#I#D
90596 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hurghada

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.10.2018
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Sand City – Oraşul sculpturilor de nisip


Adresa: Qesm Hurghada, Guvernoratul Al Bahr al Ahmar, Egipt

Program: de luni până duminică 09.00-17.00

Coordonate GPS: 27.101146; 33.825675

Site web: sandcity-egypt.com

Vizitarea „Oraşului de nisip” din Hurghada făcea parte din oferta de excursii a touroperatorului prin care am contractat sejurul de două săptămâni în Egipt. Mărturisesc că habar nu aveam despre existenţa unui asemenea parc tematic/muzeu în Hurghada. Preţul de „catalog” al excursiei era de 30 USD pentru adulţi şi 15 USD pentru copii, preţ în care era inclus biletul de intrare, ghidajul, transportul de la hotel, un tur cu microbuzul sau autocarul agenţiei prin Hurghada şi o nelipsită vizită la un magazin de dulciuri :D. Pentru noi a fost gratis, oferită bonus şi cuplată cu excursia la Grand Aquarium din Hurghada.

Am cerut ghidaj în limba engleză şi am primit, evident, în limba rusă :D. În cazul unor excursii de acest gen, ghidajul nu are o importanţă prea mare, dar faptul că am plătit la fel ca şi ceilalţi fără să fi beneficiat de aceleaşi servicii este destul de deranjant.

Microbuzul ne-a preluat de la hotel la ora stabilită, a urmat colectarea altor turişti de la alte hoteluri şi apoi transbordarea într-un autocar al firmei touroperatoare. Ghidul ne-a informat că s-a inversat ordinea obiectivelor de vizitat, în sensul că vom merge mai întâi la Sand City şi apoi la acvariu, ceea ce a fost foarte bine, deoarece muzeul este în aer liber în plin soare, fiind preferabilă vizitarea acestuia mai de dimineaţă. Oricum era deja foarte cald.

Muzeul este semnalizat, dar totuşi puţin vizibil din drumul principal. La aproximativ cinci sute de metri de hotelul Titanic Resort & Aquapark şi cam vis a vis de hotelurile Sunrise Crystal Bay şi Sunrise Garden Beach am întâlnit indicator spre Sand City Museum la dreapta pe un drum neasfaltat până în parcare. Am avut o oră timp de vizitare, suficient în opinia mea.

Muzeul a fost inaugurat în decembrie 2013, se întinde pe o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, fiind primul şi singurul muzeu în aer liber de sculpturi din nisip din Africa şi Orientul Mijlociu. Lucrările au fost finalizate în decurs de şapte luni. Într-o ţară în care deşertul ocupă peste 90% din suprafaţă, s-a folosit materia primă aflată cel mai la îndemână: nisipul. Au fost folosit nisip de două culori, dar nu nisip obişnuit din deşert, ci adus din munţi de la trei sute de kilometri distanţă. „Ingredientele” au constat din 13.000 metri cubi de nisip şi 5.000 tone de apă. Doar nisip şi apă!

În acest muzeu în aer liber sunt expuse 59 de statui. Aşa spun ei, eu nu am stat să le număr =)). Dintre acestea 10 au înălţimi mari de 8-10 metri, 32 au înălţimi medii de 4-5 metri şi mai există şi 17 „basoreliefuri”. Toate acestea au fost rodul muncii unei echipe profesioniste de artişti specializaţi în sculpturi în nisip, provenind din zece ţări.

Sand City a fost construit pe două secţiuni: Historical Art şi Wonderland Art. Un plus pentru cei interesaţi îl constituia existenţa unei plăcuţe cu câteva informaţii despre ce reprezintă statuia respectivă, în patru limbi străine.

Cea din dreapta are ca temă arta istorică şi prezintă 22 statui şi 6 basoreliefuri reprezentând lideri militari faimoşi, personaje de legendă care au schimbat istoria lumii, câteva zeităţi etc.

În secţiunea din stânga sunt expuse 20 de sculpturi şi 11 basoreliefuri reprezentând personaje din desenele animate ale lui Walt Disney şi alte personaje faimoase din filmele de la Hollywood, fiind extrem de atractive pentru cei mici care îşi recunosc cu entuziasm personajele din desenele preferate.

Am început vizitarea Oraşului de Nisip cu partea istorică, cea care mie mi-a plăcut cel mai mult.

Chiar de la intrare ne-au întâmpinat Piramidele de pe platoul Giza și Sphinxul. Trei piramide din nisip care reprezentau cele trei piramide (Kheops, Khefren şi Menkaure), cele mai mari construcţii realizate vreodată de om, vizitate şi de noi cu o săptămână înainte, bucuroşi nevoie mare că am văzut una din cele şapte minuni ale lumii antice, cea mai veche şi singura care a supravieţuit timpului – piramida lui Kheops.

Sphinxul este acea creatură mitologică având corpul unui leu şi cap de om, situată la nord şi mai jos de piramide pe malul vestic al Nilului. Se presupune că ar avea chipul faraonului Khafra şi este cea mai mare şi cea mai veche sculptură monumentală cunoscută, cu o lungime de 73,5 m, o lăţime de 19,3 m şi o înălţime de 20,22 m. Sculptura din nisip era ceva mai mică :D, dar foarte bine realizată.

Pe partea dreaptă am admirat-o pe Isis, cea care, în mitologia egipteană, este zeiţa magiei şi a vieţii, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale şi al fidelităţii soţiei faţă de soţ. A fost sora şi soţia lui Osiris şi mama lui Horus, fiind una din principalele divinităţi venerate de vechii egipteni. Cultul zeiţei Isis s-a răspândit dincolo de graniţele Egiptului către Orientul Mijlociu şi Europa.

Nu putea lipsi nici scarabeul sacru – o specie de gândac de 25-37 mm lungime, cu corpul negru şi luciu mat sau metalic, având o semnificaţie deosebită în mitologia egipteană, ca simbol al zeului Khepri şi asociat cu zeul soarelui. Vechii egipteni credeau că soarele este rostogolit pe cer de scarabei care nu se văd şi seara dispare în pământ, la fel ca scarabeul sacru care este activ pe timpul zilei iar noaptea se ascunde în galerii. Acelaşi scarabeu este prezent în amulete şi alte obiecte de artă.

Urmează scene din bătălia de la Kadesh care a avut loc în mai 1274 î. e. n. pentru cucerirea oraşului şi cetăţii Kadesh pe râul Orontes, pe teritoriul Siriei de azi, între forţele Imperiului Egiptean sub comanda lui Ramses al II-lea şi cele ale Imperiului Hitit conduse de Muwatalli al II-lea, bătălie în care au fost folosite aproape 5500 care de luptă. Cetatea a rezistat atacurilor egiptenilor, Ramses al II-lea a obţinut o victorie tactică având pierderi importante, dar Muwatalli al II-lea a păstrat Siria.

Ne-am întâlnit şi cu Vikingii – comercianţi, exploratori şi războinici scandinavi care au dominat jumătatea nordică a Europei între secolul al optulea şi al unsprezecelea, binecunoscuţi pentru curajul şi cruzimea lor în luptă, dar şi pentru priceperea deosebită în construirea corăbiilor şi în arta navigaţiei – pe care i-am recunoscut uşor după coifurile cu coarne pe care le purtau.

Următorul basorelief a fost cel al lui Ganesha, cunoscut şi sub numele de Ganapati, Vinayaka sau Pillaiyar – una din cele mai venerate şi cunoscute zeităţi ale panteonului hindus, a cărui imagine este larg răspândită în întreaga Indie şi Nepal – uşor de recunoscut după capul de elefant şi cele patru mâini. Considerat ca fiind zeul care aduce bunăstare materială, ofrandele aduse acestuia erau întotdeauna însoţite şi de bancnote, dar şi patron al artelor şi ştiinţelor, zeu al intelectului şi înţelepciunii şi cel care îndepărtează obstacolele.

Am văzut şi o reprezentare interesantă a simbolului yin şi yang, provenit din conceptele filosofice şi religioase chineze, reprezentând forţele primordiale şi complementare care compun Universul şi toate componentele acestuia.

L-am văzut şi pe Alexandru Macedon (356-323 î. e. n.) călare pe al său Bucefal. Cunoscut şi sub numele de Alexandru cel Mare sau Alexandru al III-lea al Macedoniei, a fost unul dintre cei mai mari strategi şi conducători militari din istorie, de neînvins în luptă, reuşind până la vârsta de 32 de ani să ajungă stăpânul unui mare imperiu.

Nici Eros sau Cupidon, zeul iubirii şi fiu al lui Hermes şi al Afroditei nu a trecut neremarcat. Era reprezentat ca un copil frumos, înaripat, într-o scenă de iubire.

Leonidas, regele Spartei între 489 şi 480 î. e. n., a cărui faimă s-a datorat rezistenţei memorabile şi sacrificiului suprem din bătălia de la Termopile când a luptat până la capăt împreună cu spartanii săi şi alte câteva sute de greci împotriva armatei persane mult superioare numeric conduse de Xerxes I, era şi el prezent într-o scenă de luptă.

Ne-am fotografiat şi noi alături de statuile lui Napoleon Bonaparte (1769-1821) şi Iulius Caesar (100-44 î. e. n.), care nu mai au nevoie de nicio prezentare, dar şi alături de celebra Cleopatra (69-30 î. e. n.), devenită Cleopatra a VII-a a Egiptului la moartea tatălui său, Ptolemeu al XII-lea, în anul 51 î. e. n., când a urcat pe tronul Egiptului alături de fratele său, Ptolemeu al XIII-lea, cu titlul oficial de soţ al acesteia. Se spune că a fost cea mai frumoasă femeie din lume. Cert este că şi-a folosit abilităţile remarcabile de seducţie pentru a realiza alianţe militare avantajoase prin relaţiile amoroase cu Iulius Caesar şi, după asasinarea acestuia, cu Marc Antoniu. La picioarele Cleopatrei apare şi şarpele a cărui muşcătură a fost mortală pentru regina care nu dorea să fie prinsă de Octavian.

Mi-a mai plăcut şi basorelieful Bocca della Verita (Gura Adevărului), al cărui „original”, un disc de marmură cu diametrul de 1,6 metri şi cântărind 1300 kilograme în care este sculptat un chip de om, se află pe zidul din strânga de la intrarea în biserica Santa Maria in Cosmedin din Roma, folosit ca „detector de minciuni” în epoca medievală, în sensul că cel care îşi băga mâna în gura lui şi nu spunea adevărul sub jurământ risca să-şi piardă mâna. Ştiam legenda care aminteşte de o femeie de viţă nobilă acuzată de adulter de soţul ei. În timp ce se îndrepta spre judecată, din mulţime a ieşit un tânăr care a început să o sărute. Acesta era chiar amantul femeii. Ulterior, femeia a băgat mâna în gura de marmură şi a jurat liniştită :D că nu a fost atinsă vreodată de alt bărbat în afară de soţul ei şi de acel tânăr şi a fost declarată nevinovată.

L-am mai văzut acolo şi pe sultanul Fatih Mehmet, cunoscut şi sub numele de Mahomed al II-lea (1432-1481), care a fost al şaptelea sultan al Imperiului Otoman pe care l-a condus în două rânduri, prima data între 1444 şi 1446 şi apoi din 1451 până în 1481, faimos mai ales pentru cucerirea Constantinopolului în 29 mai 1453. Pentru noi era mai cunoscut prin podul peste Bosfor care îi poartă numele, pod preferat de noi pentru traversarea Istanbulului spre şi dinspre Antalya. :))

O reprezentare interesantă a fost şi faţada Templului de la Abu Simbel, considerat a fi cel mai frumos templu construit de faraonul Ramses al II-lea, păzit de patru statui ale acestuia şi având pe pereţi scene din bătălia de la Kadesh cu hitiţii, templu pe care noi nu am reuşit să-l vedem „live” din cauza căldurii şi a distanţei mari de parcurs. :(

Presaţi de timp, am trecut ceva mai repede pe lângă frumoasa Nefertiti şi regele Akhenaten, pe lângă Horus şi Anubis, Amon Ra, Lamassu (cel cu corp de om de la brâu în sus şi taur de la brâu în jos). Ochiul lui Horus era „în reparaţii”, ocazie cu care am văzut cum sunt realizate şi întreţinute aceste adevărate opere de artă.

Partea a doua a vizitei am făcut-o în zona Wonderland. Aici cu greu am putut face fotografii, puzderia de copii entuziaşti apărând mereu în faţa obiectivelor noastre. Voi enumera doar o parte din cele văzute în această secţiune destinată cu predilecţie copiilor, dar şi copiilor din noi.

Deşi au trecut mulţi ani de când urmăream cu interes desenele animate şi filmele de animaţie ale acelor vremuri, pot să mă laud că am recunoscut cu mare uşurinţă marea majoritate a personajelor reprezentate acolo: Tom şi Jerry, Bugs Bunny, Shrek, Popeye, Sinbad, Peter Pan, Superman, Spiderman, Ironman, Batman, Catwoman, Nemo, King Kong, Cars, Transformers sau dinozaurii din Jurasic Park.

La intrare era şi un mic cafe-bar unde puteai bea un ceai sau o cafea (proastă), găseai de cumpărat o apă rece sau un suc, cronţănele etc. Am mai avut timp să ne răcorim şi să fumăm o ţigară pe fotoliile de pe terasă, la umbră, până când ghidul a reuşit să strângă tot grupul la autocar şi să plecăm mai departe spre următorul obiectiv de vizitat.

Vizitarea acestui muzeu în aer liber nouă ne-a plăcut şi apreciez că a meritat o oră de plimbare în plin soare. Am fost uimiţi de rezultatul remarcabil al muncii artiştilor care au participat la crearea exponatelor, astfel că recomand o vizită la Sand City mai ales familiilor cu copii.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de nicole33 in 23.10.2018 06:26:20

Validat / Publicat: 23.10.18 09:35:01


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în EGIPT
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1708


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  131800 PMA (din 85 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[23.10.18 11:07:59]
» mesaj pers

   Nicol, foarte repede te-ai executat!!!

   Foarte tare plimbarea voastra, stiu ca sti ceva rusa, de ce te vaiti de ghidaj? Hihihi!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[23.10.18 16:36:51]
» mesaj pers

   Un Festival al Sculpturilor în Nisip am prins la Ostende luna asta. Nu mi-aș fi imaginat, dacă nu vedeam aevea. După ce am venit acasă am consultat rador.ro/2016/06/16/o-ple ... urilor-de-nisip

   Felicitări și numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[23.10.18 17:05:34]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[23.10.18 20:42:12]
» mesaj pers

   @nicole33: Un muzeu pe gustul meu :)

   In poza 44 cred ca e iubitul meu, Jack Sparrow :D

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[23.10.18 22:47:30]
» mesaj pers

   @nicole33: Minunat intr-adevar. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[24.10.18 00:23:45]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulţumesc mult! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[24.10.18 00:27:56]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

Nicol, foarte repede te-ai executat!!!

   =))

   Ai văzut ce ascultătoare sunt? Şi mă mai fac :D

   Îmi place că şi tu ai continuat să scrii.

Foarte tare plimbarea voastra, stiu ca sti ceva rusa, de ce te vaiti de ghidaj?

   Ştiu ruseşte, înţeleg foarte bine, de vorbit am mai uitat :)

   Problema este de principiu. Nu eram obligată să ştiu limba rusă. Când am dat banii am solicitat ghidaj în engleză şi asta mi-au promis. În final, am primit cu totul altceva. Cumva mă aşteptam, dar nu-mi place să fiu păcălită.

   Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- nicole33
[24.10.18 00:36:35]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

Un Festival al Sculpturilor în Nisip am prins la Ostende luna asta. Nu mi-aș fi imaginat, dacă nu vedeam aevea.

   Aceste manifestări durează doar două-trei luni.

   Muzeul din Hurghada este permanent, având şi marele avantaj că îi ajută clima.

   Eu basoreliefuri din nisip mai văzusem pe plaja din Magaluf în Mallorca şi apoi în Tenerife în Playa de las Americas, dar era vorba de corpuri de femei frumoase şi bine realizate, sirene etc. Însă acolo artistul putea face orice, noi necunoscând "muza" care îl inspirase pentru a putea aprecia cât de mare este asemănarea.

   Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- nicole33
[24.10.18 00:39:20]
» mesaj pers

   @krisstinna:

Un muzeu pe gustul meu

   Ştiam că îţi plac muzeele în aer liber, indiferent de tematica acestora.

In poza 44 cred ca e iubitul meu, Jack Sparrow

   Răspuns CORECT! =))

   Doar că nu ştiam că îndrăgeşti acest personaj :)

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[24.10.18 00:39:58]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.10.18 10:22:11]
» mesaj pers

   @nicole33:

Am cerut ghidaj în limba engleză şi am primit, evident, în limba rusă
= de ce evident?

   Si cum rezista minunile astea fara un liant? Ca apa se usuca si atuci, teoretic, ar trebui sa se naruie!

fiind extrem de atractive pentru cei mici care îşi recunosc cu entuziasm personajele din desenele preferate.
= acolo era de mine!

   Mi-a placut mult plimbarea si chiar am citit tot, cu interes (am primit un telefon mobilizator) si-am putut sa ma plimb cu voi "o ora prin soare"

   Superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[25.10.18 06:24:05]
» mesaj pers

   @nicole33:

   Nu ma mai satur admirand! 😄

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[25.10.18 13:51:49]
» mesaj pers

   Așa m-am trezit și eu anul trecut în Antalya pe croaziera cu ghidaj in rusă în loc de engleză 😁 dar am recuperat jumătate din suma în țară de la agenție in urma sesizării făcute 🤗

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[25.10.18 20:54:22]
» mesaj pers

   @Zoazore:

= de ce evident?

   =))

   Pentru mine era foarte previzibil. Obişnuiesc să mă mai uit şi eu în jurul meu şi mai sunt conştientă şi de neseriozitatea agenţiilor, ieftine sau scumpe nu contează, iar într-o mare de ruşi să speri că poţi vorbi engleza denotă naivitate.

   Istoria s-a repetat la indigo şi în următoarea excursie.

   Ghidul vorbea şi engleza, dar nu s-a ostenit să o facă doar pentru noi doi. Eram cantitate neglijabilă :D. Mai mult m-a deranjat faptul că am fost minţită în faţă.

Si cum rezista minunile astea fara un liant?

   Sincer, nu ştiu. Eu i-am crezut pe cuvânt că nu folosesc decât nisip şi apă şi controlează umiditatea, profitând de faptul că ploile sunt rarisime şi nu le strică operele. J. este convins că mai trişează puţin, pe ici pe colo, în părţile esenţiale :)).

   Mie mi-a plăcut mai mult partea istorică, chiar dacă şi lumea desenelor animate şi a filmelor a avut farmecul ei.

   Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- nicole33
[25.10.18 20:56:02]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

Nu ma mai satur admirand!

   =))

   Ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place :)

   Mă bucur că ţi-am trezit interesul şi îţi mulţumesc pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[25.10.18 21:12:21]
» mesaj pers

   @ioana74:

Așa m-am trezit și eu anul trecut în Antalya pe croaziera cu ghidaj in rusă în loc de engleză

   În Antalya am furat-o şi eu, mai exact în Kemer unde mereu ruşii au fost majoritari, în singura excursie organizată cumpărată de mine în atâtea vacanţe acolo. Am luat excursia la Demre Myra de la o agenţie locală de pe stradă, mi-au promis ghidaj în engleză şi am primit doar în rusă. Mă durea capul după douăsprezece ore în care am auzit doar ruseşte. La Sfântul Nicolae am plătit audioghid, dar în rest... Măcar am plătit jumătate din cât aş fi dat dacă luam de la touroperatorul german prin care luasem sejurul şi rusă ştiu bine, dar germană chiar deloc.

dar am recuperat jumătate din suma în țară de la agenție in urma sesizării făcute

   Foarte bine ai procedat! Te felicit! Eu nu am făcut nicio reclamaţie. În seara respectivă eram prea obosită, iar a doua zi dupăamiza plecam acasă. Nu mai aveam nici chitanţa pe care scria "english", dar pe care mi-o oprise ghidul, practic nicio dovadă.

   Acum în Egipt touroperatorul nu a avut reprezentant vorbitor de limba română nici măcar la întâlnirea de la hotel de a doua zi după sosire, când avea tot interesul să-şi vândă excursiile cât mai bine.

   Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- DOINITA
[26.10.18 11:23:08]
» mesaj pers

   Foarte frumoasa plimbarea voastra!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[27.10.18 11:07:58]
» mesaj pers

   @DOINITA:

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

   Într-adevăr, a fost o plimbare plăcută şi interesantă :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mecut
[01.11.18 17:54:04]
» mesaj pers

   @nicole33

   Bună... Cred ca am adus, cu mare plăcere, un Z... rw-ului tău 😊

   Este bine uneori sa fii și întârziat, ai surprize foarte plăcute!

   O seara frumoasa 🤗

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[01.11.18 17:59:02]
» mesaj pers

   @mecut:

   Zupermulţumesc! :*

   Surpriza a fost mult mai plăcută pentru mine :)

   Mulţumesc pentru vizită, ecou şi... surpriză!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[17.12.18 23:03:52]
» mesaj pers

   Ce frumos, tu ai vazut sculpturi, eu m-am multumit cu el asa intins pe jos, e drept ca tot nisip de Egipt chiar daca am bagat doar nasul la ei in tara, adica in Taba, asa 4 zile l

   Acum ca am vazut cum e pe la ei, voi cuceri si alte zari mai pline de istorie/arta/cultura

   Frumos articol... o iau pe fir

   Vacante minunate, asa cum de altfel le si ai.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[69] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Sand City - Oraşul de Nisip - Indicator spre intrare -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023064">Şterge vot</a></div><span id="v91023064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Sand City - Oraşul de Nisip - Indicator spre intrare
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - am intrat în muzeul în aer liber -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023065">Şterge vot</a></div><span id="v91023065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - am intrat în muzeul în aer liber
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Piramidele de la Giza -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023066">Şterge vot</a></div><span id="v91023066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Piramidele de la Giza
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - piramidă -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023067">Şterge vot</a></div><span id="v91023067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - piramidă
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Marele Sphinx -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023068">Şterge vot</a></div><span id="v91023068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Marele Sphinx
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Marele Sphinx -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023069">Şterge vot</a></div><span id="v91023069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Marele Sphinx
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - zeiţa Isis -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023070">Şterge vot</a></div><span id="v91023070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - zeiţa Isis
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scarabeul sacru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023071">Şterge vot</a></div><span id="v91023071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scarabeul sacru
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scene din bătălia de la Kadesh -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023072">Şterge vot</a></div><span id="v91023072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scene din bătălia de la Kadesh
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scene din bătălia de la Kadesh -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023073">Şterge vot</a></div><span id="v91023073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - scene din bătălia de la Kadesh
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Vikingii -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023074">Şterge vot</a></div><span id="v91023074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Vikingii
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Vikingii -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023075">Şterge vot</a></div><span id="v91023075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Vikingii
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Ganesha -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023076">Şterge vot</a></div><span id="v91023076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Ganesha
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - simbolurile yin şi yang -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023077">Şterge vot</a></div><span id="v91023077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - simbolurile yin şi yang
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023078">Şterge vot</a></div><span id="v91023078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip -
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Eros -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023079">Şterge vot</a></div><span id="v91023079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Eros
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Leonidas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023080">Şterge vot</a></div><span id="v91023080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Leonidas
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Bocca della Verita -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023081">Şterge vot</a></div><span id="v91023081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Bocca della Verita
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023082">Şterge vot</a></div><span id="v91023082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip -
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023083">Şterge vot</a></div><span id="v91023083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip -
foto nicole33 [23.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023084">Şterge vot</a></div><span id="v91023084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip -
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Sultanul Fatih Mehmet -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023085">Şterge vot</a></div><span id="v91023085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Sultanul Fatih Mehmet
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Nefertiti -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023086">Şterge vot</a></div><span id="v91023086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Nefertiti
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Nefertiti şi soţul -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023087">Şterge vot</a></div><span id="v91023087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Nefertiti şi soţul
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Amon Ra -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023088">Şterge vot</a></div><span id="v91023088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Amon Ra
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Templul Abu Simbel -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023089">Şterge vot</a></div><span id="v91023089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Templul Abu Simbel
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - ochiul lui Horus aflat în reparaţii -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023090">Şterge vot</a></div><span id="v91023090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - ochiul lui Horus aflat în reparaţii
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Napoleon Bonaparte -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023091">Şterge vot</a></div><span id="v91023091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Napoleon Bonaparte
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Horus şi Anubis -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023092">Şterge vot</a></div><span id="v91023092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Horus şi Anubis
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Iulius Caesar -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023093">Şterge vot</a></div><span id="v91023093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Iulius Caesar
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Cleopatra -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023094">Şterge vot</a></div><span id="v91023094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Cleopatra
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023095">Şterge vot</a></div><span id="v91023095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023096">Şterge vot</a></div><span id="v91023096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023097">Şterge vot</a></div><span id="v91023097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023098">Şterge vot</a></div><span id="v91023098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Angry Birds -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023099">Şterge vot</a></div><span id="v91023099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Angry Birds
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023100">Şterge vot</a></div><span id="v91023100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023101">Şterge vot</a></div><span id="v91023101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023102">Şterge vot</a></div><span id="v91023102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023103">Şterge vot</a></div><span id="v91023103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023104">Şterge vot</a></div><span id="v91023104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023105">Şterge vot</a></div><span id="v91023105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Sinbad -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023106">Şterge vot</a></div><span id="v91023106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Sinbad
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P44 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023107">Şterge vot</a></div><span id="v91023107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P44 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P45 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Tom şi Jerry -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023108">Şterge vot</a></div><span id="v91023108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P45 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Tom şi Jerry
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Peter Pan -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 23.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023109">Şterge vot</a></div><span id="v91023109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [SEP-2018] Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Wonderland, Peter Pan
foto nicole33 [23.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[69] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.168241024017 sec