;
Solicitare CMR / TURCIA - BOSFOR-DARD.încărcată de pe telefon!

Transport în comun în Istanbul

Trimisă în 07.10.18 13:21
de cosminapSR [Focșani]
» VIZUALIZĂRI: 735

Ultimul weekend din octombrie îl vom petrece în Istanbul! 😉

Cazarea o avem în Fatih.

Aș avea nevoie de mai multe informații legate de transportul în comun:achiziționare cartele/bilete cu card sau cash, dacă o cartelă poate fi folosită numai de o singură persoană, care mijloc de transport e mai simplu de utilizat înspre principalele obiective turistice.

M-ar interesa și o croazieră pe Bosfor. E nevoie să apelăm la o agenție de turism locală?

Mulțumesc!


 • PERIOADA: Octombrie 201i -- NOPŢI CAZARE: 3
 • BUGET: 300 euro -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 14

Răspunsuri la solicitare

YodaPM[Bucuresti]5r[07.10.18 14:24]

Cel mai bine este sa luati un card din asta: theistanbulinsider.com/ho ... -is-it-worth-it

Il puteti gasi la mici magazine, si oricine va poate indica un astfel de magazin. Eu l-am luat cu cash. Se poate reincarca de la niste masinarii (un fel de ATM-uri) de la intrarile in metrou (poate si din alte parti), si poate fi folosit de pana la sapte persoane.

O harta a liniilor de transport in comun gasiti aici: theistanbulinsider.com/is ... ces-of-interest

In fiecare tramvai sau metrou exista harti mari cu statiile de pe linia respectiva, iar prin difuzor sunt anuntate statiile in turca si engleza. Depinde unde stati in Fatih, dar posibil ca cel mai util sa va fie tramvaiul T1.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

cosminapSR[Focșani]8r[07.10.18 14:51]

@Yoda: Mulțumesc!

Vom sta la Istanbul Royal Hotel

Mesih Paşa Mahallesi, Aksaray Cd No:16


YodaPM[Bucuresti]5r[07.10.18 15:13]

Da, deci stati in Aksaray. Tramvaiul T1 va duce la Hagia Sofia si trece pe langa multe locuri care merita vizitate.

In plus, aveti in apropiere statia de metrou si multe autobuze in orice directie: goo.gl/maps/bKVQLuvdsu82

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

irinadAU[Târgoviște]ConsAFA55r[07.10.18 17:22]

La finele lunii aprilie a. c., am cumpărat şi eu Istanbulkart de la un automat (se găseşte nu chiar în fiecare staţie, doar în marile staţii) care costa 6 lire turcești, totodată încărcând cartela cu 44 TL, după introducerea în aparat a unei bancnote de 50 TL. Istanbulkart nu este un card personal, l-am folosit şi eu şi soţul, pe rând, pe parcursul întregii minivacanțe, se reîncarcă oricând cu ce sumă dorești, oricând se poate verifica soldul de pe acesta la orice automat plasat în stații sau nu, și se poate utiliza pe toate mijloacele de transport public în comun de pe apă sau uscat. O călătorie standard pe uscat, indiferent de mijlocul de transport folosit (autobuz, metrou, tramvai, funicular, tunel) costa atunci 2,60 TL/persoană, una pe apă între 2,60-4,00 TL, spre insule 5,20 TL/persoană), existând reduceri atunci când cardul este folosit succesiv într-un interval de timp mai mic de 120 minute, din ce mi-am dat seama. Est posibil ca tarifele să fi fost modificate, de aceea ai mai multe informații aici: istanbultouristpass.com/i... sportation-card

Croaziera pe Bosfor este şi ea acoperită de Istanbulkart, în 2015 aşa am făcut-o (standard), dar poate fi cumpărată (mai scump) de la agenţiile locale şi include masă, ghid, etc.

Cu Istanbulkart am urcat şi cu telecabina la cafeneaua Pierre Loti.

Cu tramvaiul T1 poţi ajunge cu uşurinţă în zona marilor obiective din Istanbul (p-ţa Sultanahmet, Eminönü, Kabataş), dar poţi folosi orice linie de metrou, autobuz, vapor, totul este să ai o hartă a mijloacelor de trasport care apare, de regulă, pe orice hartă tipărită, am descărcat-o şi în telefon atunci. Pentru a economisi timp, am circulat atunci cu toate mijloace de transport în comun folosind aceeaşi cartelă Istanbulkart.

Poate prindeţi 29 octombrie (ziua naţională a Turciei) acolo (este într-o zi de luni), puteţi beneficia de oarecare reduceri, gratuităţi. Aşa am mai citit că procedează turcii de zilele lor de sărbătoare.

Vacanţă plăcută îţi doresc!

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

cosminapSR[Focșani]8r[07.10.18 17:29]

@irinad: Mulțumesc!

Partea bună cu ziua de sărbătoare e că (probabil) nu plătesc autostrada😊, partea proastă e că vom avea parte de aglomerație🤔.


irinadAU[Târgoviște]ConsAFA55r[07.10.18 17:35]

@cosminap: Ai dreptate!

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

Mihai18SE[Ploieşti]10r[07.10.18 22:26]

@cosminap:

Dacă hotelul ales este în Fatih, cel mai indicat ar fi tramvaiul 1.

Pentru plata călătoriei cu tramvaiul se poate cumpăra card de călătorii, care poate fi compostat la urcare, pentru câte persoane circulă.

Principalele obiective turistice din zonă sunt Bazarul, cele 2 moschei (Aya Sofia și Moscheea Albastră), Palatul Topcapi. Se poate merge și pe jos de la Beyazit până la Sultanahmet, cca. 20 minute lejer.

Pentru o plimbare cu vaporul pe Bosfor, cumpărarea biletelor se poate face direct din zona Eminonu. Aveți 2 variante

- o plimbare mai scurtă până la al 2-lea pod peste Bosfor

- o călătorie pe întreg canalul, până la Marea Neagră. Pentru această variantă este o singură cursă pe zi cu plecarea din Eminonu aproximativ ora 10 și întoarcerea la ora 18.

Se mai pot cumpăra bilete pentru croazieră pe Bosfor și de la o agenție turistică din Sultanahmet.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

marius_cristianGD[petrosani]3r[07.10.18 22:59]

Exista o aplicație pt. mobil, se numește Moovit și e foarte utila in Istanbul. Totul e sa știți de unde plecați și unde ajungeți. Am folosit-o in vara in Istanbul și ne- am descurcat foarte bine. Încercați.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

Mihai18SE[Ploieşti]10r[08.10.18 08:55]

Unul dintre userii care v-a răspuns, a scris astfel „Din stația Beyazit, pe partea dreaptă este str. Tyatro Cadessi, pe care sunt cca. 5 hoteluri și v-ă recomandat 3, acestea fiind Prezident- 4 stele cu +, (tarif 114 euro/noapte, cu parcarea subterană gratuită), Grand Rosa - 4 stele, tarif cca. 90 euro/isituat vi-a-vis, la cca. 100 m. de hotl Prezident și parcarea mașinii se poate face tot la hotel Prezident, contracost, cca. 24 TL/zi (am scris și un review). Foarte aproape de aceste 2 hoteluri mai este hotel Atlas, 4 stele, construit sub ochii noștrii de-a lungul câtorva ani.

La hotelul Prezident m-am cazat de 2 ori și la Grand Rosa de 3 ori. Deci sunt în cunoștiință de cauză și le recomand cu toată convingerea.

Jos, la capătul străzii mai este și hotel Grand Lizsa. Evitați-l, eu m-am cazat și acolo și am regretat.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

pelerin12345GD[Sibiu]1r[08.10.18 09:16]

Buna ziua! Partea cu cartela necesara metroului de suprafata a fost clarificata foarte bine.

Atentie insa pt centrul vechi, piata istorica, muzeul Topkapi, Agia Sofia, Moscheea Albastra, etc, sunteti foarte aproape la mers pe jos 12-15 minute, find cazati in Fatih aproape imi inchipui de Moscheea Suleyman, de unde in doua minute sunteti pietonal vorbind, la Kapali Carsi-Marele Bazar, iar de aici inca 3-4 minute de obiectivele enumerate mai sus: punct de referinta Laleli Cadesi.

In ceea ce priveste partea turca a istanbulului zona cartierelor rezidentiale dar si a faimoasei Istikal street, puteti trece podul Bosfor, fie terestru fie cu metroul de adancime; croaziera pe Bosfor, vilele miliardearilor si ceva palate, vapor cursa de linie aproape de Eminonu, gara din Istanbul.

Va recomand insa direct dintr o agentie cea iraniana aflata la piciorul podului Aksaray, la un pret de 25-30 $ un bilet ce include o seara pe un vapor restaurant cu meniu complet inclus program traditional de dansuri si cantece si ca bonus o minunata croaziera pe Bosfor seara cand orasul "vi se intinde la picioare" in plus transfer inclus de la hotel /pana la hotel pana l apunctul de imbarcare pe vas

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

cosminapSR[Focșani]8r[08.10.18 13:35]

gcristianPM[Timişoara]2r[08.10.18 19:56]

@cosminap: bilete se procura de la automate! toate mijloacele de transport sunt usor de utilizat!! sunt cartele de la o calatorie la abonamente de tot felul!!!

din port sunt tot felul de destinatii cel mai ieftin este o cursa de 15 lei

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (3 voturi)]

abancorSE[Bucureşti]1r[11.10.18 14:36]

De notat că nu poți schimba mijloacele de transport în cadrul aceleiași călătorii. Nici măcar liniile de metrou între ele. Trebuie să plătești fiecare mijloc în parte. Ceea ce înseamnă că, cu același preț, poți merge 15 stații cu tramvaiul, urca cu funicularul (tunelul) Galata 1 stație în 2 minute sau merge cu feribotul din capătul Cornului de Aur tocmai pînă în partea asiatică, o oră.

Cartela merge să fie folosită de mai multe persoane.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1750 PMA (3 voturi)]

 • [13] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 20.04.19 -- 10:14:30 (acest segment de cache se va actualiza în 20.04 18:14:30)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.220279932022 sec