MiniGhiduri AFA ARDEAL CENTRU & NORD [pg.5/13]
May-2019Cetatea Medievală din Tîrgu Mureș, într-o nouă versiune, restaurată, după 400 de ani de existență
Cetatea Medievală din Tg. Mureș a intrat într-un amplu program de reabilitare cu fonduri europene, care deși teoretic s-a încheiat în anul 2014, în Cetate se mai lucrează și în prezent, aceasta devenind din ce în ce mai frumoasă.
Adresa: Piața Bernady Gyorgy (de la Catedrala Mare din centrul orașului, pe partea dreaptă, pe drumul care urcă spre Universitatea Petru Maior)
Programul de vizitare este între orele 8:00-21:00.
Intrarea în Cetate nu este taxată.
Cetatea [...]citește review
Dacă sâmbăta trecută făceam circuitul din Munții Almajului, la vf. Ciucarul Mare vezi impresii, la care scria pe indicator dificultate medie, după o săptămână, am pornit în drumeție la Cheile Turzii. Dificultatea traseului este prezentată ca medie, dar comparând cele două circuite, am ajuns la concluzia că la vf. Ciucarul Mare, traseul este unul ușor, cu o urcare de 15 minute, iar acesta din Cheile Turzii este unul de dificultate medie, escaladarea versanților se face [...]citește review
- scris de Dana2008
în 25 Mar 2019 în rubrica La pas prin Cheile Turzii [ 37 voturi, 32400 PMA, 5420 viz.]
După ce ne-am cazat la Castelul Templul Cavalerilor vezi impresii, am întrebat-o pe domnișoara administratoare Cami, pe unde trebuie să urcăm ca să vedem Castelul Templul Cavalerilor de sus, minunat poziționat în Cheile Vălișoarei, ca în fotografiile de pe net.
Răspunsul ei a fost că trebuie să urmăm poteca turistică prin pădure, marcată cu punct roșu. Traseul pornește chiar de lângă terasa Castelului.
Durata urcării este de o jumătate de oră, cu opriri dese pentru [...]citește review
- scris de Dana2008
în 05 Mar 2019 în rubrica Descoperă zona Aiud-Teiuș [ 37 voturi, 33300 PMA, 2335 viz.]
Feb-2019În mica Romă al lui Eminescu
Eu jur cum ca român voi susține totdeauna națiunea noastră română pe calea dreaptă și legitimă și o voi apăra cu toate puterile în contra oricărui atac și asupriri, nu voi lucra niciodată în contra drepturilor și a intereselor națiunii române ci voi ținea și apăra legea și limba noastră română precum și libertatea egalitatea și frățietatea
Jurământul adunării generale a nației române
Blaj 3/15 mai 1848
Am fost și eu acolo în Blaj, nu în 1848 ci în [...]citește review
Din nou pe meleaguri transilvane! După ce în 2014 am vizitat Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia” (vezi impresii), în această toamnă a venit rândul muzeului propriu-zis - Muzeul Etnografic al Transilvaniei – sinteză a etnografiei transilvănene.
Poziționare și acces. Instituția muzeală este găzduită de Palatul Reduta, adresa exactă fiind strada Memorandumului nr. 21. Accesul e facil, muzeul fiind situat în apropierea Pieței Unirii (200 m). Pe bulevard nu există [...]citește review
După ani buni drumurile ne poartă din nou pe străzile orașului medieval situat pe un pinten de deal deasupra râului Târnava Mare – Sighișoara. Am regăsit cetatea plină de turiști, terasele deschise sub razele soarelui timid de toamnă, colțuri fermecătoare, dar și locuri neîngrijite, pe scurt un obiectiv superb în ansamblu, cu potențial uriaș, dar care încă „scârțâie” în multe puncte.
În acest articol vreau să vă spun câteva cuvinte despre probabil [...]citește review
- scris de tata123 🔱
în 26 Oct 2018 în rubrica Turnul cu ceas & Muzeul de Istorie [ 35 voturi, 31500 PMA, 1242 viz.]
Jul-2018O scurtă plimbare prin Şugag
Nu sunt un fan al drumurilor forestiere, oriunde ar fi ele şi oricât ar fi de bune tot drumuri forestiere sunt, de multe ori capriciile vremii le fac inaccesibile, din acest motiv nereuşind să ajung la Mănăstirea Oaşa şi Luncile Prigoanei, aşa că sejurul pe Transalpina, la Hotel Popasul Regelui, ne-a oferit prilejul de a da o raită prin Şugag, comună situată cam la 16-17 km. de locul unde noi eram cazaţi, drumul este ca-n palmă, iar peisajele sunt ireal de frumoase.
Comuna [...]citește review
- scris de Safta Radu
în 07 Aug 2018 în rubrica O zi în Sebeș și împrejurimi [ 50 voturi, 65000 PMA, 6673 viz.]
Nu stiu din ce motiv dar sunt foarte atrasa de tot ce e trecut si vechi tocmai de aceea a fost o adevarata placere vizita la o proprietate incarcata de istorie precum domeniul Octavian Goga de la Ciucea.
Locatia
Muzeul Octavian Goga si domeniul ce il inconjoara este situat in satul Ciucea din judetul Cluj aproximativ la jumatatea drumului dintre Oradea si Cluj-Napoca.
Situat la strada principala din sat, se remarca printr-o parcare amenajata si o poarta mare de lemn. Taxa de vizitare [...]citește review
- scris de simplegirl
în 31 May 2018 în rubrica Complexul Octavian Goga [ 18 voturi, 23400 PMA, 737 viz.]
Întorcându-se de la coasă cu căruța plină, Vasile își mâna de zor calul. În faptul serii fiind îsi biciuia bidiviul din ce în ce mai tare.
La un moment dat, sătul de atâta cotonogeala, calul se oprește in drum, se întoarce către Vasile și, cu o privire plină de expresivitate, îi spune:
" Măi Vasile, dă-o mă-n aia mă-sii de treabă! Dai în mine ca într-o vită. Nu te gândești ca sunt si eu din carne, că simt fiecare lovitură și sufăr enorm. Ce dracu'mă, [...]citește review
- scris de AZE
în 26 May 2018 în rubrica Descoperă Turda şi împrejurimile [ 40 voturi, 36000 PMA, 1877 viz.]
https://www.youtube.com/watch?v=5aSasmQcTWI
Fostele Băi Homorod și ”un fel de” vulcani noroioși sunt situate lângă comuna Homorod, situată în partea nord-vestică a județului Brașov.
Nu voi începe prezentarea acestora fără a încerca să fac lumină în confuzia care persistă în privința termenilor Homorod și Băile Homorod.
În partea de sus-est a Transilvaniei sunt două râuri Homorod (Homorodu Mic și Homorodu Mare) care amândouă izvorăsc din Munții [...]citește review
- scris de Lucien
în 25 May 2018 în rubrica La pas prin Rupea și împrejurimi [ 22 voturi, 19800 PMA, 5217 viz.]
Afișate [41—50] MG în dest. ARDEAL CENTRU & NORD // din total 127