- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă Băile Tuşnad / BĂILE TUȘNAD
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 36 din care: 10 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.27
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă Băile Tuşnad / BĂILE TUȘNAD - impresii și recomandări [pag 1 / 3]
[36] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2021
- trimis de: AZE TITAN, din [Sibiu] — în 25.06.21
Tușnad-Sat
După experiența udă din Băile Tușnad ne-am îndreptat spre Tușnad Sat sau reședința comunei Tușnad mai exact. Până să ajungem acolo am mai traversat o mică așezare Tușnadu Nou. Obiectivele turistice de vizitat au fost prima dată Biserica fortificată de pe un deal care se află deasupra Tușnadului după care am făcut o idee despre captarea și îmbutelierea apelor minerale în micul muzeu care ne descrie această activitate. Acces Tușnad Distanța cu plecare din Brașov [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2021
- trimis de: AZE TITAN, din [Sibiu] — în 22.06.21
Tușnad — o experiență udăMG
Am ales să vizitez un loc nebifat încă de mine într-un moment ceva mai nepotrivit din cauza condițiilor meteo, dar nu am renunțat cazarea era plătită totul era planificat. Adevărul este că nu m-am așteptat ca experiența să fie atâââât de udă cu o ploaie torențială aproape fără oprire 2 zile, în fine m-am resemnat și am... vizitat Cum ajungem acolo? Păi clar nu cu avionu... Cu mașina, trenul, călare sau pe jos. Din Sibiu am ales ruta DN1-E68-E574-E578 [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2019
- trimis de: nrs † SENATOR, din [Craiova] — în 08.03.19
Prin Tusnad
Desi in ultimul timp s-au scris doua articole destul de ample despre Tusnad (Crazy_Mouse si Yersinia pestis sunt autorii) am zis ca nu strica sa imi spun si eu parerea. Am ales Baile Tusnad pentru cateva zile de relaxare in timpul vacantei intersemestriale. Desi nu e chiar aproape de noi a fost locul unde, atunci cand am facut rezervarea, am sperat sa avem parte si de zapada si de forma lichida a apei astfel incat sa ne balacim. Rezervarea am facut-o prin decembrie cand se parea ca iarna va fi [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2018
- trimis de: fredutza PARTENER, din [Bucureşti] — în 21.02.19
Borvizmuzeum
Nu este un muzeu în Ungaria, ci chiar aici lângă noi. La 8 km de Băile Tușnad, muzeul se află în satul Tușnad, lângă izvorul amenajat de apă minerală, vizavi de parcare. De fapt, ne-am oprit să luăm apă de la izvor. Și privind cu atenție vedem o mică căsuță (ca un chioșc în care găsești diverse obiecte de vânzare) cu un bilet pe ușă: Muzeul apelor minerale. Tușnad. Cheia este la casa nr. 223. Telefon… Răspunde imediat o doamnă și îmi spune să aștept 2 [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2019
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 05.02.19
Băile TușnadMG
Când: Între 28.12.2018 - 02.01.2019 Pentru că de ce: Uite-așa, să-mi fac și io Revelionul undeva, la munte Că cum se ajunge: cu mașina, de la Tg. Secuiesc, pe DN 11 B, apoi, de la intersecția din Cozmeni, la stânga, pe DE 578. Care vrea cu trenul, poa'pentru ca s-o facă, sistemul transporturilor feroviare din România a prevăzut o gară în localitate, unde trenurile ajung după un orar ce nu poate fi prevăzut, deși S. N. C. F. R. încearcă să ne convingă că nu-i așa. [...] — vezi review [+10 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2019
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 20.01.19
Pe pârtia de la Băile Tușnad și prin împrejurimi
Dorind să profităm de primul sfârșit de săptămână de la începutul acestui an, ne-am hotărât să mergem undeva la munte pentru o partidă de săniuș. Valea Prahovei nu a mai fost de această dată o opțiune pentru noi deoarece mai erau disponibile foarte puține locuri de cazare (și acelea la tarife mari); în plus, aglomerația de pe DN 1 este știută de toată lumea. Așa că ne-am îndreptat atenția către alte zone și am găsit cazare pentru o noapte la o pensiune din [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2018
- trimis de: julienpopa GOLD, din [Constanta] — în 10.11.18
Baile Tusnad la sfarsit de septembrie
Am ales sa mergem la Baile Tusnad anul acesta la sfarsit de septembrie deoarece mi se pare o perioada foarte buna de vacanta, evitand aglomeratiile, temperatura este acceptabila iar peisajele sunt foarte frumoase. Am plecat cu masina din Constanta, am trecut pe langa Brasov, pe centura iar apoi drumul spre Sfantul Gheorghe si Miercurea Ciuc. In total am facut cam sapte ore, drumul a fost bun, privelistea frumoasa intre Brasov si Baile Tusnad. Cazarea a fost la Pensiunea Sara care este [...] — vezi review [+15 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 29.11.16
La plimbare prin Băile Tușnad și prin împrejurimi
În acest articol voi prezenta câteva impresii în urma unui sejur scurt petrecut la Băile Tușnad, stațiune unde am ajuns pentru prima dată în acest an. Studiam destinația de mai multă vreme și am stabilit că vom merge acolo în luna august. Noi am ajuns la Băile Tușnad cu mașina pe DN 12 dinspre Miercurea Ciuc, șoseaua străbătând depresiunea Ciucului de la nord către sud; assfaltul este bun, iar peisajele sunt frumoase, așa că drumul a fost plăcut. Cei interesați trebuie [...] — vezi review [+51 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2015
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 16.11.16
Hoinărind prin Băile TușnadMG
Tușnad-Băi este un oraș stațiune balneoclimaterică situat în defileul Oltului la limita dintre județele Harghita și Covasna. Este străbătut de DE578, distanțele până la Miercurea Ciuc (spre nord) și Sfântu Gheorghe (spre sud) fiind aproximativ egale (circa 32 km). Este probabil cel mai mic oraș din România, având circa 1.700 locuitori, marea majoritate maghiari (maxim 10% români). Stațiunea este situată la o altitudine de circa 650 m, defileul Oltului fiind mărginit la [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2015
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 09.11.16
”Termopile” al secuilor la Nyerges - Complexul comemorativ al eroilor maghiari pașoptiști
https://www.youtube.com/watch?v=6zkPiQC4dEU Complexul comemorativ al eroilor unguri pașoptiști din zona pasului Nyerges (judeţul Harghita) este situat în șaua omonimă care separă spre est depresiunea Cașin, iar spre vest depresiunea Ciuc. Pasul Nyerges, cunoscut și sub numele de pasul Cașin, are altitudinea de 870 m și desparte Munții Ciucului (spre nord, vf. Ferteș, 1051 m)) de masivul Ciomad (spre sud, vf. Balaj, 1074 m, masivul care cantonează lacul Sfânta Ana și tinovul [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2015
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 31.10.16
Băile Fântâna Sărată - Sóskút Fürdő (Băi tradiționale secuiești din zona Cașin)
youtube Sub denumirea cunoscută de localnici de Sóskút Fürdő, în traducere Băile Fântâna Sărată, o denumire nu foarte rar auzită (só = sare, sós = sărat, kút = fântână), prezentăm niște băi mici, puțin cunoscute și vizitate, situate în partea vestică a depresiunii Cașin (harta). Pe cât de mici, pe atât sunt de interesante și frumos amenajate, iar potențialul curativ este, probabil, foarte mare. Cu toate acestea, sunt foarte puțin folosite. Depresiunea Cașin [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2015
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 27.10.16
Băile Cozmeni - Sószékfürdő (băi tradiționale secuiești)
Băile Cozmeni, sau pre limba localnicilor Sószékfürdő (în ungureste: so = sare, szék = scaun, fürdő = băi), cu alte cuvinte Băile Scaunul Sărat (oricum, să nu întrebați pe nimeni de Băile Scaunul Sărat, decât dacă vreți neapărat să stârniți ilaritate) sunt foarte accesibile, fiind situate la circa 25 Km sud de Miercurea Ciuc, la marginea sud-estică a comunei Cozmeni, aproape de drumul spre Târgu Secuiesc (DN11B) - vezi harta. Folosesc termenul de ”Băile Cozmeni”, [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 26.10.16
Băile Nadaș (Nadas Fürdő, băi tradiționale secuiești)
Băile Nadaș, sau mai curând denumirea folosită de localnici Nadas Fürdő = Băile cu Stuf (fürdő = băi, nadas = cu stuf) se găsesc în apropiere de Băile Tușnad, pe flancul nordic al masivului Ciomad care găzduiește lacul Sfânta Ana și tinovul Mohoș și la circa 25 km sud de Miercurea Ciuc. Aceste băi, cu izvor și bazine cu apă minerală, sunt situate pe flancul vestic al dealului Haromul Mic, Băile Lăzărești, prezentate anterior, fiind aproape, pe partea estică a [...] — vezi review [+19 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2015
- trimis de: Lucien SENATOR, din [Miercurea Ciuc] — în 21.10.16
Băile Lăzărești (băi tradiționale secuiești)
https://www.youtube.com/watch?v=Hv-r4MlLanY Băile Lăzărești (în ungurește Nyir Furdo = Băile Mesteacănu, nyir = mesteacăn) sunt niște băi tradiționale secuiești, recent renovate (printr-un program european), deosebit de frumoase și interesante. Fiind aproape de Miercurea Ciuc, eu încerc să merg ajung aici anual pentru-că au o mulțime de puncte tari pe care voi încerca să vi le prezint în continuare. Dacă am musafiri amatori de plimbare, este unul din punctele [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2016
- trimis de: adialexe SENIOR, din [Bucureşti] — în 20.09.16
E loc de mai bine
N-am mai fost la Baile Tusnad de prin 2004 si, prin urmare, am hotarat sa exploram zona macar pentru cateva zile, la inceput de septembrie. Drumul din Bucuresti a fost relative lejer asa ca undeva in jurul orelor 15 am ajuns la locul de cazare, pensiunea Panorama Elcomex, aflata in centru. Dupa ce ne-am cazat am cerut gazdei sa ne recomande un restaurant, iar acesta ne-a indicat, fara ezitare, Hanul Secuiesc. Asa ca in drum spre han care se afla la iesirea dinspre nord a statiunii am avut [...] — vezi review [+8 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review