Jale si deprimare. Pacat de peisaj
Baile Herculane ar putea fi Sinaia Olteniei daca ar avea un primar [***].
Nu am mai fost de 15 ani si speram sa vad si aici genul de schimbari in bine pe care le-am vazut pe Valea Oltului si a Prahovei. De unde! Jale si ruine. Orasul propriu zis e o ingramadire cenusie de blocuri ceausiste mici la drum, si pensiuni de toate stelele si in diverse stadii de constructie.
Prima zona hoteliera a inceput sa miste. Hotelurile Afrodita si Minerva sunt acum de 4 stele, faine. ( vezi recenzia mea la spa Afrodita). Diana are si el 3 stele, Domogledul ramane la fel in continuare. Dar degeaba au facut spa-uri in oras. Nu e nimic de vazut iar infrastructrua e zero (ceea ce arata ca nu poti relansa statiuni strict cu investitie privata si fara nici o gospodarire la nivelul primariei).
Drumul care duce la hotelui e vai mama lui, peticit, fara trotuare, fara scrgere sau santuri pe margine (cand ploua curg siroaie cascade pe mijlocul drumului si peste picioarele bietilor turisti).
Doua terase amarate joi la strada, cu invariabilele meniuri cu carnati si cadcaval pane, jdemii de chioscuri cu chinezarii, slapi si prosoape constituie intregile atractii ale statiunii.
Cu copiii nu ai ABSOLUT nimic de facut in afara de picine si cumparat porcarele sau dulciuri.
In partea veche dincolo de pod e orasul umbrelor, cu ruinele splendidelor bai austriece in paragina, unele invelite in folii ce promit renovarea. In rest, nimic. Hoteluirle de partea ceallta a Cernei sunt abandonate, cu geamuri sparte. Parcul era si el pustiu. Toate terasele si magazinele din jurul lui sunt inchise, cu lemne sau plastic in geamuri, ca dupa bombardament.
La capatul extrem al statiunii, Hotel Roman e darapanat si deprimant, angajatii artagosi si acri, iar ca sa vizitezi Grota Haiducilor un nene iti taie bilet 5 lei de persoana, ca sa urci niste trepte de piatra neamenajata si sa vezi pestera. Restaurantul Grota Haiducilor era si el inchis.
Orasul asta mort e absolut deprimant!
Pacat de cadrul naturl de vis. De jur imprejur muntii superbi, raul, padurile.
Daca vii cu trenul, nu e nimic de facut in Herculane, iar in imprejurimi poti face excursii in niste microbuze claustrofobice care iti promit tururi de atractii din zona intre 70 si 100 de lei de persoana, juma de zi. Cu masina se pot explora mai multe.
Una peste alta, nu recomand mai mult de doua zile.
E pacat, fiindca statiunea are nevoie de bani, dar seviciile sunt crunte.
Trimis de Calatorvechi in 20.07.18 00:43:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE. A mai fost în/la: Peste tot. Maramures, mare, valea oltului, prahovei, straja, cluj, bucovina,
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Calatorvechi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Calatorvechi:
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 45&ridAnt=87490
@Calatorvechi: sa vedem ce gasim acum în martie 2019, se face întâlnirea anuala AFA aici în Baile Herculane. Vom fi cazati la Minerva si Sara's Song. Suntem un grup destul de mare si sigur ne vom distra!!
Spiritul AFA e viu!
@Yolanda: Chiar sunt curioasa! I-am vazut la un targ de turism weekendul acesta, faceau publicitate agresiva statiunii. Mira-m-as sa se schimbe ceva atat de rapid, dar ar fi tare bine pentru turismul din zona! Sa trimiteti poze.
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ