un mic ocol pe la cabana Fata Padurii la cativa kilometri de Arpas si de unde incepea drumul spre cabanele Turnuri, Podragul si varful Moldovanu. Am gasit-o in ruina, cu geamurile sparte si un aspect care dadea impresia ca demult nu mai trecuse nimeni pe acolo. Am intrebat doi localnici ce s-a intamplat cu fata padurii? Nu stiau nimic precis: [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 1996
- trimis de: turist din cluj GOLD, din [cluj napoca] — în 12.09.16
Descopera “very wild carpathian mountain”
Am sa incerc din aminiri si poate uni mai tineri care au fost mai recent sa ma ajute la “comentarii - ecouri” sa descriu un traseu montan care mi s-a parut “the best” in Romania. La invitatia unui coleg din Sibiu am pornit (pe vremea aceea cu trenul mergeam) din Cluj destul de bine echipat (bocanci din piele “de munte” rucsac tip “salvamont” mare dar usor pe cadru subtire din duraluminiu cu chingi –curele- de fixare pe talie, bine echilibrat (incarcat egal stg-drt) si tot [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 1991
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 01.05.10
Drumetii Mtii Fagaras - Spre cabana Podragu
Am lucrat doi ani la Combinatul Chimic de la poalele Fagarasului inainte de 1960. Orasul nu oferea alta distractie decat un cinematograf muncitoresc in care pe langa filmul sovietic se dadeau jurnale de actualitati cu tov. Gheorghiu-Dej si o bomba de restaurant in care in zilele de leafa oamenii se imbatau si spargeau paharele. Am vazut de cateva ori Balada Siberiei si Taunul. Televiziunea abia aparuse dar nema releu. Singura noastra relaxare erau excursiile pe munte. Nu ne incantau chefurile [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review