ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.07.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 15.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 6 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 15
PREȚ 1100
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța / city-break la Paris

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Informaţii practice despre Paris

TIPĂREȘTE URM de aici

Am să repet o parte din postarea anterioară aici (rog moderatorul să pună linkul spre postarea depre Valea Loarei), pentru cei care sunt interesaţi doar de Paris.

Am cumpărat biletele de avion ȋncă din ianuarie, iar cazarea din februarie (pe Booking), evident fără a avea idee despre pandemia ce urma să vină. Am stat cu emoţii până aproape de data plecării, dar Franţa nu a impus nici un fel de restricţii, aşa că am reuşit să ne realizăm vacanţa mult visată fără probleme.

Biletele de avion la Air France ne-au costat 130 euro de persoană fără bagaj de cală şi 170 euro cu bagaj de cală, mai ieftin decât la low cost (am fost 3 persoane, din care una cu bagaj de cală). Din aeroportul Charles de Gaulle unde am aterizat (fără a ieşi din el) am urmat indicatoarele către TER (un tren suburban care merge la Paris). Am cumpărat bilete de la casa de bilete a TER (10,30 euro de persoană) (sunt şi automate de bilete, dar nu am vrut să ne complicăm). Recomand să cereţi informaţii la casa de bilete despre cum se ajunge la destinaţie (vă tipăreşte traseul), este important deoarece sunt o mulţime de lucrări la metrou iar de aceea unele trasee sunt suspendate/ȋntrerupte. Biletul este valabil şi pentru metrou (sunt unele staţii comune cu TER), dacă nu ieşiţi la suprafaţă. Păstraţi biletele, se validează şi la ieşirea din staţia de destinaţie! Durata cam 30 min, aeroportul fiind la 23 km de Paris.

Şi acum am să continui postarea anterioară: am luat trenul de la Tours la Paris (cu TGV) cost 36 euro/persoană, durată 1:15 ore cu sosire la Gara Montparnasse. Cazare la Hotel Le Faubourg, 5 nopţi. Pe strada cu hotelul sunt o mulţime de terase, plus un magazin alimentar peste drum. Este aproape de staţia de metrou, şi cam la 2-3 km de mers pe jos de principalele obiective turistice.

Preţul unei călătorii cu transportul ȋn comun este 1,90 euro, valabil până ai coborât din autobuz sau ai ieşit din metrou. Noi am preferat metroul, este rapid şi ȋl poţi schimba de câte ori ai nevoie. Am folosit siteul ratp. fr pentru alegerea traseelor, ne-a fost de mare folos.

Ziua 1: cazare şi vizită pe jos la Bazilica Sacre Coeur. Bazilica este situată pe un deal, se urcă pe scări sau cu un funicular (preţ 1,90 euro), noi am urcat pe scări. Pe deal este multă lume care stă şi se relaxează. Sunt deasemenea mulţi comercianţi ambulanţi cu bere, apă, suveniruri. Bazilica este foarte frumoasă (se poate vizita şi interiorul), iar priveliştea asupra oraşului este la fel de frumoasă.

Ziua 2: Luvru. Am cumpărat bilete de pe siteul lor, unde poţi să-ti alegi ora de intrare (se intră doar din oră ȋn oră). Preţ: 17 euro/persoană, copiii sub 18 ani gratuit. Metroul te lasă chiar ȋn faţa muzeului. Noi am intrat la ora 12:00 iar ȋn 6 ore (se ȋnchide la ora 18) nu am reuşit să vizităm totul. Muzeul este o splendoare, şi este imens. Interesant este că la tabloul Monalisei este o bandă şerpuitoare unde stai la coadă să ajungi ȋn faţa lui şi să (te) pozezi (cu el).

Ziua 3: vizitarea Parisului la pas. Oraşul este foarte frumos datorită clădirilor destul de asemănătoare, dar frumoase. Oriunde te uiţi găseşti o construcţie interesantă. Am vizitat Ile de la Cite cu Catedrala Notre Dame (ȋnchisă pentru reparaţii), Grădinile Luxembourg (superbe) zona Invalizilor (Muzeul armelor şi biserica, pe exterior) impresionante, Champ de Mars, o zonă verde unde localnicii ies la relaxare şi picnic, cu vedere minunată spre Turnul Eiffel. Turnul Eiffel este ȋnconjurat de un zid din sticlă ȋnalt cam de 3 metri, iar zona dinspre Sena a fost locul cel mai aglomerat din toate ȋn care am fost. Erau acolo şi o mulţime de comercianţi ambulanţi cu suveniruri. Asta nu ne-a plăcut. Nu am fost interesaţi să urcăm ȋn turn.

Ziua 4: Versailles. Am cumpărat bilete (dus-ȋntors) de la casa de bilete (nu SNCF) de la Gara de Nord (cam 10 min. pe jos de la hotel). Preţ: 3,65 euro/pers. /dus, cam 30 min., metrou + tren. Curios e că, cam aceeaşi distanţa e şi până la aeroport, dar la un preţ triplu. Acolo am obţinut şi traseul (tipărit) până la destinaţie (Gara oraşului Versailles) ţinând cont de lucrările la metro şi TER. Din gara Versailles sunt cam 2 km până la palat, este şi autobuz, dar nu ne-a interesat. Am stat la coadă la bilete vreo 10 min., intrarea se face din 30 ȋn 30 min., scrie ora de intrare pe bilet. Foarte interesant este că casiera a cerut dovada vârstei fiicei mele şi nu aveam decât buletinul ei, iar casiera ştia din CNP să afle data naşterii. Grădinile palatului sunt gratuite pentru vizitare de luni până vineri, ȋn week-end fiind activate fântânile, cu muzică ambientală, accesul ȋn grădini se plăteşte (9 euro). Fântânile sunt pornite dimineaţa (până ȋn prânz) şi după-amiaza (ȋntre orele 15,30-17,30) aşa ni s-a spus. Noi ajungând acolo sâmbătă, am avut opţiunea de vizitare doar a castelului (18 euro/pers., copiii gratis) sau 27 euro/pers., 10 euro copiii, vizitare castel + grădini. Am ales varianta a doua. Am ajuns la ora 12, am intrat ȋn palat la ora 12,30 şi am ieşit pe la 15,30. Palatul este superb atât la interior cât şi la exterior. Ȋn grădini se intră separat, cu acelaşi bilet. Acestea sunt superbe, este mult de umblat prin ele, fântâni sunt peste tot, muzica te transpune ȋn atmosfera vremurilor trecute. Singura problemă a fost că fântânile au funcţionat de fapt doar (aproape) o oră, ȋntre orele 16 – 17, şi cu o pauză de vreo 10 min. ȋn acest interval, nu aşa cum ni s-a spus. Iar la ora 17,30 grădina s-a ȋnchis, pregătindu-se pentru un spectacol de noapte al fântânilor. Palatul se ȋnchide la ora 18,30.

Ziua 5: Parisul pe jos spre Champs Elysees, Arcul de Triumf şi ce mai vedem pe drum, plus cumpărături. Champs Elysees: foarte aglomerat, şi cu pietoni, şi cu maşini. Frumos. Mulţi turişti. Atmosferă de vacanţă. Cumpărături.

Ziua 6: ultima. Plecare spre aeroport cu TER, din Gara de Nord, tren direct.

Cam asta a fost vacanţa noastră din 2020, care a fost destul de obositoare, dar foarte ȋncărcată cu obiective vizitate. Parisul este oraşul care ne-a plăcut cel mai mult dintre toate oraşele vizitate până acum (nici puţine, dar nici multe). Descrieri mai detaliate ale locurilor pe care le-am vizitat sunt o mulţime, nu are rost să mai fac şi eu.

Sperăm că informaţiile oferite vor fi de folos celor care vor ȋndrăzni să ȋşi facă vacanţa aşa cum şi-o doresc, chiar şi ȋn condiţii de pandemie. Reiau şi aici informaţiile ȋn legătură cu Covid: Ȋn avioanele Air France este obligatorie purtarea măştii medicinale, cele din pânză nu sunt acceptate. Altfel, e ca la noi: e obligatorie purtarea măştii de orice fel ȋn toate spaţiile ȋnchise, ȋn cele mai multe din magazine şi muzee e obligatorie dezinfectarea mâinilor la intrare, ȋn localuri nu am văzut lume, doar la terase. Nu se practică termoscanarea.


[fb]
---
Trimis de DanSta in 31.07.20 22:09:13
Validat / Publicat: 01.08.20 07:45:53
VIZUALIZĂRI: 6937INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în FRANȚA
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DanSta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Imagini de la Luvru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14400 PMA (din 16 voturi)
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  2 ecouri scrise, până acum

  webmaster45 [01.08.20 07:45:27] »

  Cazare la Hotel Le Faubourg, 5 nopţi.

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  Aurici [03.08.20 15:25:53] »

  Foarte utile informațiile tale, mulțumim. M-am bucurat să revăd locuri în pozele tale, și ele foarte bune.

  Ați fost norocoși. Și noi am avut​ bilete de avion pentru Paris, dar în 30 mai când trebuia să plecăm zborurile erau anulate.

  Frumoasă vacanță și activă, așa cum obișnuim marea majoritate pe aici. ​ 

  Numai bine, vară frumoasă în continuare! ​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0922060012817 sec
  ecranul dvs: 1 x 1