- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Hoinar prin Dobrogea / #EXCURSII şi CĂLĂTORII
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 74 din care: 15 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.62
- GRAD RECOMANDARE: 98.31%
- INFO ON WEB: N/A
Hoinar prin Dobrogea / #EXCURSII şi CĂLĂTORII - impresii și recomandări [pag 5 / 5]
[74] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2012
- trimis de: contafa GOLD, din [Bucuresti] — în 06.05.12
Cetatea medievala Enisala si Gura Portitei
Pe malul lacului Razelm, intre Jurilovca si Babadag, merita vazuta cetatea Enisala. Va puteti caza la pensiunea din Lunca, casa Pescarilor. Am fost si la gura Portitei, nu mai fusesem din copilarie; m-asteptam la mai mult, dupa descrierile celor entuziasmati de destinatie. Eu ce sa zic? Te transporta cu un vaporas, vai mama lui, fara o copertina macar; pana si la bulgari am mers pe un vaporas unde erai si servit cu ceva, nu mai vorbesc de copertina; vai de turismul romanesc... De exemplu, [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2012
- trimis de: Neptunus PREMIUM, din [Bucuresti] — în 27.05.12
Peregrin prin Podisul Casimcei (2)
Urmarea articolului de aici. Pe 1 ianuarie 2012, am revenit in Podisul Casimcei, a doua oara dupa incursiunea din 24 aprilie 2011. Dupa excursia la Cheile Dobrogei, a urmat continuarea acesteia, in zona sisturilor verzi precambriene, ce reprezinta cel mai vechi pamant geologic al tarii noastre. Fiind prima zi a anului, podisul a fost pustiu - nici urma de cioban cu turma la pascut sau de alti oameni... Vremea a fost superba; nici macar vantul nu a batut... O situatie rarissima, deoarece e [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2011
- trimis de: nickro SENIOR, din [Alexandria] — în 25.08.11
O excursie în DobrogeaMG
Cu ocazia minivacanţei de Sfânta Maria am mers la mare, la Mamaia, mai mult la rugăminţile copiilor, cărora le place plaja, apa mării şi atmosfera estivală, Am plecat vinerea şi ne-am întors lunea iar într-una dintre zile, pentru a sparge monotonia zăcutului la soare, am făcut o mica escapadă prin Dobrogea, cu maşina, la câteva obiective turistice. 1. Cetatea Histria – timp vizitare 2 ore Cale de acces: (Constanţa – Năvodari – Corbu – Săcele – Histria sau [...] — vezi review [+39 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2011
- trimis de: Neptunus PREMIUM, din [Bucuresti] — în 27.05.12
Peregrin prin Podisul Casimcei (1)
Podisul Casimcei, numit si Podisul Dobrogei Centrale sau Masivul Central Dobrogean, este situat intre faliile Peceneaga-Camena (la N) si Capidava-Ovidiu (la S). Se extinde pe teritoriul judetelor Constanta si Tulcea. Fundamentul sau este constituit din sisturi verzi - roci metamorfice de epizona (slab metamorfozate), de tip graywacke, a caror culoare verde este determinata de prezenta cloritului (mineral din clasa filosilicatilor, cu cristalizare in sistemul monoclinic si clivaj perfect). [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2010
- trimis de: dmb_ro GOLD, din [Constanta] — în 06.11.13
Bisericuţele de cretă Murfatlar
Probabil mulţi dintre noi au citit despre ele, şi mai mulţi au văzut în drum spre mare indicatorul, însă cei care au avut intr-adevăr curiozitatea de a afla despre ce e vorba au dat de o construcţie ridicolă împrejmuită cu un gard şi fără posibilitatea de a intra, nu neapărat prin lipsa unei porţi, dar prin lipsa a orice – locul nu doar pare părăsit, ci chiar este părăsit. Prin 2010, prin intermediul mai multor intervenţii şi relaţii am ajuns, tot din curiozitate, [...] — vezi review [+48 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: romanitzaa SENIOR, din [Eforie Nord] — în 26.07.10
Nu doar mare si soare, ci si putina istorie
Se pare ca azi am chef de scris, drept pentru care m-am gandit sa va spun cate ceva despre ce puteti sa vizitati atunci cand veniti pe litoralul romanesc. Pe traseul Constanta Ostrov via Murfatlar: 1. In Murfatlar: - Punctul Turistic Murfatlar - Crama Murfatlar, unde pe langa o masa pe cinste puteti sa participati si la o degustare de vinuri - Rezervatia Fantanita - Murfatlar in suprafata de 19, 70 ha, unde se afla si un restaurant unde puteti sa serviti masa 2. In Cobadin: Muzeul [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2010
- trimis de: ancamariagadea* PREMIUM, din [Constanta] — în 03.06.10
Pestera primului sfant al francezilor, Ioan Casian
Introducere (a se citi optional) Iubesc nespus locurile unde m-am nascut. Probabil va suna cunoscut, nu-i asa? Demult nu mai este doar o poveste faptul ca energia si vibratia locurilor natale, fiind in perfecta armonie cu noi, ne fac mereu sa le ducem dorul si sa reprezinte cel mai bun loc in care ne putem incarca bateriile si reechilibra energetic, ori de cate ori viata ne incearca. Sa uiti de origini si sa nu te intorci la ele este un rau suprem pe care ti-l faci cu manuta proprie si [...] — vezi review [+26 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2009
- trimis de: Costi CONSUL, din [Piteşti] — în 01.12.09
Cheile Dobrogei şi Peştera Sfântului Ioan Casian
Mergând pe E87, de la Constanţa spre Babadag, la un moment dat un panou îţi atrage atenţia, invitându-te să coteşti la stânga şi să vizitezi Cheile Dobrogei. Aşa am făcut şi noi şi, după câţiva km, undeva între Târguşor şi Grădina, am ajuns într-o zonă de vreo 10 km, unde peisajul este unul deosebit. Este imposibil să treci pe acolo şi să nu doreşti să te opreşti ca să admiri acest colţ de natură sălbatică. Am plecat apoi mai departe şi am ajuns la [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2009
- trimis de: ancamariagadea* PREMIUM, din [Constanta] — în 18.12.09
Un loc desprins parca din povesti - Cheile Dobrogei
Geamparalele - Elena Roizen Pentru ca sunt constanteanca si-mi iubesc locurile natale este normal sa vorbesc frumos despre aceste meleaguri. Si nu vorbesc degeaba, credeti-ma! Stiu ca pentru multi zona Constantei inseamna mare, plaja, hoteluri, cluburi, distractie si... un "peisaj auster" imi spuneau cativa prieteni. Poate ca multi nu stiu ce minunatii se ascund aici dar, voi face tot posibilul sa descriu cateva dintre ele, prin intermediul acestui site. Asadar, pentru cei care veniti vara [...] — vezi review [+27 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2009
- trimis de: pepsi70ro PRETOR, din [Constanta] — în 09.04.10
MiniGhid de weekend pentru litoral in extrasezonMG
Ce poate face un turist pe litoralul romanesc in extrasezon? Foarte multa lume a fost curioasa, am primit foarte multe mesaje carora le-am raspuns, dar foarte sumar si adesea incomplet. Mai ales ca se apropie 1 Mai si foarte multi ajung pe litoral la deschiderea sezonului estival. Vreau sa cred ca vor fi mai multi decat pe litoralul bulgaresc. M-am gandit sa scriu un mini-ghid de weekend la malul marii pentru extrasezon, care oricand poate fi valabil si vara, cand este mai cald si o asemenea [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2008
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 11.03.15
Locuri mai puțin cunoscute în Dobrogea
În această zi a Dobrogii noastre se cade să pomenim cu toată evlavia numele lui Mihail Cogâlniceanu, apărătorul călduros al Dobrogii și al lui Ion Brătianu, făuritorul României neatârnate în 1877, alăturea de marele rege Carol I. Când principele Carol a fost rugat în 1866 să primească tronul României, cineva 1-a sfătuit să refuze o asemenea sarcină, fiindcă „țara aceea nu are nici un viitor”. Atunci principele a pus degetul pe hartă și a urmat cursul Dunării [...] — vezi review [+34 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2008
- trimis de: arru PARTENER, din [București] — în 24.07.14
Spre Deltă, prin labirintul trecutului şi prezentului dobrogeanMG
Nu cred că am precizat până acum că sunt născută într-un oraş de pe braţul vechi al Dunării - Măcin, de unde şi denumirea de braţul Măcin, în minunata şi însorita Dobroge. Am Dunărea în suflet şi de fiecare dată când o revăd mă simt ACASĂ. Copil fiind, cam de prima dată când mi-au căzut ochii pe o hartă, nu am înţeles de ce Dunărea curge în sus! :) Oricum aş fi privit, că stătea atârnată de tablă, ori că puneam harta pe jos şi o priveam, pentru mine [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2008
- trimis de: pepsi70ro PRETOR, din [Constanta] — în 19.03.10
Cheile Dobrogei - ale noastre?
Am sa va povestesc depre un loc nemaipomenit din Dobrogea, care pe mine ma impresioneaza ori de cate ori ajung sa petrec cateva ore intr-o deplina liniste de epurare sufleteasca. Este vorba despre Cheile Dobrogei, aflata in Rezervatia Cheia, un loc nestiut de foarte multa lume, dar foarte valoros insusi prin vechime, unde s-au conservat formatiuni calcaroase care strajuiesc soseaua si „Valea Miresei”, paraul care o insoteste. (Parau cunoscut si sub numele Casimcea). Cum se ajunge la [...] — vezi review [+11 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2005
- trimis de: nicoletass SENIOR, din [Bucureşti] — în 03.05.11
Pe drumuri dobrogene
Imi place marea, nu exista vacanta fara mare. Ani la rand am fost la marea noastra Neagra. Nu-mi place aglomeratia, nu-mi place sa stau la hotel, asa ca cel mai placut mi se parea sa merg la mare, la 2 Mai si sa stau la gazda, la tanti Adela, la casa plina cu flori, liniste, doar cu zumzet de albine si cotcodacit de gaini. Pentru mine si drumul trebuie sa fie intotdeauna o bucurie. Despre asta vreau sa va vorbesc azi, cum poti sa te bucuri de un drum, relativ lung, la mare. Toata lumea se [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review