82688 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Albania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.10.2017
DE
Avatar monik-50
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Braila
înscris/ă în 30.08.15
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
1000euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: -- varsta: peste 20

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.38
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Experiența albaneză, începută cu stângul și terminată… bine


Urmare de aici

Între momentul călătoriei și al scrierii impresiilor a trecut destul timp, lăsat intenționat ca să se aleagă, cum se spune grâul de neghină, să rămână frumosul și plăcutul. Dacă scriam imediat, poate se vedea că am început cu stângul și ar fi alterat ușor sau mai mult nota trăirilor.

Doi ani, din 2015, ne-am tot gândit și răzgândit, am zis: Mergem!, Nu mergem! - pentru că era ceva neașteptat, nu știam foarte multe despre această țară, o percepeam ca pe un loc periculos.

Însă în august 2017, am hotărât să plecăm spre litoralul albanez, consecință a dorinței noastre de a vedea locuri noi, mai puțin mediatizate, de a încerca noi experiențe. Că, uneori, planul de acasă nu se potrivește celui din târg, am aflat încă o dată în timpul acestei călătorii.

Știam că drumul este foarte lung, de aceea l-am parcurs în două zile, hotărând cazarea intermediară în Ohrid, Macedonia. Aici a intervenit prima diferență între cele două planuri: nu am reușit să ajungem la Ohrid, ci foarte aproape. Traseul a fost cel obișnuit: București – Ruse – Plevna – Sofia - Kriva Palanka ei, și de aici au început problemele, am adoptat viteza unui melc ceva mai rapid.

În bucata de autostradă spre Skopje am oprit din 10 în 10 km (poate exagerez) pentru taxă, deși suma nu a fost mare (sub 5 euro), dar să te oprești de atâtea ori și să stai, cel puțin 10 minute la coadă, poate și mai mult, e consum de timp și test pentru nervi. Erau multe mașini, noi cu ele, iar altă soluție nu se întrevedea. Am rezistat eroic, nervii s-au păstrat în limite normale și ne-am îndreptat spre sud, spre Ohrid, sperând, în naivitatea noastră, să ajungem.

Se întunecase, eram conștienți că nu vom putea ajunge unde ne-am propus și am intrat în Kicevo, un orășel de pe traseu, să căutăm ceva pentru noapte. Altă oră pierdută în zadar: străzi înguste, mașini peste tot, pietoni pe unde nu gândeai, forfotă mare, ce mai, altă probă pentru starea noastră de spirit.

Am găsit un hotel care purta numele orașului, dar la prețul cerut, nu avea mai nimic, nici măcar un răcitor pentru apă, ce să mai spunem de aer condiționat, și era o căldură… Am plecat mai departe, deja moralul ni se alterase, înaintam greu, am stat la două semafoare (însumat peste 30 de minute, se lucra la drum). Se mai crea câte un ambuteiaj pentru că pe sensul celălalt, dinspre Ohrid spre Skopje, era coloană de kilometri (se întorceau oamenii acasă, ca la noi, pe Valea Prahovei), iar câte unul forța nota și ne încurca și pe noi, pe sensul nostru.

Cred că nu eram departe de Ohrid, a doua zi urma să vedem că mai aveam cam 35 de km, când un înger păzitor ne-a unit gândurile și am hotărât să oprim la o benzinărie, să ne dezmorțim. Toți am văzut o clădire modernă pe care scria Eko hotel și ne-a sunat un clopoțel salvator. Din fericire, aveau camere, chiar foarte elegante, dar pentru că cheia de la camera cu trei paturi nu prea era bună (riscam să rămânem blocați) am luat două camere foarte frumoase, dotate cu tot ce trebuia, și ieftine-30 de euro, ambele. Lejer, le-am dat 3 stele, fără comentarii: lenjerie și prosoape îmbietoare, curățenie sclipitoare, ce mai, am dormit ca pruncii.

A doua zi ne-am continuat drumul, am trecut prin Ohrid, ar fi fost păcat, dar am stat puțin, cât să ne plimbăm pe faleză, să filmăm și am plecat cu regretul că nu am văzut tot ce am fi vrut, însă cu promisiunea fermă că ne vom întoarce special.

Am trecut granița la Pogradec și am mers prin Elbasan, Fier, Vlore (am admirat faleza din mașină, ne grăbeam) spre Himare, unde aveam rezervare. Minunat este drumul prin Pasul Llogara, dar mie tot mi se strângea inima, văzând la ce înălțime eram. Într-adevăr, merită să vezi o dată în viață asemenea locuri.

Am ajuns la Himare, iar aici vine a doua diferență între planuri: cu stupoare am constatat că rezervarea noastră nu se potrivea cu ce era pe net, bine că nu plătisem anticipat. Și-au dat seama că n-au procedat corect și au vrut să ne ajute, să ne găsească altceva, au dat un telefon, iar după câteva minute a apărut un tânăr pe care l-am urmat trecând printr-un restaurant, printr-o curte, pe o alee mică, apoi am ajuns la niște căsuțe sau ceva asemănător. Nu am acceptat nici aici și ne-am luat soarta în mâini. Era o aglomerație acolo, de parcă toată Albania venise în Himare, nu aveai unde opri mașina. Am încercat noi să găsim altceva, dar ni se spunea că totul era plin, mai mult, se însera și, în consecință, moralul nostru a căzut iar la pământ.

Am găsit cazare, totuși, în două locuri, primul în Himare, apoi în Qeparo, dar erau niște camere improvizate, după cum ni s-a părut nouă, care cu greu s-ar încadra în ” decent”: amenajate pe fugă, fără dotări minime, ascunse în spatele altor clădiri, trebuia să ai nas de copoi să le mai găsești la întoarcere. Ne-am zis, fiecare în gând, apoi la unison, tare, că, mai bine, ne întoarcem pe plaiurile natale. Pădure fără uscături nu este, pretutindeni sunt oameni care vor să profite, important e dacă accepți. Din nou am hotărât: ne îndreptăm spre Sarande, singurul loc pe care nu îl luasem în calcul, ne-am ferit de el ca cineva de tămâie. Citisem că e foarte plin, zgomotos, cu circulație haotică, dar în disperare, faci compromisuri.

Și iată-ne iarăși pe drum, spre Sarande. Era destul de târziu, venise noaptea, mai greu te descurci în asemenea condiții și, culmea, mai aveam de mers. Nu după mulți km, din nou a sunat clopoțelul salvator pentru că am văzut o benzinărie și, în cor, am zis: oprim. Ne aflam în localitatea Shen Vasil. Aveau camere, am luat două, la același preț ca în Macedonia, minunate, curate, dotate cu mobilier modern, cu ustensile la baie, prosoape parfumate, lenjerie minunată… și am dormit neîntorși.

În mod sincer, spun că am rămas foarte plăcut impresionați de camerele acestor hoteluri care sunt de tranzit și nu poți să ai prea mari așteptări de la ele.

A doua zi, odihniți, cu altă mină, am descins în Sarande, benzinăria nu era prea departe, vreo 15 km. Nu am căutat prea mult, la a doua întrebare, am găsit chiar în centru, un hotel despre care voi scrie mai încolo câteva cuvinte. Voi scrie despre oraș, despre locurile pe care le-am văzut, îmi voi expune impresiile.

Închei, că tot am vorbit de drum, spunând că ne-am întors prin Grecia, pe autostradă, prilej de a admira minunatele tuneluri. O constatare: albanezii au ocolit munții, i-au urcat, i-au coborât, oferind pentru ochi imagini de neuitat, grecii i-au străpuns, iar frumusețea tunelurilor nu e cu nimic inferioară, mai mult, timpul de mers se reduce.

Nu știu care ar fi preferința mea dintre cele două, în caz de opțiune, dar poate nu e cazul. Pentru autostradă, un minus ar fi aici numărul mic al locurilor de parcare, uneori se simte nevoia de oprire, de mișcare. L-am parcurs dintr-o bucată, fără probleme, în 17 ore. Toți eram șoferi și se conducea pe rând, ce-i drept, mai mult băieții, pentru că le place, mai puțin mie. După această odisee, concluzionez, parafrazând o zicere: ” Totul e bine, când se termină cu bine”, pentru că rămân experiențele pozitive, pe celelalte le ignorăm sau le ascundem departe, să nu le recuperăm ușor.

Sarande: un loc pentru toți

Am studiat atât de mult litoralul albanez, am citit destul, am pus întrebări, am folosit o aplicație să mă plimb, să văd amplasamentul, adică să aleg un loc plăcut și s-a văzut, în final, rezultatul. Sarande a fost eliminat din listă de la început, știindu-ne preferința pentru locuri mai aerisite, pentru senzația că marea e numai a ta, că poți să înoți liniștit, fără să deranjezi pe altul. Am descris emoțiile, incertitudinea prin care am trecut până am ajuns aici, iar orașul, neofensat de gestul nostru, sunt necesare și niște figuri de stil, ne-a primit cu brațele deschise. Ne-am adaptat, am vrut să trecem peste neplăcerile sosirii și, treptat, i-am descoperit farmecul.

Construcția orașului este de semicerc în jurul golfului, îmbrăcându-l elegant, smulgând bucăți din munte, înălțându-se pe verticală, iar apropierea clădirilor îți creează impresia că poți sări de pe un balcon pe altul, la vecini. Astfel, se explică aglomerația, străzile înguste, dar și pantele care, uneori, pun probleme anumitor tipuri de mașini. Locul de promenadă este o faleză lată, frumoasă, plină de tarabe, terase, restaurante, oameni care se mișcau teleghidați, în stare să calce peste oricine le stătea în cale. A fost, pentru noi, încă un test de rezistență. Am avut mare grijă, ca urmare, după prima seară, am schimbat locul de plimbare.

Așa am descoperit încă trei străzi paralele cu faleza și cu marea, iar plimbarea, la dus, am făcut-o pe prima stradă, pe a doua, pe a treia… (seri consecutive), iar întoarcerea - pe faleză. Astfel, am văzut că se poate să nu mergi în aceeași direcție cu toți pentru că ora fiind înaintată, oamenii se răriseră și nu mai era pericol de ciocnire. Cele patru străzi (atât am descoperit noi, poate mai erau, dar timpul…) se intersectau cu altele care coborau sau urcau, depinde cum privești, spre sau dinspre mare. Am descoperit, astfel, artera comercială, biserica ortodoxă, un parc foarte frumos și binevenit pentru că era o căldură năucitoare. Noaptea, temperatura nu scădea sub 26 de grade.

Dincolo de o străduță care trecea pe lângă parc și cobora spre mare, am descoperit vestigiile unui sit arheologic. Nu era nimeni prin preajmă să întrebăm, dar nici accesul nu era interzis. Dintr-o scurtă prezentare afișată pe un panou, am aflat că erau ruinele unei sinagogi din sec. V, pentru că în zonă era o comunitate evreiască puternică și bogată. În sec. VI a devenit Basilica Onhezmi (vechea denumire a orașului), distrusă de un cutremur și de invazia slavă. Tot pe panou se vorbea despre existența unor mozaicuri deosebite pe care nu le-am depistat din cauza întunericului. Noi ne smulgem greu de lângă mare și, mai ales, din mare, însă ne-am propus să vedem și alte locuri din țara pe care o vizitam, că cine știe când și dacă mai ajungem acolo.

Am împărțit judicios timpul: prima parte a zilei îl dedicam plajei, înotului în zonă, partea a doua- vizitării altor locuri. Din punctul nostru de vedere, marea și plajele Sarandei nu excelează prin ceva anume: plaja e îngustă, cu pietre (nu deranjante la mers), sufocată de șezlonguri (e o adevărată mafie a lor), cu o zonă restrânsă la cea publică, pentru cearceafuri. Sincer, noi nu aveam ce face cu șezlongurile pentru că imediat ce găseam un loc, lăsam totul și ne azvârleam în apă, de unde nu mai ieșeam decât pentru o gură de apă sau când plecam.

Am ales plaja publică pentru că avea o zonă fără pietre unde înotul devenea o încântare. Apa era caldă, ne-a plăcut, dar nu foarte curată: avea firișoare de alge, pungi de plastic, etichete de pe diverse ambalaje și alte resturi care atestau prezența omului în zonă. Păcat, nu arunc vina asupra localnicilor, erau turiști din multe alte locuri. Nu am rămas entuziasmați nici de claritatea apei (am văzut mări infinit mai limpezi), de aspectul plajelor, ci de îmbinarea fericită munte-mare și de ineditul peisajului. Dacă ar fi să concluzionez, nu știu ce să decid: mi-a plăcut, nu mi-a plăcut? A fost o experiență inedită, dar deocamdată nu mă pot hotărî ce domină mai mult.

Recomandarea unui hotel

Impresiile despre Hotel Julia au fost extrase de webm și mutate în cadrul unui review distinct, aici

Locuri vizitate în Albania

A doua zi după ce ne-am instalat, am hotărât să mergem la Ksamil, să vedem dacă ne pare rău că am renunțat la cazarea de aici. Prima noastră opțiune a fost această stațiune și am rezervat o cameră într-o vilă (pot să-i dau numele dacă e nevoie), dar am renunțat. Am cercetat zona cu aplicația și am zis că nu merită. Ajunși acolo, ne-am convins că ne-am fi ratat definitiv vacanța, nu ne-ar fi plăcut. Nu voi insista asupra aspectelor negative, fiecare poate decide ce- i place și ce nu. Cert e că așezarea (nu știu cum s-o numesc altfel) s-a dezvoltat haotic, peste tot praf, moloz, mașini, oameni… Acolo fiecare circulă după propriile reguli, întoarce unde vrea, oprește unde vrea, ce mai, dacă ai noroc, scapi.

Având simțul orientării, am găsit repede plaja, dar nici acum nu am cuvinte de laudă. Dacă privești de sus, ceea ce vezi îți place: marea, insulele care cresc exotismul zonei. Ai coborât pe plajă? Totul se schimbă, iar eu am văzut amplasarea în trepte: prima, după mare, e plaja, îngustă, cu pietre, chiar și în apă, cu șezlonguri înghesuite, încât nu puteai trece printre ele. Probabil că în viitorul nu prea depărtat le vor așeza vertical. Urmează terasele, tavernele care au acaparat întregul spațiu, cu greu te poți strecura spre apă. Și, ceea ce chiar nu ne-a plăcut, nu este o alee, ceva pe care să te plimbi. Abia am găsit un loc unde să depozităm bagajele, ceva 10m/10m...

Șezlonguri, de unde la ora aceea? Plaja avea nisip (mai degrabă pietricele mărunte, albe), iar apa căpăta un aspect lăptos, caldă, curată, asta ne-a plăcut. N-am avut vreme să vedem orașul Butrint, am pierdut-o căutând loc pe plajă. Ne-am întors destul de dezamăgiți.

În după-amiaza următoare, le-am propus băieților un traseu, fără să le detaliez mai mult. Mergeam spre Blue Eye (Syri i kalter, în albaneză), aflat nu departe, dar, hopul a fost ieșirea (și întoarcerile, de fiecare dată) din Sarande, unde haosul rutier e la el acasă. Pe drum am oprit la un izvor, am umplut sticlele (totdeauna aveam 3-4 în portbagaj, știam că în munții lor sunt multe izvoare) și am continuat. La un moment dat, am virat stânga pe un drum neasfaltat și am întâlnit bariera de rigoare pentru taxă (200 leka). Acolo am simțit și noi răcoarea munților, iar fenomenul acela unic ne-a încântat. Băieților le-a plăcut foarte mult și m-au felicitat pentru surpriza oferită.

Este un râu subteran care, pe-acolo prin măruntaiele munților, caută o ieșire la suprafață și o găsește în acest loc. Izbucnește în afară ca pe o conductă și se lărgește la loc întins. Apa, incredibil de limpede, îți permite să vezi în adâncime pietrele care au forma unui ochi. Se spune că nu i se știe adâncimea, dar cred că e pentru menținerea misterului, iar temperatura apei, chiar și acum în vreme de caniculă, este de 10 grade. După ce am cercetat tot, am încercat apa, am vrut să urcăm puțin pe munte, dar, în stilul cunoscut și la noi, am găsit un gard care interzicea accesul. Cineva s-a împroprietărit cu un munte. Venea seara, așa că ne-am îndreptat spre mașină, dar credeți că am plecat? Nu. Sus, destul de departe, spre vârful munților dansau flăcările, pe un aliniament de sute de metri. Am stat mult timp să ne uităm, nu știu, cu teamă, cu uimire, pentru că nu mai văzusem niciodată.

Într-o altă zi, tot după-amiază, le-am propus să facem o baie în Golful Kakome, o plajă sălbatică, dar foarte frumoasă. Zis și făcut, ne-am luat ce ne trebuia și pe la 18, am plecat. Din drumul național, la vreo 10 km se virează stânga, drumul- la fel de bun ca cel anterior, dar cu multe capre, turme întregi, care ne-au încetinit. Am ajuns unde se termina asfaltul, iar de sus, în lumina soarelui, golful era minunat. Surpriză!!! Un ins ne-a făcut semn să oprim și, prin gesturi, ne-a spus că s-a închis.

Știți cum arată o statuie? Ca noi în momentul acela, am rămas fără cuvinte. Ne-am privit și ne-am dat seama ce cuvinte erau pe buzele noastre, dar nu le-am dat glas. Ne-am păstrat calmul, am făcut câteva poze, fără tragere de inimă, doar pentru că venisem până aici și am făcut stânga împrejur. Gustul amar încă persista.

La intrarea în Sarande, în drumul nostru, aveam alt obiectiv: Castelul Lekuresi. E amplasat pe cel mai înalt munte deasupra orașului, cu o șosea, cam îngustă, dar proaspăt asfaltată. A fost construit de Suleiman Magnificul prin 1537, ca punct de observație asupra insulei Corfu, proaspăt cucerită. Am uitat de tot ce ni se întâmplase cu puțin timp în urmă. Se vedea totul în jur, Sarande era o mare de lumini, ne simțeam stăpânii universului. Însă iarăși apare ceva defavorabil: peste tot erau mese, e restaurant acolo, încât cu greu te strecurai printre ele. Impresia finală de încântare, de uimire rămâne. Pe munți încă mai săltau flăcările, semn că nimeni nu le acorda atenție.

Concluzionând, trec peste toate momentele dificile, au fost destule, și spun că a fost o experiență interesantă. Noi ne păstrăm totdeauna calmul și, chiar în situații dificile, suntem optimiști. Albania a simțit că intră în lumea bună și se comportă ca atare, de aceea, dacă mă întreabă cineva, spun că prețurile s-au avântat spre sus, în toate domeniile: cazare, mâncare, combustibili.

A fost frumos, am trăit intens această experiență și, sunt sigură că, peste ani, această țară va deveni o atracție adevărată în turism, concurent redutabil pentru vecini.

---
Impresii încărcate de monik-50 in 17.10.2017 14:21:19

Validat / Publicat: 17.10.17 16:15:03


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în ALBANIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Austria, Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Muntenegru, Serbia, Croatia:
VIZUALIZĂRI: 2177


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (monik-50); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  17100 PMA (din 19 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[17.10.17 16:00:53]
» mesaj pers

   Impresiile despre Hotel Julia au fost extrase și mutate ca review distinct, în rubrica acelui hotel - vezi impresii.

   Sunt astfel, mult mai utile celor care se documentează (doar) despre cazarea acolo.

   -

   Ne-am bucura să putem citi și impresiile despre celelalte cazări scrise ca articole (review-uri) noi.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelor destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.10.17 16:14:40]
» mesaj pers

   La modul ideal, aș fi sugerat împărțirea acestui review, complex și evident foarte util, în mai multe segmente

   - unul încărcat la ”Drumul spre/prin Albania

   - despre cazările intermediare (articole de cazare încărcate la rubricile hotelurilor respective)

   - despre cazarea în Sarande

   - despre Sarande - la ”Descoperă Sarande

   - despre locurile vizitate prin Albania - la ”Descoperă Albania” (aici, în rubrica crt).

   Nu s-ar fi pierdut NIMIC din ”cursivitate” (segmentele erau legate prin linkuri ”urmare la”); s-ar fi câștigat însă semnificativ pentru categoriile de cititori care se documentează doar despre anumite subiecte — le-ar fi găsit, astfel „împărțite”, MULT mai ușor în rubricile respective, decât aici, ”amestecate” printre alte zeci de reviews-uri, pe diverse subiecte...

   -

   Cele de mai sus sunt însă simple sugestii/recomandări - nu sunt obligatorii (dar ne-am bucura dacă s-ar ține cont de ele)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- monik-50
[17.10.17 17:31:16]
» mesaj pers

   @webmaster: Multumesc pentru cuvintele frumoase si intreb daca nu se pot separa asa cum se rcomanda.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[17.10.17 20:37:09]
» mesaj pers

   @monik-50: Excelent articol! Frumoasă excursie, frumos povestită!

   Traseul nostru a fost într-o oarecare măsură identic cu al vostru. Am pornit din Galați (chiar, suntem și vecini!!), am stat 3 nopți în Ohrid, apoi am traversat în Albania. Din Pogradec, am tăiat-o direct prin munți, pt că am vrut neapărat să vizităm ceea ce a mai rămas din vechea capitală medievală a aromânilor din Balcani, Moscopole (azi Voskopoje), precum și Gjirokaster, "Sighișoara Albaniei".

   Au urmat 3 nopți în Sarande, și noi am ezitat mult în a alege locul optim în care să ne cazăm pe litoralul albanez și am considerat că Sarande este bine poziționată pt cele 2 zile pline (în care am reușit să ajungem în sud până la Butrint, iar în nord până la plaja Livadhi, in nordul orasului Himare).

   Excursia noastră s-a continuat în Corfu, unde am mai stat 5 nopți, apoi ne-am întors ca și voi pe Egnatia Odos, "minunea ingineriei grecești".

   Albania a fost pt noi surpriza plăcută a vacanței, ieftină și extrem de frumoasă, cu oameni calzi și muncitori. Ne-am propus să revenim, cel puțin pt partea de nord a litoralului, pe care de data asta n-am văzut-o!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- monik-50
[18.10.17 15:47:56]
» mesaj pers

   @crismis: Am citit pe nerasuflate tot ce ati scris (nu aici, in postarea dv.), aveti "condei", dar acum va multumesc si eu pentru apreciere. Sigur vom reveni, mai ales in Ohrid, pentru ca nu am vazut tot ce doream. Am trecut prin niste peripetii..., acum ne amuzam, ba chiar glumim pe tema lor.

   O zi buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[02.04.18 21:45:06]
» mesaj pers

   @monik-50:

   ce de peripetii, asa nu iti o vacanta. Cu bune si mai putin bune dar cu final fericit.

   Felicitari si de la mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- monik-50
[03.04.18 15:05:36]
» mesaj pers

   @roth: Da, au fost niste momente usor neplacute, dar noi, cum spuneam, nu ne pierdem simtul umorului, il avem totdeauna si, astfel, trecem peste toate.

   Acum, cand privesc in urma, chiar mi se pare ceva normal.

   Ce-ar fi sa mearga totul struna? Trebuie sa simti ca iti palpita inima, ca va fi o rezolvare.

   O zi buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Vedere din balconul Eko Hotel -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912376">Şterge vot</a></div><span id="v9912376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Vedere din balconul Eko Hotel
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Merita poularizat, poate au nevoie si altii -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912379">Şterge vot</a></div><span id="v9912379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Merita poularizat, poate au nevoie si altii
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Un colt din Ohrid -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912381">Şterge vot</a></div><span id="v9912381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Un colt din Ohrid
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Ohrid, mai pe larg -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912382">Şterge vot</a></div><span id="v9912382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Ohrid, mai pe larg
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Drumul spre Himare -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912383">Şterge vot</a></div><span id="v9912383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Drumul spre Himare
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Muntii, admirati in drumul spre Himare -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912384">Şterge vot</a></div><span id="v9912384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Muntii, admirati in drumul spre Himare
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Vile din Shen Vasil, a doua benzinarie salvatoare -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912385">Şterge vot</a></div><span id="v9912385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Vile din Shen Vasil, a doua benzinarie salvatoare
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Natura, admirata din balcon -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912386">Şterge vot</a></div><span id="v9912386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Natura, admirata din balcon
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Marea... si marea de oameni, la ceas de seara in Sarande -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912387">Şterge vot</a></div><span id="v9912387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Marea... si marea de oameni, la ceas de seara in Sarande
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Feeria de lumini din Sarande -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912388">Şterge vot</a></div><span id="v9912388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Feeria de lumini din Sarande
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Golful din Sarande, noaptea -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912389">Şterge vot</a></div><span id="v9912389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Golful din Sarande, noaptea
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Un bec in plus in Sarande, luna -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912391">Şterge vot</a></div><span id="v9912391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Un bec in plus in Sarande, luna
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Vestigiile din Sarande -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912396">Şterge vot</a></div><span id="v9912396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Vestigiile din Sarande
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Trecut si prezent in Sarande -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912399">Şterge vot</a></div><span id="v9912399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Trecut si prezent in Sarande
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] O bucata din plaja publica din Sarande -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912401">Şterge vot</a></div><span id="v9912401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] O bucata din plaja publica din Sarande
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Un oaspete foarte admirat din apa, de pe plaja -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912405">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912405"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912405">Şterge vot</a></div><span id="v9912405" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912405)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912405Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912405MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Un oaspete foarte admirat din apa, de pe plaja
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Imagini minunate din Ksamil -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912409">Şterge vot</a></div><span id="v9912409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Imagini minunate din Ksamil
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Ksamil, marea este a tuturor -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912412">Şterge vot</a></div><span id="v9912412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Ksamil, marea este a tuturor
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Ksamil si o parte din Corfu -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912414">Şterge vot</a></div><span id="v9912414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Ksamil si o parte din Corfu
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Blue Eye, fenomen unic -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912417">Şterge vot</a></div><span id="v9912417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Blue Eye, fenomen unic
foto monik-50 [17.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Dansul necontrolat al flacarilor -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912418">Şterge vot</a></div><span id="v9912418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Dansul necontrolat al flacarilor
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2017] Uimire si teama in fata focului -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912419">Şterge vot</a></div><span id="v9912419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Uimire si teama in fata focului
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Golful Kakome, inchis!!! la ceas de seara -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912421">Şterge vot</a></div><span id="v9912421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Golful Kakome, inchis!!! la ceas de seara
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Poarta de intrare in Castelul Lekuresi -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912422">Şterge vot</a></div><span id="v9912422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Poarta de intrare in Castelul Lekuresi
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2017] Sarande, vazut de la castel -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912423">Şterge vot</a></div><span id="v9912423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2017] Sarande, vazut de la castel
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2017] De la castel, Sarande si imprejurimile sale -- foto by <b>monik-50</b> [uploaded 17.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av912424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv912424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=912424">Şterge vot</a></div><span id="v9912424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(912424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f912424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e912424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2017] De la castel, Sarande si imprejurimile sale
foto monik-50 [17.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.255201816559 sec