97218 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Alacati

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.10.2019
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: -

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Alaçatı, o bijuterie turcească cu farmec grecesc


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Se spune că dacă ai ajuns în peninsula Çeşme este musai să vezi Alaçatı, un sat, hai să zicem un orăşel, dar este mult spus, care reprezintă un soi de „crème de la crème” a zonei, o atracţie de-un şarm incontestabil.

Auzisem de Alaçatı (se pronunță Alaceatî) din mai multe surse, văzusem ceva imagini pe internet, înţelesesem că ar fi o localitate cu o faimă aparte, aşa că l-am pus pe lista noastră de excursii în zonă. Normal, vroiam să ne convingem pe pielea noastră de cele citite și vizionate.

Ce este şi unde se află Alaçatı? În ce constă?

În peninsula Ceşme, la circa 70 km vest de Izmir, în afară de orașul-reședință cu același nume, toate sursele recomandă o vizită în Alaçatı, o localitate situată în inima peninsulei, la 10 km sud-est de capitală. Curios este că Alaçatı în sine nu are ieșire directă la mare, însă la trei km sud de orășel există portul omonim, atât de yachturi, cât și de pescari, un fel de prelungire a localității, care asigură accesul maritim, dar și către câteva plaje micuțe, de nisip. Nici plaja renumită Ilıca (se pronunță Îlîgea) nu se află decât la 3 km nord de sat, aşa încât cine vine în Alaçatı are de ales unde să meargă la plajă, chiar dacă o face mergând cu auto propriu sau cu dolmuşul.

Alaçatı este vestit pentru arhitectura caselor sale, pentru străduțele sale înguste, de piatră, pentru culorile caselor ce înveselesc orice privire, pentru morile sale de vânt, pentru vinurile bune ce se obţin aici, dar și pentru windsurfing, stațiunea fiind a treia cea mai cunoscută din lume pentru acest sport. Cum vântul bate binișor 330 zile pe an în Alaçatı și golful oferă condiții prielnice și destul de sigure, acest sport a luat amploare, dezvoltându-se cluburi serioase și școli prestigioase de windsurfing. Alaçatı a devenit unul dintre cele mai importante centre de windsurfing din lume și multe evenimente internaționale de surfing sunt organizate aici, PWA World Surfing Tour, spre exemplu.  

Alaçatı constă într-un centru vechi în care se găsesc casele ce l-au făcut vestit şi partea mai nouă în care trăieşte populaţia actuală. Orășelul are primărie proprie, deși nu are mai mult de zece mii de locuitori stabili, însă s-a transformat într-o destinație de vacanță foarte căutată printre turcii cu dare de mână, în lumea mondenă fiind la modă ca fiecare turc înstărit și cu un anume statut social să dețină o casă de vacanță acolo. Vara, populaţia se triplează, turişti de pretutindeni, dar mai ales turci, atraşi de farmecul locului, vin să-şi petreacă vacanţele aici, aşa încât multe dintre casele de odinioară ale satului au fost transformate astăzi în boutique-hoteluri sofisticate.

Povestea locului

Alaçatı are o istorie veche, de câteva mii de ani, în antichitate numindu-se Agrillia şi era o aşezare grecească. Au trecut peste ea romanii, bizantinii şi în cele din urmă otomanii. Numele său actual pare că ar fi de origine greacă, de la cuvântul sare αλάτι (alati) , dar nici otomanii nu se lasă mai prejos şi pretind că ar veni din turcă: Alaca At (Calul Roşu) . De fapt, toată existenţa localităţii a oscilat între influenţa turcească şi cea grecească.

Zona era cunoscută de milenii ca fiind mlăştinoasă din cauza râului şi a deltei Gediz din apropiere, iar locuitorii se hotărăsc pe la 1800 să construiască un canal care să-i ajute ca terenurile lor agricole să nu mai fie inundate şi recoltele pierdute, în plus, oamenii luptându-se şi cu malaria, boală specifică zonelor mlăştinoase. Prin anii 1830, un localnic înstărit pe nume Hacı Memiș Ağa, a chemat greci năpăstuiţi din insula Chios, lovită de un cutremur devastator, să muncească la construcţia canalaului. Aceştia au fost puşi să-şi ridice un sat, devenit Alaçatı de astăzi, „satul nou” din acea vreme, care a fost stabilit la câțiva kilometri distanță de mare, pământurile până la ţărm fiindu-le date lor spre a fi muncite.  Grecii din Chios au venit la pachet şi cu arborii de mastic pe care s-au ostenit să-i aclimatizeze şi în Alaçatı.

Majoritatea caselor de piatră restaurate astăzi în Alaçatı au fost construite între 1850 - 1890. La sfârșitul secolului al XIX-lea, satul „Alatzata”, așa cum l-au numit grecii, a devenit un oraș înfloritor, renumit pentru podgoriile și strugurii săi, pentru producţiile agricole şi negoţ. Majoritatea locuitorilor era de sorginte greacă, iar numărul de suflete se apropia de 12.000.

Istoria zbuciumată locului a continuat după 1912, când, în urma războiului din Balcani, mulţi refugiaţi musulmani au început să se stabilească în Alaçatı, iar grecii au început să plece. Însă plecarea definitivă a acestora s-a produs după schimbul de populaţie din 1923, când satul le-a rămas definitiv turcilor.

Ce ar fi de făcut în Alaçatı? Alaçatı din zilele noastre şi ce am văzut acolo

Cel mai bun lucru care se poate face prin Alaçatı este să-i iei la pas străduţele pietriute şi să oferi bucurie ochilor la privirea caselor vopsite în diverse nuanţe. Pitorescul Alaçatı uimeşte şi prin diversitatea florilor care curg peste case, împodobindu-le şi dându-le un plus de farmec.

Ceea ce atrage ca un magnet în Alaçatı este arhitectura sa frumoasă și plină de culoare care, atunci când te plimbi, te face să te simţi ca în Grecia. Străzile pietruite din Alaçatı sunt mărginite de case greceşti la origine, otomane în prezent, bine conservate, care au o arhitectură unică, cu un balcon suplimentar închis sau o fereastră de alcov, care este de obicei vopsită în lila sau albastru.  Altfel, ferestrele, obloanele și ușile sunt pictate în toate culorile curcubeului. Casele au fost construite pe principiul să menţină răcoarea vara şi căldura pe timpul iernii, materialele fiind indigene, un soi de piatră de travertin gălbui.

Orăşelul are două străzi principale, una perpendiculară pe cealaltă, şi o mulţime de alte ulicioare laterale pe care poţi să rătăceşti fără oprire o zi întregă încercând să le descurci hăţişul dar fără a reuşi prea tare.

Primiserăm de la biroul de informaţii turistice din Çeşme o hartă a arealului Alaçatı, explicaţii şi multe laude şi recomandări din partea doamnei de acolo. Cu harta în mână, am pornit şi noi să explorăm localitatea care mustea de turişti la orele prânzului atunci când am vizitat-o.

Prima dată ne-am lansat pe strada Kemal Paşa Cadessi descoperind de-o parte şi de alta, case minunate, hoteluri mici şi cochete, terase, baruri, cafenele şi restaurante stilate. Nici nu mai ştiam la ce să ne uităm mai întâi, toate ne luau ochii cu nuanţele lor care mai de care mai frumoase, încercam să fotografiem tot. Cea mai vestită clădire este cea a hotelului Taş care s-a redeschis în 2001, fiind considerat un eveniment de seamă de la care a pornit readucerea satului la viaţa actuală, iar în 2005 acesta fiind declarat loc istoric de importanţă deosebită. Bine, pe stradă sunt şi farmacii, bancomate, magazine de suvenire sau alte feluri de prăvălii, chiar şi marketuri de cartier. Printre acestea, sunt și mici ateliere ale meșterilor locali unde se confecționează produse hand-made, galerii mititele de artă.

La loc de cinste, printre suvenire, se găsesc şi produse locale obţinute din mastic: gemuri, gumă, pudră, granule, etc. Acolo, la mare trecere este îngheţata cu aromă de mastic, lokum-ul cu aceeaşi aromă unică, am cumpărat inclusiv cafea cu aromă de mastic.

Dar să revenim, la un moment dat strada Kemal Paşa Cadessi este întretăiată de cealaltă stradă principală, Hacı Memiş Cadessi, iar la intersecţie a luat naştere piaţeta Atatürk. În apropiere se află şi un bazar, nu foarte mare, şi chiar o piaţă cu de toate. Strada aceasta mi s-a părut şi mai înghesuită, clădirile fiind aproape lipite unele de altele, însă toate cu stil şi eleganţă, că nu te mai saturi să le admiri. Pe Hacı Memiş Cadessi se află cele două moschei ale oraşului istoric, prima întâlnită, cam pe la jumătatea străzii, poartă numele de Pazaryeri Camii  (Moscheea Pieței) . Aceasta n-a fost o moschee de la bun început, ci a fost transformată din biserica ortodoxă greacă Ayios Constantinos, care fusese ridicată în 1874 după ce grecii din Chios se stabiliseră de ani buni aici.

În zona aceasta, se organizează în fiecare sâmbătă, o piaţă în aer liber, cu de toate, legume, zarzavaturi, brânzeturi, dructe, textile, obiecte de uz casnic, etc. De asemenea, există şi o piaţă de peşte în care se organizează în fiecare zi, începând cu orele 11,00, aşa-numitele licitaţii de peşte în care sunt oferite spre vânzare cantităţi mari de peşte prins de pescarii din port.

Cea de-a doua moschee poartă numele de Hacı Memiş Camii, după numele omului de seamă din comunitatea de acum două veacuri, și a fost ridicată în anul 1827 destul de modestă.

Ne-am plimbat pe străzi dornici să descoperim şi noi pas cu pas fermecătorul Alaçatı cu ale sale colorate şi vesele case devenite astăzi atracţii de prim rang, fie că sunt cafenele, baruri, magazinaşe sau mici hoteluri.

Pe urmă, ne-am retras spre parcarea unde lăsaserăm maşina, hăt-departe. Apoi ne-am amintit de morile de vânt pe care le zăriserăm când am venit, dar special ne-am gândit să le vizităm “mai încolo”. Cele cinci mori de vânt, patru poziţionate una lângă alta, cea de-a cincea mai îndepărtată, sunt vechi de peste 150 ani, tot de pe vremea grecilor, în prezent nefuncţionale, dar restaurate şi vizitabile doar în scop turistic. Noi am prins câteva perechi de miri care îşi făceau cataloage de nuntă, fotografiindu-se artistic la mori. Alături se află şi un amfiteatru modern, nu foarte mare, folosit pentru spectacole şi festivaluri locale, în luna aprilie, anual, organizându-se un festival dedicat verdeţurilor şi legumelor.

Alaçatı Marina

A doua zi dimineaţă ne-am întors în zona de ţărm a orăşeluluiAlaçatı, fiindcă în ziua precedentă nu am mai reuşit să ajungem şi acolo. La trei km sud de oraş, într-un golf generos, se află Marina şi un pic mai încolo, portul de pescari, mai multe şcoli de surfing, câteva resorturi luxoase. Marina este destul de mare şi adăposteşte multe vase de agrement, private, din toate colţurile lumii.

În Marina am intrat mai întâi să pozăm yachturile şi vasele mai arătoase, apoi ne-am dus în căutarea plajelor din zonă: Çark, Kum, Zio unde am rămas pentru o baie doar la prima.

Pentru amatorii de distracţie în parcuri acvatice, există la nord de oraşul Alaçatı, la un kilometru diastanţă, un astfel de parc pe nume Oasis Aquapark, cam aglomerat, dar destul de ofertant.

Concluzie

Pentru cei ce ajung în peninsula Çeşme, mi se pare aproape obligatoriu să viziteze Alaçatı, dacă nu cumva îşi aleg de la început să-şi stabilească baza în acest orăşel. Chiar dacă turistul ar avea nevoie de maşină pentru deplasări în afara oraşului, fie că ar fi vorba de plajele proprii din sud, sau de celebra Ilıca de la nord, o şedere în Alaçatı ar merita, măcar pentru două-trei zile, fiindcă cei de la punctul info ne-au spus că serile petrecute aici ar fi speciale.

Alaçatı era considerat până nu demult unul dintre cele mai bine păstrate secrete al Turciei, un sat tradiţional cu case de piatră, frumos recondiţionate şi readuse la viaţă într-un stil nou, însă a devenit din ce în ce mai faimos şi mai căutat în ultima vreme, iar farmecul său rămâne neştirbit deocamdată. Turismul s-a dezvoltat semnificativ în perioada recentă, dar nu într-atât încât locul să devină obositor sau banal. Alaçatı este încă perla din Çeşme, să ne bucurăm de ea!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 10.10.2019 07:17:58

Validat / Publicat: 10.10.19 08:26:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 418


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  67000 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[10.10.19 08:25:52]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   --

   Mutat în rubrica "Descoperă Alacati, CESME" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[10.10.19 09:05:46]
» mesaj pers

   @irinad: Într-adevăr, un loc plin de un farmec aparte! Of, mi se lungește lista!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 09:59:20]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[10.10.19 10:16:37]
» mesaj pers

   Frumoasă descriere! Turcia înseamnă și altceva, nu doar Antalya! Mi-ar plăcea să ajung și eu în acel loc, dar pentru mine e cam peste mână...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[10.10.19 10:19:32]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 11:16:18]
» mesaj pers

   @crismis: Cred că seamănă bine cu Șirince despre care ai scris și tu. Sunt foste sate grecești îmbrăcate într-o haină nouă de turci al căror farmec a rămas, ba chiar este pus acum în valoare dintr-o altă perspectivă.

   Îți spuneam zilele trecute că și Cunda face parte din aceeași categorie, cu diferențele de rigoare, evident.

   Mulțumesc pentru vizită, ecou, o zi minunată îți doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 11:25:30]
» mesaj pers

   @Rodel: Da, cu mâna pe inimă, îți spun că Turcia are nenumărate locuri frumoase, are multe situri arheologice, are sate tradiționale, etc., o mulțime de atracții, obiective turistice.

    Însă, e o chestiune de opțiune unde vrea fiecare să meargă într-o anumită vacanță în funcție atât de dorință, cât și de putință.

   Mulțumesc de aprecieri, vizită, ecou!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 11:37:57]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[10.10.19 12:27:23]
» mesaj pers

   Să știi că m-am plimbat alături de tine, cu o reală plăcere, am admirat pozele, casele sunt minunate, vesele, împletite cu flori. Nu mai prejos Marina, cu albastrul infinit al mării.

   Atunci când se armonizează două sau trei culturi, iese aproape întotdeauna, un lucru bun. Așa și aici. Se cunoaște amprenta grecească, dar și cea otomană.

   Te felicit pentru aducerea la " lumină" a acestui loc superb!

   O zi frumoasă!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- webmaster
[10.10.19 12:40:24]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 18:46:14]
» mesaj pers

   @maryka: Cu scuzele de rigoare pentru răspunsul meu întârziat (deh, probleme de serviciu), cred că ţi-ar fi plăcut şi ţie, la cum te cunosc, o plimbare prin orăşel. E pitoresc şi are un farmec aparte, cu iz grecesc. Turcii au învăţat, la cât sunt de negustori) că pot folosi originea satului şi casele vechi, părăsite, să facă din acestea o reală atracţie, un loc boem la mare căutare.

   Noroc cu unele dintre serialele turceşti sau filme artistice care mai aduc în atenţie anumite destinaţii care merită să stea în atenţia oricărui. Aşa am aflat şi eu acum câţiva ani de Alaçatı, de Cunda, Urla, etc.

   Mulţumesc frumos de vizită, ecou şi cuvinte frumoase, o seară minunată îţi doresc!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[10.10.19 18:51:33]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc, mă înclin!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [23.10.19 14:18:51]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[36] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2019] Harta stilizată a Alaçatı, regăsită în câteva locuri prin oraş -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115124">Şterge vot</a></div><span id="v91115124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2019] Harta stilizată a Alaçatı, regăsită în câteva locuri prin oraş
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2019] Două dintre mori şi magazine cu suvenire -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115125">Şterge vot</a></div><span id="v91115125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2019] Două dintre mori şi magazine cu suvenire
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2019] Străduţă în Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115126">Şterge vot</a></div><span id="v91115126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2019] Străduţă în Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2019] Terasă pe una dintre străduţele din Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115127">Şterge vot</a></div><span id="v91115127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2019] Terasă pe una dintre străduţele din Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2019] Marina din Alaçatı[br][br][poză fără text explicativ] -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115128">Şterge vot</a></div><span id="v91115128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2019] Marina din Alaçatı[br][br][poză fără text explicativ]
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [SEP-2019] Tot din Marina Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115129">Şterge vot</a></div><span id="v91115129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2019] Tot din Marina Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2019] Plaja Zio, la sud de Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115130">Şterge vot</a></div><span id="v91115130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2019] Plaja Zio, la sud de Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2019] Din Alaçatı, pe strada Kemal Paşa Cadessi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115131">Şterge vot</a></div><span id="v91115131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2019] Din Alaçatı, pe strada Kemal Paşa Cadessi
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2019] Fosta biserică ortodoxă greacă Ayios Constantinos, actuala Pazaryeri Camii  (Moscheea Pieței) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115132">Şterge vot</a></div><span id="v91115132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2019] Fosta biserică ortodoxă greacă Ayios Constantinos, actuala Pazaryeri Camii  (Moscheea Pieței)
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2019] Poartă pictată frumos în Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115133">Şterge vot</a></div><span id="v91115133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2019] Poartă pictată frumos în Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2019] La pas pe străzile din Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115134">Şterge vot</a></div><span id="v91115134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2019] La pas pe străzile din Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2019] Case vechi renovate -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115135">Şterge vot</a></div><span id="v91115135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2019] Case vechi renovate
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2019] Poartă deschisă, invitaţie spre a-i fi trecut pragul acestui mic hotel -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115136">Şterge vot</a></div><span id="v91115136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2019] Poartă deschisă, invitaţie spre a-i fi trecut pragul acestui mic hotel
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2019] Una dintre casele din Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115137">Şterge vot</a></div><span id="v91115137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2019] Una dintre casele din Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2019] Urcând spre morile de vânt -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115138">Şterge vot</a></div><span id="v91115138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2019] Urcând spre morile de vânt
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2019] Pe strada Kemal Paşa Cadessi, unul dintre frumoasele boutique hoteluri -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115139">Şterge vot</a></div><span id="v91115139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2019] Pe strada Kemal Paşa Cadessi, unul dintre frumoasele boutique hoteluri
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2019] Din Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115140">Şterge vot</a></div><span id="v91115140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2019] Din Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2019] Alt boutique-hotel, spaţiile strâmte de pe stradă nu mi-au permis să prind în poză întreaga clădire -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115141">Şterge vot</a></div><span id="v91115141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2019] Alt boutique-hotel, spaţiile strâmte de pe stradă nu mi-au permis să prind în poză întreaga clădire
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2019] Agale, pe strada Kemal Paşa -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115142">Şterge vot</a></div><span id="v91115142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2019] Agale, pe strada Kemal Paşa
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2019] Cea de-a doua moschee din centrul vechi, Hacı Memiş Camii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115143">Şterge vot</a></div><span id="v91115143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2019] Cea de-a doua moschee din centrul vechi, Hacı Memiş Camii
foto irinad [10.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2019] Altă casă cu terasă în faţă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115144">Şterge vot</a></div><span id="v91115144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2019] Altă casă cu terasă în faţă
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2019] Suvenire în micul bazar din Alaçatı -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115145">Şterge vot</a></div><span id="v91115145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2019] Suvenire în micul bazar din Alaçatı
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2019] Casă cu arhitectură tradiţională -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115146">Şterge vot</a></div><span id="v91115146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2019] Casă cu arhitectură tradiţională
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2019] Plimbându-ne pe Hacı Memiş Cadessi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115147">Şterge vot</a></div><span id="v91115147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2019] Plimbându-ne pe Hacı Memiş Cadessi
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2019] Terasă mică la stradă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115148">Şterge vot</a></div><span id="v91115148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2019] Terasă mică la stradă
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2019] Casă frumoasă pe Hacı Memiş Cadessi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115149">Şterge vot</a></div><span id="v91115149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2019] Casă frumoasă pe Hacı Memiş Cadessi
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2019] Şi o alta la fel de frumoasă, tot pe Hacı Memiş Cadessi -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 10.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1115150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1115150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1115150">Şterge vot</a></div><span id="v91115150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1115150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1115150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1115150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2019] Şi o alta la fel de frumoasă, tot pe Hacı Memiş Cadessi
foto irinad [10.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[36] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.131569862366 sec