ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Constanţa
ÎNSCRIS: 30.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Acvariul din Tulcea, un loc perfect, unic in Romania

TIPĂREȘTE

Acvariul din Tulcea este cu adevarat unic in tara noastra. Parte a Complexului Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, este cel mai modern acvariu din Romania. Insa nu este un simplu acvariu. Acest complex gazduieste si un muzeu al faunei locale si unul al pescuitului, dar si o mica cofetarie la ultimul etaj.

Pretul biletului - 10 lei - de vizitare este destul de mic in comparatie cu alte astfel de muzee, dar si in raport cu calitatea si dotarea muzeului. Bineinteles ca exista o si o taxa de fotografiere, ca in orice alt muzeu. Insa in momentul in care am inceput vizita, am simtit ca acesti bani sunt justificati din plin.

Intreg muzeul este dotat cu aparatura de ultima generatie, monitoare tactile ce tin loc de puncte de informare, care iti pot da orice informatie doresti cu privire la speciile existente in muzeu. Monitoare si harti electronice ale muzeului, ale speciilor de pesti si animale gasite in muzeu, si ale fiecarei zone reprezentate aici. Chiar si conexiuni rapide la internet wireless. Insasi muzeul este impunator din punct de vedere arhitectural, fiind cu totul nou pentru stilurile abordate in Romania.

Vizita incepe de la etajul inferior, unde sunt bazinele cu pesti. Din pacate, la un moment dat, fascinati fiind de ceea ce vedeam, am pierdut numarul bazinelor undeva pe la 23; ulterior am intrebat afland ca sunt 27. In aceste bazine traiesc foarte multe specii de pesti autohtone, si nu numai; de apa dulce sau apa sarata. Chiar si constructia acestor bazine atrage prin insasi formele sale. Sunt bazine mari, luminate. Unele dintre ele, ingenios concepute, sunt prevazute cu tuneluri - unul mai lung care trece pe toata lungimea unui bazin; un altul care nu este de fapt decat un spatiu rotund in interiorul unui bazin rotund ceva mai mare in care se intra printr-o nisa aflata sub nivelul taliei; si o alta nisa in unul din peretii unui alt bazin - care dau vizitatorilor senzatia ca sunt in interiorul bazinului, langa pesti. Este o idee nemaipomenita, tinand cont ca toti copii care vizitau muzeul erau atrasi in special de aceste tuneluri, fascinati fiind de faptul ca acesti pesti se puteau plimba pe deasupra lor, in jurul lor, fara sa le fie frica. La unul din bazine se facuse chiar o coada imensa, din copii care asteptau sa intre si se bucure de senzatia unica din interior.

La urmatorul etaj, iarasi un concept ingenios, sunt construite "compartimente" cu fiecare tip de zona, clima si fauna specifica din tara. Fiecare perete reda exact si foarte aproape de natural, habitatul vietatilor din zona respectiva, dar si aceste vietati. In momentul in care te apropii de oricare din aceste vitrine, ele se lumineaza din ce in ce mai puternic, iar din difuzoarele ascunse de vedere incep sa se auda glasurile pasarilor, ale animalelor, dand vizitatorului senzatia ca se afla in mijlocul naturii.

La etajul superior se afla un alt tip de vitrine care redau in detaliu fiecare etapa prin care trece un pescar din momentul in care un peste oarecare este prins in undita sa. De la curatarea pestelui pana la prepararea icrelor, sunt expuse instrumente pentru fiecare tehnica. iar cei ce nu stiu, pot vedea cum arata o cherhana. De asemenea se gasesc si note explicative ale fiecarui obiect expus.

La acest etaj exista si o mica sala de sedinte, dar si o cofetarie unde adultii isi pot petrece timpul in timp ce cei mici isi satisfac pofta de cunoastere in acest loc mirific.

La iesire se gaseste de asemenea si un mic chiosc de suveniruri, pentru cei interesati.

Desigur ca pentru vizitare, cei dornici pot beneficia de serviciile unui ghid - contra cost, desigur - care le poate oferi orice fel de informatie doresc.

Adresa muzeului este Strada 14 Noiembrie, nr. 1 bis, Tulcea.

Acest muzeu este, prin urmare, un loc minunat, unic in tara - cel putin pentru moment - ce merita vizitat.


[fb]
---
Trimis de dotze3ka in 19.04.11 13:29:29
Validat / Publicat: 19.04.11 14:37:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2304 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dotze3ka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 cafeneaua de la ultimul etaj
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11900 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCentrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055001020431519 sec
    ecranul dvs: 1 x 1