Sannicolau-mare desi are multe puncte turistice si istorice a mai gasit una. La biserica Romano Catolica s-a inaugurat pe data de 31 octombrie 2010 cripta familiei Nako.
Un prim pas important a fost facut la inaugurarea criptei in care este inmormantata familia contelui Nako. Trecutul Sannicolaului este foarte legat de aceasta familie deoarece nobili care au construit castelul au mai construit si scoala Agricola care a fost prima de pe teritorilu Romaniei, de asemenea si Spitalul Municipal.
Acum doi ani cripta se afla intr-o stare jalnica dar multumita primarului si Consiliului Local au investit in amenajarea locului si sa-l transforme intr-o locatie deschisa publicului.
Cu aceasta atractie turistica s-a mai descoperit si un tunnel subteran de la Sannicola pana la Cenad, spun unii, altii spun ca pana in Ungaria. Este o adevarata enigma care sigur va fi rezolvata in timp.
Parerea mea este ca ar trebui ca orice vizitator care vine in Sannicolau sa vada macar o data punctele istorice ale orasului pentru ca sigur va fi multumit de ce a vazut.
Trimis de D@vid in 14.11.10 14:33:45
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (D@vid); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@d@vid,
Am citit si eu acest eveniment in ziarul local si as vrea si eu sa merg, dar nu stiu orarul cand se poate vizita cripta familiei Nako. Am fost int-o luni si nu era program nici la parohie in aceasta zi. Poate stii tu sa-mi spui.
Felicitari pentru ideea acestui subiect, se vede bine cat e de vigilenta la tot ce-i nou in oras, tanara generatie.
Felicitari.
Na k-o rata georgiana pe asta, ma mir cum de i-a scapat, probabil este prea aproape de ea...
Ma fascineaza constructiile vechi, dar tunelurile secrete mi se par extraordinare, m-ai facut curios, vreau amanunte despre tunelul de la cripta.
@valimi,
Nu mi-a scapat acest eveniment, am aflat, dar practic nu am ajuns atunci, dar cripta se mai poate vizita si voi merge, doar sa aflu programul.
Eu inca nu am scris nimic anul acesta despre orasul nostru. Asta nu inseamna ca nu sunt mandra de el sau de obiectivele turistice pe care le are.
Intreaba-l pe @Danenek ce oras frumos avem noi, el a avut ocazia anul acesta sa il tranziteze, tocmai cand se aniversau Zilele orasului Sannicolau-Mare, in septembrie, mergand catre Austria.
Multumesc pentru tot de la toti si apreciez urarile pe care mi le-ati facut
Am aflat de la d-na Claudia, cea care are grija de biserica ca cripta deocamdata se deschide publicului doar de ziua mortilor, di noiembrie, dar probabil se va modifica si va fi deschisa si in alte zile. Asa ca daca aflu in ce zi o sa fie deschisa crita am sa te informez.
Multumesc pentru feed back =)
Da, intr-adevar ai ales un punct turistic frumos si totodata interesant din orasul nostru!
Vreau sa fac o obiectie la spusele tale, ca cripta se poate deschide tuturor care doresc sa o vada, iar dorinta de vizitare se anunta la parohia bisericii!
Contele Nako a construit cea mai impunatoare cladire din oras care exista si astazi: biserica Romano-Catolica! In timpul constructiei slujbele se tineau intr-o capela!
Ma bucur si sunt mandru ca biserica de care apartinem noi, catolicii, contine o asa mare comoara!!!
- Jun.2011 Biserica romano-catolica din Sannicolau Mare — scris în 05.07.11 de adrian2010 din SANNICOLAU-MARE - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Expozitia de pasari de la Sannicolau — scris în 21.11.10 de D@vid din SANNICOLAU-MARE - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Biserica ortodoxa sarbeasca din Sannicolau mare — scris în 17.11.10 de D@vid din SANNICOLAU-MARE - RECOMANDĂ
- Jul.2010 CASTELUL NAKO - Dudestii-Vechi - obiceiuri: Nanauc — scris în 22.07.10 de D@vid din SANNICOLAU-MARE - RECOMANDĂ
- Dec.2009 Castelul Nako din Sannicolau Mare — scris în 15.12.09 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ