ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
AUG-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Gerendás – „cel mai bun restaurant cu specific unguresc din Transilvania”

TIPĂREȘTE URM de aici

Din nou la Sovata, poate stațiunea balneoclimaterică cu cea mai mare dezvoltare din România. După plimbările obligatorii în jurul Lacului Ursu și pe strada Trandafirilor – arteră principală a stațiunii, învăluită cu adevărat în trandafiri, ne gândim și la alimentarea trupului care își cerea drepturile la orele amiezii. La început am fi vrut să ne oprim la restaurantul Ciuperca Mică (Kicsi Gomba) (vezi impresii), dar deja la ora 12.00 toate terasele localului de pe malul lacului erau pline de clienți. Ne-am adus aminte de un alt restaurant unde am mâncat foarte bine cu ani în urmă astfel că am schimbat direcția.

Din centrul stațiunii Sovata am parcurs circa 15 km cu autoturismul pe DN 13A în direcția Sângeorgiu de Pădure (unde se află castelul Rhédey: vezi impresii), până undeva între localitățile Chibed și Ghindari, chiar vis-a-vis de aerodromul din Ghindari.

Vizită: august 2023

Adresă: str. Principală nr. 332/A/4, Ghindari

Web: gasztroterkep.ro/gerendas-panzio-ro

FB: pe FB

Restaurantul Gerendás a primit anul acesta distincția de cel mai bun restaurant cu specific unguresc din Transilvania, premiu oferit de o revistă de specialitate din Ungaria pe baza voturilor unor specialiști și a cititorilor (figyelo.hu/hirek/dijaztak ... ltatokat-188667). Acest lucru ne este amintit pe un suport de masă din hârtie ce ne este așezat în față; textul e bilingv, mai sunt imprimate pe acea coală de hârtie jocuri, bancuri, caricaturi și alte informații – un mod de a mai acoperi timpul de așteptare.

Clădirea pensiunii-restaurant e amplasată pe o înălțime deasupra șoselei ceea ce o face vizibilă din orice direcție, are o mulțime de locuri de parcare amenajate și chiar un spațiu de parcare pietruit peste podul cu flori. La exterior peisajul e îmbogățit de mulțimea de flori de mai multe feluri, colorate, curgătoare. Mai multe scaune-șezlong din lemn sunt plasate pe pajiștea înconjurătoare, podul „îmbrăcat” în flori atrage oaspeții pentru fotografii reușite, trei locuri de joacă pentru copii sunt prezente în lateralele clădirii, iar un leagăn atârnat de doi arbori face deliciul adulților.

Față de acum trei ani, în perioadă pandemică, restaurantul e deschis integral: atât terasa, cât și marele salon de la interior. Mobilierul în ambele spații este din lemn (sau derivate), decorurile fiind cu tentă rurală (mult lemn). Pe masă e așezat central un fel de ștergar, o vază cu flori și într-un coșuleț setul de condimentare.

Primim meniul care ne încântă maxim prin prezentare grafică și colorit. Avem ocazia să vedem exact cum arată felul de mâncare din fiecare categorie astfel încât alegerea să fie în cunoștință de cauză; textul este bilingv: în limba română și limba maghiară.

Suntem preluați de un tânăr chelner, amabil, zâmbitor, s-a comportat exemplar. De altfel, erau mulți tineri care umblau ca albinuțele printre mese, pe terasă și la interior, având în vedere faptul că se cam umpluseră spațiile de clienți. Băuturile dorite au sosit în vreo 8-10 minute, iar preparatele principale în circa 35 de minute de la efectuarea comenzilor.

Ce am comandat noi? Am început cu lichidele: cafea cu frișcă (10 lei), frappe (12 lei), bere fără alcool (10 lei/330 ml), fresh de grepfruit (14 lei). Felurile principale au constat în: platou „Belșug” dublu (ceafă de porc, piept de pui pane, ciolan, cașcaval pane, ciuperci pane, cartofi aurii, salată de varză = 120 lei), șnițel de porc (cu cartofi prăjiți și salată de vară = 45 lei), ceafă de porc la grătar (cu cartofi aurii, salată de varză, una bucată cabanos și slăninuță = 45 lei), file de șalău pane cu cartofi natur și salată verde (57 lei). Toate preparatele arătau apetisant, porțiile mari (cred că se respectă gramajul afișat... hi, hi), fierbinți.

Nu am renunțat la desert deși nu reușiserăm să dovedim porțiile uriașe de carne. Bineînțeles că am plecat cu pachețel de acolo, cum de altfel făceau mulți dintre oaspeții restaurantului (de data aceasta nu ne-au mai fost puse la plată cutiile biodegradabile). Dintre dulcegării am ales un fel de cheesecake cu iaurt și zmeură și tort cu nucă Esterhazy (20 lei/porția), foarte bune.

Concluzii. Restaurantul Gerendás nu și-a pătat renumele și a fost și de această dată la înălțime. Serviciile au fost foarte bune, personalul amabil, cantitățile preparatelor mari, prețurile moderate în această epocă de scumpiri. Toaletele erau curate, dotate cu tot ce trebuie. Plata se poate face cash/card.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 22.08.23 15:24:55
Validat / Publicat: 22.08.23 17:38:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS].

VIZUALIZĂRI: 6334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Tort cu nucă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sovata?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060904979705811 sec
    ecranul dvs: 1 x 1