GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Dragului - punct ochit, punct lovit!
Exact in urma cu o saptamana ma aflam in Predeal, in tranzit, unde am avut sansa de a ma bucura alaturi de fetele mele de prima ninsoare, venita mult prea timpuriu, cu fulgi mari care s-au asezat pe drumul catre “Trei Brazi”, intr-un decor de iarna autentica. Am profitat de acest moment pentru a face o bulgareala pe cinste si cateva poze excelente, in premiera am “prins” prima ninsoare la munte, iar acest lucru ne-a produs o imensa bucurie, mai ales fetelor care s-au bulgarit pe cinste. Si eu impreuna cu ele. :)
Dar nu despre acest lucru vreau sa va povestesc, ci despre un restaurant pe care demult doream sa-l « calc », convins fiind de colegul @creivean, care l-a apreciat intr-un mod deosebit (citeste aici reviewul sau).
Este vorba de restaurantul Dragului, unul dintre locurile foarte apreciate de catre gurmanzii care poposesc in Predeal.
In vara am avut o tentativa de a poposi in acest restaurant, de fapt pe terasa, insa toate mesele erau ocupate iar sansele sa gasim o masa libera in urmatoarea jumatate de ora erau extrem de mici, de aceea am luat familia si ne-am dus vis-a-vis la , Vatra Regala, restaurantul care nu m-a dezamagit nici de acea data. Dar impresiile recente de acolo, cu alta ocazie.
Restaurantul Dragului, se afla amplasat pe DN1/E60, B-dul Saulescu 28, vis-a-vis de Vatra Regala si Hotel BRD, in spatele benzinariei Petrom.
Coordonatele GPS sunt: N: 45.503088 / E: 574548
De fapt este un hotel restaurant, intrat in circuitul turistic in 2003, dispune de 20 de camere duble, care in marea majoritate a timpului sunt mereu ocupate datorita pretului foarte accesibil vis-a-vis de dotarile camerelor. Am un prieten care a fost cazat acolo, iar impresiile sunt la superlativ in ceea ce priveste cazarea. Probabil vom ajunge si noi acolo, cat de curand.
Restaurantul Dragului dispune de o terasa de 120 de locuri si doua saloane (unul pentru fumatori, mai mare, al doilea pentru nefumatori) care au o capacitate maxima de 140 de locuri.
Noi am servit masa in salonul de fumatori (doar acolo am mai gasit locuri disponibile) spre bucuria sotiei, dar spre necazul meu, al prietenei cu care am calatorit si al pustoaicelor.
Seful de sala ne-a indrumat catre o masa de 8 persoane si in cel mai scurt timp am primit si meniurile. Ce sa spun, imi ploua torential in gura citind bucatele inscrise in meniu, ochii pedalau stanga –dreapta, incercand sa gasesc cel mai bun raport calitate/gust – prêt.
Mi-am adus aminte de coastele lui @creivean, osciland intre acestea si pastrama de oaie cu mamaliguta, pe care nu o refuz aproape niciodata. De aceasta data am decis sa merg pe mana lui si n-am regratat nici un moment.
Eu am ales o ciorba de vacuta (preferata mea cand sunt la munte) si platoul cu costite, avand garnitura cartofi taranesti in rozmarin cu chilii si sos de usturoi, sotia a optat pentru o ciorba de vacuta cu tochitura dobrogeana (nu refuza niciodata tochitura), fetele au optat pentru o ciorba de burta (impreuna), iar ca felul doi, una dintre ele a ales spaghete milaneze, cealalta pentru un snitel din pui pane cu cartofi taranesti. Prietena noastra, a ales un orez sarbesc cu piept de pui la gratar.
In poza 16 din rw. lui @creivean, apare o domnisoara draguta (Raluca) care s-a ocupat de noi, provocandu-ne o deosebita placere si buna dispozitie (mai ales mie :))
Dupa ce a notat comanda n-au trecut mai mult de 5 minute si ne-am trezit cu ciorbele pe masa. Nici macar nu a avut timp Mihaela sa-si savureze Martini comandat inainte. Ne gandeam ca daca ne vor servi atat de rapid, va trebui sa ne luam sacii in spinare cu aceeasi viteza, lucru care imi displacea profund. Dar n-a fost asa. Intre felurile de mancare au trecut mai bine de 20 de minute, timp in care am glumit cu prietena noastra (mai nebunatica din fire si foarte sociabila), am fumat (noi inspirand fumul sotiei), am facut poze cu restaurantul, mai pe blat putin (erau doua mese cu indivizi din aceia cu ceafa groasa, cand m-au privit incruntati, am facut stanga-nprejur gata gata sa daram tava imensa a unui ospatar care se mandrea cu echilibrul sau). Cat am mai stat in restaurant am evitat sa mai fac poze in acea directie. Culmea ca erau amplasati in salonul de nefumatori, unde era si o gradinita de copii in jur.
Practic cele doua saloane sunt intredeschise, accesul fumului se face foarte usor dintr-o parte in alta cu toate sistemele lor de ventilatie, cand restaurantul este la capacitate maxima, cu greu fac fata. Mobilierul este din lemn masiv, scaunele fiind capitonate, pe toata suprafata restaurantului exista gresie, mult mai usor de intretinut si curata in sezonul rece.
In salonul de fumatori exista un impresionant bar, pe barmanita n-am vazut-o nici un moment somand, in permanenta ospatarii aduc comenzi pentru bauturi, cred ca dupa 8 ore de munca este terminata, la fel si ospatarii care alearga prin cele doua saloane tinand tavi imense cu farfurii foarte mari.
In cele doua saloane exista cate un LCD pe pereti, numeroase tablouri, in general picturi si schite. Pe fiecare masa exista cate o floricica intr-un vas special (n-am reusit sa o identific) si cate o lumanare. Pe a noastra nu a mai aprins-o nimeni, asa ca am dat-o la o parte. Pe pervaz am descoperit un munte de ceara, amplasat ca element de decor, si cateva flori foarte frumoase.
Atat la usa de intrare, cat si la usa catre grupul sanitar am descoperit vitralii foarte interesante. Toaleta foarte curata, wc-ul cu banda antiseptica, care culisa pe o rola dupa fiecare intrebuintare. Am intalnit acest sistem la un hotel din Roma si mi s-a parut foarte interesant. Pe holul de langa grupul sanitar exista si scaunele din plastic pentru copii, utile pentru parintii cu bebei.
Intre timp a aparut si felul doi, toate privirile au fost aruncate asupra costitelor mele, ei, ce sa le fac, eu le-am spus ca merg pe mana sigura (pont), daca nu m-au ascultat… Oricum atat sotia mea cat si prietena noastra au servit din costitele mele, sincer erau cam multe si pentru mine, care de obicei manc ardeleneste, sanatos cu multa pita.
Apropo de chifle, erau calde, super proaspete, ne-a parut rau ca n-am luat decat 8, pentru ca la felul 2 n-am mai ramas cu mare lucru.
Cea mica ca de obicei n-a reusit sa termine cartofii si snitelul, in general eu sunt « tomberonul » insa costitele mi-au pus capac, astfel incat am rugat-o pe Raluca sa puna portia ei la pachet (portie pe care a doua zi a mancat-o Daisy, catelusa noastra, fara probleme).
Le-am intrebat pe fete daca doresc desert, aveau papanas cu smantana si dulceata, inghetata cu fistic (pe placul prietenei noastre), placinta cu mere si sos de vanilie si inghetata sau clatite brasovene sau cu finetti, nimic din toate aceste nu si-au mai gasit loc in burtile noastre ghiftuite peste masura...
Am cazut la pace sa incercam totusi o cafea espreso, aveam un drum lung pana la Constanta, deci pentru mine ca sofer, era necesar & obligatoriu, pentru ca intre noi fie vorba, fetele mele mi-au dormit bustean pana in Bucuresti (mai putin prietena noastra, care era cu un ochi pe vitezometru si cu altul la peisajul plumburiu de-afara.
Intreaga nota de plata a fost de 178.60 lei cu bauturile racoritoare si martini care ne-au fost aduse inainte de masa. Am lasat 190 lei pentru servire impecabila si masa, in general ma orientez pentru 10% din consumatie pentru ciubuc, insa am promis ca voi reveni, poate nu doar in fuga si atunci ma voi revansa.
Pentru ca restaurantul este foarte aglomerat, fiind cautat de foarte multa lume, este bine ca inainte sa rezervati o masa la unul dintre cele doua saloane, la numarul de telefon 0268.455482. Va scuteste de imposibilitatea de a gasi o masa libera, sau de a fi nevoiti sa ajungeti la salonul de fumatori, avand copii dupa voi.
In Predeal, pe langa Vatra Regala despre care am scris aici: si Restaurantul Complexul militar Predeal, despre care am scris aici, restaurantul Dragului il consider o alegere inspirata, un loc unde, pe langa cateva ore de buna dispozitie si relaxare, te poti satura cu bucate excelent preparate, la preturi nu foarte mari, accesibile fiecarui buzunar.
Pagina restaurantului, cu principalele "atractii" culinare o gasiti facand click aici
Incercati si nu veti regreta
Trimis de pepsi70ro in 16.10.11 13:04:07
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
În sfârşit cineva merge pe mâna (papilele mele gustative) şi nu dă greş
De fapt, cu restaurantul asta am făcut o grămadă de useri fericiţi, @mirmicu (review-ul este aici) şi chiar @Lumis66 (review-ul este aici), s-au simţit bine acolo.
Mă bucur să văd că, peste timp îşi păstrează serviciile la acelaşi standard, iar bucatele sunt la fel de delicioase.
Abia aştept să mai merg acolo.
Pepsi, bine ai venit in clubul (celor care recunosc ca isi asuma rolul de) "recycle bin al familiei".
@creivean
Lauda de sine, la restaurantul Dragului miroase bine! )
Amfostacolo acum vreo doua luni (stiam deja restaurantul, incercasem anul trecut sa mancam acolo, insa nu am gasit locuri) si impresiile sunt:
-servirea foarte buna
-mancarea foarte buna
-nota de plata nebuna!
As reveni insa oricand, a fost o experienta foarte placuta. Localul cochet, aranjat cu gust, muzica in surdina, mancarea foarte buna, foarte frumos aranjata/prezentata, iar serviciile desavarsite. Am nimerit un ospatar cu stofa si scoala. Nu stiu cum sunt ceilalti, acela care ne-a servit pe noi insa a fost de nota 10 cu plus, felicitari si bulina pe deasupra... Se misca rapid, vorbea frumos, elegant, politicos, dar nu umil.
Am plecat de acolo incantat, insa nu extaziat, intrucat a trebuit sa fac un popas in plus la bancomat ).
@crima
”Am plecat de acolo incantat, insa nu extaziat, intrucat a trebuit sa fac un popas in plus la bancomat ).
De ce ai făcut asta? Eu din câte ştiu, acceptă plata cu cardul!!!
Ori la bancomat ai fost cu cardul altuia ))) La cei din grup mă refer!
Multmesc celui care m-a votat negativ aici si la reviewul anterior, fiind retras din concurs, punctele nu ma incanta, in schimb incerc sa realizez daca informatia turistica primeaza in fata unor frustari.
Exista foarte multe stele pe firmament care asteapta sa fie laudate si foarte votate. Sunt curios daca are macar curajul de a recunoaste si argumenta votul, dar ma tem ca sta ascuns in fata unei masti pentru a nu i se citi lasitatea si frustrarea.
Scuze pentru off-topic.
Creivean, pentru unul care a descoperit restaurantul ăsta te felicit din suflet. Nu era cazul însă, şi aici e părerea mea doar, să simţi că ţi s-a furat ceva... E doar un local de alimentaţie PUBLICĂ. Chiar nu-ţi înţeleg gestul de a vota cu minus.
@santana
Am râs cu lacrimi!!!
Sper doar să nu te creadă cineva.
Florine, esti mare, aproape ca-mi vine sa sterg propriul ecoul de mai sus (dar nu mai pot),tare! )
Nu ma pot abtine si cum am aflat ca abtinerile de orice fel dauneaza grav sanatatii... Si cum cu sanatatea fiecare o ducem cum putem, numai prin spitale sa n-ajungem... Ei bine, dragi baieti-cucuieti dar si tare glumeti, sa moara iarna!!! (chiar daca parsiva e deja afara), pe bune si zau asa de nu sunteti cu totii CRIMINALI!! ma omorati cu rasul!!! ))))))))
Si incerc si serioasa sa mai fiu, un review plin de informatii utile si mai ales...comestibile!)
”Sunt curios daca are macar curajul de a recunoaste si argumenta votul
Ba nu mă tem deloc!!! io te-am amendat, că ai fost acolo fără mine!!!
Ma bag si eu la "Fripta", PDLM, adica o palma de la mine. Sau o placinta de la tine, daca da "Dragul" si desert.
@pepsi
Felicitari!
Exceptional! (atat descrierea cat si pozele)
Sa va fie de bine! (atat zapada cat si mancarea
Nu-ti mai bate capul cu oameni frustrati, lasa, noi sa fim sanatosi, ai "muncit" un review foarte util.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 [Restaurant Hanul Cotul Donului [Timișu de Sus]] Restaurant de groază — scris în 04.12.23 de Marius2023 din DIMBOVITA
- Mar.2023 [Restaurant Cabana Vânătorilor] Cabana Vânătorilor restaurant — scris în 06.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Vatra Regală] Vatra Regală — scris în 05.03.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Hanul Domnitorilor] O experiență culinară delicioasă la restaurantul Hanul Domnitorilor — scris în 01.03.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant Vatra Regală] Experienta culinara placuta — scris în 05.12.22 de magdalenanae din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 [Hanul Domnitorilor] La Hanul Domnitorilor - Predeal — scris în 09.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Dragului] De dragul Dragului, din nou la Dragului — scris în 23.08.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ