Ca statiune turistica Borsa nu pot spune ca m-a incantat si asta deoarece este o statiune in constructie, fie hoteluri in paragina, fie vile in constructie...
In cele cateva ore cat am stat acolo am mers insa cu telescaunul si a meritat privelistea fiind superba. , Telescaunul e 15 lei dus intors si dureaza cam 20 min. dus- 20 intors.
De la telescaun am mers la cascada cailor, cam o ora dus-intors, si, din nou, am avut parte de o minunata priveliste, caderea de apa e destul de mare si se poate merge chiar pana la baza cascadei.
Ca observatie, nimic amenajat sus, nici macar o toaleta... hmm sau parca era un wc rustic
Trimis de ca_an_ in 10.07.10 20:23:23
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ca_an_); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ma tem ca ai fost doar la asanumitul "Complex turistic" din Borsa. dar orasul este muuult mai intins. mai este si portiunea de pe drumul spre Baia Borsa, mai ar fi Pietrosul. e drept, in 3 ore nu prea ai ce vedea...
Borşa fiind la capăt de ţară, nu este de mirare că este aşa, ca vai de lume. Noroc cu "mama Natură" care a fost darnică şi a dotat-o cu privelişti mândre în toate cele. Şi pentru că priveliştile încântă ochiul, trecem cu vederea ceea ce ar trebui să fie şi nu este.
USCACIUNI SUNT PESTE TOT IN TARA SAU IN LUME.
EU NU POT SA SPUN CA STATIUNEA BORSA E VAI DE EA,SI CA A AVUT NOROC CU MAMA-NATURA.SI NU CONTEAZA CA E LA CAPAT DE TARA.
AM VAZUT CASE FOARTE FRUMOASE FACUTE DE OAMENI GOSPODARI IN ACESTE LOCURI,OAMENI DEOSEBITI SI LOCURI EXTREM DE FRUMOASE.
SUNT SI EXCEPTII,DAR PROBLEME CUM AR FI DRUMURILE PLINE DE GROPI ,GUNOAIELE SI LIPSA AMABILITATII IN RESTAURANTE SUNT PESTE TOT.
EU AS MAI MERGE IN ACESTE LOCURI ORICAND,AM RAMAS IMPRESIONATA PLACUT.
RODI_CA@ Te rugam, nu mai scrie cu majuscule! Vrem sa fim prieteni.
RODI_CA@ Sunt intru totul de acord cu tine. Orasul Borsa este un oras frumos, si nu datorita grijii guvernantilor nostri pentru aceste colturi de rai, ci datorita oamenilor gospodari. Maramureseni, nu au stat sa-si planga soarta, dupa desfiintarea sectorului miner, principala sursa de venit a zonei, inainte de 1990. Ei au fost pionierii pribegiei prin occident, iar cu banii castigati acolo au schimbat fara localitatii. Bineinteles ca nu au construit din bani proprii... scoli, spitale, biblioteci sau sosele dar au construit; hoteluri, pensiuni, restaurante si case cu arhitectura eclectica.
cum spunea cineva mai devreme, fiecare cu uscaciunile ei. in tara noastra sant multe locuri deosebite fiecare are locul ei aparte prin frumusetea zone ei eu sincer am cam vazut toata tara noastra si mi se pare mult mai frumoasa ca cele de dincolo am fost si in germaniia austria bulgari grecia (toata) dar fiecare are frumusetea ei si apropo guvernantii nostri nu stiu decat sa si bage bani in poseta nu sa faca ceva pentru tara noatra
@Dragos: Inteleg ca zona Borsa si imprejurimi va este cunoscuta. Imi puteti da cateva detalii legate de traseele montane care se pot practica? Faptul ca e rezervatie, inseamna acces interzis? Trebuie luat permis de trecere pentru a urca la Vf Pietrosul Rodnei? Sau poate stiti pe unde ma pot adresa pentru mai multe informatii in acest sens... Multumesc.
@fra: Mi-era cunoscută... din păcate, n-am mai fost acolo de peste 10 ani.
Oricum, o excursie până pe vârful Pietrosul merită efortul.
Apoi, sunt multe drumuri forestiere, știute de localnici, prin munte, în zone superbe; sunt și zeci de izvoare de apă minerală slab gazificată (borhut, în limbajul localnicilor).
Aproape tot timpul anului sunt fructe de pădure (fragi, zmeură, mure, afine), e bine să luați la voi ceva pentru adunat. Și bidoane pentru apă de izvor.
Mergi acolo și interesează-te la gazde ce și cum. Posibil să dai peste niște tineri care să vrea să vă însoțească la excursii, dacă nu - doar să vă dea mai multe îndrumări decât zile de vacanță veți avea.
Foarte incurajatoare cuvintele... Din pacate, planificam escaladarea pentru minivacanta de Paste, dar din cate am vazut vremea, cel mai probabil mai amanam o luna-doua, timp numai bun de cules informatii. Si pana la urma tot afa ramane sursa cea mai edificatoare, asa cum a fost intotdeauna pentru mine, in ce priveste vacantele.
- Jul.2022 Borșa — sau ce am mai văzut pe acolo... — scris în 25.09.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O vacanta relaxanta! — scris în 12.08.21 de ux120607 din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Lacul Stiol — scris în 28.06.21 de Andraralu din BAIA MARE - nu recomandă
- Feb.2021 Pastel de iarnă — scris în 09.07.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Am ajuns la Borșa. Ce-i de făcut? — scris în 20.02.20 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Maramures — plai cu flori, horinca si traditii — scris în 10.09.19 de Ode19 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Circuit Maramureş (3.2) Muzeul rădăcinilor — scris în 24.08.18 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ