GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Comuna Sapanta, situata la 4 km de granita cu Ucraina, este faimoasa in toata lumea pentru "Cimitirul Vesel" pe care il gazduieste. Este un altfel de cimitir, cu cruci pictate in culori vii peste care domneste un albastru special, ""Albastrul de Sapanta"".
Mesterul Stan Ioan Patras, creatorul acestui cimitir, a cioplit prima cruce in 1935. Dupa moartea lui, mestesugul i-a fost mostenit si continuat pana in zilele noastre de ucenicul lui, Dumitru Pop.
Casa maistrului Patras poate fi vizitat in apropiere, undeva in spatele cimitirului, accesul facand-es pe ulita de langa cimitir.
Fiecare cruce are inscris un text care evoca intr-un mod original in cateva vorbe viata sau cauza mortii celui inmormantat acolo. Parca, spre deosebire de vizitele mele anterioare la acest obiectiv special, au aparut si versuri in limbi straine.
Cimitirul Vesel este un punct de maxima atractie pentru turisti romani si straini, un adevarat furnicar de oameni am gasit aici intotdeauna.
Vis-a-vis de Cimitirul Vesel, la strada se gasesc numeroase tarabe de unde poti cumpara amintiri. Un clop cumparat la Sapanta va va aminti cu drag de vizita Dvs aici. Tot vis-a-vis de intrarea in cimitir puteti sa va cazati la Pensiunea Ileana, gazda fiind o gazda foarte buna, care va poate introduce in lumea specifica zonei Sapanta. Noi am fost cazati aici la penultima noastra vizita la Sapanta.
Daca ajungeti in Sapanta, merita o plimbare de 10 minute pe jos (exista indicatoare) catre valtoare, locul unde satenii spala covoarele (si ele celebre si f frumoase) si hainele si care tin eloc de masina de spalat.
Vom reveni mereu cu drag la Sapanta,
Denisa, Emi, Ema si Dan
Trimis de Dan&Ema in 30.07.13 13:48:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.97137100 N, 23.69558300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Săpânța - La Cimitirul Vesel și la Mănăstirea Săpânța Peri — scris în 26.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Cimitirul Săpânța — hai să ne veselim — scris în 20.02.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Bucurie — scris în 23.02.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Mandria Sapantei: cimitirul ,,vesel” si cea mai inalta constructie din lemn a Europei — scris în 09.12.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ce culoare are credința? — scris în 31.10.20 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 O locatie UNICA in Romania dar si in Europa cel putin.. — scris în 15.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Cimitirul „vesel” Săpânța — scris în 31.07.20 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ