Solicitare CMR / ORIENTUL MIJLOCIU

Itinerariu Eilat-Petra-Ierusalim

Trimisă în 11.11.18 16:13
autor renteaPA [București]
» VIZUALIZĂRI: 3842

Va salut! Ajutati-ma va rog sa imi planific un itinerariu de vizita cat mai eficient pe destinatiile mentionate, avand cam 7 zile la dispozitie.

Eu as dori sa zbor Bucuresti-Eliat, eventual sa traversez in Aqaba unde sa stau o noapte, apoi Aqaba-Petra cu un mijloc de transport. As sta 2 nopti la Petra, apoi (Si aici as avea nevoie de un sfat in plus) ar trebui sa ajung la Ierusalim, unde sa ma stam inca 3 nopti. De acolo, as pleca cu avionul inapoi de la aeroportul din Tel Aviv.

Daca se poate, v-as ruga sa imi dati un sfat legat de transferuri, eventual o alta organizare a traseului, daca credeti ca ar fi mai eficienta si ceva recomandari de cazare (... poate o piscina incalzita... ceva. Cum se face trecerea la vama, sunt probleme, dureaza mult, cat costa? Am mai multe vize de tari musulmane in pasaport (vizite turistice), credeti ca ar trebui sa imi fac probleme cu israelienii de la vama?

Multumesc tare mult.


  • PERIOADA: aprilie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1000
  • ADULŢI: 2 -- COPII: -

Răspunsuri

nicole33APL5r[11.11.18 17:02]

@rentea:

Eu as dori sa zbor Bucuresti-Eliat, eventual sa traversez in Aqaba unde sa stau o noapte, apoi Aqaba-Petra cu un mijloc de transport.

Pot încerca să răspund doar la o parte din întrebările tale.

Varianta de zbor Bucureşti -Eilat este mult mai avantajoasă decât Bucureşti - Amman, atât ca preţ, cât şi ca distanţe de parcurs sau orar de zbor.

Eu am zburat pe Amman, am avut transferul asigurat de agenţie, însă tot am făcut aproape patru ore noaptea până în Aqaba.

La Petra am ajuns plecând din Aqaba, de fapt din Tala Bay - o staţiune aflată la 17 kilometri de Aqaba, cu taxi-ul care ne-a luat din faţa hotelului şi ne-a lăsat tot acolo. La Petra ne-a aşteptat vreo cinci ore, cât am estimat noi că ne este suficient pentru a vizita Minunea Roz.

Preţul cerut de taximetrist a fost de 60 JOD dus-întors. Am acceptat fără să încerc măcar să negociez, pentru că mi-a convenit.

Trecerea prin vama israeliană poate dura mai mult sau mai puţin. Unii au pierdut multe ore în vamă fără nicio explicaţie. Eu nu am încercat.

Am mai multe vize de tari musulmane in pasaport (vizite turistice), credeti ca ar trebui sa imi fac probleme cu israelienii de la vama?

Vizele de Turcia sau Egipt sunt ok. Viza de Dubai (EAU) ar putea fi problematică, din câte mi-au povestit prietenii care au ajuns în Egipt prin Eilat; au trecut, dar au fost chestionaţi suplimentar şi separat, ceilalţi din grupul lor, cu paşapoarte "curate", trecând mai repede.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[11.11.18 17:35]

@nicole33: Multumesc. Oricum, chestia cu pasaportul mi se pare o prostie pura din partea lor.


Carmen IonTIT16r[12.11.18 19:34]

@rentea: Indiferent ce prostie ți se pare ție a fi chestia cu pașapoartele, Israelul este o țară militarizată care impune anumite restricții vizitatorilor.

Consultă acest site mfa.gov.il/MFA/ConsularSe ... ts-Tourists.pdf pentru a vedea pentru ce țări sunt solicitate vize de intrare - dacă pe pașaportul tău ai vize din țări musulmane marcate pe site-ul de mai-sus cu ”required”, înseamnă că este foarte posibil să ai probleme în vamă, inclusiv să-ți fie interzis accesul.

Pentru alte detalii privind deplasarea prin Israel poți consulta reviewurile de pe AFA, inclusiv pe al meu vezi impresii. Dacă te interesează, în continuarea acestui review am postat altele, care descriu locurile vizitate.

Ideea cu aterizarea pe aeroportul din Eilat mi se pare bună, mai ales că în prezent există oferte avantajoase ca preț. Probabil că prețul cel mai bun l-ai obține totuși cu bilet tur-retur București-Eilat. Pe de altă parte, dacă vrei să vizitezi Ierusalimul, cel mai apropiat aeroport este Ben Gurion, situat între Tel Aviv și Ierusalim.

Cum în Iordania nu am fost, nu-ți pot furniza informații referitoare la Petra.

Mare atenție la Sabat: mijloacele de transport israeliene nu funcționează de vineri seara până sâmbătă seara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[12.11.18 19:55]

@Carmen Ion: multumesc pt raspuns. Mi-e greu sa nu consider o idiotenie a chestiona un turist roman care are in pasaport vize de emiratele arabe de exemplu si nu pe unul care si-a schimbat pasaportul cu 1-4-10 luni inainte si care a stat numai prin eau sau arabia saudita, dar acum nu are cine sa observe acest lucru. Asta e prostie pura. Cu tot respectul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Carmen IonTIT16r[12.11.18 19:57]

@rentea: Repet: e treaba ta ce consideri, te vei afla într-o țară străină și va trebui să respecți regulile impuse acolo.

Sfatul meu este să-ți faci un pașaport nou, ca să eviți orice posibile dificultăți la vama israeliană.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[12.11.18 20:57]

@Carmen Ion: Sfatul tau este unul bun... desi pana la urma nu gasesc decat minusuri legate de chestia cu vama, care mie, ca turist cinstit, mi se pare discriminare si comportament aberant. Stiu, e treba mea ce consider ... dar totusi, e parerea mea. ARGUMENTATA.

Daca la orice aberatie spunem ca "e tara lor, te adaptezi sau nu te duci", atunci cel mai probabil abandonam proiectul si vizitam numai Iordania. Aia sunt prosti, lasa tot felul de romani dubiosi cu vize de EAU sau Egipt in tara

In alta ordine de idei, oficial, de ce nu vin israelienii si spun: daca ai mai fost in nu stiu ce tara, nu ai voie sa intri la noi? De ce nu fac asta? De ce o lasa, asa... la latitudinea oricarui neica-nimeni de la vama, caruia poate nu ii place mutra ta si faptul ca ai facut plaja in Dubai?! Linkul trimis de tine se refera strict la tarile ai caror cetateni sunt evaluati ca potentiali teroristi probabil, Romania nu e printre ele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Carmen IonTIT16r[12.11.18 21:16]

@rentea: Linkul pe care ți l-am trimis: repet, verifică dacă ai viză pe pașaport din țările marcate "req" (required) și dacă ai, e posibil să întâmpini probleme la vamă, poate chiar să nu ti se permită accesul.

Interzicerea sau limitarea accesului cetățenilor din țări musulmane dușmane este POLITICĂ de stat în Israel și NU este lăsată la latitudinea unor funcționari vamali. Reciproca este, din câte știu, la fel de valabilă: dacă ești cetățean israelian și vrei sa călătorești, de pildă, în Siria, nu vei obține deloc intrarea în această țară. La fel dacă nu ești israelian dar ai viză de Israel pe pașaport.

Comparația cu Iordania nu-și are rostul, Iordania e o țară musulmană si nu poate interzice accesul unor cetățeni din alte țări musulmane, chiar dacă acestea se cheamă EAU sau Arabia Saudită. Dacă ai călătorit în țări musulmane, cunoști cu siguranță aceste lucruri.

În consecință, chiar nu îți înțeleg indignarea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[12.11.18 21:33]

@Carmen Ion: Carment, indignarea mea este generata de, sa spunem, acest studiu de caz:

- sa presupunem ca cineva, un om rau vrea sa intre in Israel. Stie ca "marii functionari doctori in globalizare" de la vama se vor uita in pasaport si vor descoperi vizitele sale, facute ca un "om rau si idiot pe deasupra", cu acelasi pasaport cu care vrea sa intre in Israel, in tari care urasc de moarte Israeleul.

-pasul urmator care este pentru acest om rau? Pai sa isi schimbe pasaportul ca cateva luni inainte de intrarea in Israel tocmai pentru a insela vigilenta geniilor de la vama, care vor vedea un pasaport gol sau cu vize nerelevante. Si... il vor lasa sa intre. Ti se pare inteligenta masura?

- eu, ca turist onest, care am muncit sau am facut plaja prin Dubai, Doha sau Egipt, am vize ale acestor tari in pasaport, vreau sa intru in Israel si sunt oprit la vama de astia pentru ca am astfel de vize. Ei, vezi Doamne, isi protejeaza tara de un potential om rau care are niste vize de tari arabe.

Si tie ti se pare ok... si ca nu sunt motive de indignare !!?

Ma rog... eu nu sunt un cetatean roman de mana a saptea. Atat timp cat sunt cinstit si muncesc pentru banii mei, nu accept (si nimeni nu ar trebui sa o faca) sa fiu discriminat si umilit. Chair daca asta inseamna sa nu calc niciodata in tara lor.

Sa isi impuna restrictii intre ei, cei care au avut sau au de impartit teritorii, zone etc, nu intre noi, cei care au 3 vize de tari arabe pe pasaport.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ThracusSV1r[12.11.18 21:46]

Salut,

Zborul catre Eilat probabil il vei efectua cu WizzAir. In acest caz ia in calcul ca aterizarea va fi pe aeroportul Ovda, care se gaseste la 60 km de Eilat. Pana il Eilat ai la dispozitie un autobuz, care din cate imi amintesc era 21,50 sekeli (aproximativ 7 USD). La intrarea in Israel vei primi un cartonas bleu pe care este mentionat cate zile ai dreptul sa stai. Ai gija sa nu il pierzi! Israelienii nu pun stampile/vize in documentele de calatorie.

Din oras, catre frontiera, trebuie sa iei un taxi care te va costa cam 10-15 USD. Ai grija ca frontiera nu este deschisa non-stop! Au program de functionare intr 08.00-20.00. Israelienii percep o taxa de iesire din Israel de 105 sekeli/persoana (aproximativ 30 USD). Daca platesti dinainte taxa israeliana la posta israeliana, costa cativa shekeli mai putin. Intrarea e gratis.

Viza de Iordania se poate obtine on-arrival si la punctul de frontiera Wadi Araba.

Conform ultimelor stiri, poti obtine visa-on-arrival iordaniana la granita, dar va costa 60 de dinari iordanieni (71 de euro). Atentie, exista posibilitatea de a primi o parte din bani inapoi!

Nu vei primi niciun ban inapoi daca parasesti Iordania prin vreun alt punct de frontiera iordanian.

Vei primi toti banii inapoi daca vei sta cel putin trei zile / doua nopti pe teritoriul iordanian.

Primesti 20 de dinari inapoi daca vizitezi Petra (trebuie prezentat biletul) si petreci doua zile/o noapte pe teritoriul iordanian. Atentie – primesti banii inapoi doar daca traversezi inapoi in Israel prin punctul de frontiera Aqaba / Eilat (oficial, se numeste Wadi Araba / Arava).

Daca sunteti un grup de minimum cinci persoane (trebuie sa intrati si sa iesiti din Iordania in acelasi timp), daca aveti servicii turistice asigurate de o agentie de turism iordaniana acreditata si daca stati cel putin trei nopti in Iordania, viza este gratuita. Exista si o taxa de iesire din tara, care costa 10 dinari iordanieni (12 euro).

Deplasarea de la Eilat la Ierusalim o puteti face cu autobuzul sau cu avionul - direct la Tel Aviv. Din Ierusalim catre Tel Aviv aveti atat autobuze cat si tren sau microbuze private.

Legat de vizele aplicate in pasaport, este posibil sa fiti supus unui interviu pentru a se convinge ca nu prezentati un potential pericol pentru siguranta nationala. Eu personal cunosc un pilot, care a fost tinut aproximativ doua ore in frontiera, la interviu. Exista si cazuri de pasageri respinsi la frontiera, dar nu pentru ca anterior au vizitat tari arabe! Nu va recomand sa luati cu dvs. laptop sau HDD extern, existand riscul sa vi-l retina pentru inspectie.

Eu am vizitat Israelul de 15-16 ori, asa ca daca doriti sa ma intrebati punctual despre ceva anume ma puteti contacta.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[12.11.18 21:52]

@Thracus: Multumesc mult. Foarte la obiect raspunsul. Mi se parte complicat (asa cum numai la ei poate fi trecerea din Israel catre Iordania si apoi iar catre Ierusalim. Cel mai probabil ma voi limita la Petra si la Aqaba.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ThracusSV1r[12.11.18 22:11]

@rentea: Da, este o lume diferita... dar fascinanta!

Orasul Eilat este declarat zona libera. Aici preturile din magazine sunt cele din cataloagele nationale, dar la casa platiti fara TVA. Tineti cont ca sunt magazine unde puteti negocia discount-urile!

De la Eilat la Ierusalim sunt 350 km. Autobuzele fac aproximativ 6 ore. Puteti inchiria o masina, de la Shlomo SIXT, pe care sa o predati la aeroport, in Ierusalim sau Tel Aviv.

Pe la jumatatea distantei, la Marea Moarta, se afla statiunea Newe Zohar. Aici puteti face o baie de neuitat in apa Marii Moarte!

Dupa aproximativ 100 km veti intalni Masada... unde puteti urca sa vizitati cu telecabina... Dupa alte cateva zeci de km puteti ajunge si in Ierihon.

Ca roman nu aveti nici o problema in a intra / iesi din Palestina. Aici totul este de doua-trei ori mai ieftin decat in Israel.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Carmen IonTIT16r[12.11.18 22:11]

@Thracus: Nu sunt o cunoscătoare a Israelului, așa ca tine, dar nouă ne-au aplicat un abțibild cu cod de bare pe coperta pașaportului, pe care l-au scanat la ieșirea din tara, in aeroport.

Oricum, e indicat să ai tot timpul asupra ta pașaportul si stay permitul personalizat pentru care ti se face poză pe aeroport la intrare.

Noi avem o cunoștință - român - căruia i-a fost refuzat accesul în Israel acum trei luni fiindcă avea pe pașaport viză de EAU. Cred că într-un astfel de caz e mai sigur să schimbi pașaportul.

Dacă ai viză de Egipt sau Iordania nu sunt probleme la intrarea în Israel, acestea sunt țări cu care Israelul are tratate de pace.

Eu am avut laptopul la mine și nu a fost controlat, dar se poate ca să se recurgă și la astfel de controale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ThracusSV1r[12.11.18 22:34]

@Carmen Ion: Acel autocolant cu codul de bare se aplica in urma interviului de la controlul de securitate si stabileste tipul de control la care veti supus (normal sau amanuntit).

Permisul de sedere are aplicata fotografia din pasaport, care este preluata din cip-ul pasaportului, nu te fotografiaza nimeni. La iesirea din tara, iti faci singur controlul la robotii aceia care citesc cip-urile pasapoartelor biometrice apoi iti scaneaza fata si irisul.

Legat de mediile de stocare, eu am o cunostinta care venea de pe o platforma petroliera si avea in buzunar un HDD extern. I l-au retinut pentru inspectie... apoi l-au anuntat ca dureaza si i-l vor expedia ei acasa, pentru a nu pierde zborul. Dupa o luna l-au informat ca intrucat parola furnizata nu a functionat, acesta a fost distrus fizic, iar el este indreptatit sa solicite o suma de pana la 300 USD, care ii va fi virata intr-un cont comunicat...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[12.11.18 22:43]

@Thracus: Relatarea cu HDD confiscat mi se pare "noaptea mintii". Daca nici acesta nu e un comportament abuziv... si lipsit de logica si inteligenta... nu mai zic nimic.


nicole33APL5r[13.11.18 06:55]

@Carmen Ion:

Interzicerea sau limitarea accesului cetățenilor din țări musulmane dușmane este POLITICĂ de stat în Israel și NU este lăsată la latitudinea unor funcționari vamali. Reciproca este, din câte știu, la fel de valabilă: dacă ești cetățean israelian și vrei sa călătorești, de pildă, în Siria, nu vei obține deloc intrarea în această țară. La fel dacă nu ești israelian dar ai viză de Israel pe pașaport.

Exact asta este şi impresia mea. Regulile sunt generale şi chiar se aplică, toţi vameşii fiind instruiţi în acest sens.

La fel şi cu reciprocitatea care se aplică în anumite ţări, unde este indicat să intri cu un paşaport nou dacă anterior ai vizitat Israelul.

Din Iordania şi eu m-am întors cu un un sticker cu un cod de bare lipit pe o filă din paşaport, dar Iordania are relaţii bune cu vecinii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

fraPA4r[13.11.18 10:41]

Deși văd că discuția a mers mai mult înspre Israel, tocmai pentru că asta e partea mai problematică, eu vreau să dau câteva detalii despre Iordania, și anume: recomand achiziționarea unui Jordanpass, care costă 70JD, cu intrarea de o zi la Petra inclusă și viza. Și deja ați rezolvat un lucru important, mai ieftin și fără griji.

Noi am încercat să facem cât mai multe lucruri dinainte în măsura în care se putea. Am închiriat și mașină pe care am luat-o din aeroport și am lăsat-o tot acolo după o săptămână. Ne-au făcut un upgrade când au văzut că suntem un grup de 4 persoane.

Prietenii cu care am fost au fost cu un an înainte și în Israel, iar din spusele lor partea de Marea Moartă e mai frumoasă și mai organizată pe partea de Israel decât pe partea de Iordania.

Aqaba are statut special economic și e verificată intrarea și ieșirea din "județ". Prețurile în Iordania la Carrefour sunt asemănătoare cu cele de la noi, dar în Israel nu (orice e mult mai scump, din spusele prietenilor care au putut face comparația).

Legat de Petra, ați văzut că au fost evacuați peste 3000 de turiști din cauza inundațiilor zilele trecute? Probabil că nu se va pune problema de așa ceva în luna aprilie când veți ajunge pe acolo, dar sigur va dura un pic până vor "aranja" zona pe acolo ca să o facă din nou vizitabilă și presupun că veți mai găsi semne ale dezastrului...

Dacă ajungeți prin zonă și se va putea vizita, recomand să faceți și un tur în deșertul Wadi Rum. E ceva special și cred unic în lume prin formațiunile stâncoase și culoarea roșiatică (știți probabil că s-a filmat "marțianul" fix în deșertul ăsta, deci peisajul e "marțial" ????)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mihaelatoderitaGD1r[13.11.18 16:57]

Buna ziua. Eu si sotul meu am mers pe ruta Bucuresti-Tel Aviv pe cont propriu. A fost o experienta foarte neplacuta cand am coborat din avion si a trebuit sa trecem vama.

Noi ne-am pastrat numele dupa casatorie iar asta e o mare problema ca si faptul caci sotul a declarat ca are la baza meseria de inginer. Drept pentru care ne-au luat in incaperi separate si ne-au chestionat. Inchipuiti-va ca nu toata lumea cunoaste limba engleza iar soul meu e unul dintre acestia, cum sa comunice. A trebuit sa ma bag eu deoarece nu se puteau intelege...

In cele din urma, dupa nenumarate intrebari, telefoane cu alti colegi, de parca eram niste infractori, ne-au dat viza: mie pentru 6 luni, lui pt 5 zile atat cat aveam sejurul.

Ce sa va spun? Poate veti avea mai mult noroc decat noi

Vacanta placuta!!! Inca simt chemarea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[13.11.18 17:59]

@mihaelatoderita: Nu faceti decat sa imi confirmati existenta unei serii foarte lungi de abuzuri de la vama israeliana. Pentru ca ceea ce vi s-a intamplat dvs ca si altora (vezi faza cu HDD relatata de un coleg de site mai sus) sunt niste mitocanii facute in numele sigurantei lor nationale. Ce problema aveati dvs? Faptul ca aveti alt nume si sotul era inginer?!!! Da, aveati un potential terorist extrem de ridicat cred!!

Mi-as dori sa vizitez Ierusalimul, insa comportamentul israelienilor care trateaza multi turisti romania si nu numai ca pe niste potentiali infractori este de natura sa ma descurajeze sa fac aceasta vizita. Pai, ce, eu (si oricare alt turist cinstit) sunt un neica-nimeni de care sa isi bata joc niste militieni de-ai lor? Am fost in nu-stiu cate tari si nu am auzit de astfel de comportamente aberante! Daca vor verificari suplimentare sau asupra turistilor , sa le ceara viza dinainte. Mi se pare mai de bun simt asa. O obtin de la ambasada, le aduc ce acte vor, legal si gata, nu sunt la indemana unor functionari sau politisti vamali care pot genera o groaza de abuzuri cand sunt deja pe aeroportul lor si nu am ce sa fac decat sa fiu obedient si la cheremul lor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

fraPA4r[13.11.18 20:11]

@rentea: și mie mi se pare o idee asta cu viza dinainte. Dar lor le convine mai mult așa, că turiști sunt la greu.

Nu cred că vă puteți imagina dimensiunea turismului religios, făcut cu ghizi preoți. E o industrie care funcționează foarte bine e așa cum este ea în momentul de față... De ce să o schimbe?! (Mă refer că așa își pun ei problema).

Abuzuri sunt în toate țările și la toate nivelurile. Nu cred că are sens să detaliem aici. Aici doar povestim despre ele să știm la ce să ne așteptăm și cum să luăm lucrurile și cel mai probabil, dacă nu vă convine, nu mergeți. De ce să vă stricați planurile, banii, timpul pentru a trece printr-o experiență neplăcută când puteți foarte bine să mergeți mai multe zile în Iordania?

Apropo de turismul religios, adevăratul loc al botezului lui Cristos e pe partea de Iordania a Iordanului, lucru recunoscut și de papa de la Roma. Diferența este că nu e la fel de amenajat și promovat pe partea de Iordania cum e pe partea de Israel.

Iar de undeva de lângă Amman, am uitat cum se numește localitatea, se vede noaptea foarte bine Ierusalimul luminat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[13.11.18 20:44]

@fra: Perfect de acord cu tine. Sub masca apararii tarii de "teroristii care ii inconjoara" vamesii probabil fac foarte multe abuzuri. Sunt in vacanta, vorba ta, numai chef sa stau in camere separat de sotie sau copii si sa le explic unor incuiati ca daca am facut plaja in Egipt sau Dubai nu inseamna ca vreau sa le fac vreun rau. Mi se pare la limita prostiei pure modul lor de a pune problema.

Cred ca iti voi urma sfatul si voi sta mai mult in Iordania, de ce nu?

Dezamagitoare mi se pare si atitudinea de genul, "e tara lor, fac ce vor" sau "accepta orice interogatoriu abuziv daca vrei sa fii primit 1-2 zile in Israel, pentru ca au motive clare sa o faca". Mi se pare o atitudine de-aia tipica, mioritica, de supus, de iobag... eu nu accept acest lucru atat timp cat respect conditiile de intrare oficiale publicate de ei si am toate actele in regula . Daca sunt atat de corecti de ce nu publica un document oficial in care sa spuna: daca ai vize pe pasaport din tarile x, y, z, nu te primim sau iti cerem telefonul si ne uitam pe pozele tale de pe facebook ca sa fim siguri ca nu esti om rau??? De ce nu fac asta? Pentru ca ar rade toata lumea civilizata de ei, de-aia! Asa, mai bine fac lucrul acesta pe-ocolite...

Multumesc pentru sfaturi inca o data, mai bine adaugam cateva zile intr-un hotel dragut in Aqaba, la plaja, nu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fraPA4r[13.11.18 20:55]

@rentea: aș mai adăuga ceva aici, dar cred că deja știți dacă ați mai fost în țări musulmane.

Noi am reușit să luăm legătura și chiar să fim primiți în locuințele particulare ale unor localnici în Amman și undeva pe lângă karak, și chiar i-am întrebat ce spune chemarea aceea la rugăciune și am înțeles că printre altele pe la sfârșit se repetă de mai multe ori ceva de genul "ce bine de noi că suntem musulmani, noi nu suntem ca restul, noi suntem pe calea adevărată" (evident că nu formulat așa).

E o cultură cu care noi nu suntem obișnuiți, dar acolo noi suntem cei minoritari și neînțeleși și asta poate justifica într-o oarecare măsură "agresivitatea" la modul de restricții la nivel de țară. Și la fel cum între creștini sunt multe religii, și între musulmani sunt diferite ramuri. Cine știe ce conflicte la nivel ideologic o fi și între ele și poate și de aici "ura" sau tratamentul diferențiat.. .

Deja astea sunt alte discuții. Sper să nu fi deraiat prea mult.

Succes în planificarea vacanței!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mihaelatoderitaGD1r[14.11.18 12:23]

@rentea: Eu in afara de aceasta experienta (in aeroport), am mai avut si altele, insa... as mai merge cu ochii inchisi in Ierusalem. E ceva de neimaginat. Sa mergeti neaparat la Biserica Sfintei Marii de langa Gradina Ghetzimani. Este acolo un preot roman care ne-a intampinat cu mare caldura.

La cazare stau foarte prost, la mancare la fel. Nu am retinut cand plecati dar aveti grija sa nu fie Ramadanul sau alte sarbatori ca nu aveti practic ce manca in acea perioada. Doamna sa fie imbracata decent si tot timpul cu ceva pe cap in locatiilede cult

Va doresc vacanta placuta! 1

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mihaelatoderitaGD1r[14.11.18 12:41]

@rentea: Referitor la cazare noi am stat la Hotel Addar care are 4*, insa nu va asteptati decat la o stea de-a noastra.

Cautati o cazare in acea zona, e o zona foarte buna aproape de Poarta Leilor.

Va recomand Hotel Golden Walls.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmasterX[14.11.18 19:18]

@mihaelatoderita:

noi am stat la Hotel Addar

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


nicole33APL5r[14.11.18 19:34]

@rentea:

Dezamagitoare mi se pare si atitudinea de genul, "e tara lor, fac ce vor" sau "accepta orice interogatoriu abuziv daca vrei sa fii primit 1-2 zile in Israel, pentru ca au motive clare sa o faca". Mi se pare o atitudine de-aia tipica, mioritica, de supus, de iobag... eu nu accept acest lucru atat timp cat respect conditiile de intrare oficiale publicate de ei si am toate actele in regula.

Ai perfectă dreptate, dar ce crezi că poţi schimba revoltându-te? Turismul lor înfloreşte oricum, pelerinajele sunt numeroase.

Dezavantajul este dat de faptul că, în cazul rar, dar perfect posibil, în care îţi este refuzat accesul în această ţară, afli acest lucru abia pe aeroport, urmând a te întoarce în România cu primul avion. Dacă ar exista obligativitatea unei vize, măcar ai afla că nu eşti binevenit înainte de a bate drumul până acolo.

Situaţia nu mi se pare mult diferită cu "aventura" obţinerii unei vize de State, doar că în cazul Israelului lucrurile sunt totuşi mai simple.

Daca sunt atat de corecti de ce nu publica un document oficial in care sa spuna: daca ai vize pe pasaport din tarile x, y, z,

Nu cred că vor face vreodată publice oficial aceste restricţii, dar, în cazul în care ai fi apelat la serviciile unei agenţii, aceasta te informa/atenţiona "semioficial" despre aceste eventuale probleme înainte de a rezerva o vacanţă în această ţară, nici agenţiile nedorind reclamaţii ulterioare, deşi nu au vreo răspundere.

Preţurile din Aqaba (zonă liberă de taxe) sunt sensibil mai mici decât cele din Amman, dar şi decât cele din Eilat.

Marea Moartă poate fi accesată la fel de bine de pe partea iordaniană. O baie în Marea Moartă este o EXPERIENŢĂ.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

renteaPAAUTOR SOL7r[14.11.18 20:56]

@nicole33:

Dacă ar exista obligativitatea unei vize, măcar ai afla că nu eşti binevenit înainte de a bate drumul până acolo.

Exact. Aici este comportamentul neonorant pentru o tara, inclusiv pentru pentru israel.

E cel putin neplacut sa ajungi acolo, sa fii corect si sa vina un vames neica-nimeni si sa nu te lase sa intri pentru ca ai stat la soare o saptamana in Egipt., atat de obtuzi sunt!! Ah, era sa scriu acum ce sa faca ei cu intararea mea in tara lor!!!

Cel mai probabil, cand o sa imi expire pasportul o sa merg acolo, dar nu pentru tara lor, ci pentru a vizita Ierusalimul si atat. Pentru mine Ierusalimul nu inseeamna (numai) Israel. Restul e dezamagire, auzisem zvonuri, dar confirmarile de la voi nu fac decat sa imi accentueze senzatia de dezgust.

Ai dreptate cu Iordania, cred ca voi lua bilete direct catre Amman si voi petrece o saptamana in aceasta tara, inclusiv cateva zile in Aqaba si Petra.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [26] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.13959288597107 sec
    ecranul dvs: 1 x 1