ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 0 zile
single
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Iașiul și împrejurimile sale

Un vis care se va împlini la vară

TIPĂREȘTE

Pentru mine programul acestei primăveri urma să fie foarte încărcat. Exact cu o săptămână în urmă, ar fi trebuit să ne întâlnim mulţi afaişti la Sâmbăta de Sus, la pensiunea Miruna. Iniţial nu m-am înscris punându-mi în faţă argumente de vârstă, de singurătate, de mobilitate. Cornel m-a convins să particip şi ceeace era o incertitudine s-a transformat în bucurie şi nerăbdare. M-am gândit că cine ştie dacă la anul aş mai putea merge? Astăzi 28 martie urma să fac parastasul de doi ani pentru soţul meu pe care mulţi dintre voi l-aţi cunoscut.

Ceva mai târziu, înainte de Paşte planificasem să merg la Bacău să-mi văd sora, doctoriţă, care a împlinit 92 de ani. Ca să n-o deranjez prea mult aş fi dormit două nopţi la pensiunea Elite (3 stele, 150 lei/ noapte) situată pe str. Banatului la cca 500m de blocul unde locuieşte ea. Într-una din zile le-aş fi invitat pe soră şi fiica ei la Casa Noblesse, alături, la un restaurant situat pe str. Trotuş.

După cele două zile la Bacău, în weekend aş fi mers cu nepoata la Iaşi. Mi-aş fi reţinut cameră pentru două nopţi la hotelul Dorobanţi în centrul oraşului, situat pe str. Nicoriţa (3 stele, cameră twin, 130 lei plus 20 lei micul dejun) în apropiere de Palatul Culturii.

Aş mai fi vizitat biserica Trei Ierarhi, Muzeul de Artă, Catedrala Mitropolitană, palatul Roznovanu, teatrul V. Alecsandri, Copoul cu teiul lui Eminescu, bojdeuca lui Creangă şi câte şi mai câte în dulcele târg al Ieşilor. Voinţă ar fi fost, mai trebuia putinţă dar hai! hai! o rezolvam eu.

De mâncat am fi servit masa la autoservirea Ospăţul Zeilor din Palas Mall de pe str. Tudor Vladimirescu unde am fost cu soţul meu în 2014 când am vizitat fugitiv Iaşiul. Ghid mi-ar fi fost nepoata care a făcut facultatea la Iaşi.

La întoarcere, nepoata ar fi coborât din tren la Bacău, eu m-aş fi întors la Bucureşti.

Săptămâna următoare aş fi început pregătirile din scurt pentru sărbătoarea de Paste când s-ar fi strâns în jurul meu familia, respectiv copiii, noră, ginere, nepoţi.

După experienţa de la Iaşi care cu siguranţă ar fi fost reuşită, prinzând curaj, anul acesta ar fi urmat să vizitez singură încă două-trei oraşe mari pe care le cunoşteam destul de puţin. În excursiile făcute cu soţul meu am insistat mai mult pe obiectivele din zonele respective. Ce mă putea opri? Nimic. Dumnezeu să-mi fi dat sănătate, cât de cât să pot umbla şi visul s-ar fi împlinit.

Nu a fost să fie la datele pe care le programasem. Un virus ucigaş a oprit planeta în loc. Stăm cu toţii în case. Aşteptăm să treacă pandemia. Când, cu ce sacrificii, cu câte victime? Ne-a prins şi pe noi ca şi pe toate statele civilizate sau nu, total nepregătiţi. Armata în halate albe atât de hulită până ieri este salvatoarea noastră deşi în lipsa echipamentelor de protecţie îşi pune viaţa în pericol. Se va termina şi asta şi poate vom fi mai buni unii cu alţii şi vom aprecia mai mult ce suntem, nu ce avem.

Am vizitat cu soţul meu Iaşiul fugitiv în iulie 2014 după ce văzusem Castelul Sturdza din Miclăuşeni, tumulul culturii Cucuteni, conacul lui V. Alecsandri de la Mirceşti (toate în jud. Iaşi) şi Palatul domnesc Al. I. Cuza de la Ruginoasa (jud. Neamţ), despre care am scris reviewuri.

În Iaşi ne-am plimbat jumătate de zi, am făcut poze ale Catedralei Mitropolitane (unde ne-am rugat la racla Cuvioasei Parascheva), la biserica Trei Ierarhi, exteriorul Palatului Culturii, biserica Sf. Nicolae Domnesc şi în general am mers ˝pi şentru˝.

Ne-a plăcut atât de mult oraşul încărcat de istorie încât ne-am promis ca mai târziu să revenim să-l vizităm 2-3 zile pe îndelete. Acel ˝mai târziu˝n-a mai fost să fie pentru amândoi, acum nici pentru mine dar nu, pământul nu s-a oprit în loc, va veni vara şi-mi voi onora promisiunea. Doamne Ajută!


---
Trimis de Michi in 28.03.20 16:46:35
Validat / Publicat: 28.03.20 17:31:22
VIZUALIZĂRI: 182INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

mishu [28.03.20 17:37:23] »

@Michi: Ce mult imi place sa pot spune: " Start vot! " , sorry Cornel, am fost mai rapida de data asta.

La Iasi am ajuns prima data prin 1976, eram clasa a VIa si mergeam intr-o excursie in care aveam sa vedem multe locuri frumoase din Iasi si imprejurimi si tin minte (printre altele): Manastirea Golia, Trei Ierarhi, Editura Junimea, bojdeuca lui Creanga din Ticau, teiul lui Eminescu.

Am venit acasa cu amintiri frumoase, dar si cu dorinta de a mai ajunge acolo, si am mai reusit, dar tot mai vreau.

Felicitari, votat c mare drag.

Michi [28.03.20 18:17:29] »

@mishu: Mişulică, ai cam lenevit în ultimul an. Ti-ai făcut intrarea cu Prospectul, pune mâna să scrii cum ai promis, pentru că material ai, talent ai, de timp ce să mai vorbesc?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mprofeanu [28.03.20 18:37:56] »

Frumoase planuri ați avut și sper ca vizita de la Bacău și de la Iași să se împlinească!

Am revăzut Iașul în vara anului trecut, ne-am procopsit cu niște vouchere de vacanță și tebuia să le folosim. Mi-a plăcut foarte mult, am fost imediat după vizita Papei Francisc acolo. P17 este Catedrala Catolică unde Sfântul Părinte a dezvelit borna ce marchează începutul pelerinajului....

Nu am scris decât cazarea pentru că timpul bată-l vina!... Acum revăd cu plăcere pozele atașate articolului și îmi aduc aminte!

Cum s-a nimerit oare să vă scriu ecoul cu numărul 2000!

Dan&Emascris / TELEFON [28.03.20 18:41:44] »

@Michi:

Cata energie aveti! Admirabil! 👏👏👏

Ce inginereste asezati planurile!

Mi-ati trezit amintiri frumoase, mi-ati amintit de planurile mele.

Astazi (si nu nunai) am revazut filmari din locurile pe unde am calatorit.

Nu cu mult timp in urma nu credeam sa vina asa repede zilele cand sa urmaresc film dupa film.

Avand radacini moldovenesti dupa parinti, evident ca Iasi-ul are un loc aparte in suflet.

Am vizitat (in adevaratul sens) prima data Iasi-ul pe la 14 ani intr-un circuit cu CFR-ul (existau bilete circuit in care puteai face mai mukte opriri) impreuna cu manaia mea. Mi-a placut mult!

Intre timp Iasi-ul a crescut frumos si arata si mai bine!

Poate e cazul sa mai ajung si eu pe la Iasi dupa ce epuizez vizionarea asta prelungita de filme.

Sanatate, numai bine! 😄

Michi [28.03.20 19:04:50] »

@mprofeanu: Mulţumesc pentru P17, n-am reţinut după atâţi ani. Sunt a noua zi de arest voluntar total şi deja pocnesc aşa că, imediat ce se va putea mă urc în tren să-mi pun planul în aplicare. Să vedeţi ce vânjoleală va fi la vară pe AFA!

mishu [28.03.20 19:17:54] »

@Michi: Ei, am mai pus doua articole dupa prospect, dar mai urmeaza, sanatosi sa fim

Michi [28.03.20 19:50:36] »

@mishu: Bineînţeles că le-am citit şi votat dar cum poate fi stimulat cineva, decât pretinzându-i şi mai mult? Scuză-mă, am glumit, sunt convinsă că ai adunat multe grăunţe într-un an de zile. Ţi-aduci aminte când scriai numai despre cazări în China? După asta a început lansarea ta fulminantă.

doinafil [28.03.20 22:05:46] »

@Michi:

Optimistă incurabilă! Mama Michi ne dă lecții mai tinerilor colegi AFA-iști!

Felicitări! Să dea Domnul să vină cât mai curând vremea când ne vom putea relua

programele stabilite pentru acest an!

crismisscris / TELEFON [29.03.20 11:02:24] »

@Michi: Off, câte planuri, câte vise, câte vieți a zadarnicit... chestia asta minusculă, căreia nici măcar ființă nu i se poate spune! Dar probabil că tocmai ăsta era rostul, să ne tempereze un pic; dacă n-am înțeles cu vorba bună?!

Iași e un oraș frumos, din păcate prea puțin bătut de mine și mereu pe vreme rece. Am făcut cu Tati un scurt city-break acum vreo 3 ani (parcă), de un 1 Decembrie, am povestit despre Hotel Select, care ne-a fost gazdă și despre Palatul Culturii, care pe mine m-a impresionat teribil. Am vizitat bisericile din centru, Universitatea, Copoul, de altceva n-a prea fost timp.

Am revenit la Iași chiar în ianuarie anul ăsta, cu Tati și cu o colegă, pentru un simpozion. Am stat tot la Select (n-a fost alegerea noastră, așa s-a nimerit), am mâncat seara mâncare românească la Cârciuma Veche, în 24 de ore eram din nou acasă.

Ne-am propus să revenim la Iași pe vreme frumoasă, într-o primăvară parfumată sau într-o toamnă colorată...

... Să dea Domnul să ni se împlinească visurile de plimbareala (și nu numai) într-o zi, tuturor! Sănătate multă!

baron [29.03.20 18:17:06] »

In calitate de iesean 100% va recomand cu caldura sa reveniti in Dulcele Targ atunci cand lucrurile vor reveni la normal.

Va sfatuiresc de asemenea ca dupa plimbarea pi sientru, eventual intr o alta zi sa porniti asa, agale de la Fundatie spre Copou, trecand pe la Universitate, apoi pe la Teiul lui Eminescu si ulterior sa va bucurati de linistea si frumusetea Gradinii Botanice.

Nu poate dura la nesfarsit beleaua asta si ne intoarcem noi la vietile noastre normale.

Michi [29.03.20 20:58:46] »

@baron: Mulţumesc, când am să-mi definitivez programul am să-ţi cer părerea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
baron, crismis, Dan&Ema, doinafil, Michi, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.110183000565 sec
ecranul dvs: 1 x 1