Stimați prieteni, bine v-am regăsit!
Nu v-am mai stresat cu nimic de la minunata întîlnire AFA 2019 și pînă acum, așa că iată acum m-am hotărît să vă arăt ceva inedit, asta în cazul în care stimații domni administratori vor avea bunăvoința să-mi accepte, articolul, . Dacă mulți dintre dv. se laudă cu locuri magnifice în care și-au petrecut vacanțe de dimensiuni sau bugete relative, eu mă voi, lăuda, cu munca mea.
Fac acest lucru, întrucît astfel de imagini nu pot fi văzute decît foarte rar și de puține persoane. Întrucît nu se încadrează în tema AFA, rog administratorii să nu supună la vot acest articol.
În luna mai, am fost cu nava pe care lucrez, pe doc pentru a face anumite lucrări de întreținere la, opera vie, (partea care se află permanent în contact direct cu apa).
Docul, este la rîndul lui tot o navă care este ca formă în profil, U, și care își inundă anumite compartimente pentru a se scufunda, în vederea urcării pe ea a navelor ce trebuiesc reparate.
Operațiile care au fost făcute în vederea conservării operei vii au fost următoarele: ridicarea navei pe doc și fixarea cu cavaleți (schelete metalice cu pat de lemn pe care stă nava ca o mașină pe elevator), curățarea corpului navei cu apă sub presiune (dat, barba, jos, curățat noroiul, scoicile), curățarea mecanică a tablei, vopsirea (piturarea) cu 3 straturi diferite de vopsea specială - anticoroziv - strat intermediar - antivegetativ (cca. 120 lei / l), trasarea, liniei de plutire, și a, scărilor de pescaj, cu vopsea albă și alte lucrări care s-au făcut la diferite secții ale navei, lucrări care nu se observă în fotografii și care nu are rost să le descriu aici.
Alăturat vă atașez cîteva, foto-poze, )) ) prin intermediul cărora sper să vă faceți o idee despre, distracția, mea!
Vă doresc o zi bună tuturor!
Cu stimă și respect Dan P.
Trimis de KSV in 22.05.19 11:13:08
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (KSV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Tulcea, poarta Deltei Dunării, TULCEA" (deja existentă pe sait)
Frumoase si inedite imagini, cu atat mai pretioase pentru faptul ca ati fost tot timpul supravegheati
@KSV: Pe-asta l-ai scris SI pentru mine, nu?
Dar ce supervizare ai avut! Nu te-ai temut? Ca par asa, cam fiorosi si cam periculosi! i-ai imblanzit?
Din ce vad eu in P13, parc-ar fi doua anafoare! Unul la balizaj si unul mai in amonte si mai micut!
Sunt foarte periculoase pentru nave, dar si mai periculoase pentru inotatorii care se aventureaza pe acolo!
La voi s-a mai dragat Dunarea?
Interesanta distractie ai: utila dar si rara! Din ce in ce mai rara!
@Zoazore: Sărut mîna. După cum m-ați luat cu, anafoarele, deja m-ați cam amețit.)) ) Cred că vorbim la modul, profesionist, amîndoi!)) )
Cît privește dragarea, se pare că a rămas doar o glumă prosată. Într-o bună zi, se va colmata și Dunărea, nu doar canalele.
@Gabi Gabriela: sărut mîna, vă mulțumesc pentru aprecieri. Întradevăr, bodyguarzii, au fost cu ochii pe noi, însă ca în România... i-am mituit și pe ei!)) )
@KSV:
”însă ca în România... i-am mituit și pe ei!
=asta a fost tare!
@KSV: Inedit articol, cel puțin din ceea ce am citit eu până acum pe AFA, plin de o veselie amară (P01, în special, îmi susține afirmația - vorbea ceea " ce-am fost, odată și ce-am ajuns acum" ).
Cât despre paznicii Șantierului Naval, ce să zic: sunt atât de simpatici că-ți vine s-o iei la fugă cu ei sub braț.
Review scurt, la obiect, interesant.
Să mai treci p-aci (i-auzi cine zice: unul care de cam multă vreme n-a mai trecut pe aici).
@Mitica49: Vă mulțumesc dom' Mitică pentru aprecieri!
- Aug.2023 Croaziera Hotel Delta — scris în 28.08.23 de viohoney din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Poarta Deltei Dunării cam nepregătită să primească oaspeți — scris în 01.07.21 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Satul Pescăresc Tradițional din Tulcea – un muzeu în aer liber — scris în 14.12.20 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Din nou la Tulcea — scris în 30.08.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Avramide: o casă, o epocă, un destin! — scris în 26.10.19 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Curcubeu în orașul-curcubeu, Tulcea — scris în 22.07.19 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Călător prin țara mea (pe repede-înainte). Merită să vezi: Tulcea, orașul de pe 7 coline — scris în 19.09.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ