Solicitare CMR / MAREA BRITANIE - ANGLIA

City break la Londra

Trimisă în 05.12.15 23:08
autor adri-nicoPR [Buzău]
» VIZUALIZĂRI: 14453

Am cumparat 2 bilete pentru mine si fie'mea si fac aceasta excursie doar pentru a-i indeplini ei dorinta de a vedea Londra. Desi am fost de doua ori in interes de serviciu, nu am apucat sa vad obiectivele turistice si poate de aceea Londra nu imi place deloc.

Am rezervat pe booking un hotel Equity Point, undeva in centru (la 5 minute de mers pe jos fata de gara Paddington), insa n-am gasit decit camere cu n'spe paturi. De camerele duble nu pot sa ma apropii ca pret decit daca iau la Cuca Macaii. Pot sa renunt daca gasesc ceva mai convenabil. Oricum, pret super ok, 566 lei 2 pers cu mic dejun inclus.

Intrebari :

- Ateriez pe Stansted la ora 13.35, simbata si decolez marti la ora 11. Care e cel mai bun mijloc de transport pina in centrul Londrei?

- London Pass - nu stiu cum e mai avantajos, daca sa iau pentru 3 zile sau pentru 2, avind in vedere ca prima zi aterizam dupa amiaza. Intrarile sint libere pentru obiectivele inscrise in lista si nu se sta la coada, asta am inteles din ce am citit pe Afa. As dori niste sugestii, ce obiective putem vizita in cele 2 zile jumate.

- Cum e mai avantajos sa calatorim in oras?

Multumesc anticipat!


  • PERIOADA: ianuarie -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 300euro -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

alb1573PM2r[07.12.15 00:33]

@adri-nico - Noi am avut Travel Card din acela pe suport de carton, cu poza, emis la gara feroviara, care iti permitea si accesul la oferta 2 in 1. Este vorba despre acel Travel Card pe 7 zile despre care am amintit in primul raspuns.

De acolo, de la gara St. Pancras - caci acolo am ajuns noi de la aeroport (am aterizat pe Luton), ni s-a dat un soi de pliant/revista cu toate voucherele de oferte 2 in 1 (puteai sa iti iei singur de la ghiseul acela, erau ca si hartile gratis). Sincer, noi am folosit doar unul singur: cel pentru vizitarea stadionului Arsenal, restul nu ni s-au parut atat de atractive (am inteles ca lista nu e mereu aceeasi).

Repet insa: la 2 zile cat stati nu e cazul de Travel Card cu poza. Poate doar cel pe o zi... dar ca pret nu e o oferta tentanta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

viculeanGD3r[07.12.15 08:58]

@adri-nico - Da, ia câte o foto pentru fiecare din voi.

Acum să știi că merită să iei TC dacă te bagi la 2 for 1. Eu am vizitat doar 3 obiective: Eye, Abbey și Madamme, care costau toate cam 75 GBP de persoană așa că noi am plătit aprox 75 GBP în loc de 2x75, și am economisit astfel 75 GBP. Adică exact costul a două TC pe 7 zile pentru 2 persoane pe zonele 1-3 (noi am stat la un hotel aflat în zona 3).

Dacă ai neclarități, zi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[07.12.15 09:16]

@viculean - Sarumina, cucoane! Pina aci am inteles.


andreea_cSR2r[07.12.15 18:16]

@adri-nico: daca nu ai citit complet raspunsul meu in legatura cu oferta 2 for 1, iti mai scriu o data aici. Biletul de tren trebuie sa fie doar teoretic din ziua respectiva. Practic nu il verifica nimeni. Noi am fost cu trenul intr-una din zile la hampton si apoi am folosit acelasu bilet timp de 5 zile. Nu l-a verificat nimeni niciodata.

Vouchere poti lusta de pe net sau poti sa mergi intr-o statie de tren si sa ridici pliante de la casele de bilete, iar pe spatele lor gasesti acele vouchere.

Cat despre biletele 3 in 1 cele cu madam tussaud si london eye nu trebuie sa faci tiate 3 obiectivele intr-o zi. Trebuie doar 1 sau maxim 2. Iar celalalt poti si a 2-a zi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[07.12.15 18:44]

@andreea_c - Draga mea, am citit toate raspunsurile dar pina sa inteleg ce si cum, am fost putin dezorientata.

Cit despre faza cu biletul de tren pe care nu il verifica nimeni, n-as vrea sa ma fac de rusine. Poate sa zic ca incerc cu ala de tren cu care vin de la aeroport, simbata. Deci, am biletul, ma prezint la London Eye, cer 2 in 1, arat biletele de tren, ala imi da doua bilete la pret de 1 si ne ducem sa ne suim in roata? Sau biletele astea pentru atractii se cumpara tot de la ghiseele in gara?

Daca dimineata mi se parea ca am inteles ceva dupa toate ecourile si reviewurile citite ieri, acum constat ca sint la fel de varza. .

De ce zici ca nu pot sa iau 3 bilete la 3 atractii? ca nu am timpul fizic sa le fac pe toate 3 in aceeasi zi sau ca nu se pot cumpara decit 2 maxim?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

viculeanGD3r[07.12.15 19:13]

@adri-nico - Scuze, deși pare o țeapă românească, totuși nu e! De fapt e un bonus acordat tuturor celor care muncesc și gândesc. Oricine (orice persoană de orice naționalitate, religie, sex) poate beneficia de discontul 2for1! Trebuie doar să știi unde (sau să afli) să cauți și să găsești. În ruptul capului nu aș fi acceptat să urc în ”roată” și să dau o mică șpagă la intrare, ca să se facă că nu au văzut că nu am bilet!

Eu zic să citești cu atenție la link-ul de mai jos:

daysoutguide.co.uk/2for1-london

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

MahonuJR[07.12.15 19:39]

Doamna draga, nu te lua dupa toti... orice punct de atractie din lumea asta nu numai in londra, are ghiseu pentru bilete, si biletele oriunde in lumea asta se cumpara online sau de la ghiseu, si dummeata cum poti sa crezi ca daca mergi de la iasi la Constanta cu trenul cu acelasi bilet intri si la Aqua magic?

ala care spune ca nu te verifica, ori nu a circulat cu trenul in Anglia sau a circulat o data si a avut noroc.

In primul rand in majoritatea garilor sunt porti ,,capre" ca la metroul unde trebuie sa bagi biletul si apoi sunt controlorii care daca ai ghinion, o sa platesti si amenda si bilet.

Asa ca parerea mea este sa vii dummeata frumos, ati iei bilet si nu te faci de rusine sa se uite lumea la tine ca la un nimic, eu ati spun din propia experienta, dumneata faci cum vrei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[07.12.15 20:38]

@Mahonu - Multumesc frumos pentru sfat. Poate Andreea a avut noroc dar ca sa ma duc uneva si sa ma fac de ris, ar fi tot ce mi-ar trebui. Mai bine ma uit din strada la roata decit sa ma duc in ea cu bilet nevalabil.

@Viculean. Am cercetat siteul inca de ieri si asta noapte m-am culcat la ora 2 dupa ce am facut probe de rezevare bilete pe diferite mijloace de transport sau atractii.

@ Dragos. M-am hotarit ca la plecare sa mergem cu trenul, iar la venire cu autobuzul, astfel zi fiind ne uitam si pe geam ca biletele nu au reducere daca iei dus intors. Numai ca n-am gasit un tren care sa mearga de la Stansted pina la Padington. Am gasit pina la Victoria. o sa pun fata a cerceteze distanta intre astea 2.

Multumesc tuturor pentru ajutor si orice sfat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

simon_niculaePM1r[07.12.15 23:25]

@adri-nico - Cam delicat... sau putin complicat! Scurt sejurul, prea scurt, chiar si durata zilei este scurta rau! Dupa orele de sosire si plecare, va raman cam doua zile pline de hoinarit prin Londra.

Daca veti avea parte de timp frumos, merita sa va plimbati, veti vedea destule obiective in aer liber, singura locatie de incinta, care merita, si chiar trebuie vazuta, indiferent de vreme si anotimp, este "madame Tussauds", poate si "Westminster Abbey" pentru restul este nevoie de timp, si ceva capital!

Chiar si asa, daca sunteti "chititi", daca va place (sigur fetei o sa-i placa!), o sa vedeti destule lucruri care va vor marca placut, si poate in alte timpuri, recte alt anotimp, o sa reveniti, si asta cu placere!

Sejur si inspiratie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

andreea_cSR2r[08.12.15 06:27]

@adri-nico - Da poate e vorba de noroc, dar sincer nu te intreaba nimeni si daca te-ar intreba nu ai ce sa te faci de rusine ci poti sa spui ca nu ai stiut ca biletul trebuie sa fie din acea zi. Biletele de tren pur si simplu nu trebuie sa i le dai cucoanei de la ghiseu ci doar voucherul. Biletele de tren le-am tinut in mana si sincer, nimeni nu le-a cerut sa le verifice.

Acum ca sa ma exprim mai pe indelete. 2 for 1 este faptul ca tu platesti 1 bilet la 1 atractie si primesti pe baza voucherului completat al doilea bilet cu valoarea 0 (zero) tiparita pe el.

Acesta din spusele mele se cumpara de la poarta fiecarei atractii. Nu stiu daca exista posibilitatea de a cumpara de la una din atractii mai multe bilete de acest gen, adica pt mai multe atractii.

Biletele 3 in 1 de care vorbeam sau alte variante sunt bilete COMBINATE, adica de la poarta unei atractii sau online poti cumpara bilet pentru 2,3 sau 4 atractii tari (adica must to see) si primesti reduceri semnificative intre 20 si 54% din pretul biletelor standard cumparate in mod individual. Biletul respectiv este pentru 1 singura persoana, dar acopera si unele atractii care nu sunt incluse in lista 2 for 1. In aceasta varianta ziceam ca una din atractii trebuie vazuta in ziua stabilita si pentru celelalte ai la dispozitie cateva zile intre 1 si 30 de zile).

Nu e vorba de faptul ca fizic nu ai putea ci de faptul ca poate vrei sa combini altfel vizitarea atractiilor sa incluzi intre ele altele necuprinse in acel bilet.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[08.12.15 09:22]

@andreea_c - Am inteles. Deduc de aici ca daca vreau 2 in 1 trebuie sa stau la coada la ghiseu iar daca iau combinate, cu reducere, on line, pot sa ma duc si in orice zi vreau si scap si de coada, din cite am citit zilele trecute.

Din cauza teroristilor nu am sa platesc nimic pina in 22 ianuarie, cind voi decide cu siguranta daca plecam sau daca pierdem banutii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[08.12.15 09:31]

@simon_niculae - Imi dau seama ca timpul pentru vizitare este foarte scurt insa daca tot am gasit oferta biletelor (132 euro 2 pers) find in timpul scolii, nu am vrut sa lipseasca mai multe zile.

Muzeul de ceara este primul pe lista desi sint sigura ca va fi cea mai mare aglomeratie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

buterfly*PR4r[08.12.15 12:29]

Soro, nu purcede cu impresii nasoale, Londra e super-faina daca o "calci" cu cine ti-e drag! Vad o droaie de recomandari aici, ai de unde alege.

Eu, dupa firea mea, ti-as recomanda si o excursie catre STONEHENGE. Da, e departe, e destul de scump, dar o data ajungi si tu in zona aia si e pacat sa il ratezi. gasesti oferte turistice pe la toate receptiile de hoteluri. Sunt organizate astfel de ture si personal zic ca merita.

Cu timpul nu stai foarte bine, ce sa zic... macar nu rata BRITOSH MUSEUM si LONDON TOWER.

Personal am mers cu autobuzul ala turistic hop on-op off si am sarit intr-o zi pe la toate obiectivele...

Una peste alta pretul biletului a fost similar cu biletele cumparate de alti colegi de excursie la metrouri (foarte scumpe). Noi am reusit sa vedem tot, ei s-au tot incurcat in harti, metrouri si schimbat statii si nu prea au avut timp de multe obiective...

Nu e o idee rea Hop on-ul. Vezi si tu cum stai cu banii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[08.12.15 12:55]

@buterfly - Ai si tu dreptate cu autobuzul care opreste la toate obiectivele.

Cu muzelele, in afara de ala de ceara, care mi se pare atractiv, restul nu stiu daca ma atrag.

M-as duce la pietre dar e ianuarie, e frig si sint sigura ca nu v-a fi ultima Londra din viata mea. )

Fata vrea sa studieze acolo. Poate ajunge sa isi traiasca visul asa ca o sa ma fac navetista.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

myk007PM1r[08.12.15 14:07]

Am inteles ca esti adepta descoperirilor "la pas" si iti sugerez sa incepi ziua cu zona numita "City". Vizitezi Catedrala St. Paul, Guildhall si Banca Angliei. Apoi mergi spre Turnul Londrei si si Tower Bridge.

Traversezi pe Tower Bridge pentru a ajunge la The Shard si nava HMS Belfast (pe care poti sa le fotografiezi mai bine de pe pod). Ca sa urci in The Shard costa ceva (mai mult de 20 lire/pers) dar poti admira privelistea de la etajul 70. Varianta free este panorama de la etajul 5 - terasa cafenelei din cladirea Tate Modern (din dreptul podului Millenium).

De la Tate Modern se poate merge pana la London Eye si Acvariu (tichetul combinat pentru ambele este putin mai avantajos decat luate separat).

Mai departe traversezi podul Westminster spre Palatul Parlamentului, Big Ben si Westminster Abbey. O iei apoi spre Downing Street (nr. 10!) pana ajungi in Piata Trafalgar. De acolo o iei prin Parcul St. James pana la Palatul Buckingham.

Tot traseul asta, facut pe jos, iti ia o zi intreaga si iti consuma multa energie... dar e pacat sa-l faci cu metroul.

Pentru a doua zi, imi inchipui ca este greu sa rezistati 2 femei fara sa vizitati cel putin 2 magazine renumite ale Londrei: Primark (pe Oxford Street, in capatul dinspre statia de metrou Marble Arch) si Harrods (pe Brompton Road langa statia de metrou Knightsbridge).

Distractie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[08.12.15 14:09]

@myk007 - Foarte tare! Sarim peste faza cu shopinguiala.


myk007PM1r[08.12.15 14:21]

... si am uitat sa-ti mai zic de un "must do" cand mergi in Londra : sa mananci "crispy duck" la unul din foarte multele restaurante chinezesti din "China Town" din Soho (zona dintre statiile de metrou Leicester Square si Picadilly Circus)...

Oricum nu cred ca ratai obiectivul "statuia lui Eros din Piata Picadilly Circus".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

myk007PM1r[08.12.15 14:27]

Cat despre cumparaturi : in Primark poti gasi articole foarte frumoase, de calitate foarte buna uneori si chiar foarte ieftine (multe dintre acestea mai ieftine decat in RO). La Harrods, insa, calitatea este garantata si preturile pe masura.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adri-nicoPRAUTOR SOL4r[08.12.15 14:39]

@myk007 - am fost la Primark de doua ori. nu ma omor cu shoppingul, sint o femeie atipica. era prea mare magazinul si pentru ca ploua pe afara, mi-am pierdut timpul acolo (si banii, bineintels

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

myk007PM1r[26.01.16 14:51]

@adri-nico - Cum a fost experienta ta londoneza?


adri-nicoPRAUTOR SOL4r[26.01.16 20:49]

Abia am ajuns acasa. sper sa am putere sa scriu impresii despre chiar ULTIMA mea calatorie la Londra. Sper sa nu mai fie nevoie sa ma intorc si a patra oara. . A fost si bine dar si RAU. Revin cu amanunte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sunflowerSE[13.03.16 09:48]

@andreea_c - va rog sa-mi spuneti la ce se refera 1+1.


Dragoș_MDAU8r[13.03.16 12:45]

@sunflower - este de fapt 2for1.

Detalii mai multe aici. (în engleză, desigur).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andreea_cSR2r[13.03.16 14:12]

@sunflower - da, e exact ce zicea dragos, este 2 for 1. Alte detalii gasesti aici: daysoutguide.co.uk/2for1-london

Pe scurt ideea e ca daca calatoresti cu trenul, poti sa cumperi bilete la anumite atractii, completand un formular si pentru 1 bilet platit primesti unul gratuit de acelasi tip.

Teoretic tichetele sunt valabile pentru ziua calatoriei cu trenul. Practic nu te intreaba nimeni.

Voucherele le poti lua din statiile de tren de la casele de bilete sau le poti descarca de pe internet. Trebuie sa mergi cu ele gata completate la casa de bilete. Biletul de tren trebuie sa il arati dar nu se uita nimeni la el, doar la faptul ca il ai in mana.

Noi am fost cu trenul la Hampton si am pastrat biletele si cu acele bilete am intrat in urmatoarele zile la atractiile 2 for 1. Niciodata nu s-a uitat nimeni la data de pe biletul de tren.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-54] — din total 54 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.13302206993103 sec
    ecranul dvs: 1 x 1