Solicitare CMR / GRECIA - # EXCURSII și CĂLĂTORII

Traseu spre Grecia / Kriopigi prin Calafat-Vidin

Trimisă în 15.06.13 21:48
autor AmraUC [Pitesti]
» VIZUALIZĂRI: 22906

As dori sa stiu daca recomanda cineva traseul spre Grecia / Kriopigi pe la Calafat. Sau o alta varianta potrivita pt familii cu copii mici (am pleca noaptea, sa doarma piticii).

Plecarea este din Pitesti.

Multumesc.


  • PERIOADA: august - 5 nopti
  • BUGET: 0

Răspunsuri

vxpPM11r[15.06.13 22:47]

din cate stiu eu trebe sa circuli cu atentia noaptea si sa respectii limitele de viteza in Bulgaria, taxa de poad la Calafat e cca 27 lei, dara daca vrei sa ai un drum lipsit de griji mergi pe Serbia - Macedonia, faci ceva km in plus dar nu ai stres, legat de drumul prin Serbia -Macedonia gasesti aici vezi impresii

acuma alegerea iti apartie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

gianimaryPM3r[15.06.13 23:02]

@Amra: Si eu zic la fel prin Serbia si Macedonia e mai bine, faci ceva km prin tara dar pe aici esti obisnuit.

Poti sa iesi pe la Drobeta-Turnu -Severin, treci Carpatii sarbesti dar nu sunt la fel de inalti ca si ai nostri si apoi intri pe autostrada pe langa Nis - Macedonia - Grecia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

CostiCO18r[16.06.13 01:38]

@Amra:

Peste câteva zile plec şi eu din Piteşti spre Salonic.

Am întors pe toate feţele variantele de drum, până ieri aveam cel puţin trei: prin Serbia, prin Bechet şi prin Giurgiu, acum s-a mai adăugat şi cea prin Calafat.

Deşi varianta prin Serbia este bună, am mai fost pe ea, are dezavantajul că e mai lungă cu 100 km faţă de următoarea, iar ca timp ia minim o oră în plus. Avantajul este că se circulă numai pe drumuri bune.

Cea mai scurtă ca distanţă este varianta prin Bechet, dar ca timp este cel puţin la fel de lungă ca cea prin Giurgiu, fără să punem la socoteală probabilitatea de a pierde mai mult timp la traversarea cu bacul. Nici drumurile până la Bechet nu sunt prea grozave, iar 40 euro costul trecerii Dunării este o sumă ce nu merită dată.

Iniţial părea interesantă varianta prin Calafat, odată cu darea în folosinţă a podului, care costă doar 6 euro, dar drumul de la Craiova la Calafat nu e o fericire, ca să nu mai vorbim de cel de la Vidin la Sofia, care, în plus, mai e şi drum de munte, aşa că ce câştigi ca distanţă, pierzi din cauza vitezei reduse de deplasare. Plus probabilul trafic de camioane...

Şi uite aşa am ajuns la concluzia că voi merge prin Giurgiu, aceasta fiind varianta optimă. Ca timp, nu e mai lungă ca celelalte, iar faptul că distanţa e mai mare e compensat de starea mult mai bună a drumurilor.

Este şi varianta pe care ţi-o recomand. Mai ales pentru un drum de noapte şi cu copii la bord.

Eventual, luaţi în considerare şi varianta prin Serbia, dar în acest caz vă recomand să faceţi o oprire de o noapte şi să circulaţi ziua.

Drum bun şi vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[16.06.13 07:33]

Varianta Giurgiu e singura viabila si cea mai rapida, fa ce calcule vrei dar nu vei ajunge mai repede si mai in siguranta ca pe aici.

Fa-ti calucule cum depasesti Bucurestiul si Sofia, restul sunt floare la ureche.

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Cristian_h*PACONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA30r[16.06.13 09:59]

Mai este o variantă de traseu. Piteşti -Craiova - Calafat -Vidin- Vrashka Chuka (granita cu Serbia) -Zajecar-Nis_Salonic...

Piteşti-Salonic =771 km cu 47 km prin Bulgaria.

Pe varianta cu Drobeta tr. Severin sunt 860km.

Însă nu ştiu care este calitatea drumului 14 din Bulgaria!

Avănd în vedere că prin Giurgiu sunt 781 km până în Salonic cred că aceasta este cea mai bună soluţie.

Cel mai scurt traseu cel prin Bechet, cade datorită costului cu traversarea Dunării cu toate ca am înţeles că s-a ieftinit, prin Piteşti - Calafat - Montana (fosta Mihailovgrad) - Sofia - Salonic sunt 701 km, drumul până în Montana este bun, problema este porţiunea Montana - Sofia care acum 4 ani era făcut praf,

există o soluţie care însă presupune un ocol Piteşti - Calafat - Montana - Vratsa - Sofia - Salonic 755km, drumul este bun şi în general liber.

N.B.: Cristian_h* este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

CostiCO18r[16.06.13 10:56]

@ionescunic, @Amra:

Mă bucur că specialistul în Grecia îmi confirmă alegerea făcută, cu varianta prin Giurgiu.

În plus, pot spune pentru Amra că eu am decis ca de la Piteşti la Giurgiu să merg prin Bucureşti, (poate aleg chiar centura, de la capătul autostrăzii A1 până la Jilava, deşi poate mai sunt lucrări pe acolo, dar ţinând cont că va fi weekend şi noapte când voi trece eu, probabil circulaţia va fi firavă).

Adică am să refuz recomandarea făcută de Google Maps, cu părăsirea autostrăzii la Vânătorii Mici şi apoi prin Ghimpaţi spre Giurgiu. Nu din alte motive, pentru că drumul este destul de bun, deşi prost semnalizat, dar nu e niciun câştig de timp, în ciuda scurtării cu 15 km a traseului.

Am mai făcut ambele variante, aşa că ştiu.

De multe ori, traseul mai scurt ca distanţă nu înseamnă şi mai scurt ca timp şi, mai ales, nici cu un consum de carburant mai mic.

De aceea am ales varianta prin Giurgiu.

Cât priveşte trecerea prin Sofia, unde, oricum duc toate drumurile, nu m-am decis încă asupra variantei: centura de nord, sau traversarea oraşului. Cred că o să mă las dus de GPS, prin oraş, pentru că va fi sâmbătă de dimineaţă.

Cu privire la varianta amintită de Cristian_h (care recomandă totuşi şi el varianta prin Giurgiu), prin Calafat, Kula, Zajecar..., pe care eu nici nu am luat-o în calcul, ea are dezavantajul faptului că trebuie să cumperi şi vinieta bulgară (pentru doar vreo 40 km), să plăteşti podul şi să plăteşti şi autostrada la sârbi şi macedoneni.

Scurtătura prin Bulgaria, Vidin - Kula, nu mai ştiu cum e, dar când am fost eu pe acolo (bulgarii nu introduseseră încă vinieta) era proastă.

Pentru varianta prin Serbia, mai convenabil este un mic ocol, de la Craiova, pe DN 56 până la Maglavit, de acolo pe DN56A până la Balta Verde, cu trecere în Serbia pe la Porţile de Fier II, spre Negotin. Singura porţiune de drum mai rău sunt vreo doi km de la Balta Verde până la punctul de vamă, care este un drum de macadam. Am mers pe această variantă anul trecut, venind dinspre Zajecar spre casă şi, cu excepţia unei gâtuituri la intrarea în Craiova, la Podari, drumul a fost OK.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AmraUCAUTOR SOL[16.06.13 12:31]

Multumesc tuturor pt sugestii si ma bucur ca am pus intrebarea, pt ca nu stiam ca exista atatea optiuni.

Din punct de vedere al traseului, sincer, cu 3 copii mici la bord, am prefera varianta scurta, dar sigura.

As vrea sa va mai intreb: drumul prin Serbia-Macedonia, nu presupune sa ai si pasaport/viza pt aceste tari? Avem de facut pasapoarte pt 3 copii deja, plus 8 adulti... ar fi o cheltuiala pe care am prefera sa nu o mai facem.

@Costi: In afara de experienta proprie pe drumurile deja mentionate, dupa ce harta te-ai ghidat? Ai vreun linc pe care ai putea sa-l impartasesti intr-un alt post, te rog? Sau ai luat la puricat harta oferita de google? Multumesc frumos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tm67bruPA[16.06.13 12:41]

@Amra: adulții nu au nevoie de pașaport, este suficientă cartea de identitate sau buletinul.

Pentru copiii sub 14 ani (care nu au încă CI), pașaportul este obligatoriu (însă era oricum și pentru celelalte variante)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

vxpPM11r[16.06.13 12:43]

@Amra

pentru Serbia- Macedonia nu aveti nevoie de viza, adulti pot calatori doar cu CI, pasapoarte va trebe doar pt copii,

daca va hotaraiti sa megeti pe Serbia - Macedonia va recomand urmatorul traseu Ptitesti- Craiova - Simian - Hinova - Burila Mare- Tiganasi- PF II.

imediat dupa Simina spre Hinova este o statie peco petrom unde puteti realimenta ca pana la vama PF II nu mai este statie peco, la sarbi puteti plati in euro fara probeme sunt 2 bnezinarii in Negotin deschise noaptea si mai gastiti si pe traseu.

citeste postul scris de mine in legatura cu traseul pe Serbia - Macedonia, gasesti acolo multe informatii utile

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

CostiCO18r[16.06.13 13:20]

@Amra:

Eu folosesc Google Maps, pe care configurez traseul după cum doresc.

Aceleaşi rezultate mi le dau însă de regulă şi celelalte variante: Bing Maps, Yahoo Maps, sau ViaMichelin.

Iată cele patru variante de traseu (pentru detalii, poţi mări harta la dimensiunea dorită, mai mult, în România şi Bulgaria, ai chiar vedere stradală pe tot traseul):

1. Piteşti - Bechet - Salonic este varianta cea mai scurtă

Varianta 1

2. Piteşti - Calafat - Salonic este, după mine varianta cea mai neinteresantă

Varianta 2

3. Piteşti - Porţile de Fier II - Negotin - Niş - Salonic are, dintre toate traseele, cel mai mare procent de autostradă. Doar de la Piteşti la Niş şi apoi o mică porţiune, mai puţin de 100 km, în Serbia, între Mala Kopaşniţa şi Buianovaţ nu e autostradă.

Varianta 3

4. Piteşti - Giurgiu - Salonic este varianta aleasă de mine.

Varianta 4

La fiecare variantă de traseu, în stânga hărţii acesta este descris în detaliu şi ai şi distanţa totală şi timpul estimat (o estimare optimistă).

Cât priveşte ecoul lui vxp, de mai sus, comentariul meu este următorul: se vede că e din Turnu Severin, trage mereu spre casă!

Păi dacă ai ajuns până în Şimian, care e în marginea Severinului, nu văd de ce te-ai mai întoarce spre Porţile de Fier II, când mai mergi puţin până la Porţile de Fier I şi treci în Serbia la Kladovo, că oricum drumul e mai bun la ei.

Părerea mea este că e mai bună varianta 3, dată de mine, unde, de la Craiova mergi pe DN56 până la Maglavit, apoi pe DN56A şi apoi la stânga, spre Salcia, pe DN56C şi mai departe, până la Balta Verde, cu ieşire pe la Porţile de Fier II. Drumurile sunt bune, cel puţin aşa erau anul trecut, ba mai mult, este posibil să se fi terminat deja lucrările pe DN56, de lărgire a drumului, dar oricum ele nu împiedicau decât foarte puţin circulaţia.

P. S. Pentru vedere stradală a traseului, "tragi" cu mausul "omuleţul" din stânga hărţii şi îl laşi în punctul dorit. Imaginea îţi oferă posibilitatea să te roteşti cu 360 de grade şi să mergi înainte şi înapoi, punând cerculeţul mausului mai departe, pe traseu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AmraUCAUTOR SOL[16.06.13 13:23]

@vxp:

Varianta cu Serbia cade, avem copii mici la bord, soferii nostri nu vor sa riscam alegand acel drum.

Mai raman variantele pe la Giurgiu (era un pod odinioara, dar parca erau ceva probleme cu el... ce stiti?) sau Calafat/Vidin (pacat ca s-a dat in folosinta asa tarziu si prea putina lume a apucat sa mearga pe el pt a da marturie despre drumul de acolo). Oricum, primeaza podul in fata oricarui bac...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO18r[16.06.13 13:34]

@Amra:

Atunci luaţi varianta 4, prin Giurgiu. Diferenta faţă de varianta 1, prin Calafat, este doar până în Sofia, în rest traseul este identic.

După cum poţi vedea, deşi varianta 1 este mai scurtă cu vreo 80 km, timpul estimat este mai lung cu aproximativ o oră.

E drept, în estimare Google (care nu a actualizat încă datele), a inclus şi timpul pierdut la trecerea cu bacul, ceea ce nu mai este cazul, dar oricum, nu ajungeţi în niciun caz mai repede prin Calafat.

Motivul este acela că şi acolo unde nu e autostradă, drumul pe varianta 4 este unul rapid, în timp ce, pe varianta prin Calafat şi Montana, drumul este unul de munte, cu multe serpentine.

Podul de la Giurgiu nu (mai) are niciun fel de probleme, se traversează foarte rapid, am trecut pe el chiar de curând, în luna mai, când am fost la Istanbul.

Aşa că, drum bun, pe la Giurgiu. Poate ne intersectăm pe traseu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[16.06.13 13:47]

Da, variante sunt, cate vrei, dar singura acceptabila este pe la Giurgiu, nu va mai invartiti in jurul cozii oameni buni si lasati omul sa mearga pe unde e mai bine si mai usor ce atatea discutii inutile cand evidenta e clara ca ziua buna!

Cei din vest se feresc de bulgari de parca musca, am fost de 50 de ori prin Bulgaria si nu m-a muscat nimeni inca.

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (3 voturi)

vxpPM11r[16.06.13 13:57]

@Costi

"Cât priveşte ecoul lui vxp, de mai sus, comentariul meu este următorul: se vede că e din Turnu Severin, trage mereu spre casă!

Păi dacă ai ajuns până în Şimian, care e în marginea Severinului, nu văd de ce te-ai mai întoarce spre Porţile de Fier II, când mai mergi puţin până la Porţile de Fier I şi treci în Serbia la Kladovo, că oricum drumul e mai bun la ei. "

varianta Simian - PF II - Negotin in comparatie cu Simian - Severin - PF I - Kaldovo- Negotin, este cu cca 20 km mai scurta si cca 30 min mai rapida, limita de viteza in afara localitatii Kladovo - Nis este de 80 km/h, apoi drumu pe la PF II e mult mai bun decat pe Kladovo

nu vreau sa intru in polimica pe tema asta dar vroiam sa imi fundamentez recomandarea

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

gianimaryPM3r[16.06.13 17:13]

@Amra: nu ai nevoie de pasaport in Srbia si Macedonia, treci sigur cu buletinul, pentru ca si eu am trecut, in schimb ai nevoie de carte verde la masina, pe RCA-ul meu este trecuta si Serbia si Macedonia asa ca nu a fost nevoie sa-mi fac alta asigurare, trebuie sa verifici pe RCA ce tari sunt trecute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

lary75SV1r[17.06.13 11:11]

@Amra: Salut! Am facut un colaj din descrierile postate pe un alt topic referitor la drumul spre Grecia. Sper sa te ajute.

Totodata, pot spune ca pe traseul urmat mai jos (prin Bechet), acum 5 ani, eram in Kalithea la ora 10.00 dimineata. Ori, din Kalithea pana in Kriopigi mai ai cam 5 km care nici nu se mai simt.

Ca unul care merge in Grecia de cativa ani in fiecare vara cu masina, iti recomand sa mergi prin Bulgaria. Eu iti spun programul meu, iar tu decizi ce ar trebui sa faci.

Distanta Craiova-Bechet (80km) o poti parcurge in 45 minute sau o ora tinand cont de comune si de traficul din ele.

In fiecare an plecam cam pe la 22.00 din Craiova astfel incat sa fiu sigur ca prin bacul de 12 noaptea. Nu poti fi niciodata sigur pe programul bac-ului (daca nu are masini - nu pleaca... se orienteaza spre minim 10 tir-uri). Traseul urmator: Oriahovo - Vratsa - autostrada - Sofia (cu GPS prin centru pe la 2.30 noaptea) - Pernic - Sandanski (gasesti aici 2 OMV - unul inainte de oras si altul in oras exact pe drumul spre Kulata - nu te abati deloc; se accepta plata cu card). Pe la ora 6 dimineata ajung in vama la Kulata; dupa ce ai trecut in Grecia drumul e bun si de viteza cu unele exceptii, dar fara mare deranj.

Pe de alta parte, podul de la Calafat-Vidin s-a inaugurat deja, deci mai avem o alternativa de trecere a Dunarii. De la Craiova la Calafat ai 90 km insa din Vidin ai doua optiuni ca si traseu catre Sofia: varianta scurta - cu trecere prin Montana si apoi traversare peste munti cu multe serpentine si drumul cam stricat anul trecut fata de acum 2 ani, dar scuteam cu o ora pentru ca pe aici nu sunt radare deloc; cu trecere prin Berkovitsa, Kostinbrod iesire direct pe centura de nord a Sofiei si de pe centura direct pe autostrada noua catre Kulata... si varianta mai lunga: tot prin Montana dar mergi catre Vratsa apoi prin Mezdra Botevgrad, autostrada, Sofia, autostrada spre Kulata. Daca te uiti pe harta ar insemna sa mergi de la Craiova la Calafat ca sa treci podul dar sa te intorci cam aceeasi distanta ca sa urmezi un drum mai bun (dar care are si radare bulgaresti pe el) chiar daca mergi noaptea.

In afara de OMV-urile din Sandanski (care e destul de aproape de Grecia) mai exista un altul la iesire din Sofia pe traseul clasic (altele nu le-am bagat in seama pentru ca asta era distanta la care am considerat ca ar trebui sa completez reservorul) dar treci pe langa el cu linie continua. Totodata, daca vrei sa alimentezi in Romania ai la dispozitia Craiova sau Petrom la Bechet si Petrom si Lukoil la Calafat.

Din pacate despre Vidin - Vratsa nu pot sa-ti dau detalii pentru ca nu l-am batut niciodata.

In schimb celalalt, pe ruta: Sofia - Voluyak - Kostinbrod - Buchin Prohod - Berkovitsa - Montana - Slavotin - Topolovets - Dobri Dol - Vidin, asa cum spuneam, traverseaza muntii si ajungi in aceeasi zi de la mare la cota 1800 sau 2000, nu imi mai aduc aminte exact (la cota respectiva e un lac de acumulare si un loc de pauza excelent). Daca te uiti pe google map o sa observi intre Buchin Prohod si Berkovitsa cum serpuieste drumul prin munti - in concluzie sunt destul de multe serpentine. Cum spuneam in descrierea trecuta, drumul a fost mai prost anul trecut decat acum 2 ani. Se pare ca nici bulgarii nu-si dau prea mult interesul pentru drumurile prin munti si nu foarte circulate. Dar, paradoxal, anul trecut am vazut destul de multe masini cu numar de Romania ducandu-se catre Sofia, pe cand acum 2 ani niciuna. Drumul asta scuteste durata traseului cam cu o ora, dar daca faci drumul dus catre Sofia s-ar putea sa ai un consum ceva mai mare de combustibil pentru ca serpentinele sunt pe partea care coboara spre Montana. In principiu, e destul de obositor daca faci drumul noaptea. eu il fac la intoarcere din Grecia tocmai pentru a scurta timpul, nu-l recomand la ducere decat daca mergi ziua - ai ce admira si nu sunt radare. Mai mult decat atat, cand vii dinspre Kulata, vii pe A3 iar aceasta te scoate direct pe centura de nord a Sofiei si apoi iesi usor catre Montana. Automat se scurteaza distanta parcursa, fata de iesirea de est din Sofia - A2 - Vratsa si apoi sa te intorci catre Montana doar ca sa treci podul de la Calafat. Daca pretul pe care l-ai auzit tu va fi corect, atunci se merita sa faci si drumul asta prin Vratsa, altfel nu, din punctul meu de vedere. Asta depinde si de disponibilitatea de a calatori pe care o ai dupa ce ti s-a terminat concediul si de varsta copiilor pe care ii ai cu tine.

Din cate mi-am dat seama de pe harta, drumul Montana - Vratsa este situat mai mult pe partea lor de campie/dealuri. Nici pe zona asta nu cred ca au prea multe radare, pentru ca traseele romanilor catre Grecia sunt cele consacrate pe la Bechet si Ruse. De-aici isi scot spaga.

Asa cum probabil a-ti vazut deja s-a deschis podul de la Calafat-Vidin cu taxa de 6 euro pe autoturism. E ok ca si timp petrecut in vama sau la trecerea cu bacul fata de Bechet dar daca mergeti pe varianta din prima Vidin-Montana-Vratsa-Botevgrad-Sofia veti avea de parcurs in plus cam 87-90 de km (care, cei drept, se pot acoperi din costul trecerii cu bacul si ca timp din perioada de asteptare - nu poti fi niciodata sigur de ora de plecare a bacului). Varianta drumului prin Vratsa-Botevgrad este data de toate calculatoarele de ruta si datorita faptului ca acesta este traseul E79 si nu urca muntele.

Referitor la traversarea Sofiei, eu zic ca varianta optima pe timpul zilei este sa urmezi centura de nord astfel incat la un moment dat sa intri direct pe autostrada noua catre Kulata. La fel se va intampla si la intoarcere din Grecia cand venind cu drag si spor si viteza de aviator pe autostrada, vei rata din neatentie intrarea in Sofia pe traseul vechi urmat de mai toti romanii pana acum. Nu stiu exact cum se face legatura cu centura de sud de pe noua autostrada (centura de sud era preferata romanilor deoarece parea mai scurta decat cea de nord si toata lumea stia drumul ala pana cand aceasta centura a intrat in reparatii si s-a inchis si toti ne rataceam prin Sofia dimineata la prima ora, sfarsind prin a plati un taximetrist sa ne scoata pe drumul spre Kulata).

In concluzie, vii de la Botevgrad, ajungi la centura Sofiei (cand vezi podul peste soseaua de pe care vii) si faci dreapta ca sa te incadrezi pe centura de nord - drumul nu e stralucit - multe portiuni de beton si destule gropi ca si la noi, dar te duce direct pe autostrada. Ar mai fi o idee de scurtare a drumului dar valabila noaptea si daca ai GPS - sa traversezi Sofia direct fara sa mai iesi pe centura - noi in 20 minute eram deja pe autostrada spre Kulata, dar asta la 3-4 dimineata.

La a doua intrebare, am oferit un raspuns in postarea la care faci referire, dar repet: drumul este mai scurt prin munti. Ajunge la un moment dat pe la cota 1600 sau 1800, nu mai stiu exact, cota la care se afla un lac de acumulare si un loc numai bun de popas. Ca si timp scutesti cam o ora de mers cu masina dar ca si consum de combustibil nu, pentru ca ai destul de multe serpentine, iar daca urmezi drumul dinspre Montana spre Sofia acestea sunt in marea majoritate la urcare. Drumul era mult mai prost anul trecut decat acum doi ani, si asa cum spuneam si data trecuta, nu prea l-as recomanda la dus daca mergi noaptea prin Bulgaria (noi plecam din Romania catre Grecia numai noaptea, astfel incat la 6 dimineata suntem in vama la Kulata); ziua merge sa-l strabati pentru ca vezi mai usor gropile.

Daca maresti harta de pe Google map si urmaresti traseul, o sa-ti dai seama de cate serpentine sunt. Drumul asta da direct in centura de nord a Sofiei si de acolo direct pe autostrada. In concluzie e de urmat dar mai bine pe timpul zilei si scutesti doar timpul, nu si combustibilul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

adrianaglogoSE15r[17.06.13 21:52]

@Amra: M-am folosit si eu de intrebarea ta, voiam sa incercam aceasta varianta.

M-am lamurit ca nu e o afacere.

drumul prin Serbia si Macedonia l-am facut anul trecut, e bun, mare parte autostrada, trafic redus, costuri mici pe autostrada.

Si daca aveti copii puteti dormi o noapte undeva. Noi am mers snur, eram 3 soferi, dar am vazut din mers multe oferte de cazare cu 20 euro. N-or fi fost cine stie ce camere luxoase la banii astia, dar pentru o noapte merge!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AmraUCAUTOR SOL[18.06.13 01:19]

@Costi:

Multumesc frumos pentru toate informatiile.

Drum bun si tie si vacanta frumoasa! Noi mai avem pana plecam, asa ca, poate citesc si impresiile din vacanta ta


AmraUCAUTOR SOL[18.06.13 01:24]

@lary75:

Un raspuns atat de complex nici ca puteam spera, multumiri! Voi lua harta si voi analiza fiecare aspect descris de tine si de Costi.

Toate bune!


AmraUCAUTOR SOL[18.06.13 01:27]

@adrianaglogo:

E o varianta sa alegem innoptare pe traseu, la banii astia te gandesti sa gasesti o perna si un pat confortabil, nimic altceva, nu?


klauss78UC[20.06.13 17:29]

"Însă nu ştiu care este calitatea drumului 14 din Bulgaria! "

Pe street view pare ok.

Eu o sa plec pe 22 iunie pe Calafat - Vidin si apoi Srbia Zajecar - Nis - Macedonia. Podul este gratuit pana la 1 iulie.

O sa revin cu detalii.

Mentionez ca am parcurs drumul prin Serbia de la Kladovo - Macedonia - Grecia si exact sectorul dinstre granita cu Romaina mi-a displacut cel mai mult. Acum am posibilitatea sa-l ocolesc, cu riscul de a mai intarzia la inca o vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

paunflorinSV[23.06.13 20:33]

Acum sunt la Nei Pori. Al plecat pe 21.06 pe traseul Craiova-Calafat-Bulgaria (drumul 14) - Zajecar -Nis-Macedonia-Grecia.

Podul la Calafat este fara taxa pana la 01.07. Drumul nr. 14 - 30/40 km, este bunicel, insa 3-4 echipaje de politie. Nu am avut probleme. Sa va luati rovinieta de la benzinarii, amenda este 300 EURo. Era sa o patesc. Nu am luat si la iesire, dupa ce am trecut de vamesi mai era o bariera unde era unu de la drumuri. 5 EURO/zi... am scapat de amenda. Drumul pana la Nis - Motelul Prebajenie (cam asa ceva) bun. De aici in colo autostrada lor este in lucrari. E cam naspa. Autostrada in Macedonia este cu viraje multe si se merge si 70-80 km/h. La vama cu grecii ne-au bagat in fata fiind din UE. La greci a fost bine... am plecat din Craiova la 16.30 si am ajuns la Hotel Manolas in Nei pori la 9,00. Am facut in total cam 5 ore pauze. Vremea este f buna, la fel si apa. preturile sunt OK.

Am mers numai pe GPL. Am alimentat in Craiova - la 15 km de Nis si la vama cu Grecia... plata cu cardul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

marinanghCH[17.07.13 22:00]

@lary75: eu obisnuiam sa folosesc centura de sud a sofiei pt ca o invatasem aproape pe de rost

nu am mai fost in grecia de 4 ani, iar tu spui ca centura de sud este inchisa

sigur e asa?

pe google earth nu s-ar vede ca e inchisa

plec saptamina viitoare in kefalonia si ma intereseaza daca centura de sud a sofiei e sau nu inchisa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[17.07.13 22:25]

@marinangh: de ce nu citesti cu atentie?

Centura nu e inchisa era vorba de 3-4 ani in urma, se poate merge pe oricare centura a Sofiei, parerea mea? Pierdere de vreme.

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

paunflorinSV[18.07.13 10:43]

pt mariangh: M-am intors pe Bulgaria. Nei Pori-Craiova - 11 ore. M-am rătăcit la un moment dat si am pierdut vreo 1/2 oră. Este prima data cand am facut drumul. La Sofia am mers pe centura de nord si apoi am urmat E 79 pana la Vidin, Desi mai lung pe portiunea Sofia- Montana pe E 79 decât DN 81 (81 pe hărtile google, nu sunt sigur că se cheamă drum national) traseul este frumos si in plus am mers in viteza. DN81 este prin munti si din cate am citit desi este mai scurt pierzi mai mult timp datorita vitezei mai scăzute. Nu pot să-ţi spun nimic de centura de sud a Sofiei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lary75SV1r[19.07.13 21:08]

@marinangh: Asa cum spunea ionescunic, referitor la centura de sud a Sofiei, ma refeream la perioada de acum 3-4 ani. Intr-adevar, centura de sud o foloseau toti romanii si o stiam toti ca pe apa, dar acum e mult mai profitabil, mai usor, mai convenabil, (in situatia in care nu vrei sa traversezi Sofia, desi noaptea se poate face traversarea fara nici o problema) sa urmezi centura de nord, pentru ca te scoate direct pe noua autostrada catre Kulata si, odata intrat pe ea, n-ai altceva de facut decat sa-i dai bice. Numai ca pe la iesirile din tuneluri mai apare cate un echipaj de politie. Nu sunt toti cu radar-ul, dar nu se stie niciodata. Dupa parerea mea, decat sa mergi pe centura de sud noaptea, mai bine imprumuti un gps si traversezi Sofia... tot acolo te scoate drumul (stii doar ca se impreuna la un moment dat)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

aliantasuduluiJR[23.07.13 19:06]

Unde este mai ieftina motorina, in Serbia sau in Bulgaria?


marinanghCH[23.07.13 23:23]

@lary75: multumesc pt informatii

m-ati convins sa o iau prin centrul sofiei, mai ales ca vreau sa plec din calafat pe la 12 noaptea, asa incit sa ies din bulgaria tocmai cind se scoala b ulgarii. o singura stringere mai am: siguranta drumului de noapte prin bulgaria. mai sunt pericole cu diversi "politisti" sau e de domeniul trecutului?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lary75SV1r[23.07.13 23:53]

@marinangh: De 5 ani de cand bat Bulgaria dus spre Grecia numai noaptea, n-am intalnit politisti falsi ci doar din cei reali, si, Doamne ajuta! , nu m-a luat radarul niciodata.

O singura data m-am ratacit in Sofia atunci cand era centura in lucru si m-am luat dupa un autocar romanesc crezand ca soferul stia mai bine decat mine drumul. S-a dovedit, in schimb, ca nu avea habar, asa ca am fost nevoiti sa ne intoarcem de pe centura in Sofia si am sfarsit prin a plati un taximetrist sa ne scoata din Sofia. Eram 3 auto plecate toate prin Bechet, iar pe centura de sud a Sofiei ne-am incercat norocul urmarind autocarul, desi stiam de la alte cunostinte ca aceasta este inchisa.

Poti merge linistita noaptea, dar daca ai ocazia sa gasesti un tir care sa mearga in directia ta, incearca sa te tii dupa el. Daca merge repede, nu fuge de voi... are statie si stie unde sunt radarele, asa ca tineti-va dupa el cat mai mult posibil. La intoarcere, pe zi, recomandarea ramane valabila (in special ziua).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

marinanghCH[24.07.13 00:39]

@lary75: multumesc, auzisem tot felul de minunatii cu tilharii bulgari. eu n-am traversat bulgaria noaptea niciodata pina acum


  • [31] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.24371409416199 sec
    ecranul dvs: 1 x 1