Solicitare CMR / EGIPT

Agentii turism Hurghada - excursii de 1 zi

Trimisă în 10.01.19 11:54
de andreea_cSR [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 1209

In vacanta din februarie vom merge in Egipt, un grup mare de prieteni, adica 8 familii, 28 de persoane (15 adulti si 13 copii).

La asa cantitate mare de oameni vrem sa obtinem preturi mai bune la excursiile locale.

Desi la vacanta in sine, tour operatorul ne-a dat un pret mult sub pretul de lista, la excursiile locale diferentele nu sunt asa de avantajoase comparandu-le cu preturile locale.

Am cerut oferta la cateva agentii gasite pe net si am primit preturi chiar bune, dar as vrea sa stiu si alte pareri. Cu ce agentii locale ati fost in astfel de excursii.

Sa va dau un exemplu. Excursia de 1 zi la Cairo. La tour operator e 93 euro fara masa de pranz. La agentii locale am primit preturi de 65,50 sau chiar 45 dolari si are inclusa si masa de pranz. Cea mai ieftina ofera si ghid vorbitor de limba romana, dar in afara de aprecierile de pe facebook nu am gasit prea multe despre ei si am o oarecare emotie...

Asadar daca ma puteti ajuta sa imi spuneti in ce excursii ati fost si cu ce agentii, eventual si date de contact (chiar si in privat), m-ar ajuta enorm.

Pe noi ne tenteaza

- 1 zi la Cairo

- 1 zi la Luxor

- 1 zi sahara cu atv + buggie + camile + cina traditionala

- diving/snorekeling in zona cu delfini

Alteceva atractiv pentru juniori? Nu vreau parcuri acvatice ca are hotelul enorm de multe topogane.

Orice alte sfaturi sunt bine venite.

Multumesc.


 • PERIOADA: februarie -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: 1000 [euro, probabil]
 • ADULŢI: 15 -- COPII: 13 -- VÂRSTA: 3-9

Răspunsuri la solicitare

Fly60SV[Tulcea]2r[10.01.19 13:49]

@andreea_c:

Noi am fost in octombrie 2018 (vezi impresii) si intr-adevar tour operatorul a venit cu oferte foarte bune, ca pret, dar tot mai avantajoase au fost cele cu agentia egipteana.

Noi am ales 3 excursii, inclusiv CAIRO, cu aceiasi agentie (din bazar Cleopatra, intrebati de Omar, care este un tip super OK si care ne-a oferit bonus excursia cu batiscaful si 2 baticuri, pentru safari, intr-un total de 190 dolari-2 pers.), deci in total am avut 4 excursii.

O a 5 excursie, cea pe insula paradise, am luat-o din SENZO MALL, cu 40 $ -2 persoane.

La fiecare plecare in excursie politaiul de la poarta hotelului a verificat cu ce agentie plecam si ne-a dat ok-ul, aceasta figurand in lista lor de agentii sigure.

Vizavi de excursia la Cairo, am beneficiat de masa la pranz, muzeul de arheologie si cel cu papirusuri, precum, si plimbare pe Nil.

In rest celelalte excursii pe mare sau Safari sunt in jur de 20$/pers si cu masa la pranz.

Daca nu v-am lamurit indeajuns si mai doriti detalii, cu mare drag. In rest vacanta frumoasa. Noi cu siguranta ne mai intoarcem.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][10.01.19 15:30]

@Fly60: Multumesc mult de raspunsuri. Nu aveti cumva contactul lui Omar pe facebook sau email?

La Cairo in afara de cele ce le-ai mentionat mai sus, nu ati ajuns si la piramide si la Sphinx?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Fly60SV[Tulcea]2r[10.01.19 18:54]

@andreea_c: Excursia la Cairo, presupune fara discutie " Piramidele si Sfinxul", ca doar de asta am indurat un drum destul de greu, in jur de 7 ore, dar care sincer a meritat, mai ales ca am apucat apusul, care din punctul nostru de vedere, a fost magnific. Abia atunci am inteles, de ce ghidul a lasat, ca ultim obiectiv, vizitarea Piramidelor.

Am sa incerc sa caut numarul de tel. al lui Omar, caci il aveam scris pe ceva si vi-l trimit. Daca as sti la ce hotel va cazati, as putea da mai multe repere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][10.01.19 20:26]

@Fly60: nu ne cazam in Hurggada ci in Makadi Bay la Sunwings Watherworld. E ceva de mers pana in Hurghada si de aceea as vrea sa rezolv de pe acum sa nu mai pierd timpul sa caut cand ajung acolo.

Am gasit un patron de agentie care ne-a dat preturi bune si e dispus sa vina la noi la hotel sa discutam direct care ce vrem ca sa nu ne deplasam cu totii pana acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Fly60SV[Tulcea]2r[10.01.19 20:56]

@andreea_c:Intr-adevar sunteți cazați destul de departe de ceea ce v-am recomandat.

Nu va rămâne decât sa alegeți ceva din zona, iar singurul sfat pe care vi-l pot da, este sa verificați la politia resortului, dacă agenția este de siguranță, căci din câte am văzut, ei au o lista cu acestea.

Vă doresc vacanta reușită și sa ne scrieți dacă a fost ok.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][10.01.19 21:08]

@Fly60: Multumesc. Da vom verifica. de aceea caut recomandari din timp.


raducondurachePA[Sfantu Gheorghe]4r[12.01.19 21:48]

@andreea_c: buna, setand optiunea de trimitere/primire mesaje private as putea sa va trimit contactul celei mai bune agentii din Hurghada (raport calitate/pret fff bun)


andreea_cSR[Timisoara][12.01.19 22:57]

@raducondurache: eu am optiunea de mesaje private activa. Am primt cateva mesaje legate de acest subiect in privat.


nicole33TIT[București]7r[13.01.19 10:39]

@andreea_c:

Pe noi ne tenteaza

- 1 zi la Cairo

- 1 zi la Luxor

- 1 zi sahara cu atv + buggie + camile + cina traditionala

- diving/snorekeling in zona cu delfini

Tentante, într-adevăr, toate excursiile menţionate, şi pe mine m-au tentat, motiv pentru care eu mi-am luat un sejur de două săptămâni în Egipt, tocmai pentru a nu transforma vacanţa într-un adevărat maraton, din care să mă întorc acasă mai obosită decât am plecat.

Dacă ai citit pe aici, bănuiesc că ai aflat deja faptul că excursia la Cairo durează 23-24 de ore. Noi am plecat la ora 1.20 de la hotel şi ne-am întors la ora 1.05, iar a doua zi eram zombi.

În excursia la Luxor am plecat la ora 5.05 din hotel şi ne-am întors la ora 23.00.

Excursiile eu le-am luat, pe rând, de la touroperator, negociind puţin preţurile de catalog. Fiind doar eu cu soţul, nici nu puteam negocia prea mult, cu totul alta fiind situaţia voastră care sunteţi un grup numeros.

Pentru excursia la Luxor mi-am încercat şi eu norocul pe la agenţiile locale din Hurghada, dar preţurile negociate nu au fost satisfăcătoare pentru mine, noi fiind "penalizaţi" pentru că nu eram cazaţi în oraş, ci în Sahl Hasheesh - o staţiune aflată la 25 kilometri distanţă de Hurghada. După negocieri, ajunsesem la o diferenţă de preţ de doar 10 euro faţă de preţul touroperatorului, situaţie în care am renunţat la agenţiile locale, oricum respectivii nu-mi inspiraseră prea mare încredere, preferând o excursie cu un ghid foarte bun, vorbitor de limbă română, acelaşi cu care fusesem la Cairo.

Noi am plătit 85 USD de persoană pentru excursia la Cairo, care a inclus vizitarea Moscheii de Alabastru, a Muzeului Egiptean din Cairo, masa de prânz pe un vas, urmată de o scurtă plimbare pe Nil, Piramidele de la Giza şi Sphinxul, plus inerentele vizite la o "fabrică" de parfumuri şi una de textile.

Excursia la Luxor ne-a costat 60 USD de persoană, tot de la TO, şi a inclus vizitarea complexului de temple de la Karnak, masa de prânz în Luxor, traversarea Nilului cu bărcuţe, vizitarea a trei morminte din Valea Regilor, vizitarea templului lui Hatshepsut, oprire la Coloşii lui Memnon, plus inerentele vizite la o fabrică de alabastru şi una de papirusuri, cu un ghidaj de calitate în limba română.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33TIT[București]7r[13.01.19 11:00]

@andreea_c:

Pentru o săptămână de sejur, ambele excursii lungi şi obositoare, la Cairo şi la Luxor, mie mi se pare destul de mult, dar fiecare îşi cunoaşte mai bine rezistenţa la efort.

Ai primit mai multe răspunsuri, dar nimeni se pare că nu a sesizat componenţa grupului din care faci parte: 13 copii cu vârste între 3 şi 9 ani!

În ambele excursii făcute de mine la Cairo şi la Luxor NU au existat copii în autocar, cea mai tânără fiind o domnişoară de 15-16 ani.

Excursiile sunt foarte obositoare şi pentru adulţi, darămite pentru copii, se petrec multe ore pe drum în autocar, pauzele pentru dezmorţire şi alte nevoi sunt destul de rare, iar dacă printre copiii din grup sunt şi care suferă de rău de mişcare sau neobişnuiţi cu drumurile foarte lungi cu autocarul, pot apărea "complicaţii" nedorite.

Pentru o vacanţă relaxantă cu juniorii, eu ţi-aş recomanda alte două excursii pe care eu le-am achiziţionat de acolo:

- Paradise Island Plus - o zi petrecută pe mare, cuprinzând o plimbare cu vaporaşul cu fund de sticlă pentru a admira peştii multicolori de pe lângă recifele de corali, urmată de îmbarcarea pe alt vas cu care se merge spre Insula Paradisului, cu o oprire pentru snorkeling în larg, câteva ore de relaxare petrecute pe insulă, cu masa de prânz la restaurantul de acolo.

- vizitarea Acvariului şi a minigrădinii zoologice din Hurghada, cuplată cu vizitarea Oraşului sculpturilor de nisip, care are o secţiune specială pentru copii, unde aceştia vor fi încântaţi să recunoască personajele iubite din desenele animate şi filmele pentru copii.

=

Fiind un grup numeros, recomandarea mea este să încerci, la faţa locului, o negociere serioasă a preţului excursiilor opţionale, mai lungi sau mai scurte, cu touroperatorul. Ai putea avea o surpriză plăcută.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][13.01.19 18:58]

@nicole33: Multumesc de raspunsul super detaliant. In excursiile foarte lungi, copiii foarte mici nu vor veni. Doar cei peste 7 ani, obisnuiti cu drumurile lungi si doar la Cairo ca vor si ei la piramide, iar la Luxor doar cei de 9 ani. De exemplu pentru ai mei un drum cu masina de 12 ore este o obisnuinta deoarece mergem des in Italia sau Germania si daca au ce face (jocuri, filme, etc) nu ii deranjeaza.

Si eu mi-as fi dorit sa stau 2 saptamani, dar din pacate vacanta scolara e doar de 1 saptamana... Relaxare am avut acum in vacanta de iarna care a fost 3 saptamani... nu stica acum si un concediu activ.

Problema cu distanta hotelului fata de Hurghada e si la noi ca si noi vom fi cazati in Makadi Bay la vreo 40 km distanta. Oricum diferenta de pret negociata pana acum cu agentiile locale este foarte mare. de ex in catalogul turoperatorului excursia la Cairo e 95 euro iar la agentia locala am primit 45 dolari de persoana si va scadea cu cat mergem mai multi...

Ca durata pt Cairo ne-a spus plecarea la 01:00 si returul la 20:00

Vom merge probabil si in excursii de 1-2 ore dar ne adaptam la acestea la fata locului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33TIT[București]7r[13.01.19 23:44]

@andreea_c:

Doar cei peste 7 ani, obisnuiti cu drumurile lungi si doar la Cairo ca vor si ei la piramide, iar la Luxor doar cei de 9 ani. De exemplu pentru ai mei un drum cu masina de 12 ore este o obisnuinta deoarece mergem des in Italia sau Germania si daca au ce face (jocuri, filme, etc) nu ii deranjeaza.

Chiar şi aşa, mie mi se pare cam hazardată abordarea unei excursii de 24 de ore cu copii atât de mici, dar fiecare hotărăşte ce este mai bine pentru copilul lui.

Ca durata pt Cairo ne-a spus plecarea la 01:00 si returul la 20:00

Asta chiar este poveste de adormit copiii.

Indiferent de ora de plecare de la hotel, NU se poate pleca mai devreme spre Cairo, toate autocarele şi microbuzele cu turişti aşteaptă în coloană deschiderea drumului spre Cairo, deci pleacă toate cam în acelaşi timp.

Eu fac pariu că mai devreme de ora 23 nu aveţi cum să fiţi înapoi la hotel. În cazul nostru, turiştii cazaţi la hoteluri în Hurghada chiar în oraş au fost debarcaţi primii la 23,45, noi, care am fost ultimii, abia la 01,05. Micul dejun îl ceri la pachet, prânzul este inclus în preţul excursiei, dar ai mari şanse să pierzi şi late dinner şi să vă culcaţi nemâncaţi.

Oricum diferenta de pret negociata pana acum cu agentiile locale este foarte mare. de ex in catalogul turoperatorului excursia la Cairo e 95 euro iar la agentia locala am primit 45 dolari de persoana si va scadea cu cat mergem mai multi...

Preţul de catalog nu este bătut în cuie. În cazul nostru, TO avea un preţ de 110 USD, iar noi am cumpărat cu 85 USD, fără să negociez prea mult şi fiind doar două persoane.

Sincer, 45 USD mi se pare un preţ suspect de mic. Este normal să încerci să plăteşti mai puţin, dar mare atenţie şi cui dai banii. Eu am găsit Cairo la agenţiile locale la 70-80 USD, unde ca grup aş fi putut negocia până la un 60-65 USD, dar toate erau cu plecare din Hurghada, nu din staţiunile mai îndepărtate de oraş.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][14.01.19 08:11]

@nicole33: am primit in privat recomandari de agentii/agenti cu care au mai calatorit colegii de pe AFA si cam pe acolo au fost si preturile platite de ei (45-55 usd pt cairo, probabil au stiut sa negocieze). Un agent care mi-a fost recomandat de cel putin 10 persoane deja, ne-a cerut 50 usd pt ca e ditanta mare.

Tocmai de aceea am cerut recomandari ca sa nu dau banii oricui.

Cat despre copii, eu personal nu as putea sa nu ii duc pentru ca de 2 ani isi doresc sa vada piramidele si Sphinxul (de cand au vazut niste documentare) si de fiecare data le-am zis ca mai asteptam sa creasca.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33TIT[București]7r[14.01.19 10:24]

@andreea_c:

Cat despre copii, eu personal nu as putea sa nu ii duc pentru ca de 2 ani isi doresc sa vada piramidele si Sphinxul (de cand au vazut niste documentare) si de fiecare data le-am zis ca mai asteptam sa creasca.

Le înţeleg perfect dorinţa, pentru că nici eu nu aş fi conceput să ajung în Egipt şi să nu văd Piramidele şi Sphinxul, dar crede-mă că nu aş mai repeta experienţa în aceleaşi condiţii.

O variantă, evident mai scumpă, dar mult mai uşor de suportat de către oricine ar fi excursia la Cairo cu avionul, nu cu autocarul. Eu nu eram foarte hotărâtă să scot mai mulţi bani din buzunar şi am întrebat despre aceasta mai mult de curiozitate, însă ghidul m-a liniştit pe loc spunându-mi că nu se organizează, deşi figura în ofertă, din cauza neîntrunirii unui număr minim de doritori, majoritatea preferând, ca şi mine, să meargă cu autocarul, la costuri mult mai mici.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][14.01.19 10:32]

@nicole33: Am cautat varianta cu avionul si din ce am citit nu e cu mult mai relaxanta. Poate doar in teorie. Am citit pe o gramada de bloguri ca in final durata excursiei a fost cam aceiasi cu cea a celei cu autocarul, deoarece de cele mai multe ori avioanele au intarzieri. Povestea cineva pe un blog ca la intors avionul a decolat cu o intarziere de 5 ore.

Chiar si fara intarziere. drum pana la aeroport 1 ora, 2 ore asteptarea pt imbarcare, 1 ora zborul si inca cateva zeci de minute transferul de la aeroport spre obiective. Ai ajuns la aproape 5 ore, iar drumul cu autocarul e de vreo 6 ore si ceva...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AyshahCH[Hurghada][03.02.19 09:43]

Primiti masa de pranz, mic dejun la pachet si cand va intoarceti cina tarzie. Cred ca ati inteles gresit de la tour operatorul dumneavoastră.

Chiar daca este tentant prețul nu trebuie sa uitati ca mergeti într-o tara străină si nu cred ca va doriti surprize ne placute. Si, prețul nu este de 93€ este de 85 €, dar având in vedere ca sunteti un grup mare si ca veți lua mai multe excursii, se poate face discount. Pentru siguranta dumneavoastră este bine sa mergeti in excursii cu agentia prin care mergeti. [***].


webmaster45[Bucureşti][03.02.19 10:13]

@Ayshah:

Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS”).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).


AyshahCH[Hurghada][03.02.19 10:34]

@webmaster45: ok. Am inteles. Imi cer scuze, nu am știut.


nicole33TIT[București]7r[03.02.19 10:57]

@Ayshah:

Primiti masa de pranz, mic dejun la pachet si cand va intoarceti cina tarzie. Cred ca ati inteles gresit de la tour operatorul dumneavoastră.

Într-adevăr, masa de prânz este inclusă, micul dejun îl primeşti la pachet, dacă nu uiţi să soliciţi acest lucru la recepţie cu o zi înainte, dar cina târzie ai toate şansele să o ratezi şi aici depinde foarte mult de hotelul la care eşti cazat, programul de mese fiind diferit. Hotelul nostru oferea late dinner până la ora 1 am şi noi tot am ratat-o la întoarcerea de la Cairo, dar şi ceilalţi turişti din autocar cazaţi la hoteluri unde masa se închidea la 23.30 sau 24.

Programul excursiei nu se respectă în totalitate, unii turişti nu respectă ora de întoarcere la autocar după fiecare oprire, se pierde oricât de mult timp la "fabricile" de diverse, unde nu te grăbeşte nimeni, doar doar vei cumpăra la preţurile mult umflate de acolo şi astfel ora 23.00 specificată iniţial pentru întoarcerea de la Cairo a fost doar poveste.

Chiar daca este tentant prețul nu trebuie sa uitati ca mergeti într-o tara străină si nu cred ca va doriti surprize ne placute..... Pentru siguranta dumneavoastră este bine sa mergeti in excursii cu agentia prin care mergeti

Mă număr printre cei care au cumpărat excursiile doar de la touroperator, am plătit mai mult, dar nu pot spune că am fost neapărat încântată de serviciile oferite, chiar dacă am beneficiat de explicaţiile şi informaţiile oferite de un ghid foarte bun. Dacă aş fi fost cazată chiar în Hurghada oraş şi nu la 25 kilometri distanţă sau dacă am fi fost mai multe persoane, nu doar eu cu soţul, sigur alegeam o agenţie locală, fără să am emoţii în ceea ce priveşte siguranţa personală.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mosu67SV[Brăila]2r[18.02.19 08:25]

@raducondurache: Buna... In sept 2019 plec in sejur in Hurghada si as dori sa fac cateva excursii optionale. Imi poti trimite, in privat, numele acelei agentii cu care ai facut excursiile optionale... ?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andreea_cSR[Timisoara][19.02.19 18:52]

@mosu67: ti-am timis si eu mesaj cu firma la care am apelat noi. Au fost de nota 20 si ii recomand cu drag.


Zzzt23CH[Bucureşti][23.03.19 23:42]

@andreea_c: un mesaj cu contactele pentru excursii optionale in Hurghada, se poate? Multumesc!


 • [22] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 06.06.20 -- 16:24:45 (acest segment de cache se va actualiza în 07.06 00:24:45)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.11779999733 sec
  ecranul dvs: 1 x 1