ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI
PREȚ De neprețuit! ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

Curcubeu în orașul-curcubeu, Tulcea

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă Piteștiul m-a primit cu străzi spălate și cu fanfare, Tulcea a adus două Festivaluri nou-nouțe: al Berii și al Fructelor de mare și un curcubeu superb, pe care l-am găsit pe terasa de la Pelican!

Despre Pelicanul la care am dormit, déjà știți! vezi impresii. Dar eu nu pentru el venisem la Tulcea, așa că l-am ignorant binișor.

Măcar patul a fost confortabil și am dormit bine, dar cu emoțiile unui copil în Ajunul Crăciunului. Oare ce surprize mi-au pregătit bunii mei prieteni @KSV și @aurora56?

Vineri seara am încercat să vedem ce și cum cu festivalurile astea nou-nouțe, dar n-am reușit! Hărmălaie, fum, copii care alergau peste tot, haos! Dar măcar am văzut ceva din faleza Dunării.

Sâmbătă, 13 iulie, ora 9. ”Domniță, v-a sosit taxiul!” mă anunță SMS-ul dragului de @KSV.

Toaleta cu șervețele umede fiind făcută, cobor rapid, că aveam urgent nevoie de o cafea. Cum Pelicanul mănâncă margarete și nu bea cafea, am mers pe mâna lor și-am băut cafeaua la Restaurant Central. O cafea foarte bună, aromată cu prietenie, veselie, glume, bancuri! Așa, de cu zori! Și are, dragii mei, @KSV niște glume superbe în program, că nu mă puteam opri din râs! Pe bune! Ce minunat e să-ncepi o zi cu veselie!

De aici a început ziua plină cu emoții pozitive, bucurii, adrenalină și lucruri interesante! La fel ca la Pitești!

Primele două obiective le voi descrie separate: Casa Avramide și Muzeul de Științele Naturii+ Acvariul!

De acolo, ”taxiul” m-a dus la @aurora56 și la Cornel, unde am mâncat cel mai grozav borș de pește gătit lipovenește de Cornel.

După ce ne-am făcut siesta la umbra din curtea lor, am plecat iar în aventură.

Anul trecut, când am fost în Deltă, Ștefan m-a rugat să-i promit că voi reveni aici. I-am promis că voi veni la Tulcea și voi urca și pentru el la Monument! Deci, Monumentul a fost următorul pe lista de obiective! Pe larg ne-a povestit @Yersinia pestis - vezi impresii

Urcușul până sus n-a fost taman ușor pentru mine, dar nici foarte greu! Ne-am mai oprit să facem poze, am mai vorbit, @KSV îmi explica fiecare părticică de peisaj. A meritat efortul depus! Odată ajunsă sus, orașul mi s-a desfășurat la picioare! Și Dunărea! Draga mea Dunăre! Mă simțeam atât de bine că-mplinisem o dorință de dincolo de stele și aveam o priveliște grozavă! Ascultam cu aviditate explicațiile lui @KSV, atât de bun cunoscător al urbei lui! Roată-mprejur era ceva interesant de văzut, de-ntrebat, de povestit… 360 de grade de uimire și bucurie, de belvedere!

Am trecut apoi într-o vizită scurtă și pe la @KSV! Din nou o super-ciorbă de pește, gătită de mama lui Mari! Bună-bună!

Apoi a urmat o altă super-surpriză pentru mine: @KSV m-a dus să văd caii! Undeva pe la Km 4 e o Școală de Echitație unde mulți copii vin să-nvețe respectul față de cel mai nobil animal: calul! Eram ca un copil într-o cofetărie! Atâta energie pozitivă am primit acolo c-aproape îmi venea să dansez!

Oricine poate veni aici. Singura plată constă în morcovi pentru cai! Morcovi și-atât!

Erau 10 sau 12 cai superbi, dar sufletul meu a râmas la El-Iman, o iapă pur-sânge arab desprecai.eu/rase/pursang ... 3&wppa-photo=38, de o grație și-un aer princiar și la Whiskey, um armăsar Frizian, cal geu, de tracțiune, un exemplar cum puține mi-au fost dat să văd! zoo.ro/frizon-frizian.

După un tur de onoare pe la toți caii, după tratare lor cu morcovi, am mai făcut un tur, să vorbesc cu ei și-ncă unul să-i mai mângâi pe favoriții mei. Dar despre acest loc magic îl rog pe bunul @KSV să vă vorbească mai în detaliu.

Apoi am trecut și pe la Satul Pescăresc, dar déjà ploua și ni se cereau 10 lei/ de persoană fără să ni se asigure nici un serviciu. Se vedea tot atât de bine și de pe șosea, ceeace am făcut și noi.

Se făcuse destul de seară și-ncepuse să plouă, așa că am pornit spre casa @aurorei56, ca să punem la cale ultima zi!

Concluzia mea a fost că, pentru mine, Tulcea e acasă, fiindcă are Dunărea.

Tulcea, ca și Brăila, fiind orașe dunărene, erau în calea negustorilor. Unora le-a plăcut așa de mult, încât au rămas pe-aici! Și și-au pus amprenta pe oraș.

De aceea, și aici trăiesc în liniște și pace români, greci, turci, tătari, machidoni (arâmâni), armeni și alți câți or mai fi!

E un oraș nou, dar și vechi totodată, un mozaic de cultură și etnii, cu clădiri noi și frumoase, vechi și frumoase, noi și mai puțin frumoase, vechi și lăsate în paragină. Străzi înguste și-n pantă, late, cu verdeață! E un oraș frumos, curat, cel puțin cât am văzut eu. Tulcea e un oraș care merită vizitat, simțit, respirat și respectat.

Și a fost ziua a doua. Și s-a făcut ora 23. Mă aștepta ”superbul” Pelican! Dar va urma!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Zoazore in 22.07.19 20:34:21
Validat / Publicat: 23.07.19 06:17:07
VIZUALIZĂRI: 692INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TULCEA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Superbul curcubeu cu care m-a-ntâmpinat Tulcea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Yolanda [23.07.19 08:18:03] »

@Zoazore: zile interesante petrecute pe malul Dunarii. Astept fotografii cu El-Iman si Whiskey, cu voi toti împreuna. Ultima vizita în Tulcea a fost acum doi ani, m-am plimbat pe malul lacului Ciuperca, pe faleza si la catedrala Sf Nicolae, uitasem numele lacului, mai sunt jocurile de lumini, seara, la arteziana din mijlocul lacului?

nelu73👍 [23.07.19 08:36:51] »

Bună, acum ca am citit cu placere acest rewiev nu mai am răbdare pana ajungem si noi în Delta Dunării si implicit și la Dan și Marilena. Sperc ca nu i-ai,, epuizat " toate cunoștințele despre Tulcea și înprejurimi și a mai ramas chir ceva și pentru noi. Astăzi in drumul lor spre casa fac un popas la noi. In rest sa auzim numai de bine!

Zoazore [23.07.19 08:38:31] »

@Yolanda: Din pacate, pe El-Iman si pe Whiskey nu i-am imortalizat. Erau copii in zona si n-am vrut sa risc sa-i enervez pe cai. Si nici n-am cerut accept de fotografiere la grajduri. E domeniu privat acolo! Cu noi toti impreuna a pus @aurora poza pe FB

Iar catedrala, dupa cum te asteptai, n-am vizitat-o. Poza aia e singura pe care o am!

Da, mai sunt jocurile de lumini. Vor veni si ele curand!

Multumesc c-ai trecut pe lka mine!

Zoazore [23.07.19 08:41:51] »

@nelu73: N-am cum! Dan e un izvor nesecat! Si mai face si cu placere asta! Plimbarea cu ei m-a umplut de energie pozitiva! Sunt gazde si ghizi grozavi! La fel sunt si @aurora56 si sotul! E o adevarata delectare sa fiu in preajma lor!

Roaga-l sa va duca la Corner sa beti limonadele alea grozave.

Si am auzit ca si la Restaurantul Central se mananca bine si ieftin!

Multumesc pentru vizita!

nelu73👍 [23.07.19 08:44:43] »

@Zoazore: Multumesc de sfat astazi ajung la noi si stau pana mâine si o sa avem timp mai mult de povestit. O zi buna!

diana2015 [23.07.19 13:29:30] »

@Zoazore: vaaai cât de frumos

Să-ți zic că mă încercă o undă de gelozie? În urmă cu ceva ani cred că 7 am vizitat și noi Tulcea și pe atunci nu eram " activi" pe AFA eu înscriindu-mă in 2015 iar @gabipuf cu toate că se înscrisese din 2010 nu a fost activ si nu a socializat cu nimeni

Nu am avut ghid, nu cunoșteam pe nimeni, pur și simplu am luat harta și ne-am plimbat după obiectivele de interes marcate acolo. Aș fi foarte fericită să merg la acea școală de echitație (tu știi bine că iubesc animalele și cred că aș sta o zi întreagă cu caii), cred că atunci nu exista. Acum cunoscând-o pe Aurora ar fi frumos cu ghid loco. Pe @KSV nu-l cunosc dar n-ar fi o problemă acest detaliu nu?

Am bifat atunci cam tot ce-ai văzut și tu acum cu un plus, un muzeu într-o casă refăcută (dar uite că Roza începe să mă amenințe și nu-mi amintesc numele muzeului)

Scările într-adevăr sunt beléa, multe, multe dar atunci când ajungi și vezi panorama uiți de tot.

Și da, știu că la ei întâi se mănâncă peștele scos din borș cu mujdei și apoi borșul propriu zis. Atunci noi ne-am mirat dar proprietarii pensiunii ne-au explicat că așa se mănâncă acolo. Dar buuuunnn rău borșul îmi lasă gura apă gândindu-mă la el

Frumos, felicitări, pupici

Zoazore [23.07.19 18:03:51] »

@diana2015: De ce să fii geloasă? Poți recupera oricând! Oamenii ăștia-s atât de calzi și buni! Cu siguranță @KSV vă va duce și pe voi acolo! Și lui îi e drag locul ăla! Și, cu Dan ghid și cu Mari co-ghid, orice distanță pare scurtă și parc-ați mai vrea!

Iar Aurora și Cornel sunt gazde și ghizi minunați!

Da, dar așa de bine m-am simțit c-am reușit să-mplinesc un vis...

Chiar mi-aș dori să-i cunoașteți și voi pe-acești patru oameni minunați!

crismis [23.07.19 20:24:39] »

@Zoazore: Pe când lucram la spital, aveam o asistentă în secție venită din Tulcea, căreia îi ducea un dor nebun. Mereu făcea comparații de genul: "La noi, la Tulcea... (ceva bine), pe când aici, la Galați (ceva nașpa)". Începuse să mă enerveze pe alocuri, prea era totul roz la Tulcea și gri la Galați!

... M-am trezit la Tulcea, cu câteva ore în care n-aveam nimic de făcut. Trebuia să particip la ceva "știință" , venisem cu cineva care trebuia să fie acolo la o anumită oră, pe când treaba mea începea mult mai târziu. Pe vremea aceea nu prea-mi trecea prin cap să mă înfund prin muzee, așa că am luat orașul la picior, pur și simplu. Am intrat în magazine, m-am foit pe faleză în sus și-n jos... Am dat de un târg cu produse tradiționale și mi-am luat o felie de mușchi țigănesc, alta de brânză și un sfert de pâine cu coajă tare, pe care le-am mâncat în parc, pe o bancă. O fi fost "de vină" și libertatea de a face ce doresc, fără a da nimănui socoteală, timp de câteva ore bune, și interacțiunile cu oamenii, cert e că la final i-am dat dreptate lu' tanti Lili: "Mișto tare Tulcea asta!" Sunt sigură că și tu ai exclamat la final ceva de genul...

Zoazore [23.07.19 20:35:01] »

@crismis: Eiii, eu cu Tulcea am făcut cunoștință de copil! Am avut un unchi pe care-l mai vizitam când și când!

Dar acum a fost altceva! Am văzut ce mi-am dorit, am mers pe unde ne-au purtat pașii, programul făcându-l ”din mers”, iar la sfârșitul zilei, da, așa am spus: ”Mișto tare la Tulcea! ”

Doar că eu am mâncat cele mai grozave două ciorbe de pește ever și pastramă de crap! Plus fresh de zmeură!

Mulțumesc pentru vizită și povestioară!

diana2015 [23.07.19 20:45:37] »

@Zoazore: Doamne ce mi-as dori sa-i cunosc si eu

Gata mi-am amintit ce-am mai vizitat in Tulcea am o memorie externa buna @gabipuf : casa Avramide care mi-a placut enorm, muzeul de etnografie si arta populara, Muzeul de istorie si arheologie si Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii de unde am "furat" bineinteles cu acordul celor de acolo reteta de "Bors de peste ca in Delta Dunarii"

Zoazore [23.07.19 21:18:30] »

@diana2015: Și ce te reține? De ce există AFA și prieteni? Tu cum crezi c-am ajuns eu la ei?

N-am vizitat Muzeul de Artă Populară și de Aheologie. Motiv să revin!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, diana2015, nelu73👍, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.091933965683 sec
ecranul dvs: 1 x 1