In vara anului 2008 am fost intr-un sfarsit de saptamana prelungit in statiunea Lacul Rosu.
Initial nu am vrut sa scriu despre statiune, pentru ca aici timpul pare sa fi ramas in loc. Prima data am venit prin 1985 si parerea mea sincera este ca atunci arata mult mai bine statiunea. Acum am ramas neplacut surprins de mizeria ce domnea pretutindeni in statiune, foarte multe alei nepavate, pline de noroi, foarte putine posibilitati de recreere. Chiar daca vechile vile s-au renovat, iar unele s-au “particularizat”, tabloul general ramane acelasi. Dezolant de gol.
Pacat pentru ca este o zona superba, care daca ar fi exploatata la maxim ar aduce o gramada de venituri, ca de altfel foarte multe zone din iubita noastra tara.
Una din modalitatile de recreere in statiune, sunt plimbarile in jurul lacului. Superb peisajul, traseu usor, in jur la doua ore, dar drum prost, pe alocuri stricat de tractoarele ce trec pe acolo. La apus, in zilele senine, cand soarele da sa se ascunda dincolo de Suhardul Mare, luciul apei devine portocaliu, de acolo cred denimirea de Lacul Rosu, desi am citit ca denumirea provine de la Paraul Rosu care s-a deversat in lac. Totusi am o poza la apus, facuta in 1985, unde lacul are nuante portocalii spre rosu. Chiar o voi cauta sa o scanez.
O a doua modalitate de recreere sunt plimbarile cu barca pe lac. Ne-am plimbat de fiecare data cand am venit in statiune, mai putin anul trecut, cand inundatiile din nord, au ridicat nivelul lacului si bustenii care in mod normal erau iesiti din apa, acum erau acoperiti, astfel incat ar fi fost periculos pentru plimbare.
Inainte aici exista si un camping, mutat acum undeva la sud, dincolo de baraj, insa cred ca tocmai acel camping insufletea zona. Acum, in locul lui mizerie si mult noroi.
Se pot face plimbari pe Suhardul Mare si Suhardul Mic, munti nu prea inalti si usor accesibili. De pe Suhardul Mare se poate admira intreaga statiune si o parte din lac. Este minunat! Tot aici am primit de la un prieten foarte bun prima si unica floare de colt, care o am pastrata si acum (a riscat catarandu-se pe o stanca), si tot pe Suhardul Mare am incercat sa ma catar fara nici un sistem de asigurare si am cazut de la vreo 2 metri. Dar nu s-a intamplat nimic.
Dar poate cea mai frumoasa zona ramane Parcul National Cheile Bicazului, vizitat annual de milioane de turisti. Am fost uimit sa descopar foarte multe masini cu numar de Italia. , dar si foarte multe cu numar de Ungaria. Cheile Bicazului, la numai 3 km de Lacul Rosu reprezinta una dintre cele mai frumoase zone din Romania, dupa Transfagarasan, cea mai frumoasa zona (este parerea mea). Peretii drepti si inalti, ascund pesteri deosebite. Aici se poate admira si Piatra Altarului, se distinge usor, pentru ca in varf este asezata o cruce. Drumul neaparat trebuie stabatut pe jos, din loc in loc se gasesc tarabe cu suveniruri de unde va puteti procura amintiri placute. Dupa parerea mea, nu aveti ce cauta in strainatate daca n-ati fost macar o singura data la Cheile Bicazului.
Dar pentru a nu mai scrie un nou review referitor la locatia unde am stat, am sa scriu aici.
Ne-am cazat la Vila nr. 9 Tusnad, fara o rezervare prealabila. Stiam ca aici gasim cazare fara mult efort. Mai fusesem aici, stiam locatia si conditiile. Am luat o camera cu trei paturi, cu tv si baie proprie. Conditii foarte bune, asternuturi si prosoape curate. E drept ca n-au fost schimbate niciodata in 3 zile, dar cand am intrat in camera pareau noi. Vila nu are restaurant, deci am fost nevoiti sa servim masa in diverse locatii, dar am fost multumiti, peste tot se mananca bine. Cazarea a costat 80 de lei pe noapte, un pret foarte bun.
Voi pune cateva fotografii cu locatia, asta daca vrea cineva sa mearga acolo, insa nu stiu nici un numar de telefon pentru rezervare.
Trimis de pepsi70ro in 13.12.09 19:44:42
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
atasat la rugamintea autorului melodia trupei Phoenix ca ilustratie muzicala a reveiw-ului.
- Sep.2023 Lacul Roșu, o minune a naturii — scris în 24.11.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 Lacul Roșu altfel — scris în 13.02.22 de MarinaCo din MIROSLAVA [IS] - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Prin Cheile Bicazului și o plimbare de iarnă în jurul Lacului Roșu — scris în 18.01.21 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Lacul Roșu – Poteca Minunilor cu 9 puncte de observare, din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș — scris în 03.11.20 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Doua zile intr-un tinut de vis — scris în 08.01.19 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- May.2017 Lacul Roșu - legenda vie — scris în 19.09.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2016 Lacul Rosu si Cheile Bicazului, toamna — scris în 31.10.16 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ