90709 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hurghada Grand Aquarium & Zoo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.10.2018
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
70 USD
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Red Sea in Glass


Urmare de aici

Hurghada Grand Aquarium & Zoo

Înainte de plecarea în vacanța din Egipt aveam clar stabilite două excursii „de neratat” pentru noi: excursia la Cairo pentru că ne doream să vedem Piramidele și Sphinxul și cea la Luxor pentru vizitarea templelor de la Karnak şi a mormintelor din Valea Regilor, excursii lungi şi obositoare, acesta fiind şi motivul pentru care am preferat un sejur dublu de două săptămâni, pentru a ne şi odihni între timp, vacanţele foarte active, tip „maraton” nefiind deloc pe gustul nostru.

Ajunşi la destinaţie, am fost surprinşi de numărul foarte mare şi de diversitatea excursiilor din oferta touroperatorului, care ne-a propus nu mai puţin de cincizeci :D de excursii. Am studiat eu ce am studiat broşura respectivă, preţurile erau mari aşa cum mă aşteptam, tentante erau multe, dar nu am vrut nici să exagerez, când mi-a atras atenţia „Grand Aquarium”, care cuprindea o vizită la cel mai mare oceanariu din Egipt, grădina zoologică (eu credeam că este separată, dar s-a dovedit a fi parte a Acvariului din Hurghada, la fel ca în Dubai) şi inevitabila vizită la un magazin :D, de dulciuri de această dată.

Reprezentantul agenţiei a părut puţin surprins de alegerea mea, ceilalţi din grupul de români declarând categoric că nu îi interesează să viziteze vreun acvariu, cât timp aveau la dispoziţie Marea Roşie, ea însăşi un imens acvariu şi mare dreptate au avut. Preţul de catalog era de 45 USD de adult şi 25 USD de copil. Am încercat să negociez preţul excursiei, totul fiind negociabil într-o ţară cum este Egiptul. Nu am talent şi nici răbdare să negociez, dar, fără prea mare efort din partea mea, am obţinut o reducere de 10 USD şi bonus o vizită la Sand City – Oraşul de Nisip – doar aceasta singură costând 30 USD pentru adulţi, respectiv 15 USD pentru copii în oferta touroperatorului şi care s-a dovedit o experienţă interesantă şi plăcută. În final, am plătit 70 USD pentru două persoane pentru această excursie combinată 2 în 1 :D de o jumătate de zi, alegând să plecăm în excursie dimineaţa, imediat după micul dejun.

Adresa: Hurgada - Al Ismaileya, Qesm Hurghada, Red Sea Governorate 84511, Egipt

Program: de luni până duminică 09.00-19.00

Coordonate GPS: 27.134431; 33.822698

Site web: hurghadaaquarium.com

Microbuzul ne-a preluat de la hotel la ora stabilită, imediat după micul dejun, a urmat culegerea altor turişti de la alte hoteluri şi apoi transbordarea într-un autocar al agenţiei. Despre ghidajul în limba engleză, promis, plătit, dar neonorat am comentat destul în articolul precedent. Cinstit vorbind, atât Acvariul, cât şi Oraşul de Nisip se pot vizita foarte bine şi pe cont propriu, existând informaţii suficiente la fiecare din acestea şi în mai multe limbi de largă circulaţie, prezenţa şi explicaţiile unui ghid nefiind neapărat necesare, dar tot i-am invidiat pe ruşii care au beneficiat de explicaţii amănunţite despre extraordinara faună a Mării Roşii pe toată durata drumului cu autocarul şi, ajunşi la destinaţie, au aflat numele fiecărui peşte în parte din fiecare acvariu pe lângă care am trecut, inclusiv detalii despre viaţa şi obiceiurile acestora. Fiind singurii români dintr-un autocar plin de ruşi am fost ignoraţi, singurele explicaţii primite fiind la urcarea şi coborârea din autocar, când ni s-a comunicat în limba engleză ce urmează să vizităm, cât timp durează vizita şi ora la care trebuie să fim înapoi la autocar.

Există o parcare foarte mare în fața Acvariului, de interes pentru cei care ajung cu mașină închiriată sau cu taxi.

Acvariul din Hurghada este de dată destul de recentă, fiind inaugurat în ianuarie 2015. Se întinde pe o suprafață de 40.000 metri pătrați, existând posibilitatea de extindere. Construcţia acestuia a durat patru ani, iar costurile au depăşit 60 milioane lire egiptene. Găzduieşte peste 1200 de animale reprezentând 100 de specii în acvarii cu apă dulce sau sărată totalizând un volum de 3500 metri cubi, cel mai mare acvariu având o capacitate de 1800 metri cubi. Animalele sunt expuse în 24 galerii diferite, fiecare reprezentând un mediu specific.

De la ghid am aflat că grădina zoologică este o parte a acvariului şi că va fi vizitată în acelaşi timp. Iniţial, timpul de doar o oră alocat vizitării am crezut că va fi insuficient, dar Acvariul nu este prea mare, înăuntru era o căldură sufocantă care ne-a determinat să grăbim pasul, parcursul nu depășea 350 metri, astfel încât am terminat chiar mai repede :D.

Am intrat în pădurea tropicală, gen junglă, cu cascade, peşti viu coloraţi, dar şi cu frunze de plastic:(. Mai departe am admirat un şarpe uriaş încolăcit la gâtul unui angajat al Acvariului. L-am fotografiat păstrând distanţa =)) şi ne-am continuat drumul printre acvarii. Acvariul are şi propriul coral viu de o frumuseţe aparte. Wadi al-Hitan (Valea balenei) prezintă fosile aduse din situl paleontologic aflat la 150 kilometri sud-vest de Cairo, intrat în patrimoniul mondial UNESCO în 2005, cercetătorii studiind scheletele fosile în încercarea de a elucida misterele evoluţiei balenelor.

Şi acest Acvariu dispune de un tunel cu lungimea de 24 metri, perfect pentru fotografii de efect cu rechinii traversând pe deasupra capetelor noastre :).

După ce am admirat scheletele a doi Bazilosauri, unul părând veritabil, dar al doilea nu prea :), oricum era prea întunecată sala respectivă pentru a putea obţine mai multe informaţii, am ajuns la cea mai interesantă parte a Acvariului: o zonă cu o largă fereastră de vizitare exact la ora de masă. Este vorba de ora de hrănire a rechinilor de către un scafandru foarte curajos =)). Aici am găsit şi singura încăpere climatizată corespunzător, în care puteam, în sfârşit, respira. Spectacolul putea fi urmărit vreme de câteva zeci de minute, stând comod pe băncuţe. Orele de hrănire sunt 11-12 şi 15-16. Am făcut şi aici câteva fotografii cu rechinii hrăniţi precum căţeluşii şi cu ţestoasele. Câteva pisici de mare dădeau şi ele târcoale.

Mi-au mai plăcut ţestoasele marine şi căluţii de mare – atât de frumoşi şi atât de delicaţi. Am recunoscut cu plăcere o parte din peştii viu coloraţi cu care mă întâlneam în fiecare zi cu ocazia reprizelor de snorkeling de la reciful nostru de la hotel. Ce mi-aş fi dorit să văd şi nu am văzut? Pinguinii – o mai veche pasiune a mea. Lipseau de la Acvariul din Hurghada, probabil pentru că proveneau dintr-o zonă mai îndepărtată şi mult prea diferită din punctul de vedere al condiţiilor climatice. Nici măcar simpaticele ţestoase nu au reuşit să-mi şteargă dezamăgirea cauzată de absenţa pinguinilor.

Cam asta a fost partea de Acvariu. Interesant, dar destul de mic în comparaţie cu alte locaţii de gen vizitate prin lume. Chiar mă amuzam de denumirea acestuia „Grand Aquarium”, când mie numai „grand” nu mi s-a părut. O fi fost cel mai mare acvariu din Egipt :D. Asta înseamnă să porneşti la drum cu aşteptări nerealiste, dar îmi asum vina.

Am ieşit apoi afară pentru vizitarea minigrădinii zoologice. Cam cald după părerea mea pentru bietele animale, dar... în fine, ele păreau mulţumite. Am văzut pelicani drăguţi care aveau propria lor piscină. Am văzut şi flamingo albi, nu roz cum mă aşteptam. Păsările flamingo nu au constituit o surpriză pentru mine. Aici, deşi aveau spaţiu suficient, erau totuşi în captivitate. Mai libere se plimbau la Loro Parc în Tenerife sau pe aleile resortului la care am stat în Republica Dominicană.

Într-un alt ţarc ne-am întâlnit cu crocodilii de Nil. Doar cinci exemplare care leneveau la soare. Greu să ne mai impresioneze după ce am văzut peste o sută de crocodili, mult mai activi decât aceştia, la Crocodile Park în Torremolinos pe Costa del Sol.

Dintre păsările admirate la zoo aş mai aminti liliecii – care nu prea au stat la poze, bufniţa, vulturii, dar şi struţii, curcile şi păunii (mai exact, păuniţele, cred).

Ne-am amuzat fotografiind şi fotografiindu-ne cu nişte maimuţici simpatice, grivet pe numele lor, sau cu iguanele verzi.

Am urcat într-un turn şi am traversat pe o punte suspendată, am făcut poze frumoase de sus, am remarcat şi existenţa unui mic loc de joacă pentru copii, a cortului beduinului unde nu am mai avut timp să ne oprim, am trecut prin magazinul de suveniruri unde turiştii îşi alegeau pozele profi făcute de cei de la Acvariu şi m-am oprit la terasa din faţa intrării aşteptând la o ţigară ca ghidul să adune tot grupul. Ne-am urcat în autocarul care ne aştepta în parcare şi am pornit spre o „minunată” fabrică de dulciuri, iar de acolo ne-am urcat fiecare în microbuzul cu care am venit şi care ne-a dus înapoi la hotel. Despre această parte impusă a oricărei excursii opţionale, cu „fabricile” de diverse, nu intenţionez să povestesc.

Eu am fost puţin dezamăgită de marele Acvariu, deoarece mă aşteptam la ceva mai grandios aici atât de aproape de minunata Mare Roşie şi pentru că vizitasem anterior destule asemenea locaţii în alte ţări pentru a avea termen de comparaţie. Cu toate acestea, nu regret că am ales acestă excursie care mie mi-a oferit o bucurie mai mare decât un safari în deşert, de exemplu, gusturile fiind diferite.

Recomand o vizită la Acvariul & Zoo Hurghada celor aflaţi în zonă şi mai ales familiilor cu copii, care sigur se vor bucura şi se vor distra pe cinste.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de nicole33 in 29.10.2018 22:07:18

Validat / Publicat: 29.10.18 23:40:10


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în EGIPT
VIZUALIZĂRI: 1797


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  125300 PMA (din 80 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- krisstinna
[30.10.18 08:03:46]
» mesaj pers

   @nicole33: Ai pățit ca mine, în Malta. Acolo am fost la acvariu și am plecat trista un pic, locul nu era foarte mare:(

   Norocul meu a fost copilul :), m-am distrat teribil cu el, ne-am băgat capul intr-un tunel cu șerpi, ne-am zbenguit prin altul cu rechini, ne strâmbam la pisicile de mare și ele ne zâmbeau :)

   Nici nu observasem bufnița din poză, mă speriasem de masca aia hidoasă.

   “Muzeele” astea sunt pe gustul meu, nu ratez ocazia niciodată de a vizita vreunul.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- diacrys
[30.10.18 08:14:17]
» mesaj pers

   Eu sunt pasionată de acvarii oriunde și oricum ar fi, așa că am savurat acest review. Mai ales că nu cred că voi ajunge vreodată în aceste locuri :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[30.10.18 08:25:26]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[30.10.18 11:16:14]
» mesaj pers

   @nicole33: In mod sigur si eu as fi ales aceasta excursie. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[30.10.18 15:00:23]
» mesaj pers

   @nicole33: Acum... daca nu te-ai fi dus, ai fi regretat! In spatiul lor natural si ele se comporta altfel si de aceea e logic sa fi vazut mai multe la Marea Rosie

   Chiar daca-i mic, e dragut acvariul asta. Dar nici gradina zoo nu-i de lepadat!

   E interesanta o vizita aici!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[30.10.18 18:53:26]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulţumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[30.10.18 19:11:31]
» mesaj pers

   @krisstinna:

Norocul meu a fost copilul, m-am distrat teribil cu el, ne-am băgat capul intr-un tunel cu șerpi, ne-am zbenguit prin altul cu rechini, ne strâmbam la pisicile de mare și ele ne zâmbeau

   Tunelul cu rechini ne-a distrat şi pe noi, pozele personale fiind chiar reuşite.

   Cu şerpii nu am interacţionat în niciun fel. Pe cel de la gâtul unui nene l-am ocolit de la o distanţă suficient de mare pentru a mă simţi în siguranţă, iar în bazinul cu şerpi de apă nici prin minte nu mi-a trecut să-mi bag mâinele sau picioarele =)). Cu mulţi ani în urmă într-o vară am plecat să fac baie la Dunăre. Copiii cu care eram mi-au spus că sunt şerpi în apă, dar că sunt paşnici. Rezultatul a fost că m-am topit de cald, dar în apă nu am îndrăznit să intru.

   Ştii ce mi-a lipsit? Un băţ ca al tău. Mi-am cumpărat şi eu, dar rămăsese la hotel în bagaje.

   Este bine de ştiut că voi găsi Acvariu când voi ajunge în Malta. Sigur nu-l voi rata.

   Mulţumesc pentru vizită, ecou şi aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- nicole33
[30.10.18 19:32:48]
» mesaj pers

   @diacrys:

Eu sunt pasionată de acvarii oriunde și oricum ar fi, așa că am savurat acest review.

   Ştiam că te pasionează subiectul. Ţi-am citit şi apreciat articolele pe această temă. Dacă la Palma Aquarium am ajuns şi eu şi mi-a plăcut cel puţin la fel de mult ca Marine Land, în schimb Oceanariul din Lisabona este pe lista mea de câţiva ani, însă încă nu i-a venit vremrea, măcar pentru a-l putea compara cu Oceanograful din Valencia care încă se află pe primul loc în topul meu personal :)

Mai ales că nu cred că voi ajunge vreodată în aceste locuri

   Never Say Never!

   Din 2011 îmi doresc să vizitez Egiptul şi am reuşit abia în acest an. Mereu interveneau probleme şi situaţii independente de voinţa mea.

   Snorkelingul i-ar plăcea cu siguranţă lui Răzvan, iar minunile arhitectonice din Egipt ar fi mai mult ca sigur pe gustul tău :)

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- nicole33
[31.10.18 06:33:45]
» mesaj pers

   @mishu:

In mod sigur si eu as fi ales aceasta excursie.

   Să te văd ce spui când ai în faţă o ofertă de nu mai puţin de cincizeci de excursii din care nu ştii ce să alegi mai întâi :)) Mai erau şi altele care mă tentau, dar sigur va mai exista o dată viitoare.

   Nu regret alegerea făcută. Acvariile mi-au plăcut mereu.

   Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

   =

   @Zoazore:

Acum... daca nu te-ai fi dus, ai fi regretat!

    E interesanta o vizita aici!

   Clar regretam. Vizita a fost interesantă, o nouă experienţă şi recomand vizitarea Acvariului din Hurghada, chiar dacă nu este tocmai "grand"

   Ruşii cu care am fost în excursie au fost mult mai încântaţi decât mine. Îşi făceau selfy cu fiecare exponat în parte =))

   Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[31.10.18 10:02:57]
» mesaj pers

   @nicole33:N-am gasit pozele cu hranitul rechinilor! :(

   Ei or avea alta notiune de mare / mic. In acceptiunea lor o fi mare! Poti sa-i contrazici?

   Fiecare are o scara de valori proprie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[95] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - vedere din parcare -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025319">Şterge vot</a></div><span id="v91025319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - vedere din parcare
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - intrarea în Acvariu -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025320">Şterge vot</a></div><span id="v91025320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - intrarea în Acvariu
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025321">Şterge vot</a></div><span id="v91025321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025322">Şterge vot</a></div><span id="v91025322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025323">Şterge vot</a></div><span id="v91025323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pădurea tropicală
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - peşti de apă dulce -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025324">Şterge vot</a></div><span id="v91025324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - peşti de apă dulce
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025325">Şterge vot</a></div><span id="v91025325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - peşti pangasius uriaşi -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025326">Şterge vot</a></div><span id="v91025326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - peşti pangasius uriaşi
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - un guler mai 'original' -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025327">Şterge vot</a></div><span id="v91025327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - un guler mai "original"
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pelican -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025328">Şterge vot</a></div><span id="v91025328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pelican
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pelican la piscină -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025329">Şterge vot</a></div><span id="v91025329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pelican la piscină
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - păsări flamingo -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025330">Şterge vot</a></div><span id="v91025330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - păsări flamingo
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - păsări flamingo -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025331">Şterge vot</a></div><span id="v91025331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - păsări flamingo
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - o maimuţică simpatică -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025332">Şterge vot</a></div><span id="v91025332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - o maimuţică simpatică
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - aceeaşi maimuţică -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025333">Şterge vot</a></div><span id="v91025333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - aceeaşi maimuţică
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025334">Şterge vot</a></div><span id="v91025334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025335">Şterge vot</a></div><span id="v91025335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025336">Şterge vot</a></div><span id="v91025336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025337">Şterge vot</a></div><span id="v91025337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - crocodili de Nil
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025338">Şterge vot</a></div><span id="v91025338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare
foto nicole33 [29.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoasă -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025339">Şterge vot</a></div><span id="v91025339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoasă
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025340">Şterge vot</a></div><span id="v91025340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025341">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025341"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025341">Şterge vot</a></div><span id="v91025341" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025341)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025341Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025341MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025342">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025342"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025342">Şterge vot</a></div><span id="v91025342" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025342)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025342Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025342MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - ţestoase
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - catfish -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025343">Şterge vot</a></div><span id="v91025343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - catfish
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - catfish -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025344">Şterge vot</a></div><span id="v91025344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - catfish
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - şerpi -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025345">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025345"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025345">Şterge vot</a></div><span id="v91025345" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025345)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025345Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025345MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - şerpi
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - şerpi -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025346">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025346"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025346">Şterge vot</a></div><span id="v91025346" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025346)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025346Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025346MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - şerpi
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025347">Şterge vot</a></div><span id="v91025347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025348">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025348"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025348">Şterge vot</a></div><span id="v91025348" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025348)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025348Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025348MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - pisică de mare
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - rechin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 29.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025349">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025349"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025349">Şterge vot</a></div><span id="v91025349" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025349)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025349Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025349MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2018] Hurghada Grand Aquarium - rechin
foto nicole33 [29.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[95] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.130283117294 sec