- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Mănăstirea Celic Dere [Frecăței, TL] / #EXCURSII şi CĂLĂTORII
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 8 din care: 3 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.90
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
- COORDONATE GPS: 45.126443, 28.581727 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de kokobaurus (cert)NAVIGARE: GPS
Mănăstirea Celic Dere [Frecăței, TL] / #EXCURSII şi CĂLĂTORII - impresii și recomandări
[8] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2021
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 08.10.21
Triunghiul lăcaşurilor sfinte de lângă Niculiţel: Celic-Dere (III)MG
Ultimul dintre cele trei lăcaşuri sfinte din apropiere de Niculiţel (vezi impresii) este Celic Dere. Aceasta din punct de vedere spiritual şi ca valori deţinute este una din cele mai importante mănăstiri din Dobrogea. Numele este turcesc, la fel ca şi al multor localităţi din Dobrogea aflată sute de ani sub stăpânire otomană şi înseamnă pârâu de oţel. Celic- Dere se află la 15 km de Niculiţel pe DJ229A relativ aproape de mănăstirile Saon şi Cocoş şi aparţinând [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2019
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 17.11.19
Sfinte lăcașuri dobrogene - Mănăstirea Celic-Dere
După patru zile petrecute numai pe ape și între ape, în Delta Dunării, după încă o zi în care am rămas în Tulcea - poarta de intrare în mirifica lume a deltei, ne îndreptam spre Isaccea. Eram hotărâți ca mai înainte de a ajunge acolo să ne abatem pe la cele trei importante mănăstiri dobogene pe care încă nu le văzuserăm deși figurau pe lista noastră de opțiuni turistice de mai multă vreme. Cele trei mănăstiri din județul Tulcea alcătuiesc pe hartă un triunghi [...] — vezi review [+31 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 26.08.19
Mănăstirea Celic-Dere – un popas religios dobrogean
Început de vară pe meleaguri dobrogene, spicele grânelor dau în pârg, viile leagă rod, soarele devine nemilos cu călătorii care străbat drumurile. Peste coline domoale, sub poale de pădure în nordul Dobrogei se zărește o moară de vânt și o turlă de biserică. Palele de lemn care cuprind răsuflarea vântului erau ceva obișnuit pe aceste meleaguri, la sfârșit de secol al XIX-lea sute de asemenea instalații tehnice țărănești împânzind întreg arealul dobrogean. Azi au [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 26.09.18
Călător prin țara mea. Merită să vezi: Mănăstirea Celic DereMG
Motto: ”Cetățeni ai României. Atenție, cine se comportă urât, nerespectos, înjură, în viața următoare se va naște tot în România!” – Anatol Basarab   Cum spuneam în postarea anterioară, religia și spiritualitatea sunt subiecte spinoase, în care este bine să nu te bagi dacă nu le stăpânești. Vorba aia, dacă taci poate că nu pari prost, dar, dacă deschizi gura, înlături orice îndoială. Acuma, nu că eu aș stăpâni vreunul dintre subiectele astea, [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 27.04.16
Mănăstirea Celic-Dere, important centru spiritual și cultural de pe meleagurile dobrogene
Pentru că în precedentul articol am scris despre Mănăstirea Cerbu, voi continua prezentarea obiectivelor pe care le-am vizitat în cele două zile petrecute la Tulcea cu un alt lăcaș de cult dobrogean, de data aceasta unul mai cunoscut – este vorba despre Mănăstirea Celic-Dere, vechi centrul de spiritualitate românească de pe aceste meleaguri. La Tulcea ne-am cazat la hotelul Select (vezi impresii), astfel că am beneficiat de o poziționare foarte bună atât pentru a explora [...] — vezi review [+27 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2011
- trimis de: kokobaurus PREMIUM, din [Tulcea] — în 04.10.11
UpdateMG
Buna ziua tuturor forumistilor! Fiind de prin partile locului, m-am gandit ca ar fi o idee buna sa va comunic ultimile noutati in privinta mult iubitelor noastre manastiri nord-dobrogene (Celic, Saon, Cocos). Nu va obosesc cu prea multe detalii (celelalte rewiev-uri o fac foarte bine), va pot doar spune ca... da... avem asfalt de ultima generatie! Acu cateva saptamani s-a inaugarat cu mare pompa investitia "Reparatie drumuri Manastiri Dobrogene". S-a lucrat intr-un ritm infernal, cu [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2010
- trimis de: dannek PARTENER, din [Brăila] — în 08.06.10
Manastirea Celic-Dere si Manastirea Saon
Avind o zi libera am mers in pelerinaj pe la frumoasele manastiri din judetul Tulcea Am sa vorbesc de doua manastiri in acest review pentru ca unna din ele respectiv Manastirea Saon a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere. 1. Manastirea Celic-Dere Acces dinspre trecere bac Smirdan: Macin-DN22 (E87) -Jijila-Garvan- Luncavita-Isaccea la intersectie se face la dreapta spre Telita in satul (centru) Telita se vireaza la drepta [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2010
- trimis de: michirec PREMIUM, din [Bucuresti] — în 20.04.10
Manastirea Celic-Dere
La 70 de kilometri de Galati, sau la 23 de kilometri de Tulcea, depinde din ce parte vii, intr-o zona de un pitoresc aparte, se afla manastirea Celic-Dere; numele si l-a luat de la paraul Celic ce serpuieste la poalele dealului pe care este situata biserica si chiliile; este o manastire de maici, infiintata la 1840 la origine fiind de calugari basarabeni; inconjurata de dealuri impadurite, cu frumoase poiene insorite, totul te indeamna la liniste si meditatie avand posibilitatea sa petreci o zi [...] — vezi review [+6 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review