Bistroul “Bucătăria lui Dan” din Medgidia
De la Gura Dobrogei, vezi impresii, am plecat spre Pensiunea Tropheum Traiani din Adamclisi unde aveam rezervată cazarea pentru acea zi. În Medgidia oprind la o stație de benzină pentru a alimenta, soțul a sunat la Pensiune pentru a ni se confirma rezervarea și a-i anunța că vom sosi în jurul orei 21, mai târziu decât le spusesem la rezervare.
În acel moment mi-a venit ideea să întrebăm și de restaurant și bine am făcut! era închis. Așa că am hotărât să rămânem pentru masă în Medgidia, am deschis Google și am văzut că pe la vreo 400 de metri se află un restaurant cotat cu 4,4 puncte din peste 100 de review-uri care era deschis, spre care am și plecat.
Bistroul „Bucătăria lui Dan” am citit pe clădirea din Str. Țepeș Vodă, Nr. 4, la care ne-a condus prietenul Google cel care ni-l și recomandase. Bistroul, o clădire cu un singur etaj, mică, pe care se sclipea BUCATARIA LUI DAN, o clădire obișnuită, nu foarte bine iluminată, deja se întunecase.
Mai aveam de mers până la Adamclisi, trebuia să respectăm și interdicțiile de circulație, am intrat în bistrou, mai era o singură masă ocupată de doi localnici care au plecat destul de repede.
Prima sală, cu gresia și pereții vopsiți sau placați cu scândură de nuanțe maronii creeau o atmosferă de cârciumioară la șosea, așteptam să aud și o melodie de altă dată, mi-a plăcut…. Mesele erau puține, se păstra distanțarea socială. În a doua cameră unde era și barul predominau culorile deschise.
Am luat loc la o masă, doamna care servea a venit repede, i-am spus că mai avem de mers în acea seară și că ne grăbim, ne-a adus meniurile și s-a retras, noi începând studiul, dorindu-mi o ciorbă de care nu gătesc acasă.
Oferta lui Dan
Dan are o ofertă diversificată bazată pe carne de pui, porc, oaie dar și pește, nu lipsesec nici pastele, nici vegetale….
Sunt oferite Gustări pe bază de brânză, cașcaval sau ouă, Ciorbe, nelipsind Ciorba de burtă și Ciorba de fasole, Preparate din pește, Saramură, Pește Prăjit sau Fript, Fructe de Mare, Preparate din carne de Pui, de Porc, Salate, Pizza, Garnituri, Desert, Papanași, Clătite. Oferă diferite Băuturi, nu lipsesc Berea și Nonalcoolicele, Vinurile și Tăriile, peste care am trecut, la fel și peste Cafea….
Alegerea mâncărurilor s-a făcut rapid, eram destul de grăbiți, Ciorbă de burtă și Mici pentru mine, Pomana porcului pentru soțul meu.
Doamna a plecat cu comanda, eu am plecat cu aparatul de fotografiat, am pozat și a doua sală, ceva mai deschisă la culoare, am văzut și bucătăria și am revenit în sala în care soțul meu rămăsese singur.
Așteptând mâncarea mă gândeam că era o doua mea oprire în Medgidia, amândouă puțin fortuite, neprogramate, pentru prima, Cazare la Pensiunea Bella, vezi impresii, amândouă bine-venite și bune ca raport preț, calitate. Mi-am propus ca la prima trecere prin zonă să opresc și în Medgidia măcar pentru Geamia „Abdul Medgid” și Statuia lui „Dan Spătaru” .
A sosit și Ciorba, fierbinte și aromată, smântâna și usturoiul puse în boluri diferite, pentru gustul fiecăruia, al meu cu de toate…, am mâncat-o cu plăcere.
Au sosit Micii cu muștar, chiflele proaspete le primisem cu ciorba, Pomana porcului cu cârnați, mămăliguță și brânză, au fost bine preparate, gustoase și suficiente cantitativ.
A sosit și Nota de plată, 45 lei total, destul de puțin îmi pare pentru cele oferite. Am achitat cu ceva în plus și ne-am despărțit, plecând spre Adamclisi, deja se făcuse târziu dar aveam timp suficient să ajungem la cazare.
Pentru preţuri și aspect consultați pe FB vedeţi pozele postate sau dacă treceți prin Medgidia, opriți acolo.
despre SERVICII
Servirea a fost rapidă...
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncare gustoasă, porții suficient de mari, prețuri decente, mult mai mici decât în alte locuri vizitate...
Local curat, păcat că mesele nu erau acoperite cu nimic...
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Localul este într-o zonă liniștită...
Trimis de mprofeanu in 14.07.21 19:46:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MEDGIDIA. A mai fost în/la: Pensiunea Bella
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Medgidia?, MEDGIDIA" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
@mprofeanu: Trei feluri doar 45 lei = 9 lei/ fel. Woow! Incredibil de mici preturile! Portiile mi se par suficiente si par si gustoase!
Localul in sine nu e pretentios. E curat, cinstit, gata sa te omeneasca si sa-ti si placa. Chiar ca parca e o carciumioara la sosea! A, in bistrouri nu se mai poarta fetele de masa! E mai igienic si mai rustic!
@Zoazore: Așa este, nu mi-a venit să cred că se poate mânca ieftin și bine. După Casa Pescarilor aici am crezut că este gratis, așa de mici prețuri...
Nu știam că în bistrou nu se pun fețe de masă. Oricum un local prietenos și bun.
Cu mare drag, !