Solicitare CMR / ALBANIA

Albania 2020 — Ksamil sau Saranda?

Trimisă în 17.09.19 08:41
de hanibalbogdanPM [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 571

Bună ziua.

Ştiu că este cam devreme dar pentru 2020 intentionez să organizăm vacanța de vară în Albania la jumatatea lunii Iunie. Fiind prima dată în Albania aş fi foarte recunoscator pentru cateva informații.

Referitor la cazare suntem foarte nehotarati Ksamil sau Saranda nu prea sunt informații referitoare la cazări.

Un hotel pe plajă sau foarte aproape cu un mic dejun. Restaurante în zonă. Plaja cu nisip ceva activități pentru copii.

Referitor la drum Gmaps rutează un traseu.

Bucureşti - Ruse - Sofia – Kulata - Salonic – Kozani – Ioannina.

De aici am văzut că ar fi 2 variante.

Să trec granita Grecia – Albania prin Qafë Botë si sa urmaresc SH97 am înțeles că este un bac, această variantă nu prea o agreez.

Să trec granița prin Kakavia şi să urmăresc SH99.

Care ar fi diferenta între ele?

Daca vreau să mă opresc intermediar o noapte unde îmi recomandati?

Poate mă puteți ajuta cu câteva informații, recomandări din experiența proprie.

Vă mulțumesc.


 • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 10
 • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 6 -- COPII: 5 -- VÂRSTA: 10

Răspunsuri la solicitare

crismisTIT[Galați]7r[17.09.19 10:23]

@hanibalbogdan: Depinde care va fi dominanta vacanței.

Dacă vreți mai ales plajă, apă caldă și limpede și relaxare, atunci ar fi mai potrivit Ksamil sau, și mai bine, Himare.

Dacă vreți să și vizitați zona, Sarande e mai bine poziționat. Sarande are însă plaje cu pietricele (pentru noi asta nu-i o problemă, folosim papucii de apă).

Noi am stat în Sarande, Hotel Jaroal, cu mic dejun inclus si plajă proprie. Chiar era o plăcere să ne încheiem ziua de colindat cu o baie în mare, în timp ce priveam apusul și vasele ce veneau sau plecau din port!

Alegeri inspirate și o vacanță de vis vă doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Rumancarea1JR[Bucuresti]1r[17.09.19 10:27]

@hanibalbogdan: Buna ziua, va recomand cu căldură Poseidon Hotel din Ksamil. Au si restaurant unde puteți servi doar micul dejun sau toate mesele. Daca o sa mancati o dată acolo, nu o sa mai doriți să serviți masa in alta parte.

Hotelul este aproape de plaja, camerele foarte curate, gazde primitoare si amabile. Rezervarea o puteti face pe booking.com sau pe pagina de facebook a hotelului.

Ksamil este o stațiune liniștită, indicată pentru familii cu copii, Sarande este o stațiune mai aglomerată, sufocată de blocuri, intr-adevar seara este frumos sa mergi in Sarande daca doriți să vă distrați intr-o discotecă, bar, ...

Drumul pe care vi-l recomand este cel cu ferryboat-ul din Grecia continentală in Corfu si din Corfu in Albania (Sarande), este mai puțin obositor.

Bineînțeles recomandarea mea ar fi sa opriți pentru o noapte in Grecia.

Celalalt drum este numai prin munți, șoseaua este foarte îngustă, serpentinele sunt foarte periculoase.

Este drumul pe care noi l-am urmat (este putin mai scurt), dar este un drum foarte greu pe care noi nu vom mai merge vara viitoare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

viorelpascaGD[Timişoara]2r[17.09.19 12:10]

@hanibalbogdan: Salutare! Dacă vrei ceva mai liniștit, alege Ksamil, caz în care recomand sa mergi de la Ioanina spre Qafe Bote și să treci cu bacul 15 m de apă că să scurtezi drumul cu niște zeci de km. Altfel, ocolești lacul Buthrint.

Dacă mergi in Saranda, e totuna pe unde treci granița.

In Saranda, stațiunea e f mare, iar plajele neîncăpătoare, cu excepția unora, f puține, care sunt ale unor hoteluri sau sunt private (10-15 EUR pe zi umbrela cu 2 șezlonguri). După masă, e atât de aglomerat că durează minim o oră să traversezi stațiunea cu mașina.

În Saranda, dacă nu ai cazare pe plajă sau f aproape, cam ai de urcat și de coborât spre cazare și spre plajă. Ksamil e mai ieftin, dar prețurile cresc de la an la an. In iunie, găsești cazare la fața locului, sigur, numa' să ai timp să vezi și să alegi. Dacă ai de gând să conduci o mie și ceva de km, fă rezervare dinainte.

Dacă vrei Ksamil, am două cazări bunicele, aproape de plaje, restaurante și magazine. Exemplu buget: 2015- 1800 EUR 3 adulți 2 săptămâni, iar în 2019 — 1200 EUR 2 adulți 1 săptămâna (vezi impresii, vezi impresii)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

monik-50PM[Braila]2r[17.09.19 12:50]

Buna ziua, Noi am fost in august 2017 si, chiar daca am inceput cu stangul (vezi impresii), in final am ramas incantati de ceea ce am vazut si de felul in care am am profitat la maximum de timp. Am scris in detaliu experienta noastra in Albania (vezi impresii).

Initial, am rezervat cazare in Ksamil, dar am apelat la Google maps, m-am plimbat prin asezare si nu mi-a placut ce am vazut. In final, am stat in Sarande, care era foarte aglomerat, dar aveai ce face.

Am fost o zi in Ksamil si am constatat ca nu ne-ar fi placut. Haos total, incat nu aveai pe unde merge pe plaja. Nu povestesc totul aici, va pot sta la dispozitie cu orice informatie, in masura in care o cunosc.

O zi buna!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

CostiCO[Piteşti]3r[17.09.19 13:50]

@hanibalbogdan:

Întrucât tocmai m-am întors din Ksamil, pot să-ți răspund mai concret la întrebările tale.

În primul rând, privitor la cazare, având în vedere că sunteți cu copii, recomandarea mea este Ksamil. Oricum, Sarande e la 10 km, așa că, dacă vreți și distracție, e ușor de ajuns. Dar, așa cum au spus și antevorbitorii, Sarande este așezat în pantă, deci e mai greu de mers cu copiii, e foarte aglomerat, cu străzi care se înfundă și are plaje cu pietriș.

În schimb, Ksamil are câteva plaje cu nisip și intrare lină în apă, foarte potrivite pentru copii. După mine, cele mai potrivite sunt Bora Bora, Paradise și Lori, toate cu nisip fin, apă curată și intrare lină în mare. Găsiți și activități pentru copii și adulți. Cea mai comună este închiriatul de hidrobiciclete, cu care puteți merge pe insulele din imediata apropiere, numite chiar insulele Ksamil.

Cât privește tipul de cazare, aveți de unde alege.

V-aș putea recomanda resortul Abalone, dar s-ar putea să fie deja închiriat complet, lucrează cu agenții.

Dar, după mine, mult mai convenabil este să închiriați unul sau mai multe apartamente în vile în regim privat, gen pensiune.

Eu am stat într-un astfel de loc, camera mare, cu baie dotată cu tot necesarul, chicinetă, frigider, TV, aer condiționat, balcon larg și am plătit, pentru 7 nopți, două persoane, la început de septembrie, 112 €. Rezervarea am făcut-o pe booking.com, sunt multe oferte, aveți de unde alege. În stațiune sunt terase, restaurante, marketuri, fast-food-uri, astfel încât vă puteți descurca foarte bine, chiar dacă nu aveți mic dejun la cazare.

În ce privește drumul, sunt mai multe variante, dar în niciun caz cea de care vorbește Rumancarea1, prin Corfu, ceea ce este pur și simplu o prostie!

Ai două mari variante, dar nu detaliez aici, pentru că am de gând să scriu un review, luna asta, așa că vei avea timp să te hotărăști, până anul viitor.

Oricum, bacul nu e deloc de speriat, este unul mic, tras de cablu, funcționează permanent, fără program fix. Când ajungi, te trece imediat pe malul opus.

Pentru alte amănunte, așteaptă review-ul meu.

Categoric, mai ales că sunteți cu copii, veți avea nevoie de o oprire intermediară. Eu am făcut-o, atât la dus, cât și la întors, în Macedonia de Nord, asta pentru că traseul ales de mine nu a fost prin Bulgaria.

P.S. Și să știi că nu e deloc prea devreme să îți planifici concediul pentru anul viitor, dimpotrivă, este recomandat, mai ales dacă îl faci pe cont propriu, să te apuci de planificare din timp. Și eu, am făcut rezervarea de cazare la începutul anului, prin februarie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AURICULUMGD[Resita][17.09.19 16:02]

Salutare

Am fost si noi acum 2 ani in Ksamil, am stat la hotel New Crystal, are plaja privata cu terasa, restaurant, bar mancare foarte buna, am avut sezlonguri si umbrele gratuit la plaja, a fost 185 euro 7 nopti cazare cu mic dejun inclus la sfarsitul lui iunie

Am fost de 2 ori si in Sarande, dar nu ne a placut asa tare e mai aglomerat, plajele sunt cu pietricele si pietre, toate spatiile de cazare sunt in panta, mai greu de mers pentru categoria noastra de varsta sau pentru copii

Clar iti recomand Ksamil pentru plaje

Drumul l-am facut prin Serbia - Macedonia - Grecia - A2 - igoumenitsa si trecere pe la quaffe botte, mult mai ok decat pe la ioanina - kakavia

Recomand cazare intermediara in Macedonia

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

GCCGD[Drobeta-Turnu Severin]1r[17.09.19 16:12]

Buna ziua!

Am fost in Albania in august, pe ruta Serbia- Macedonia- Grecia (Salonic- Ioannina si iesire pe la Kakavia).

La dus am stat foarte mult in vami, am ajuns dimineata la vama Macedonia- Grecia si am stat cam 3 ore, apoi la albanezi alta ora.

Noi am avut cazare in Sarande, hotel Soan, la 2 minute de plaja, care este cu pietris marunt, neaparat pantofi de apa.

Hotelul nu este unul pretentios, dar se facea curat zilnic, micul dejun indestulator, raport calitate- pret bun, localizarea in apropierea plajei a contat enorm, iar sea view-ul de la balcon a fost un bonus.

Am vizitat si Ksamil, dar mai mult mi- a placut Sarande. Ambele sunt foarte aglomerate, insa Sarande mi- a lasat impresia de oras modern, in timp ce Ksamil mi- a lasat impresia de oras inghesuit. Nici nu stiu exact cum sa spun, in fine, fiecare cu gustul lui.

Va doresc sa faceti alegerea care sa va incante pe voi si sa aveti o vacanta de vis!

Puteti sa cititi si articolul scris de mine despre Sarande - vezi impresii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

TundebiliSV[Codlea [BV]]2r[17.09.19 18:35]

@hanibalbogdan: buna

Ca si traseu oricare varianta o alegeti este ok, nici una nu presupune ferry.

Daca mergeti prin Kakavia sunt mai multe serpentine insa drumul este ok. Daca alegeti cealalta varianta mergeti pana in portul de unde se ia ferryboat-ul catre Corfu si de acolo mai aveti vreo 60 km.

Ca si cazare noi am ales Saranda ca era ceva mai ieftin, insa la plaja ne-am dus la Ksamil.

Plajele din Sarande sunt aproape inexistente, mai ales in zona falezei sau cu pietre, insa in Ksamil plajele sunt f ok.

F multe activitati ptr copii nu sunt, doar hidrobicicleta, caiac. Plaja f ok care are un restaurant pe care il recomand cu drag este Gjiri Hartes, intre Ksamil si Saranda.

Mancarea este f buna si rezonabila ca si pret. Dc va plac midiile si vreti sa vedeti si cum sunt crescute puteti merge la crescatoria de midii, se fac excursii cu barca pe lac unde va prezinta crescatoriile. Au si un restaurant f bun, midiile au pret rezonabil, insa restul meniului e putin mai piperat.

Dc vreti sa va opriti undeva cam la jumatatea drumului ar fi Thesalonik.

De vizitat ar fi ochiul albastru, castelul Butrini, la nord de Sarande este un castel Porto Palermo, insa grija drumul este pe coasta si este plin de serpentine.

Daca mai aveti nevoie de informatii cu mare drag, noi am fost in Albania 2 ani la rand si ne-a placut. Nu este nimic exotic insa raportul calitate pret este f bun.

Vacante placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmasterX[București][19.09.19 14:21]

@Rumancarea1:

va recomand cu căldură Poseidon Hotel din Ksamil

@AURICULUM:

am stat la hotel New Crystal

@GCC:

Noi am avut cazare in Sarande, hotel Soan

Ne-am bucura să putem citi impresiile voastre de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, aveţi ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribuiţi la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când veţi solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care vă răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" vostru turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul vostru, locurile în care aţi fost, unde v-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Puteți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găsiţi şi în pagina 1)


 • [9] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 06.04.20 -- 07:39:34 (acest segment de cache se va actualiza în 06.04 15:39:34)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0561170578003 sec
  ecranul dvs: 1 x 1