BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl
Iar e weekend, iar ii dam cu relaxare. Daca in acest articol vezi impresii va povesteam despre unul dintre cele mai bune restaurante din zona, situat spre norocul meu si destul de convenabil fata de firma, insa mai greu accesibil fara masina, acum vreau sa va povestesc despre restaurantul poate cel mai cunoscut din zona, pe care il pot considera totusi cel mai bun, apreciat atat de localnici cat si de turisti, nici acesta nu este unul ieftin (preturile sunt putin peste medie), insa experienta este deosebita, iar calitatea face diferenta. Acum de fapt daca stau sa analizez preturile, o fac tot prin prisma romanului care transforma nota de plata in lei. Acesta este primul loc unde am baut un cocktail bun in decembrie 2017, la invitatia unei colege romance, cu care avusesem un training si am stabilit sa iesim seara sa bem ceva si sa imi ofere ceva sfaturi dat fiind experienta ei deja de un an.
Atunci am facut cunostinta prima data cu barul lor considerat unic in lume, numit “Stollen 1930” detinand recordul mondial cu peste 600 de tipuri diferite de gin de peste tot. La acea vreme nu stiam asta asa incat cred ca am luat un Aperol Spritz. Locul insa era plin de lume, si ulterior am descoperit ca acest loc este precum un labirint, in primul rand cand patrunzi din strada urci scara si fie descoperi bucataria, apoi mai urci ceva trepte si intri intr-o sala, eu am considerat-o ca fiind tot restaurantul pentru ca mai apoi sa descopar ca daca o iei in alta directie si cobori niste trepte dai peste o alta sala, si la fel de bine mai descoperi si cate un separeu… …..., asa ca daca vreti sa il descoperiti trebuie sa ajungeti acolo.
Localul este bine pozitionat, in zona istorica a orasului (considerata una dintre cele mai mici din lume, insa deosebita), respectiv pe strada Römerhofgasse 4, pagina oficiala auracher-loechl.at/en/res ... stria/35-0.html la maxim 3 minute de gara, si ca sa intelegeti mai bine acest local am sa va spun cateva cuvinte din istoria lui.
Auracher Löchl era o familie din vechea burghezie a orasului Kufstein care a locuit aici din secolul XIII avand o mica fabrica de bere. Piatra de temelie a acestui loc atat de cunoscut a fost pusa in 1410 cand in munte a fost construita o galerie de depozitare a ghetii, pentru ca in 1448 sa fie deschis si un mic local. Orasul a fost distrus aproape total in urma unui incendiu in 1809, insa acest loc a fost crutat. Familia in cele din urma a disparut insa cei ce au preluat localul i-au pastrat numele cu atat mai mult cu cat un cantec compus de Karl Ganzer “Kufsteiner Lied” au facut acest local cunoscut in lume. Si desi a fost preluat ulterior de alte familii acestea si-au inscris numele in meniu, astfel incat de exemplu pe meniu puteti regasi numele celui mai recent proprietar: “Richard Hirschhuner und die Auracher Löchl familie” .
A doua ocazie a fost cand am iesit cu colegele mele romance si am povestit aici vezi impresii, am mai ajuns ulterior cu o prietena si pentru ca eram doar doua, am beneficiat de un separeu, foarte dragut, si foarte discret si unde mi-a placut mult de tot ca nu te deranja nimeni. Atunci prietena mea a luat supa de usturoi si piept de rata cu morcovi si cartofi, iar eu coaste cu cartofi prajiti (mai multe va spun la poze).
Din pacate din local nu am foarte multe poze, din cauza de oaspeti, insa va asigur ca locul este deosebit, si ca sa va convingeti despre cum arata, puteti vedea aici galeria auracher-loechl.at/en/inf ... llery/38-0.html
Ultima data cand am ajuns aici a fost in decembrie 2019, asta datorita unui proiect in care am fost implicata, proiectul fiind declarat ca proiectul anului 2019, asa ca am fost invitati la restaurant, din pacate data fiind perioada nu am reusit sa ajungem decat cam jumatate dintre participanti, adica vreo 5-6. Mesele in local asigura si o oarecare intimitate, astfel incat mesele pentru 6-8 persoane sunt asezate intr-un fel de separeuri, asa ca se poate discuta destul de bine fara sa iti deranjezi vecinii, insa cu ochiul tot mai poti trage la ei. Am primit meniurile si fiecare a ales ce a dorit, eu si cu una dintre colege am ales sa luam un fel de tapas locale :), numai ca in Spania se numesc Tapas, aici se numesc “Deckel” meniu pentru 2 persoane, care sigur ajungea pentru 3 fomisti, sau 4 persoane normale, colegii mei diverse alte meniuri pe baza de “steak” , acest loc fiind cunoscut pentru acest tip de fripturi.
Foarte interesanta prezentarea meniului, ca un joc de cuvinte in ceea ce priveste oferta de carne: “Nice to meat you!” ????
Si acum ca un fapt aparte (nu l-am intalnit in alta parte), dupa ce iti alegi felul de carne pe care il doresti (carnea este expusa in vitrina) si felul in care sa fie gatita, ospatarita vine cu cantarul si te intreaba cam cat de mare vrei sa fie friptura si dupa ce spui ce si cum, este taiata bucata de carne si cantarita in fata ta.
Acum carcotasii pot spune ca poate fi masluit cantarul, ca bucata de carne poate fi inlocuita... sa fim seriosi, acolo nu se face asta.
Ce am mai remarcat la o masa vecina, s-a comandat vin, si dupa ce vinul a fost degustat a fost schimbat din sticla intr-un decantor, si servit de parca provenea din alt secol. Acum nu vreau sa intru prea mult si in acest subiect, insa si in privinta decantoarelor stiu ca forma acestora depinde de tipul vinului, de culoare sau vechime... o adevarata stiinta, insa foarte frumoasa.
Poate ca par mici gesturi, insa conteaza mult de tot pentru starea ta de bine, si daca tot vorbim despre astea, la finalul mesei am fost serviti cu cate un snaps si acesta servit aparte, din sticla se turna intr-un dispozitiv special care era exact “doza” si apoi se turna in pahar de parca era un moment de prestidigitatie (o sa vedeti in poze) si am gasit pe site si o poza ceva mai clara, o sa o atasez ultima la articol.
Nu am sa insist pe fripturi, deja v-am obisnuit cu ele, am sa povestesc putin despre aceste tapas locale, sunt mancarurile lor traditionale, servite in portii “micute” (nu este cel mai potrivit cuvant), portia noastra cuprindea 7 feluri puse in castronele si ca sa nu se raceasca au fost aduse niste placi incinse si castronelele asezate pe ele. Asadar conform meniului, aceste tapas contineau (unde nu ma pricep am sa trec denumirea in germana): Gröstl Tirolez (sunt un fel de cartofi taranesti si cu un ou ochi deasupra), snitel vienez, coaste Löchl, gulas vienez de vitel, paste de casa cu branza, ravioli tirolezi, dumplings cu branza. Cam greu cu interpretarea denumirilor, o sa vedeti insa si in poze.
Normal ca de baut a fost mai intai aperol, apoi am trecut si pe bere nefiltrata, am luat si desert (eu am luat sufle de ciocolata cu sos de fructe de padure si inghetata de vanilie, colegii altele, insa la fel de apetisante.
Am stat vreo 3 ore poate si mai bine, asa ca mai o discutie, mai o gluma, ne povesteam pataniile din China (proiectul fusese legat de China), ne amuzam de obiceiurile lor si altele de genul avand in vedere ca am interactionat acolo cu aceleasi persoane.
La final nota de plata a fost platita de firma, noi am procest doar bacsisul (surprinzator pentru ei care sunt zgarciti de obicei), am dat fiecare cate 5 euro.
Am plecat de acolo (5 minute doar aveam pana acasa) asa ca am considerat ca fusese o zi incheiata minunat,
Insa despre acest loc pot fi spuse mai multe lucruri, cine stie, poate ca veti gasi lucruri interesante.
V-am povestit la modul general despre local, dar sa stiti ca puteti sa va simtiti si mai speciali, sa-i faceti pe cei de langa voi sa se simta deosebiti, v-am mai spus ca exista un spatiu, care pare ca de trecere intre doua cladiri vazut din strada, si poate ca asa si este, numai ca acest spatiu a fost transformat intr-unul special pentru 2 persoane doar, asadar exista o rezervare speciala a acestui loc care beneficiaza totodata si de o anume reclama: “KLEINSTES BRÜCKENRESTAURANT WELTWEIT!” – adica “Cel mai mic restaurant in pod din lume “unde oferta este : “O multime de lumanari, 5 feluri, 4 ochi, 3 pahare, 2 persoane, 1 gramofon” ,
Si da, asa este, in acest spatiu de 15 m2 vei fi tratat special, nici macar ospatarul care va serveste nu vine decat daca veti suna clopotelul, asa incat atmosfera, muzica sa fie pentru voi. Normal, acesta ar fi tratamentul “basic” ca sa spun asa, insa puteti adauga si alte suplimente, ceva muzica live si atmosfera necesara unei cereri in casatorie, si orice va mai trece prin minte.
Se lauda si cu o crama (unde puteti gasi circa 20 sortimente rare) si un somelier care sa va indice ce vin sa alegeti in functie de meniul ales, asa ca exista si aceasta varianta disponibila.
Si daca v-am povestit despre mancare, aflati ca exista si conexiunea cu un hotel, de asemenea cu un bun renume si o nota pe masura pe saiturile de specialitate: “Boutique hotel Träumerei #8” . Nu am sa insist pe hotel, cand am venit aici am incercat sa vad ce imi pot oferi si cum nu veneam ca turist ci urma sa stau 2 luni la hotel, preturile erau peste puterile mele, asa ca nu imi ramane decat sa visez la cum ar fi fost. Daca insa doriti sa ajungeti aici va sfatuiesc sa intrati pe pagina oficiala, asta deoarece fiecare camera se numeste altfel, Viena, Venetia, Paris, Hollywood, Marrakesch, Transilvania, si multe altele si are o prezentare virtuala, asa incat vedeti specificul fiecarei camere si ce vedere aveti de acolo. Recunosc cinstit ca am “intrat” sa vad Transilvania, si am gasit acolo pe o masuta si un catalog despre Romania (frumoasa promovare), iar camera Marrakesch este amenajata oriental.
Daca vreti sa vedeti Transilvania, puteti accesa acest link auracher-loechl.at/en/hot ... nien/18-72.html din pacate Transilvania este doar single.
Si ca sa combine restaurantul si hotelul au si oferte de 1-3 nopti, cu un gin tonic de bun venit, mic dejun, cina la lumina lumanarilor, surpriza in camera, si altele in functie de ce alegeti.
Avand in vedere ca le cerusem informatii m-au introdus in baza de date si periodic primesc informatii despre cele mai recente oferte, asa incat cateodata imi vine sa ma duc si sa stau o noapte si acolo :).
In speranta ca v-am convins ca locul merita sa-i treceti pragul pentru ceva de baut, sa luati masa acolo sau chiar sa petreceti macar o noapte, va urez alegeri inspirate,
Trimis de mishu in 11.10.20 09:11:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: ... "nice to meat"... lovely to eat (bag mana in foc) !
@alex1987sb: Corect! Multumesc de vizita si aprecieri.
@mishu: Vai de mine! Vine Crăciunul Am văzut fața de masa și brădulețul nins! Oare cum vom petrece sărbătorile? Cică nici târg de Crăciun nu vom avea, ăsta nou ales nu agreează beculetele și nici sărbătorile, am pus-o...
In fine...
Obrazul subțire cu cheltuiala se ține, nu comentez prețurile, locul mi se pare minunat, servirea ireproșabila și bucatele arătau super.
Mi-a plăcut mult și clădirea.
Știi ce am observat? Poate mă înșel, dar meniul (cartea care-ți prezintă preparatele) fiecărui restaurant e ca o carte de vizită. Cei care pun preț pe calitate investesc și in carticica aia. Nu numai la noi in țară ci prin toate țările pe unde am umblat eu.
Să îți fie de bine și sa te mai duci acolo, e într-adevăr deosebit!
@krisstinna: Buna intrebare ai pus @krisstinna, sunt multe locuri unde deja targurile de Craciun sunt deja anulate. Acum vreo saptamana a fost aici in oras un targ de sambata cu produse traditionale. Se intra pe o poarta, automat dezinfectant si sa ai masca, cu circuit marcat pe unde sa o iei, a fost ceva distractie, insa asa, cam cu jumatate de masura, insa un targ de Craciun inseamna mult mai mult, si nu stiu cati isi vor asuma riscul de a organiza asa ceva, deoarece in final organizatorul si-o ia daca nu este in stare de masuri safe. Cat despre targul din Bucuresti ce sa mai comentez, am auzit si eu tampenia asta, nu spune nimeni sa curga cu poleiala si superincarcare ca sa fie satisfacute anumite orgolii, insa cand atatea tari se intrec in a organiza targuri frumoase, noi suntem parca din alt film, si probabil ca daca va organiza, sau si-ar manifesta macar intentia ar spune ca am interpretat noi gresit.
Meniul era intradevar deosebit si pot spune ca aveau varianta in germana (destul de sofisticata), insa aveau si o varianta (ceva mai light) in engleza, asta deoarece poate ca uneori este greu sa traduci din germana clientului, asa ca mai bine si-o face cu mana lui.
Insa recunosc cinstit ca o cina pentru doi m-ar tenta .
Multumesc frumos de vizita si aprecieri, un loc pe care sunt convinsa ca l-ai descoperi mult mai bine decat am facut-o eu.
@mishu: Foarte frumos arată resturantul! Clădirea este superbă! Mi-a plăcut mult tot ce am văzut in fotografiile tale. Să-ți fie de bine și să mai mergi!
@Mika: Este intradevar deosebit acest restaurant si multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Frumos, interesan și puțin... misterios restaurantul ăsta!
Are, așa, un aer de altes Zeit, dar actual...
Nici bucatele nu arată rău iar faza cu cântăritul cărnii e... doar la ei! Adicâ nici n-am mai văzut, nici n-am mai auzit! Germanici disciplinați și corecți.
Interesante și dispozitivele de dozare a snaps-ului! Iar paharele alea... Mie mi-ar fi frică să țin unul în mână!
Eu aș încerca o noapte single în Transilvania! Bravo lor pentru promovare! Măcar ei s-o facă!
P. S. P18 m-a înspăimântat puțin! Dar doar puțin!
@Zoazore: Totul e la superlativ, nu am comentarii și as merge oricând acolo. Acum însă ca Austria a intrat iar in carantina, cam pas, dar exista și un mâine.
Ma bucur ca ți-a plăcut și sa știi ca faza cu cântăritul am văzut-o doar aici, însă corectitudinea e la loc de cinste peste tot. Mulțumesc de vizita și aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Egger's Kufstein] Reclama, sufletu' comertului - Restaurant Egger, Kufstein — scris în 09.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ