Solicitare CMR / CARAIBE

Tips Punta Cana

Trimisă în 30.08.19 08:53
de dansalJR [suceava]
» VIZUALIZĂRI: 700

Buna ziua,

In 12 ianuarie vom zbura din Bucuresti via Paris spre Punta Cana, Grand Palladium Punta Cana.

E recomandat sa ridic bagajul de cala la Paris pentru a evita o eventuala ratacire a lui?

Am nevoie de adaptoare pentru prize in Dominicana?

Pentru cei care ati fost la Grand Palladium, ce camere recomandati si cat este tips-ul pentru o camera superioara?

Pentru restaurantele a-la-carte e necesar dress code sau merge si camasa, pantalon lung si sandale/adidasi (citisem ca la unele hoteluri trebuie pantofi, camasa si pantaloni la dunga).

Care este pretul mediu al trabucurilor si de unde se pot cumpara la un pret corect? (am prieteni care asta vor ca suvenir).

Se pot aduce in bagajul de cala 2-3 sticle de rom? M-am hotarat sa iau 2 optionale: Saona si Safari Tour.

Alte recomandari privind excursiile optionale?

Multumesc!

Orice alta informatie care ma poate ajuta, este binevenita.


 • PERIOADA: ianuarie 2020 -- NOPŢI CAZARE: 10
 • BUGET: 3460 -- TRANSPORT: avion Paris
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare

biancabiJR[Bucureşti]1r[30.08.19 10:00]

@dansal: buna ziua.

Pt prize nu este nevoie de nimic, noi am incarcat telefoanele fara nici un adaptor.

In bagajul de cala si noi am avut 4 sticle rom si a foat oki, numai sa vi le impachetati oki printre haine.

Hainele pt restaurante in hotel Gran Bahia (vezi impresii) - pt femei am observat ca toata lumra venea imbracata casual, elegant. Nu era obligatoriu ca barbatul sa aiba pantaloni lungi, multi erau cu pantaloni mai scurti si camasa cu maneca scurta. E bine sa aveti si o pereche de pantaloni lungi in bagaj.

Legat de bagaj, nu trebuie sa l ridicati la paris, sunt rare cazurile cand s au pierdut si oricum va despagubeste compania. Aeroportul din Paris este foarte mare si se poate nici s anu aveti timo sa mergeti la poarta unde sunt bagajele in cazul in care vreti sa vi le luati acolo. Cel mai bine e sa luati un bagaj de mana cu cele necesare pt 2 zile jn cazul jn care chiar se pierde bagajul. Noi asa am facut, desi nu am avut probleme.

Cele mai bune preturi pt trabucuri sunt cele de la Vega. Intrebati daca atunci camd luati o exvursie optionala opresc si la fabrica de tigari la Vega. Pe noi in 2 excursii ne au oprit acolo. De obicei cand luati o excursie va duc si la magazine de unde va puteti cumpara suveniruri.

Daca nu va luati excursii, atunci puteti sa le luati dina eroport la plecare. Evitati sa luati de pe plaja, sunt contrafacute si de proasta calitate.

Legat de excursii optionale, o sa gasiti in cadrul hotelului multe agentii. Nu luati excursii de pe plaja de la cei care pretind ca sunt agenti de voiaj pentru ca sunt agentii fantoma. Luati numai din cadrul hotelurilor.

Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mbrandusaGD[Băile Herculane [CS]]1r[30.08.19 10:26]

@dansal: Noi am fost in decembrie 2018 si la Caribe Club Hotel (vezi impresii) trebuiau adaptoare pentru prize, pe care le am cumparat de la magazinul de cadouri din incinta hotelului.

Nu stiu la hotelul la care mergeti cum sunt camerele, dar unde am fost noi nu a trebuit tips, toate camerele erau langa ocean.

In bagajul de cala se pot lua sticle si noi am avut, doar ca trebuie ambalate bine, bagajele nu sunt tratate cu grija😂😂.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Aliona RGD[Galaţi]2r[30.08.19 10:39]

Urmeaza si noi sa plecam in octombrie in Punta Cana.

Sticlele de rom ce cantitate aveau? Care ar fi norma legala pentru alcool admisa?

M-ar interesa sa cumpar o steluta de mare sa o pastrez ca amintire. Pot avea probleme la vama?

Am citit pe net ca ar fi restrictii si se poate da amenda.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dansalJR[suceava]1r[30.08.19 13:06]

@biancabi: Si cam cat costa un trabuc?


Stefan-DanSV[Bucuresti][30.08.19 13:59]

Buna ziua, Referitor trabucuri, exista mai multe locuri de unde puteti cumpara. Chiar si de pe plaja:-), de la vanzatorii ambulati, dar eu nu va recomand. Fie exista mici magazine pe plaja (verificati sa le tina in humidoare, sau camere humidoare), fie puteti merge la un mall local, sau la o fabrica/atelier, daca luati vreo excursie. Cea mai buna solutie mi se pare ultima, de la fabrica, sau atelier.

Si in interiorul resorturilor poate exista cate un loc/bar specializat, unde puteti cumpara si fuma trabucuri sau bea rom (ca produse traditionale ale lor), dar acolo posibil ca preturile sa fie mai mari.

Prin agentia care mi-a vandut sejurul am beneficiat de o excursie (gratuita) la un atelier de trabucuri. Excursie e mult spus, atelierul era undeva la periferie, deci as spune mai degraba un drum dus-intors gratuit pana acolo :-). Managerul era un neamt, sau elvetian de origine germana, iar acolo se faceau manual trabucurile.

Dupa o prezentare a procesului de fabricatie si a celor 5-6 localnici care pregateau tigarile de foi, s-a trecut la " degustare" .

Preturile erau destul de ridicate, incepeau de la 6-7 USD/trabucul. Daca luai 10-12 trabucuri (puteai alege diferite sortimente) iti dadea si o cutie de lemn cu frunze de tutun in ea, udate cu apa, ca un fel de humidor minimal.

Dupa ce va intoarceti in Romania, daca dvs sau prietenii dvs nu aveti humidoare, va recomand sa le fumati intr-un timp relativ scurt; umiditatea e diferita la noi, se usuca, isi schimba gustul, nu are rost sa le pastrati pentru evenimente care vor avea loc la saptamani/luni dupa ce ati revenit.

Firma are distributie in Europa (doar Germania, Elvetia si Slovacia), deci daca va plac puteti comanda din EU.

Referitor la curentul electric: voltajul este de 110 V, prizele sunt ca cele din US / Canada, daca imi amintesc. Fie veniti cu 1-2 adaptoare de prize in bagaje, fie luati din hotel / resort (posibil contra-cost, dar nu sunt scumpe).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

dansalJR[suceava]1r[30.08.19 16:52]

@biancabi: Multumesc mult!

Am trimis email la Saona Tours - Capitan Gringo pentru 2 optionale dar mi-au raspuns sa revin in noiembrie pentru rezervare. E prea devreme de pe acum.

pe site-ul lor aveau oferte de 65 de dolari persoana pentru Saona si Safari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dansalJR[suceava]1r[30.08.19 16:59]

@mbrandusa: Multumesc pentru raspuns! Am gasit azi si-am comandat 2 adaptoare de pe un site chinezesc, (Joom) cu punctele acumulate acolo, deci gratis.

Pentru orice eventualitate.

La resortul rezervat, sunt camere si la 1 km de plaja. . Asa ca merita incercat un bacsis mioritic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dansalJR[suceava]1r[30.08.19 17:08]

@Stefan-Dan: Multumesc pentru raspuns. Deci trebuie sa fac o rectificare de buget alocat. Eu ma gandeam ca pot sa coste maxim 4-5 dolari bucata.


nicole33TIT[București]2r[31.08.19 11:24]

@dansal:

In 12 ianuarie vom zbura din Bucuresti via Paris spre Punta Cana, Grand Palladium Punta Cana.

Ai făcut o alegere foarte bună. Grand Palladium este un resort imens, luxuriant, cu toate facilităţile pentru a avea o vacanţă de vis.

E recomandat sa ridic bagajul de cala la Paris pentru a evita o eventuala ratacire a lui?

Ar fi păcat să nu profiţi de faptul că ai ambele zboruri cu aceeaşi companie şi îţi transferă ei bagajul de cală de la o cursă la alta. Nu merită timpul pierdut cu recuperarea bagajului de cală şi apoi efortul de a-l căra printr-un aeroport imens pentru a face din nou check in pentru Punta Cana. Pune în bagajul de mână costumul de baie, două tricouri şi rochia de plajă pentru eventualitatea în care bagajul de cală ajunge cu întârziere. Îţi va fi suficient în Punta Cana, iar restul poţi cumpăra de acolo.

Am nevoie de adaptoare pentru prize in Dominicana?

În resortul Grand Palladium prizele sunt adaptate pentru a putea fi folosite şi cu ştecherele noastre normale de acasă, fără adaptor. Am fost cazată şi la GP Palace şi la GP Punta Cana, ce-i drept înainte de renovare, dar nu cred să fi schimbat sistemul. Eu am avut adaptor, dar nu am avut nevoie să-l folosesc. Singura problemă este că timpul de încărcare a telefoanelor era mai lung ca acasă. Tensiunea este de 110 V.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33TIT[București]2r[31.08.19 11:57]

@dansal:

Pentru cei care ati fost la Grand Palladium, ce camere recomandati si cat este tips-ul pentru o camera superioara?

Eu am avut cameră deluxe aşa cum am plătit şi pentru mine a fost ok. Am renunţat la o cameră cu jacuzzi în mijlocul camerei pentru una cu jacuzzi doar în baie, însă aflată mai aproape de ocean.

După două vizite în acest resort am convingerea că există o prealocare a camerelor anterior sosirii. Tips-ul este binevenit, dar eu nu sunt adepta. Niciodată NU dau bani înainte de a vedea ce mi se oferă fără să cotizez.

La cazare primeşti o hartă a întregului resort, extrem de utilă până te familiarizezi cu locurile , şi îi poţi cere recepţionerului să-ţi indice pe hartă vila care ţi-a fost alocată. În funcţie de ce-ţi pică, decizi dacă doreşti altceva şi soliciţi. Ulterior, îl poţi recompensa în funcţie de gradul tău de mulţumire.

Am lăsat în fiecare zi timp de două săptămâni câte 1 USD pentru cameristă şi 1 USD pentru minibar şi nu am avut motive de nemulţumire.

La baruri sau la restaurante poţi lăsa 1-5 USD dacă eşti mulţumit de servicii, dar nu în fiecare zi. Vei fi servit fără probleme şi dacă nu laşi nimic, dar vei vedea şi cum 1 USD face diferenţa.

Pentru restaurantele a-la-carte e necesar dress code sau merge si camasa, pantalon lung si sandale/adidasi (citisem ca la unele hoteluri trebuie pantofi, camasa si pantaloni la dunga).

Ţinuta este obligatorie la restaurantele a la carte, în sensul că bărbaţii trebuie să poarte pantaloni lungi, dar pot fi şi unii albi de in, perfecţi pentru temperaturile de acolo, cămaşă cu mânecă scurtă şi, preferabil, pantofi, zic ei, dar eu am văzut şi un neamţ încălţat cu pantofi de apă ; oricum nu te primesc în şlapi. Pentru doamne nu sunt restricţii la ţinută, dar toate purtau rochii, mai lungi sau mai scurte, şi pantofi/sandale cu toc.

Se pot aduce in bagajul de cala 2-3 sticle de rom?

Poţi lua fără probleme la bagajul de cală, dar trebuie atent ambalate pentru a nu se sparge pe timpul transportului. Eu le-am pus în pungi de plastic şi apoi în prosoapele mari de plajă şi a fost ok.

Nu ştiu care este preţul trabucurilor pentru că nu m-a interesat. La baruri, există un meniu special pentru trabucuri. Te orientezi în funcţie de preţul acestora şi tot ce găseşti sub acest preţ ar trebui să fie ok. În aeroport există magazin special de trabucuri, am intrat doar de curiozitate, dar preţurile mi s-au părut mari.

Eu am cumpărat ţigări de foi cu arome diferite de la vânzătorii ambulanţi de pe plajă şi au fost ok. Dar aici trebuie să negociezi până oboseşti pentru a obţine un preţ bun. Eu nu am nici răbdare şi nici talent.

Saona este o excursie de neratat. Vă veţi întoarce absolut încântaţi de frumuseţea Mării Caraibelor, de plaja de vis, de cocotierii cocoşaţi, de minunatele steluţe de mare...

Vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

cristian.s*SV[targu mures]1r[31.08.19 14:30]

Ce sa zic- prize obligatoriu macar una luata din tara Auchan cu cativa lei. De acolo 5-6 usd

- sticle de rom am adus vreo 3 insa bine impachetate in bagaje sa nu se sparga... Am depasit greutatea la plecare cu vreo 4 kg insa ei... relax... nu au nici o problema in acest sens

- excurise Saona neaparat si negociat (recomand din hotel, agentii, etc)

- trabucuri - am luat 25 cu 20 usd! de pe isla Catalena de la negustorii din zona

distractie placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dansalJR[suceava]1r[31.08.19 16:05]

@nicole33: Multumesc pentru raspunsuri.

Daca avem pe voucher Hotel Grand Palladium Punta Cana 4*, putem sa fim cazati doar in acel hotel sau oricare altul din resort?


dansalJR[suceava]1r[31.08.19 16:13]

@nicole33: E bine sa schimb dolari in peso dominican sau se accepta dolari peste tot?

Plata cu cardul e avantajoasa sau se percep comisioane mari?


nicole33TIT[București]2r[31.08.19 16:26]

@dansal:

Daca avem pe voucher Hotel Grand Palladium Punta Cana 4*, putem sa fim cazati doar in acel hotel sau oricare altul din resort?

Vei fi cazat doar în hotelul pe care l-ai rezervat. Ar fi o naivitate să crezi că poţi plăti pentru GP Punta Cana şi acolo să fii cazat la Turquesa contra unui bacşiş la recepţie

Fiecare hotel din cadrul resortului are propria sa recepţie, iar, mai nou, văd că şi preţurile diferă destul de mult.

La prima vizită în Dominicană, am rezervat GP Palace şi exact asta am primit. A doua oară am rezervat tot la Palace, dar mi-au schimbat ei rezervarea şi am ajuns la GP Punta Cana, deoarece Palace-ul era închis pentru renovare. Ştiam de schimbare şi mă aşteptam la această variantă, condiţiile de cazare fiind identice şi oricum aveam acces la toate restaurantele şi barurile din resort, cu excepţia celor de pe teritoriul Turquesa.

Nu ştiu de ce scrie pe voucherul tău 4*, când ştiu sigur că Grand Palladium Punta Cana are 5* şi chiar şi le merită în comparaţie cu alte resorturi tot de 5 stele din Punta Cana.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dansalJR[suceava]1r[31.08.19 16:45]

@nicole33: De pe email: Am verificat si in perioada 12.01 - 22.01.2020 / 10 nopti la destinatie am gasit cea mai mica escala in Paris, si avem urmatoarea oferta: Hotel Grand Palladium Punta Cana 4* // 2 adulti - camera dubla deluxe/ All Inclusive: 3460 EURSi e de la o agentie serioasa, din 3 litere. Prima T.

Servicii incluse:

- cazare 10 nopti in tipul de camera mentionat cu all inclusive

- bilete avion- taxe aeroport- transfer aeroport-hotel-aeroport

- 1 bagaj de mana/persoana; 1 bagaj de cala/persoana

Nu sunt incluse: asigurari medicale & storno (optional – 80 lei/pers), taxa de cartela turistica, taxa de iesire din Republica Dominicana.

Orar de zbor: Air France12JAN OTP CDG 0840 1100 - Air France operat de TAROM ROMANIAN AIR TRANS12JAN CDG PUJ 1425 1845 22JAN PUJ CDG 2105 1030 #123JAN CDG OTP 1255 1650

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33TIT[București]2r[31.08.19 16:46]

@dansal:

E bine sa schimb dolari in peso dominican sau se accepta dolari peste tot?

Nu ai ce să faci cu banii lor, având o monedă slabă. Dolarul american este la putere, toate preţurile fiind stabilite în dolari. Nici cu euro nu este avantajos să mergi, deoarece nu prea fac diferenţa, ei calculând 1 euro=1 USD şi ieşi în pierdere.

Eu am schimbat dolari în DOP la recepţia hotelului, doar pentru a-i aduce monede şi bancnote de diferite valori drept suvenir unui prieten colecţionar, numismat pasionat.

În magazine mari gen mall am plătit cu cardul şi paritatea a fost calculată corect.

În magazinele din resort preţurile sunt afişate în dolari şi poţi plăti cash sau cu card. Comisioanele diferă în funcţie de banca la care ai cardul şi de tipul cardului. Mie mi s-au părut ok.

De moneda lor ai putea avea nevoie doar dacă pleci la plimbare pe cont propriu şi vrei să plăteşti un bilet de autobuz, de exemplu.

Părerea mea este că te descurci peste tot doar cu dolari.

Pentru bacşişuri îţi recomand să ai bancnote cât mai mici. Cele de 1 dolar sunt perfecte. Eu am avut o sută

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dansalJR[suceava]1r[31.08.19 16:50]

@nicole33: Multumesc. Eu am doar 20 de 1 si 20 de 5. O sa maresc numarul celor de 1.


AlfacorleoneGD[Arad]3r[31.08.19 17:40]

Punta Cana este la Atlantic, este un pic de diferenta fata de Caraibe (ma refer la apa marii).

Anul trecut am fost la Catalonia Bavaro si am fost incantati, iar peste o luna mergem in Caraibele adevarat (Bayahibe... deabia astept).

Nu stiu sa va dau indicatii privind tranzitul prin aeroportul Paris (Nu am fost), dar in Dominicana dolarul este la putere. Cautati dolari marunti de 1,2, 5 sa dati bacsis (servirea va fi mai promta la baruri si curatenia in camere)

Precum am scris noi am facut Hacienda, Saona, intalnirea cu delfinii si scufundare la reciful de corali intr-un submarin individual (daca aveti probleme de claustrofobie nu va recomand, plus ca respirati cam acelasi aer pe cale il expirati).

Preturile sunt care sunt, dar daca vreti amintiri cu poze mai scoateti cativa zeci de dolari buni din buzunar.

Pentru excursii noi am apelat la https://www.steffytoursoperador.com, preturile mai bune (mai ieftin) avand aceasi tematica.

Daca ati fi ales februarie, v-ati fi putut intalni cu balenele (Samara), in ianuarie nu cred ca sunt venite inca.

Oricum conditiile din resorturi sunt excelente.

Va va soca mizeria care e in afara resortului (am inteles ca nu e preferabil sa iesiti pe cont propriu, doar cu grupul).

Daca aveti bagaj de cala nu cred ca e o problema cu romul.

In legatura cu trabucele, sunt de la 5 dolari (probabil calitate mai proasta, vandute la imbarcare spre Saona, la 20 usd in targurile din resort (cutia de 5 bucati).

Atentie la tigari, in Dominicana sunt scumpe!

Sa aveti o vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

dansalJR[suceava]1r[31.08.19 17:52]

@Alfacorleone: Multumesc mult. Mizerie si mirosuri ciudate am simtit in Thailanda, dar era o zona sigura. Oricum nu cred ca ne vom aventura pe cont propriu.


AlfacorleoneGD[Arad]3r[31.08.19 18:12]

Daca nu esti " mana sparta" , ajung cei de 1 dolar (2 dolari pe zi) Pastreaza 20 usd pentru intoarcere (de persoana), ca trebuie platita iesirea din Dominicana la vama.

Atentie la bonul care ti-l da la iesirea din hotel (ca ai predat tot si nu mai ai datorii la hotel), la placere. Fara el nu te poti urca in autobuzul ce te duce la aeroport!

Crema solara cu factor 50 e 20 usd la hotel, asa ca preferabil o iei din ro.

Din 6 octombrie iar ajungem in Dominicana si cand ne vom intoarce o sa mai scriu daca s-a modificat ceva (Bayahibe, nu Punta Cana, dar tata e aceeasi).

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

dansalJR[suceava]1r[31.08.19 21:40]

@Alfacorleone: Multumesc si concediu placut. Asteptam impresii proaspete din zona.


sirbuvioGD[Tulcea]ConsAFA1r[01.09.19 02:16]

Te sfatuiesc sa verifici cu banca daca ai vreo frana la folosirea cardurilor acolo. Unii au avut surpriza sa nu le poata folosi. Te sfatuiesc sa ai doua carduri de la banci diferite.

N.B.: sirbuvio este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația CARAIBE
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

 • [22] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 01.10.20 -- 10:19:03 (acest segment de cache se va actualiza în 01.10 18:19:03)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.111102104187 sec
  ecranul dvs: 1 x 1