GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cum poti vizita atractiile Parisului cu bani putini
Cum poti vizita atractiile Parisului cu bani putini.
Ca de fiecare data cand vizitez un oras mare, caud diverse metode de a vedea cele mai importante atractii (si nu doar din exterior) fara sa cheltui prea multi bani.
Ca toate marile orase si Parisul are ofertele lui.
Transportul pana in Paris (defapt aeroportul Beauvais) se poate face cu una din companiile aeriene de tip low cost. Noi am ales wizz air si pentru 3 adulti si un copil am platit 1.100 ron, cu tot cu bagaje de cala (e drept ca am achzitionat biletele cu cateva luni inainte).
Din Beauvais pana in Paris, am mers cu autocarul care se ia din fata aeroportului. Biletele le-am achizitionat de la un chiosc din fata aeroportului. Cum biletele nu sunt datate am cumparat dublul biletelor pentru a avea si la intoarcere. Copiii sub 3 ani nu platesc bilet, dar beneficiaza de loc in autobus. Teoretic autobusele vin la 20 de minute de la aterizarea avionului. Practic, cand am ajuns in statie, autobusele erau acolo. In momentul in care se umple unul, pleaca si vine urmatorul. Bagajele mari se depun la cala asadar beneficiezi de confort pe parcursul calatoriei care dureaza aproximativ o ora si un sfert. Nu exista opriri pana in Paris, unde singura oprire este in Porte Maillot in fata hotelului Concorde- La Fayette. Exista si varianta achizitionarii online a acestor tichete, dar nu am folosit-o. Ca sa nu uit, pretul (actual) este de 15 euro pe sens (cand am fost noi era 13 cred).
Foarte utila este achizitionarea Museum Pass si a unei legitimatii de transport valabila pe toate mijloacele de transport in comun. Avand legitimatie de transport poti sa te urci in orice mijloc de transport, de ori cate ori ai chef tu intr-o zi. Avantajul e ca te deplasezi mult mai repede intre atractiile turistice si astfel poti vedea mai multe obiective intr-o zi.
Pentru transport am ajuns la concluzia ca ni se potriveste navigo pentru o saptamana. Nu este un card de transport pentru turisti (nu gasesc acum pagina cu abonamentele turistice, dar era cand am fost noi) ci pentru locuitori, dar este avantajos. Pentru zonele 1-2 costul este de 19,15 euro, dar noi am preferat sa il achizitionam pe cel pentru zonele 1-5 la pret de 33.90 euro, deoarece am vizitat si Versailes (zona 5) si Disneyland (zona 4 cred), iar pretul pentru transportul in aceste locatii era mai mare decat diferenta intre cele 2 tarife.
Pentru a putea cumpara acest pas, este nevoie sa ai poza tip bletin (vechi) care daca o aduci din ro iesi mai avantajos. Daca totusi ai uitat sa iei poza cu tine de acasa in marea majoritate a statiilor de metrou exista cabine foto.
Mai trebuie sa achizitionezi un tichet de la un automat de bilete, care este defapt costul cardului propriu zis, incarcarea abonamentului platindu-se la ghiseu.
Neaparat trebuie trecut numele pe card. Nu am intalnit niciodata pe cineva care sa ne verifice cardurile, dar nu se stie.
Sistemul de transport este foarte bine pus la punct si pentru a vedea cu ce mijloace de transport te poti deplasa intre doua puncte poti vedea chiar pe site-ul lor sau pe hartile primite la metrou.
Revenind acum la Paris Museum Pass, acesta poate fi achizitionat aproape de la toate obiectivele turistice, precum si de la punctele info, sau chiar de la unele buticuri-chioscuri gen tabacherii. Noi l-am achizitionat de la un astfel de magazinel situat peste drum de Concingerie, deoarece era aproape de Notre Dame, dar nu era coada.
Pretul este in functie de numarul de zile pe care il achizitionezi . Astfel pentru 2 zile pretul e de 39 euro, pentru 4 zile pretul e de 54 euro si pentru 6 zile e de 69 euro. Cand am fost noi, preturile au fost putin mai mici. Noi am ales varianta de 4 zile, deoarece mai exista si obiective care nu sunt cuprinse in agest Pass (Disneyland, Tour Eifel, Tour Montparnasse).
Cu toate acestea numarul de obiective ce pot fi vizitate cu cardul:
Iata o insiruire a acestora in ordinea alfabetica
IN PARIS
Aquarium Tropical de la Porte Dorée
Arc de Triomphe
Musée de l’Armée - Tombeau de Napoléon 1er
Centre Pompidou - Musée national d’art moderne
Musée national des Arts asiatiques - Guimet
Musée des Arts décoratifs
Espaces Mode et Textile
Espaces Publicité
Musée Nissim de Camondo
Musée des Arts et Métiers
Musée de l’Assistance Publique - Hôpitaux de Paris*
Musée du quai Branly
Chapelle expiatoire
La Cinémathèque française - Musée du Cinéma
Cité des Sciences et de l’Industrie - universcience
Conciergerie
Musée national Eugène Delacroix
Musée des Égouts de Paris
Musée d’Ennery*
Musée Hébert*
Musée de l’Institut du Monde arabe
Musée d'art et d'histoire du Judaïsme
Musée du Louvre
Musée national de la Marine
Musée de la Monnaie*
Cité de l’Architecture et du Patrimoine - Musée des Monuments français
Musée Gustave Moreau
Musée Cluny - Musée national du Moyen Âge
Cité de la Musique - Musée de la Musique
Crypte archéologique du Parvis Notre-Dame
Tours de Notre-Dame
Musée national de l’Orangerie
Musée de l’Ordre de la Libération*
Musée d’Orsay
Panthéon
Musée national Picasso*
Musée des Plans-reliefs
L'Adresse Musée de la Poste
Musée Rodin
Sainte-Chapelle
PARIS REGION
Musée de l’Air et de l’Espace
Musée d’Archéologie nationale et Domaine national de Saint-Germain-en-Laye
Sèvres, Cité de la céramique - Musée national de la céramique
Abbaye royale de Chaalis
Château de Champs-sur-Marne*
Musées et domaine nationaux du Palais impérial de Compiègne
Musée Condé - Château de Chantilly
Musée national de la Coopération franco-américaine - Château de Blérancourt*
Musée Maurice Denis
Château de Fontainebleau
Château de Maisons-Laffitte
Musée national des Châteaux de Malmaison et Bois-Préau
Château de Pierrefonds
Musée national de Port-Royal des Champs
Château de Rambouillet, Laiterie de la Reine et Chaumière aux Coquillages
Musée national de la Renaissance - Château d’Ecouen
Maison d’Auguste Rodin à Meudon
Basilique cathédrale de Saint-Denis
Villa Savoye
Musée national des Châteaux de Versailles et de Trianon
Château de Vincennes
Dand click pe fiecare ar trebui sa vedeti descrierea fiecaruia, orar de functionare, adresa, mijloacele de transport cu care se ajunge acolo si un link spre site-ul oficial ar fiecarei pagini.
Aici puteti vedea o harta cu pozitionarea principalelor obiective turistice.
Un aspect foarte important e ca in prima duminica a fiecarei luni foarte multe muzee ofera intrare gratuita.
Pentru planificarea vizitelor am tinut cont de locatia obiectivelor turistice precum si de orarul de functionare al acestora. Unele obiective au un orar de functionare mai tarziu decat altele. De exemplu, muzeul luvru, in ziua de miercuri este deschis pana seara tarziu.
Am uitat sa precizez, ca la achizitionarea museum pass se trece pe el data si primul obiectiv vizitat si din acel moment curg zilele (calendaristice). Indiferent de ora la care cardul a fost activat se considera o zi.
Un alt aspect pozitiv al museum pass este faptul ca scapi de cozie infernale de la anumite obiective, avand intrare prioritara. Exceptie face turnul catedralei Notre Dame, unde se sta la coada impreuna cu cei care achizitioneaza bilete, existand un singur rand.
Ca sa demonstrez rentabilitatea cardului dau cateva preturi la cele mai importante 3 obiective: Arc de triumf 9,5 euro, Versailes 25 euro (complet), Muzeul Luvru 15 euro, adica 45 euro, comparat cu biletul pe 4 zile de 54 de euro, 4 zile in care poti vedea cel putin 50% din cele insirate mai sus, va dati seama ca merita.
Cel putin pentru noi a meritat.
Ca sa continui cum poti vedea Parisul cu bani putini, pentru obiective necuprinse in Museum pass:
Pretul la Disneyland paris este mult mai mare pe site-ul oficial sau la poarta parcului, decat daca il cumparati online de la FNAC si-l ridicati de la unul din magazinele lor pe baza cartii de identitate si a cardului cu care ati efectuat plata. Economisiti astfel chiar si 20 euro la un bilet.
Tour Eifel unul din obiectivele ce nu trebuie ratate, poate fi vazut de cei comozi (cazul nostru) urcand cu liftul sau in varianta economica pe scari, la un pret mult mai mic, dar care presupune o conditie fizica buna. Preturile sunt de la 5 euro pentru urcarea pe scari, la 8,5 euro cu liftul pana la etajul 2 si 14 euro pana in varf. Privelistea din varf merita. Recomand achizitionarea biletelor de intrare, online, cu ora fixa de intrare (pretul este acelasi). Astfel daca te prezinti la intrarea speciala pentru cei cu rezervari, intrii la ora programata si scapi de cateva ore de stat la cozi.
Tour Montparnasse e de asemenea un obiectiv ce nu trebuie ratat. Recomand sa il vizitati seara inainte de a se intuneca, dar sa prelungiti vizita pana la ora 23 cand incepe jocul de lumini de pe turnul Eifel. Aceste doua sunt situate fata in fata (la distanta foarte mare ce e drept) dar astfel ai parte de o priveliste superba a jocului de lumini. Pret intrare 13 euro, poate fi cumparat pe loc, nu sunt cozi prea mari seara.
Muzeul Grevin = muzeul figurilor de ceara. Recomand cumpararea biletului online, cu data fixa de vizitare. Obtineti astfel o reducere de 25% din pretul de la poarta muzeului si beneficiati de intrare prioritara, pe o poarta separata.
Cam atat deocamdata. Cand timpul imi va permite am sa mai scriu cateva impresii referitoare la anumite obiective turistice ce nu trebuie ratate.
Trimis de andreea_c in 07.09.12 12:33:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea_c); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Excursie Paris" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.
@andreea... este bun "pass"-ul, dar te obliga si te stresseaza si banii odata dati sunt dati... un exemplu... eu merg la Paris ca sa prind mereu primul week-end din luna, cand intrarea la Luvru si Orsay e gratis pt everybody, platesc metroul 1,40 euro dus, ajung la Chatelet, dar mai intai intru in Forum des Halles, sunt acolo 220 de magazine intr-un magazin pe 4 nivele, unul la suprafata si 3 subterane (merg pana-mi plenznesc varicele), fac ceva shopping, sau casc numai ochii, intru 5 minute apoi in Notre Dame-intrare gratis, apoi, ajung la Orsay si Luvru (admir piramida de sticla, fantanile arteziene) intrare gratis... in muzee nu pot sta mai mult de 3-4 ore ca sunt deja obosit de la Halles... in Luvru admir doar picturile italiene, flamande, fimpresioniste, statuile grecesti si arta egipteana si japonezii care fotografiaza Mona Lisa... suficient... ies, ajung in gradinile Tuilleries, ma odihnesc si ma alimentez, admir statuile de marmura ale lui Maillol, e gratis, e-o expozitie in aer liber, apoi, metrou 1,40 intors la hotel... si gata prima zi...
a doua zi... pornesc spre tour Eiffel, 1,40 metroul, dau 3,20 euro pt scari, pana la etajul II, ce vezi de la 2 vezi si de la 3, Parisul e enorm, nu-i vezi capatul nici de la III, orizontul se uneste practic cu albeata orasului... apoi, cobor tot pe scari, si intru in RER (galben C), statia Champ de Mars, dau 2,80 euro, ajung la Versailles, aici stau la coada evident dar nu iau bilet triplu, complet... iau doar Chateau Versailles +Gradinile... dau 14 sau 16 euro... mereu ti se baga pe gat si apartamentele regale ca sa mai dai 7-8 euro... nu merita... nici n-ai timp de toate... si s-a dus si ziua a II-a... apoi, in a treia zi, vizitezi colina Montmartre, Pigalle, Moulin Rouge, Sacre Coeur, magazinele Tati, cartierul Indian (toate in aceeasi zona) toate gratis... dai doar la metrou 2,80 dus si intors (cobori in statia Blanche, Pigalle, Abesses, Anvers sau Barbes-Rochechouart pt magazinele Tati (cele mai ieftine din Paris) si (pt. cartierul Indian) (Metrou 2 sau M12)... mai ai apoi de vazut... Champs-Elysee-ul si Arcul de Triumf, Place de la Concorde-Obeliscul de la Luxor, Sena, buchinistii, anticariatele din cartierul Latin... e gratis... apoi, mai poti vizita Opera Garnier, place Vendome, coloana Vendome, si Galeriile La Fayette (nu e indicat sa cumperi nimic de-acolo), ... gratis, toate in aceeasi zona... Cartierul evreiesc (buticaraie grozava pe-acolo) +Gradinile Luxembourg (superbe), in aceeasi zona... gratis... asadar cu maximum 30 de euro, in 4-5 zile, poti vedea si fara "pass" si fara a fi stressat de timp multe lucruri interesante... nu vei putea niciodata vedea tot ce-ti ofera pass-ul pt ca n-ai timp, unele lucruri nu merita si-apoi n-ai forta fizica sa vezi nici macar o jumatate... obosesti... in pass sunt puse la pachet, si bune si rele, asa precum pe vremea lui Ceausescu ti se vindea o carte buna, ambalata langa doua proaste si trebuia, sa le cumperi pe toate trei... oricum... depinde foarte mult de ceea ce doresti sa vizitezi la Paris... unii nu vor sa vada nimic... vor sa manace in prima zi melci, in a doua scoici, in a treia branza Camamebert cu vin rosu, in a patra sa se plimbe cu vaporasul pe Sena (f scump!!!) si sa ia o cina romantica la bord... si-n ultima sa mearga la o piesa de Eugen Ionesco...
@dorgo: Da sunt de acord cu tine, ca varianta ta e mai ieftina, dar nu poti spune ca ai vazut totul. Parerea mea e ca ai ratat foarte multe chestii frumoase.
Pe mine pass-ul nu m-a stresat deloc, ci dimpotriva, cu banii care i-as fi dat pe 4 obiective am vazut peste 20 si asta in conditiile in care eram cu un copil cu noi si ii respectam toate orele de masa si tabieturile. Ne-a ajutat caruciorul la transport caci altfer ar fi fost mai dificil.
Eu nu sunt inebunita dupa shoping. Nu ca nu as merge prin magazine, dar prefer anumite branduri si de regula stiu ce vreau asa ca nu pierd prea mult timp. Oricum cand e vorba de shoping prefer Londra in detrimentul Parisului datorita preturilor mult mai mici. Oricum ca un pont pentru cumparaturi in Paris, mergi in zona centrului universitar si vei ramane surprins de diferentele de preturi la magazinele de marca, fata de alte zone ale Parisului. Noi de acolo am facut majoritatea achizitiilor.
Am scris si eu ca in prima duminica din luna intrarile sunt gratis, dar e foarte posibil sa nu poti ajunge in Paris in prima duminica din luna. Daca reusesti sa ajungi, cu siguranta nu vezi foarte multe deoarece e prea multa lume.
Bineinteles ca daca mergi foarte mult pe jos nu esti in stare sa mai colinzi toate obiectivele.
Doua drumuri cu metroul costa 2,8 euro, iar o zi de navigo costa 4,8 euro (34:7), bani in care te plimbi cat vrei.
Referitor la Versailles merita sa vezi apartamentele regale. De regula cele cu taxe suplimentare sunt cele mai frumoase.
In Luvru de asemenea recomand apartamentele lui Napoleon. Mie mi-au placut.
Din cele incluse in pass, eu nu as rata (le-am vazut si merita). Arcul de triumf (urcat pana in varf), Aquarium (slabut comparativ cu Valencia dar mult peste ce gasesti la noi), Chapel expiatoire si Concingerie (nu neaparat, dar interesant de vazut), Cite de la science et l’industrie (neaparat), Muzeul Luvru pe interior tot, Turnul catedralei Notre Dame, Muse de l’Orangerie, muse d’Orsai, Pantheon si Saint Chapele si bineinteles Versailles. Daca e sa platesti biletele in toate acestea, chiar si fara optionale, tot mai rentabil e pass-ul.
Din cele neincluse in pass Tour eifel, Tour Montparnasse, La Defense, Montmartre si bineinteles Disneyland Paris.
Pentru toate acestea 3 zile sunt foarte putine. Pentru mine au fost putine si cele 8 zile cat am stat in Paris.
@andreea_c:
Total de acord cu ceea ce spui. Pass-ul este o "comoară la casa omului", economiseşti foarte mult. Nu e adevărat ce spune dorgo, cum că ţi se bagă pe gât şi bune şi proaste, nu te obligă nimeni să mergi la cele proaste, te duci numai acolo unde vrei.
După părerea mea, este cel mai avantajos pass din toate oraşele prin care m-am plimbat (şi sunt câteva...).
Aş mai adăuga la lista de neratat două obiective: Les Invalides, cu muzeele de acolo, inclusiv mormântul lui Napoleon şi muzeul Rodin.
@Costi: Da, asta e si arerea mea referitor la pass, cum ca ofera multe atractii ok fata de alte orase mari.
De exemplu in pass-ul de la Bruxelles nu prea sunt multe atractii ce merita.
In schimb pe lista pass-urilor ce merita l-as mai pune pe cel de la Barcelona si as mai adauga Londra cu varianta 2 in 1.
@Costi: Da intr-adevar sunt doua atractii care le-am omis. Les Invalides l-am vazut doar din exterior + curtea, deoarece nu am reusit sa-l incadram in cele 4 zile de museum pass. E o cladire impresionanta.
Oricum, desi am vazut foarte multe atractii din interior, au mai ramas o multime de lucruri ce merita vazute, care sper sa le vedem in urmatoarea noastra vizita in Paris.
@andreea_c:
”Pentru transport am ajuns la concluzia ca ni se potriveste navigo pentru o saptamana. Nu este un card de transport pentru turisti (nu gasesc acum pagina cu abonamentele turistice, dar era cand am fost noi) ci pentru locuitori, dar este avantajos. Pentru zonele 1-2 costul este de 19,15 euro, dar noi am preferat sa il achizitionam pe cel pentru zonele 1-5 la pret de 33.90 euro, deoarece am vizitat si Versailes (zona 5) si Disneyland (zona 4 cred), iar pretul pentru transportul in aceste locatii era mai mare decat diferenta intre cele 2 tarife.
Pentru a putea cumpara acest pas, este nevoie sa ai poza tip bletin (vechi) care daca o aduci din ro iesi mai avantajos. Daca totusi ai uitat sa iei poza cu tine de acasa in marea majoritate a statiilor de metrou exista cabine foto.
Mai trebuie sa achizitionezi un tichet de la un automat de bilete, care este defapt costul cardului propriu zis, incarcarea abonamentului platindu-se la ghiseu
Nu am inteles exact procedura. Daca platesc cardul online de ce mai trebuie sa mai cumpar alt tichet de la automat si de ce mai trebuie incarcat la ghiseu?
@Muffin2009: Noi nu am platit nimic online. In prima statie de metrou in care am ajuns (acolo unde ne-a lasat autobusul de la aeroport) am cumparat de la automat un tichet, care era defapt contravaloarea cardului ca obiect. Am mers la ghiseu cu tichetul si am primit cardul pe care am pus poza si nu am completat numele (desi ar fi trebuit) caci ne-am dat seama abia in ultima zi ca trebuia, dar nu ne-a intrebat nimeni, nimic...
Acest card este valabil mai multi ani si poate fi reincarcat de cate ori doresti cu ce suma / tip de abonament doresti.
Cardul primit, l-am incarcat cu suma de bani aferenta abonamentului pe o saptamana ales de noi.
Poza se poate schimba. Daca gasesti un card de la cineva care nu are numele trecut, poti sa-l folosesti.
Oricum sunt deja aproape 2 ani de atunci si se poate sa mai difere ceva. Cred ca daca mergi la primul ghiseu dintr-o statie de metrou vei primi raspuns la toate intrebarile.
Ca sa vezi diferentele: aici vezi costurile pentru navigo: ratp.fr/fr/ratp/c_21137/f ... mois-et-semaine
iar aici costurile pentru turisti ratp.fr/en/ratp/r_61654/parisvisite
Poti face singur calculele sa vezi diferenta
@Muffin2009: cu placere.
Sper ca ti-a fost de folos, si daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere, deoarece si mie mi-au folosit sfaturile altora...
@andreea_c: Da, iti multumesc. Nu e prima oara cand merg la Paris, ultima data am fost in 2006 si de atunci, evident ca s-au schimbat multe lucruri. Pe atunci nu am auzit de navigo sau Musseum Pass care mi se par foarte ofertante.
Ca si timp vom avea 9 zile pline de hoinarit prin Paris dintre care ma gandeam ca 2 ar trebui sa le alocam Disney-ului. Cand am fost ultima oara era un singur parc, nu stiu cat de mare este cel de-al doilea si cred ca nu le putem vedea pe ambele intr-o singura zi nu-i asa?
Dupa care ar ramane fix 7 zile pentru celelalte obiective. Daca tai o zi care trebuie petrecuta la Versailles, mai raman 6 pe care ramane sa vad cum le organizez cat mai bine in asa fel sa acopar cele 4 zile de reduceri cu Musseum Pass-ul.
@Muffin2009:
Eu iti recomand in acest caz, pass-ul pe 6 zile
parismuseumpass.com/rub-l ... ss-tarif-36.htm
Versailes il recomand tot cu pass deoarece diferenta dintre costul pe 4 zile + bilet intrare versailes acopera cele 6 zile si in plus ai castigat o zi de vizite gratis
In Disney, daca timpul iti permite e mult mai bine 2 zile. Asa poti vedea in liniste totul. Depinde in ce zi mergi si in ce "structura", dar se pot vedea si intr-o singura zi, sarind peste ce nu e relevant. Daca toata lumea are aceleasi gusturi merge totul repede. Daca se merge pe 2-3 preferinte... merge mai greu. Noi ne-am impartit, adica mergea mama cu cel mic la atractii specifice varstei lui si noi mergeam la celelalte. Periodic ne dadeam intalnire (pentru parade, masa, etc).
Referitor la restul atractiilor, am facut o lista cu ce vrem sa vedem si orar de functionare. Apoi avand in fata o harta a obiectivelor turistice si a traseelor de metrou le-am grupat in asa fel incat sa nu pierdem mult timp pe drum, mergem prima data la cele care se deschideau mai repede si ultima data la cele care aveau un orar mai lung. Uneori chiar daca nu erau neaparat alaturate, dar aveau conexiune directa cu metroul. Avantajul navigo, e ca puteam calatori pe orice, de oricate ori si asa am castigat foarte mult timp. Oricum planificarea a fost destul de permisiva astfel incat am reusit sa vedem mai multe decat ne-am propus si sa ne si plimbam in voie. Depinde si de gusturi. De exemplu eu nu pot sta in Louvre o zi intreaga, asa ca am admirat doar ce m-a inetresat si dupa cateva ore am plecat...
Asadar, am facut un tabel pe zile si ore aproximative cu atractii de vazut si ne-am tinut in linii mari de el si a fost ok.
@andreea_c: Da, ai dreptate, cred ca vom opta pentru Museeum Pass-ul de 6 zile. Pretul este acelasi indiferent daca il cumpar online sau de la un chiosc de acolo? Te intreb asta deoarece la achizitionarea cardului Barcelona Card online se ofera o reducere de 10%. Ma intreb daca si aici se ofera o mica reducere.
@Muffin2009: scuze, dar nu am vazut intrebarea asta pana acum.
Ai fost deja in Paris?
Cum a fost?
@andreea_c: Felicitari Andreea! M-ai convins. Sunt in faza de pregatire a unui sejur de o saptamana la Paris. Am facut rezervarea hotelului si am banii.
Am si eu o intrebare: vreau sa platesc Musseum pass online. Se merita sau pot sa iau si direct de la un magazin de-al lor? Am identificat cateva.
A, si inca o problema. Cu acest card beneficiez de tot, inclusiv de expozitiile temporare si ghid (fizic sau audio)?
Multumesc pentru ajutor!
@Simeon: trebuie sa vezi ce ofera anul acesta muzeum pass pe site-ul lor. Apar modificari de la an la an.
In unele locatii erau incluse si expozitii temporare, in altele nu. De exemplu cand am fost noi Versailes-ul era complet.
Audioghidurile in majoritatea locatiilor se platesc separat, dar cum am spus la versailes era inclus si audioghidul si au mai fost cateva astfel de locatii
Nu merita sa-l cumperi online, deoarece sunt multe site-uri care il vand mai scump sau care iti iau comision de expeditie. Sunt o multime de locatii de unde il poti cumpara. De regula aproape la toate atractiile importante il gasesti. Noi l-am luat de undeva unde nu era coada, adica fata in fata cu Conciengerie si Palatul de justitie este un butic mic ce vinde ziare si reviste. Acesta e destul de aproape de catedrala Notre Dame (dupa colt)
Uite aici gasesti tot ce e inclus acum in museum pas: parismuseumpass.com/rub-l ... s-par-nom-5.htm
Daca dai click pe fiecare vezi unde e, orar de functionare, cum ajungi si ce-ti ofera.
De ex Versailes (sa ma refer la acelasi obiectiv) ofera in continuare ghid audio gratuit.
@andreea_c: Multumesc mult! Si eu am identificat cateva locatii.
Noi stam o saptamana. In prima zi (dupa-amiaza-seara) ne-am planificat Tour Eiffel (care nu este inclus la pass) iar in a doua zi incepem cu Place de la Concorde, Champs-Elysees si ajungem la Arc de Triomphe. Pe acest traseu am identificat deja doua magazine de unde pot lua pass-ul.
Urmeaza apoi multe obiective la care accesul se face pe baza pass-ului. Incercam sa vizitam cat mai multe.
Apropo de "Navigo". Noi ajungem la jumatatea saptamanii si nu ne avantajeaza (trebuie sa luam doua, dar de care nu beneficiem), asa ca am grupat muzeele.
De la hotel mergemm cu metroul, schimbam eventual la o statie care are corespondenta si rezolvam problema.
Inca o data iti multumesc!
@Simeon: cu multa placere.
Pentru Turn Eifel, cum ti-am spus, recomand achizitia biletelor online cu ora fixa de intrare, astfel scapi de multe ore de stat la cozi.
@Simeon:
UIte, in caz ca te intereseaza sa te plimbi mai mult cu metroul mai exista si varianta cardului de transport pentru turisti. Astfel 5 zile (incepand de cand vrei) pentru zonele 1-3 costa 38,2 euro iar daca vrei sa vezi si disney si versailes mai poti achizitiona 1 sau 2 zile in plus pentru zonele 1-5 si astfel ai acoperita toata saptamana. (e drept ca e mai scump ca navigo dar eu una as da banii astia ca sa beneficiez de mobilitate sporita). Se castiga astfel mult timp si pot fi vazute mult mai multr obiective.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 O vacanță « coquette » (Sau nu prea…) - Paris — scris în 19.06.24 de Sclemby din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Mirobolantul Paris — scris în 15.04.24 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Paris, un vis împlinit — scris în 25.12.23 de Dida2017 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Informaţii practice despre Paris — scris în 31.07.20 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris III - Aventura continua — scris în 23.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Vacanta la Paris II - Fugariti de Paris Museum Pass — scris în 08.02.20 de baron din IAşI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Paris - minivacanta de iarna — scris în 11.02.19 de Mihaela 27 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ