GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Borsecul prin ochi de copil
Scriam în review-ul precent, vezi impresii, că nouă ne place mult Borsecul, defapt e in top 3 destinații montane de la noi, dar are avantajul că e mai aproape față de alte destinații. Un alt motiv pentru care place ține de faptul că e foarte curat și nu e aglomerat. Și să nu uităm de aerul mult mai curat.
Să încep cu părțile mai puțin interesante pt copii. Borsecul e renumit în primul rând pentru izvoarele sale minerale. Recunosc că am gustat apa de pe la vreo 2-3, în urmă cu mulți ani și nu mi-a plăcut, ca urmare nici nu mi-a trecut prin cap să îi dau celui mic. Despre proprietățile curative ale apelor din zona s-a tot scris, așa că nu mai insist.
La sfârșitul lui Iulie este un festival al ceaunelor foarte interesant, de care am aflat anul trecut, dar la care nu am ajuns, noi fiind în Borsec la sfârșitul lunii mai. Defapt am fost și în 2020 tot in Borsec, la început de iulie, mi s-a părut o variantă sigură în condiții de pandemie.
Pentru plimbări se poate merge cu mașina pe centura Borsecului sau cu bicicleta.
Pentru drumeții ușoare sunt 2 variante, fie plimbarea prin parc, unde se poate vizita și muzeul apei minerale borsec, și unele izvoare minerale sau plimbări ușoare prin Rezervația Naturală Scaunul Rotund. Nu se percepe taxă de vizitare pentru rezervație. Este o rezervație geologică, cu peșteri, carieră de travertin, mofetă, izvoare și băi minerale. Defapt se fac diverse trasee prin rezervație, majoritatea foarte ușoare prin pădurea seculară de brad.
Câteva dintre obiectivele care pot fi vizitare în rezervație: Poiana Zânelor - unde poți face o baie minerală la picioare, am văzut multe persoane stând cu picioarele în apă acolo, totuși culoarea apei nu ne-a dat ghes să o încercăm și noi, ce să spun avem și noi piticii noștri pe creier????; Grota Urșilor – nu am găsit nici urmă de urși deși puștiulică chiar i-a căutat; Izvorul Pierre Curie-singurul izvor din Borsec care conține Radiu, descoprit în anul 1932. Propriețățile curative ale izvorului sunt folosite în tratarea gastritelor hipoacide, pentru afecțiuni de hipertiroidie și anemii; Cariera de Travertin - pare a fi un vechi amfiteatru roman; Peștera de Gheață - aici am lăsat bicicleta celui mic în partea de sus, deoarece e cam abruptă coborârea, cu fiecare an ce trece ghețarul pare tot mai mic, în trecut localnicii foloseau zona ca ghețărie; Mofeta - închisă din cauza pandemiei; Cetatea Bufnițelor - un punct de belle vue, de unde se pot face niște poze panoramice superbe.
Încă un lucru care îmi place este faptul că pe parcursul traseului sunt multe indicatoare, practic la fiecare bifurcație a cărării sunt aceste indicatoare, și panouri informative despre fiecare obiectiv și bănci pentru odihnă. S-a încercat și amenajarea unor toalete, dar cred că s-a renunțat intre timp.
La intrarea/ieșirea din rezervație este o zonă de relaxare, cu câteva măsuțe și scaune unde poți lua masa, este și o zonă amenajată de grătar, o zona de relaxare cu leagăne și sezlonguri simpatice din lemn pe care tare bine era să stai la soare, să admiri unduirea ierbii și a florilor de câmp, în timp ca asculți simfoniile naturii.
Prin rezervație puștiulică a mers cu bicicleta, și noi cu fata fie în brațe fie în căruț. Ce vremuri bune, aveam mașină cu porbagaj încăpător, acum trebuie să limităm bagajele.
Să nu uit tot aici se află și fabrica de ape minerala Borsec, dar nu cred că se poate vizita. Nu am văzut nici un indicator legat dr vizită, dar nici nu am întrebat la magazinul proprii din fața fabricii.
Și acum sa vorbesc despre cele 2 obiective special pentru distracția copiilor.
Locul de joacă nou înființat și pârtia de bob. Noi acolo am petrecut cel mai mult timp.
Locul de joacă are zone de leagăn, cățărare, mers pe funii, topogane, cam tot ce și - ar dori un copil. Accesul este gratuit.
Partia de bob, funcționează acolo unde iarna este partia de ski și săniuș. Asta înseamnă că se montează în sezonul cald, și se demontează înainte de a începe iarna. Lângă este un restaurant, o tonetă cu langoși, și un mic lac, care iarna devine patinoar. Prețul biletului era de 15 lei/cursă pentru adulți și copiii peste 14 ani, copii până la vârsta de 14 ani 10 lei/cursă. Copiii până la vârsta de 8 ani pot folosi bobul numai însoțit de un adult, copiii sub 3 ani nu plătesc.
După trei curse cumpărate se acordă una gratuit, iar după șase curse plătite se acordă două gratuit, practic gratuitatea funcționează dacă iei direct cele 3 sau 6 curse. De la casa de bilete primești un card cu numărul de intrări cumpărate. Scanezi cardul, ca să treci de poartă, te urci în săniuțe, și... Pârtie. Inutil sa zic, când se oprea sania, auzeam un singur lucru:"Mai vreu o tură. Încă o dată. Te roooog! " și pornea iară cu tati, unde țipa, "mai tare", in traducere să meargă mai repede. Eu am preferat să stau spectator, cu cea mică.
În caz de ploaie pista de bob nu poate fi utilizată!!!
Când am fost noi nu era foarte aglomerat, ceea ce e minunat, și implica 2 ture, la prânz și seara, plus câte o tura la locul de joacă. Am văzut la partie persoane de toate vârstele care se distrau.
În concluzie, Borsecul chiar merită o vizită, bine mai ne facem ca nu vedem că încă mai sunt vile în paragină, dar edilul chiar își dă silința.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Zonă minunată, cu păduri de brad, cu căprioare care te privesc senine, cu zburdalnicile veverițe, cu triluri de păsări... Cu trasee foarte curate, bine marcate, cu izvoare naturale, Mofeta, zone de relaxare, cu aer curat și fără poluare.
Deci dacă vrei puțină liniște acolo o găsești.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Pârtia de bob, vezi info borsecinfo.ro/ro/sambata- ... -de-bob-de-vara.
Locuri de joacă pentru copii.
Noul centru SPA care se va deschide de vara aceasta, judetulharghita.ro/borsec ... le-si-regionale.
Diverse festivaluri: cum ar fi cel mai bun ceaun - visitharghita.com/ro/even ... borsec-festival.
Web te rog: youtube.
Trimis de MarinaCo in 17.03.22 20:11:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BORSEC. A mai fost în/la: Vila Bella, vila sport, vila Borsec, pensiunea floare de colț, casa Emi
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MarinaCo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
”Ce vremuri bune, aveam mașină cu porbagaj încăpător, acum trebuie să limităm bagajele
cam asa este cu copiii mici, noi am plecat odata la munte pentru 2 saptamani, si in masina eram 3 adulti, 3 copii (dintre care 2 utilizatori de scutece), si cum eram si adulti (si urma sa ne mai inmultim), deci si bere la greu (mergeam intr-o zona mai retrasa), dar si sucuri, si pepeni (tin minte ca eu stateam in fata si aveam la picioarele mele 2 pepeni mari de tot.
Cand am ajuns la destinatie soacra mea s-a minunat unde am incarcat tot.
Insa imi place atat de mult sa te aud vorbind de clipele alaturi de copii, de jocuri, eu am ajuns la faza in care discutam (printre altele) la ce restaurant sa facem o iesire in familie .
Si ii faci o reclama frumoasa zonei, si felului in care incearca sa atraga turisti, gandindu-se si la cei mici.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc pentru vizită și cuvintele frumoase, Borsecul e o zonă care chiar merită, mai scârțâie la capitolul restaurante, în sensul că nu prea sunt, dar nu se moare de foame.
Așa cum spuneam, încă mai sunt vile care trebuie renovate, vile drăguțe care sunt de vânzare, deci loc de îmbunătățiri este.
In plus, e o zonă facilă și nu foarte aglomerată. Acum nu știu cum va fi din vară, când se deschide centrul SPA. Din afară arăta super.
@MarinaCo: Și mie mi-a plăcut mult Borsec, mi se pare un loc liniștit și curat, numai bun pentru relaxare.
Păcat de vilele acelea din centru care sunt aproape de distrugere totală, o arhitectura asa frumoasă lăsată de izbeliște.
Numai bine.
Una dintre ele va fi renovată în curând, a fost cumpărată de o firmă a statului ungar.
Eu debia aștept să merg iară acolo, chiar dacă am prieteni care mă întreabă ce fac într-o stațiune de moși ????????????????.
Evident eu nu sunt de acord, bine nu stiu dacă ai avea ce face dacă ai sta o săptămână acolo, dar pentru 3-4zile mi se pare o locație ideală.
Super tare treaba cu bobul. Am trecut pe acolo de mai multe ori dar nu am stiut de existenta ei pana anul trecut. Abia asteptam sa mai avem drum pe acolo ca sa putem testa pista de bob.
Votat cu drag.
@⭐ValentinB_88⭐: să știi că e. Și cred că mai este una la Toplița și una în Ghimes. Anul trecut au pornit - o în mai și au dezmembrat-o în noiembrie.
Mulțumesc pentru vizită, vot și ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 O vacanta minunata — scris în 30.06.22 de Dana_ma din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Drumeție prin Rezervația Naturală Scaunul Rotund Borsec, jud. Harghita — scris în 29.12.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Borsec - trecut și prezent — scris în 23.08.19 de Raz Van din IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Borsec — scris în 28.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Descopera Borsecul — scris în 22.03.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Sejur reușit la Borsec — scris în 11.07.17 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jan.2017 La schi la Borsec... sau nu? ... hotarati dupa ce cititi! — scris în 09.01.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ