ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 5 zile
prieteni
PREȚ 1300 EUR excursie 8 zile ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Amalfi şi Costiera Amalfitana

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 18 MIN

  Coasta Amalfitană - cred că cel mai frumos loc în care am ajuns până acum (I)

  TIPĂREȘTE URM de aici

  Cum am ales

  Din lista lungă, la care tot adaug și aproape că nu șterg nimic, pentru că peste tot pe unde am fost a mai rămas ceva nebifat, din lista asta, am ales pentru ieșirea de la sfârșitul lui martie, Campania cu cel mai important oraș al ei, Napoli și Coasta Amalfi. După ce am ales destinația, înainte să iau biletele de avion, am scotocit zona ca să îmi dau seama câte sunt de făcut pe acolo, cum ajung peste tot, ce e musai, ce pot să mai amân... și mi-a fost clar că 7-8 zile ar fi un minim necesar ca să-mi fac o idee despre zonă, în ideea că oricât ar rămâne pe listă, este puțin probabil să mai ajung.

  După un pic de analiză am pus pe listă bisericile și castelele din Napoli, orașul antic Pompei dar și Ercolano (celălat oraș care a fost acoperit de lava vulcanului Vezuviu), Palatul de la Caserta, undeva aproape de Napoli, insulele Capri, Ischia și Procida, vulcanul Vezuviu și binențeles Coasta Amalfitană, pentru că ea a fost motivul principal pentru care am ales așa. Ce am văzut din toate astea sper să ajung să vă spun.

  Anul acesta m-a prins cam nepregătită în sensul că la începutul lui nu aveam toate plătite, ca de obicei. Așa că am avut ceva emoții când în ianuarie booking îmi spunea că „71% din Coasta Amalfi este ocupată în perioada aleasă de dvs. ” Am luat biletele de avion până la Napoli într-o zi când o companie low cost avea reducere 20% către toate destinațiile și am obținut un preț bun, 59 de EUR de persoană, dus-întors, cu un bagaj de cală.

  Restul a mers ca pe roate. Hotărâsem 4 nopți pe Coasta Amalfitană și 3 nopți la Napoli (greșit până la urmă) și am făcut rezervarea mai repede ca niciodată. Pe coastă ne-am propus să ne cazăm la Positano, pentru că mi-a plăcut ce citisem despre el, dar și pentru că este situat mai în interior, între Amalfi și Sorrento și puteam să ne plimbăm pe coastă, când într-o parte când în alta. Apartamentul Deluxe de 140 mp mi-a sărit în ochi imediat și ăla a fost. De obicei nu rezerv așa repede, dar acum efectiv n-am mai căutat nimic. Știam prețurile din căutările premergătoare, când doar mă informam, nota mi-a convenit, comentariile și prețul la fel, așa că n-am mai stat pe gânduri și am rezervat apartamentul pe care l-am împărțit cu prietenii cu care am mai fost.

  Am găsit un apartament și la Napoli, chiar în centrul istoric, mai mic dar suficient, pe care la fel l-am rezervat din prima. Niciodată n-am terminat cu cazarea atât de repede. De obicei dau căutare după notă și aleg după ea dar și după prețurile care îmi convin. Dar până mă opresc la ceva, închid, deschid, locație după locație, mă uit pe hartă, mă uit prin satelit, stabilesc distanțele față de obiective... trece timp. Apartamentul din Napoli a avut și el un preț bun, era în inima centrului istoric și era cotat cu notă spre 10, ce rost avea să mai caut?

  Pentru că zborul a fost de dimineață (chiar devreme), am stabilit să mergem mai întâi pe coastă, 4 nopți, urmând să lăsăm Napoli la sfârșitul sejurului, ca să fim aproape de aeroport, să nu stăm cu emoții că nu ajungem la timp.

  După aceea am început identificarea mijloacelor de transport, cum ajung de la aeroport la Napoli și de acolo pe coastă, la Positano, ce posibilități sunt și ce prețuri în toate variantele. Ce putem vizita stând la Positano, ce lăsăm pentru Napoli, de unde era mai avantajos să mergem pe insula Capri, la Pompei și Vezuviu. Dar ce să vezi, că a fost imposibil să mă lămuresc pe deplin, cu toate că am deschis zeci de impresii de pe AFA sau din altă parte. A fost greu să compun un traseu pe coastă pentru că cineva ajunsese la Vierti, altcineva la Ravelo, alții la Furore, fiecare din direcții diferite, neavând o vedere de ansamblu pentru toată coasta, așa că fă-ți un plan dacă poți.

  Dar până la urmă am fost extrem de mulțumiți. N-am făcut noi chiar toate câte ne-am propus, dar am făcut destule. Singurul, dar marele regret al acestei vacanțe a fost că am combinat Napoli cu Coasta Amalfitană. Trebuia să stăm toate zilele pe coastă, iar 8 câte am avut, erau chiar suficiente. Pentru că la Napoli ajungi ușor oricând. Deci, dacă aveți de ales, poate faceți mai bine decât mine.

  Și acum, hai să vă spun impresiile mele despre Costa Amalfi, după cum spuneam și în titlu, poate cel mai frumos loc în care am ajuns eu până acum.

  Cum am ajuns pe Coasta Amalfitană. Despre transportul pe coastă

  Am ajuns la Napoli după un zbor bun și scurt. Chiar ne-a uimit compania cu care am zburat pentru că și la dus și la întors drumul a fost mai scurt cu 10, respectiv 5 minute, ceea ce nu cred că ni s-a mai întâmplat, noi fiind obișnuiți cu întârzierile. Coasta Amalfitană se află la aprox 40 de km de Napoli și am hotărât să mergem mai întâi pe coastă și apoi la Napoli pentru a fi aproape de aeroport la plecare.

  Oricât m-aș informa de acasă, de bază sunt informațiile de la fața locului și în general căutăm punctele info peste tot și stăm de vorbă foarte mult cu oamenii, în tot felul de situații. Ne băgăm în vorbă, ca să zic așa. Punctul infoturistic din aeroport care a fost primul lucru pe care l-am căutat, nu mi-a făcut o impresie grozavă. N-au putut să ne ofere nici un material și ne-au cam bâjbâit în legătură cu cursele de feribot de pe coastă, pentru că era o informație importantă la momentul acela în funcție de care urma să luăm niște decizii. Tot ce am aflat era că nu există curse spre Capri (în afara unor bărci mai mici, private) până în 1 sau 3 aprilie, nu știau nici asta foarte exact. În fine... ne dumiream noi, am găsit puncte info și mai rele...

  Posibilitațile de a ajunge pe Coasta Amalfi din aeroportul Capodichino, unde am aterizat, care se află la aprox 10 km de centrul Napoli-ului, sunt 2 și trebuie să știți că toate drumurile trebuie să ducă la Sorrento pentru că de acolo se face legătura cu coasta.

  1. Un autobuz chiar din fața aeroportului, până la Sorrento (10 EUR/pers) si apoi masinile SITA Sud, care operează pe toată coasta Amalfi (2,70 EUR), adică 12,70 EUR/persoana. Autobuzul face 1,5 ore pana la Sorrento si de acolo încă o oră cu mașinile SITA până la Positano. Avantajul este că se ia direct din aeroport, dezavantajul că sunt mai rare (cel puțin la sfârșitul lui martie) și că face mai mult decât trenul.

  2. Autobuzul Alibus, singurul care face transferul de la aeroport, o stație (aprox 10 km), cu bilet de la șofer (4 EUR/pers) + trenul Circumvesuviana din Napoli care face o oră până la Sorrento și de acolo masinile SITA (5 EUR/pers), in total 9 EUR/persoană. Avantajul este că legăturile sunt bune, varianta este mai ieftină, dar ai o trambalare în plus, 3 mijloace de transport în loc de 2.

  După o analiză la fața locului situatia era cam așa. Ne-ar fi convenit autobuzul pentru că era chiar din aeroport, dar aveam de așteptat 1,5 ore până pleca. Din Sorrento aveam aceiași variantă de a ajunge la Positano, sau oriunde pe coastă, pentru ambele cazuri, mașinile SITA. Pentru că nu am stare să stau degeaba și mai ales să aștept, am luat în calcul și a doua variantă, cu riscul de a ajunge în același timp, dar măcar făceam ceva, nu stăteam pe o bordură din fața aeroportului, așteptând.

  Astfel că la 9,30 ieșeam din aeroport, am traversat șoseaua din față și am urmărit indicatoarele care ne arătau stația pentru autobuzele Alibus, de altfel, foarte aproape. Autobuzul era în stație (face conexiunea cu avioanele și așteaptă în general câteva minute) și pentru 4 EUR de persoană ne-am luat bilet de la șofer până la prima stație, Alibus având doar 2 stații, Gara Centrală (Garibaldi) și Piazza Municipio.

  În aprox 20 de minute eram în gară. Cum am intrat, în dreapta, se fac scări rulante în jos și n-am făcut decât să urmărim indicatoarele pentru trenul Circumvesuviana. Am ajuns la casa de bilete am luat bilete direct Napoli-Positano, 5 EUR/persoană (valabile 190 de minute) și am avut inclus trenul până la Sorrento și mașinile SITA Sud de la Sorrento la Positano. Cereți întotdeauna bilete până la destinația dvs, chiar dacă aveți combinații de tren+autobuz sau chiar vapor pentru că sunt mai ieftine. Dacă am fi luat separat, trenul ar fi fost 3,60 EUR iar masina 2,70 EUR deci 6,30 EUR de persoană, față de 5 cât a fost biletul direct. Nu este așa o avere, dar se adună. Am avut un avantaj oricum și de la faptul că am ales varianta a doua.

  Dacă în primul caz trebuia să așteptăm 1,5 ore până pleca autobuzul care făcea mai mult decât trenul până la Sorrento (1,5 ore față de 1 oră), varianta Alibus+tren+SITA a mers șnur. Alibusul este legat de avioane și vine des, la 15-20 de minute, iar trenul spre Sorrento circulă din 20 în 20 de minute. Mai mult ca sigur am ajuns mai repede în Positano cu a doua variantă, era înainte de 13 când noi eram deja cazați.

  Trenurile în Campania sunt mult mai slabe ca în Puglia de anul trecut, de ex, dar circulă des și sunt curate. Nici peisajul dintre Napoli și Sorrento nu este așa frumos ca în Puglia, dar după Sorrento spre coastă și toată coasta, este ca nicăieri.

  Ca să concluzionez cu transportul pe coastă trebuie să știți că de la Napoli trebuie să ajungeți la Sorrento, cu autobuzul din aeroport sau cu trenul din Napoli iar de acolo să luați o mașină SITA Sud, companie care operează pe coastă. În general se merge de la Sorrento până la Amalfi iar de acolo sunt alte legături pentru restul coastei, până la Salerno și tot de la Amalfi sunt alte autobuze care fac legătura cu satele din munți.

  Ca și costuri, biletele SITA Sud de la Sorento la Positano sunt 2,70 EUR. Pe coastă, pe distanțe un pic mai mari (între 2-3-4 localități) biletele sunt 1,8 EUR, iar pe cele mai scurte (o localitate, două) 1,2 EUR. La fel 1,2 EUR sunt legăturile de la Amalfi către satele din munți, de ex Ravelo. Mi-am notat prețul biletelor ca să vă faceți o idee, dar mie mi s-a părut ok transportul. Biletele se cumpără de la Tabacchi, magazinașele mici, cu de toate, pe care le găsiți peste tot. Tot ce aș vrea să vă spun este că nu merită să achiziționați bilete pentru o zi întreagă, care costă 8 EUR, pentru că nu este convenabil. Nu poți să ai mai mult de 3 opriri pe coastă într-o zi, nu ai cum fizic și atunci nu se justifică, ieși mai convenabil cu bilete pentru fiecare călătorie. Doar trebuie să țineți minte că atunci când aveți de mers cu întreruperi, să cereți bilet pentru toată distanța pentru că sunt un pic mai ieftine.

  Nu recomand închirierea de mașină pentru a te mișca pe coastă pentru că traficul este diferit față de ce știm noi, mai mult ți-ai face nervi și cred că este cu mult mai bine să te lași pe mâna șoferilor care sunt atât de experimentați. În plus transportul pe coastă este foarte bine pus la punct, autobuzele sunt de fapt niște autocare, foarte curate, sunt foarte dese și operează după un program bine pus la punct.

  Ar mai fi de reținut că singura șosea principală nu are trotuare și că dacă vrei să mergi pe jos o poți face cu multă atenție, doar pe partea cu marea. Asta este unul din primele lucruri pe care ni le-a spus gazda. Dacă din greșeală te trezești pe partea cu peretele de stâncă o să te claxoneze toate mașinile și o să-ți ceară să te duci pe partea cealaltă. Noi suntem mari amatori de mers pe jos, așa că am cam mers pe șosea, dar nu prea ne-am mai întâlnit cu cineva.

  Autobuzele care operează pe coastă au un claxon particularizat, scurt, ascuțit și foarte puternic și îl folosesc la fiecare curbă pentru a-și anunța prezența, pentru că sunt curbe foarte, foarte strânse. Nu recomand plimbarea pe coastă celor care se știu cu rău de mașină sau de serpentine. Mie, însă, mi-a plăcut extraordinar de mult. Și foarte important de știut, este că trebuie să vânați locurile pe partea dreaptă la dus și pe stânga la întors, ca să aveți vedere spre mare și nu spre peretele de stâncă. Ca și orar, până la 1 aprilie ultima mașină din Amalfi spre Positano era la ora 19, începând cu aprilie, când începe oficial sezonul turistic, programul s-a prelungit.

  Și încă o chestie haioasă. Puteți să admirați liniștiți peisajul fără să vă fie teamă că ratați coborârea pentru că în fiecare localitate șoferul strigă Positanooooo, Praianoooo, așa că nu aveți cum să ratați. În general sunt câte 2 stații (FERMATA SITA) în localitățile mai mari, dintre care una în centru și una în port sau foarte aproape și o stație în localitățile mai mici. Sunt și niște stații în care autobuzele nu opresc decât dacă apăsați pe un clopoțel. În autobuz sunt niște butoane și dacă vrei să te oprești la o stație din aceasta anunți. În Positano sunt 2 stații obligatorii și o stație secundară, ca să zic așa, chiar în poarta casei noastre, ceea ce ne-a ajutat extraordinar în organizarea noastră. Autobuzele sunt dese, curate și au loc de bagaje.

  Când e mai bine să mergi pe Coasta Amalfi

  Pentru că în vacanțe eu merg foarte mult pe jos, prefer temperaturile cuprinse între 10-25 de grade. Din ce am citit (și am avut și confirmarea o dată cu vacanța noastră), martie-aprilie sau septembrie-octombrie, ar fi cele mai bune perioade pentru o vacanță pe coastă. Vremea este bună și sunt turiști mai puțini. Gazda ne-a spus că vara este foarte cald și autobuzele sunt foarte aglomerate. Am făcut mute călătorii cu autobuzul pe coastă și o singură dată (atunci când am venit, într-o joi), am văzut oameni stând în picioare în autobuz, ceea ce nu cred că este plăcut deloc. Ca localnic n-ai încotro, dar ca turist, nu te bucuri deloc de peisajul acela extraordinar. Nu vreau să-mi imaginez cum este vara, pe serpentinele acelea și să mai stai și în picioare în autobuz.

  Localitățile de pe coastă, distanțe, unde să te cazezi

  Coasta Amalfitană începe de la Sorrento și se termină la Salerno și se întinde pe aprox. 65 de km. Foarte puțini ați zice, dar nu vă gândiți că distanța asta se poate face într-o oră. Este o singură șosea foarte îngustă, unde două mașini mari trec foarte greu una pe lângă alta, șosea care merge pe lângă Marea Tireniană, în multe locuri în consolă, dar drumul este de o frumusețe răpitoare. Stânci abrupte, serpentine, marea turcoaz, așezări distribuite pe verticală, castele, vegetație multă..., drumul pe coastă este o excursie în sine, de care nu te mai saturi.

  Pornind de la Sorrento avem următoarele localități importante, care de care mai frumoase și distanțele aproximative dintre ele: Sorrento — 20 km — Positano — 6 km— Praiano — 6 km — Conca Dei Marini — 4 km — Amalfi — 1 km — Atrani — 3 km — Minori — 2 km — Maiori — 11 km — Cetara — 7 km — Vietri Sul Mare — 6 km — Salerno.

  Observați ce distanțe scurte sunt, dar din cauza serpentinelor și a traficului se face mai mult decât vă gândiți. De ex de la Sorrento la Positano, cei aprox 20 de km se fac într-o oră (nu în 40 de minute cât o să găsiți prin pliante). Am făcut de 4 ori drumul Sorrento-Positano, la ore diferite și timpul a fost același. Nu este însă un drum plictisitor, cum spuneam drumul pe coastă este o adevărată excursie de care nu te plictisești.

  Cum se poate observa, Amalfi, localitatea cea mai renumită care a dat și numele coastei, se află cam la jumătatea distanței și ideal ar fi să te așezi acolo ca să te poți plimba în stânga sau dreapta, fără să pierzi prea mult timp cu transportul.

  Eu am ales Positano însă pentru sejurul nostru. Am citit ceva despre coastă și la el mi s-a făcut click. Asta spun și acum după ce sejurul s-a consumat. Pentru mine Positano este cea mai frumoasă așezare după coastă, chiar dacă unii spun că Amalfi ar fi the best. Mi-a plăcut și Amalfi dar este mult mai aglomerat. Era un furnicar de oameni la sfârșit de martie, nici nu vreau să mă gândesc cum este în sezon. În plus Amalfi este locul unde se fac legăturile între așezările de pe coastă și este o aglomerație de autobuze și oameni care merg în toate direcțiile. De asemenea, aici se filmează destul de mult după cum ne-am dat seama și ai bariere să treci spre anumite locuri. Chiar citisem înainte să ajungem despre faptul că pe coastă s-au filmat multe scene de filme și iată că se mai întâmplă și astăzi. Găsești în multe locuri panouri cu mărturii despre filmul care s-a făcut acolo, actori, în ce perioadă, regizori... Am găsit astfel de panouri la Amalfi, la Atrani și la Fiordul Furore.

  De asemenea, eu nu aș recomanda localitățile Sorrento și Salerno, ca punct de plecare pentru a vedea coasta Amalfi. Sunt localitățile de la extreme și oricât de frumos ar fi drumul, chiar nu merită să pierzi prea mult timp cu transportul. În plus de la Sorrento la Positano faci o oră, dar abia după 40 de minute ieși în drumul spectaculos, de coastă. Și atunci nu merită să faci cele 40 de minute de cel puțin 2 ori pe zi (dus-întors) ca să vezi coasta stând la Sorrento. Și chiar dacă sunt orașe frumoase și ele, sunt mult mai mari decât celelalte, mai comerciale, cu relieful mai domol. Sorrento îl poți vedea foarte bine și stând la Napoli pentru că trenurile fac o oră și sunt foarte dese. Singurul avantaj pentru care ai putea să alegi Sorrento ca bază, este excursia pe Insula Capri, pe care poți să o faci cel mai bine de aici.

  Peisajul de coastă, absolut spectaculos, începe cu vreo 5 km înainte de Positano și se termină după Vietri Sul Mare. În acest interval v-aș recomanda să vă așezați. Statisticile spun că Amalfi ar fi principala atracție a Coastei Amalfitane iar pe locul 2 ar fi Positano. Acuma, nu că am stat eu acolo, dar pentru mine Positano este cea mai frumoasă așezare după coastă, urmată de Amalfi și Maiori. Nu înțelegeți că restul așezărilor sunt mai puțin frumoase, este doar topul meu, absolut subiectiv, coasta întreagă este ceva extraordinar.

  Plajele pe Coasta Amalfi

  De la Sorrento până la Salerno, pe coasta amalfitană, sunt plaje de pietricele mai fine sau mai grosiere, dar cu cât te apropii de apă sunt din ce în ce mai fine, astfel încât să intri în apă este mai bine decât să stai pe plajă. Oricum pietricelele sunt destul de confortabile, ca să zic așa, pentru că am văzut destulă lume la plajă. Cele mai multe plaje sunt greu accesibile, de aceea coasta nu mi se pare potrivită ca și vacanță la mare, decât pentru cei cu o bună condiție fizică. Asta dacă nu ai ales un hotel foarte aproape de apă pentru că, din fericire, sunt destule. Dar dacă ai ales pe plajă, oricum vei face excursii în sus și în jos ca să ajungi în oraș... până la urmă depinde ce îți dorești de la coastă. Eu nu mă duc niciodată în afara țării pentru plajă și bălăceală, ca scop principal. Cu cât te duci spre Salerno însă, pietricelele devin mai fine, la Salerno fiind cea mai mare plajă pe care am văzut-o și singura de nisip din câte am înțeles.

  Vremea pe coastă

  Eiii, aici am avut o problemă. Tempereturile în perioada noastră au fost undeva între 15 și 25,27 de grade, mai răcorică seara și dimineața. Dar cred că din cauza climei blânde pe care o au, avem termene de comparație diferite. Ei când spun averse cu furtuni, sunt de fapt niște nori sau câțiva stropi. 3 zile au anunțat vreme urâtă și ne-au derutat pentru că nu a fost deloc așa.

  În perioada noastră 30 martie - 6 aprilie, ziua începea la 6,30 (la 6 era întuneric beznă, se făcea lumină brusc) și se termina la 19,30-20.

  Seara și dimineața, înainte să se însereze/lumineze, șoseaua de coastă se vede dumnezeiește. Toată este iluminată iar de pe terasa noastră am avut un spectacol încântător cu luminițele în trepte.

  Ce am mâncat/băut pe Coasta Amalfiteană. Câteva prețuri

  Prețurile, pe coasta amalfitană, sunt în trepte, ca și localitățile. Lângă mare scump, la mijloc mai ieftin, pe inelul de sus și mai ieftin.

  Noi nu am avut micul dejun și ne-am gospodărit singuri pentru asta. Seara, la întoarcerea acasă, ne opream la un magazinel mic din Positano, la vreo 6-700 de m de casa noastră și ne cumpăram ouă, prosciuto, iaurt, unt, legume... Celelalte mese le-am mâncat pe unde am apucat sau la sugestia gazdei noastre. Ea ne-a trimis la Taverna Del Leone care se afla la sub 2 km de noi, spre Praiano- Amalfi. O tavernă plină ochi în fiecare seară, pentru că treceam pe lângă ea mereu, dar la care noi am mâncat doar o dată, pentru că ni s-a părut prea scump. Masa a fost foarte bună însă, ca de altfel peste tot pe unde am mâncat. La Leone am avut o bruschetă ca o plăcintă, pe care ne-a adus-o la începutul mesei, fără s-o cerem. Noi am crezut că este din partea casei, dar am regăsit-o în notă. Am mai avut linguine cu fructe de mare, calamari umpluți, o grappa (țuică), o bere, un pahar de vin, 2 EUR/persoană coperta și totul a costat 51 de EUR. Cam scump... dar cam așa am mâncat și prin alte părți. Pentru masa de seară, Leone deschide la ora 19, nici un minut mai devreme.

  În general, pe coastă, am mâncat tot felul de prostii. Ne opream pe străduțe, la bufete sau nu știu cum să le zic, unde am mâncat chestii specifice, pizza cu tot felul de umpluturi, spanac, brânză, pomodoro, niște gogoși umplute cu tot felul, specialități pe bază de cartofi și cașcaval... în general minuturi pentru care nu trebuia să așteptăm meniu și să pierdem prea mult timp.

  Am mai mâncat cele mai bune bruschete din viața mea, la Ravelo, un sătuc de munte, în piața din fața Villei Rufolo, unde am mai băut un limoncello și un Aperol, toate la 10 EUR.

  Ne-am mai răsfățat la Vietri Sul Mare cu o masă care rămâne cea mai bună din toată excursia. La o terasă, Evu, de pe strada principală, la care am găsit masă cu greu, am mâncat un mix de fructe de mare și eu o specialitatea casei cu 3 feluri de pește și cartofi la tavă, un fel care mi-a mers la suflet. Cu un limoncello, o grappa, o bere, masa la Evu a costat 47 de EUR. Am mai mâncat la Sorrento, la un bufet aproape de gară, mesele acestea rapide ne duceau undeva la 9-10 EUR de familie. Nu uitați de înghețată. Este grozavă peste tot, dar urmăriți gelateria artigianale, are cu totul alt gust. Am mâncat câte 2-3 înghețate pe zi, peste tot cam la același preț, 2-2,5 EUR. Cea mai bună a fost înghețata artigianală de la Marco, din Atrani (într-un gang, pe plajă).

  Nu trebuie să vă faceți probleme cu mâncarea. Astea sunt câteva exemple pe unde am mâncat noi, dar cred că este bun peste tot. Noi n-am mâncat nimic care să nu ne placă, fie ele minuturi sau mese la care am zăbovit mai mult. Luați în calcul și coperta care este între 1 și 4 EUR/persoană, în funcție de local. Nu se plătește coperta la bufetele mici unde îți alegi din vitrină și-ți încălzesc la microunde, dacă este cazul.

  Altele...

  Este bine de știut că toate magazinele pe coastă se închid la ora 7 seara.

  Un colaborator al soțului, cel mai plimbăreț om pe care îl cunosc și consilerul nostru în materie de turism, ne-a recomandat ca neapărat să mergem la Amalfi cu autobuzul, dar la unul din drumuri să ne întoarcem cu vaporul la Positano, pentru o altă vedere, mult mai spectaculoasă asupra localităților, ceea ce vă recomand și eu vouă.

  Sezonul turistic începe oficial după 1 aprilie, așa că este bine să știți că până atunci excursiile la Capri, de ex. sunt limitate.

  În Positano, ca și în celelalte localități de coastă nu găsiți așa multe obiective, localitățile în sine, fiind unele. Cele mai frecvente obiective sunt bisericile foarte vechi, din piatră pe care le găsești peste tot. Mai sunt câteva trasee pe care poți face drumeții ca să ajungi tot la câte o mănăstire, în general, fabricile de ceramică, care sunt peste tot și merită să vizitați una pentru că veți afla lucruri interesante (și noi am făcut-o), golfulețele cu plaje la care ajungi pe scări, o Grotă de Smarald, un fiord, orașele mari Sorrento și Salerno, unde spre deosebire de restul coastei găsești și muzee, parcuri dar și magazine pentru shopping.

  Peste tot am căutat punctele info dar în această parte a Italiei nu este ca în Nord. Pe lângă Lacul Garda, de ex, în orice stațiune ne-am fi oprit, sau la orice punct info, puteam să ne lămurim despre orice. Aici în fiecare sat am primit harta satului și atât, nimeni nu știa mai mult. N-am primit decât recomandări să mergem acolo și să ne lămurim. În cel mai bun caz ni se spunea dacă merită sau nu. Aveți de asemenea grijă că hărțile nu sunt la vedere la punctele info, nu vă puteți autoservi, dar cereți și vi se va da.

  Și nu uitați că vă trebuie picioare bune pe coastă și să țineți cont în plimbările voastre de mesajul pe care l-am găsit prin pliante: „Ne cerem scuze dar pe coastă s-a construit pe verticală”.

   

  M-am lungit, așa că mă văd nevoită să vă spun ce am văzut într-o parte a doua. Și sper ca pozele să vă spună mai mult decât am putut eu.

  Citește și CONTINUAREA aici
  selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

  [fb]
  ---
  Trimis de Aurici in 06.05.17 21:32:17
  Validat / Publicat: 07.05.17 00:11:56
  VIZUALIZĂRI: 5935INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P15 Atrani, micul sat pescaresc, aici venind pe jos dinspre Ravelo.
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59150 PMA (din 64 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

  31 ecouri scrise, până acum

  se afișează ecourile [1 - 30] din total 31
  Dan&Ema [07.05.17 00:46:34] »

  @Aurici: P08, P21, P31 formeaza podiumul de premiere dupa gustul meu. Niste imagini si peisaje senzationale si ametitoare, mai ales daca mergi pe jos pe partea cu haul langa tine asa cum ai scris. Pot sa cred ca este un loc "cel mai cel" sau un candidat ferm la un asemenea top.

  felicitari pentru articol foarte bine documentat pentru cine doreste sa iti urmeze itinerariul. Astept cu mare interes continuarea. Bravo!

  cloverina [07.05.17 00:59:12] »

  Excepțional articolul! Așteptăm continuarea

  webmaster [07.05.17 07:50:34] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA [07.05.17 08:50:36] »

  @Aurici: Excelent articol, plin de informații utile. Plus poze extraordinare!

  La fel ca tine, nici noi nu am închiriat mașină din Napoli pentru a ajunge pe coastră, ci am mers cu Circumvesuviana (într-adevăr, condiții mai proaste decât la trenurile din Puglia, scaune din plastic, cam ca la metroul nostru) și cu autobuzul SITA. Ne-am oprit la Positano și Amalfi, mai departe n-am reușit să ajungem.

  Cred că ai avut noroc de șoferi amabili; pe noi nu ne-a avertizat nimeni în stații, așa că am coborât din greșeală la Praiano și am luat-o înapoi spre Positano pe jos, mergând pe partea cu marea și având tot timpul în față mașinile care treceau vâjâind pe lângă noi.

  La întoarcerea din Amalfi am stat în picioare în autobuz și n-a fost deloc confortabil, mai ales că eram obosiți după coborât și urcat pantele deloc domoale.

  A meritat însă din plin efortul: peisajele sunt superbe. Și mie mi-a plăcut mai mult Positano decât Amalfi, exact din motivele menționate de tine.

  Felicitări pentru articol!

  crismis [07.05.17 09:49:32] »

  @Aurici: Pe Costa Amalfi nu am ajuns inca, culmea! a ajuns Istetica inaintea noastra, intr-un program Erasmus. Desigur ca e pe lista scurta si de multe ori am facut cercetari in ceea ce o priveste. Ca si tine, nu m-am lamurit pe deplin din ceea ce am citit (si probabil ca nici nu e posibil acest lucru). Tu ai insa o chestie care-mi place mult: esti foarte practica, relatezi multe lucruri utile (pe langa latura romantica a povestirilor tale). Uite, de exemplu, aveam aceeasi dilema: unde e mai bine sa-ti asezi "baza" pe coasta... Ca si atunci cand ai scris despre Bari, iti pot repeta acelasi lucru: am aflat mult mai multe din articolul tau decat din tot ce am citit pana acum.

  Felicitari pt excursie, multumim pt relatare si... asteptam continuarea!

  elviramvio [07.05.17 09:58:38] »

  Felicitari pentru acest mini ghid!

  AZE [07.05.17 09:59:15] »

  @Aurici: Excelent articol, complex si lung dar daca cineva are nevoie pe drum de acest articol il citeste indiferent de durata. Este un ghid excelent.

  Despre fotografii:asa am văzut si eu locurile si amfostacolo prin intermediul articolului tau, sînt foto foarte bune.

  multumim cei care (inca) nu am fost pt articol

  Aurici [07.05.17 10:08:18] »

  Mulțumesc, @Dan&Ema, @cloverina, @elviramvio, @AZE, pentru aprecieri și vă doresc să ajungeți acolo. Am mai văzut peisaje frumoase în toate locurile prin care am ajuns, dar așa o zonă întreagă, la care să nu ai nimic de reproșat și să nu te mai saturi privind, parcă nu. Da, cred că în topul personal Coasta Amalfi a sărit pe primul loc.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Aurici [07.05.17 10:11:06] »

  @webmaster: Multumesc mult! Dar pentru interes turistic ce-i lipseste

  webmaster [07.05.17 10:29:34] »

  @Aurici:

  Dar pentru interes turistic ce-i lipseste

  Adnotarea ”Interes turistic Crescut” NU se bazează pe (raportează la) caracterul absolut al ”interesului turistic general”

  Cred că ți-a scăpat notația ”din punct de vedere al politicii saitului” atașată imediat după eticheta ”IT+”.

  Saitul acordă acest bonus (la punctaj) în funcție de considerente proprii, ”subiective”, dacă vrei - pentru a stimula scrierea, printre altele:

  - despre destinații inedite sau despre care nu s-a mai scris RECENT

  Review-ul tău - evident bun, din moment ce-a fost selectat ca MG - nu s-a calificat și pentru bonusul „IT+” pentru că există reviews-uri relativ recente din această destinație.

  -

  Eventualul ”Interesul turistic crescut «general»” este reflectat oricum de numărul mai mare sau mai mic de aprecieri primite din partea ”publicului ”

  Aurici [07.05.17 10:39:49] »

  @Carmen Ion: Multumesc si tie, Carmen pentru apreciere. Mai ales ca vine de la tine. Trenurile au fost mai proaste in Campania, dar au circulat bine si mai ales des, ceea ce ne intereseaza cel mai mult.

  Nu stiu ce sa zic, poate ai fost in sezon si autobuzele au fost mai aglomerate, dupa cum ne-a spus si gazda si chiar cred ca nu este placut sa stai in picioare. Noi am mers destul de lejer si am putut chiar sa ne alegem locul intotdeauna pe partea cu marea, iar chestia cu anuntul localitatilor chiar ne-a amuzat. Poate ca la inceputul sezonului sunt si soferii mai relaxati un pic.

  Ma bucur ca si tu ai avut aceeasi impresie in ceea ce priveste Amalfi, localitate recunoscuta ca perla coastei, dar prea aglomerata pentru gustul meu.

  Multumesc inca o data pentru ecou.

  Dana2008 [07.05.17 10:51:32] »

  Felicitari pentru destinatie, articol si fotografii!

  Pestera de smarald mai aere si alte fotografii? as vrea sa o vad mai in amanunt.

  Mancarea ta sa stii ca arata apetisanta, asa cu ai spus ca a si fost.

  Fiordul, Positano, Catedrala,Grota. plajele... ai avut o excursie plina de obiective turistice minunate.

  Alegeri inspirate si pe viitor... poate urmatoarea iesire o va depasi pe aceasta!

  Calatorii placute!

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA [07.05.17 10:59:47] »

  @Aurici: Am fost pe coastă la începutul lunii mai. Era deja aglomerație mare; în gara din Sorrento biletele la autobuz se vindeau afară, la un ghișeu improvizat, de fapt o măsuță, și am stat la coadă mai mult de o jumătate de oră. Era foarte cald, niciun loc umbros unde să te adăpostești, niciun chioșc cu răcoritoare în jur. Puteai cumpăra un suc numai din gară, dar numai după ce îți compostai biletul, adică de pe peron. Evident că n-am știut asta și am crăpat de sete, mai ales că nici nu am prins primul autobuz, ne-am putut urca abia în al doilea.

  În total, cred că am pierdut o oră în gară la Sorrento iar la întoarcerea din Amalfi (am luat ultimul autobuz) am călătorit în picioare.

  Aviz amatorilor!

  Ai dreptate: Coasta Amalfitană merită câteva zile de ședere, nu știu dacă 8, dar cu certitudine 4-5. Părerea mea!

  Ai dreptate și în privința informațiilor: de pe net mi-a fost imposibil să înțeleg cum e cu mersul vaselor către Ischia și Capri. Drept urmare, ne-am înființat într-o zi în portul din Napoli fără să cunoaștem orarul sau prețurile și am avut oarecum noroc: am prins după un sfert de oră un vas spre Capri. La Ischia nu am ajuns, din păcate.

  Aștept cu interes continuarea poveștii amalfitane și napoletane.

  Aurici [07.05.17 11:02:18] »

  @webmaster: Nu sunt de acord cu politica saitului care acorda aceasta titulatura (nu neaparat bonusuri), unor articole doar pentru ca sunt scrise recent dintr-o destinatie. Acele articole, scuza-mi lipsa de modestie, nu m-ar fi ajutat aproape deloc in pregatirea excursiei daca le-as fi citit inainte si nu dupa. In plus m-ar fi derutat destul pentru ca sunt niste informatii nereale acolo si superficiale pe care am vrut sa le combat, numai ca n-am avut cu cine.

  Dar daca interes turistic este sa scrii despre un loc despre care nu s-a mai scris demult, indiferent ce scrii, eu nu pot sa te contrazic. Avem clar opinii diferite.

  Aurici [07.05.17 11:16:53] »

  @crismis: Ce noroc au copiii astia! Au lumea la picioare si pot sa faca o gramada de lucruri la care noi nu am avut acces.

  Asa este. Eu nu m-am lamurit deloc in ceea ce priveste coasta, oricat am citit. M-am mai luminat asa, dar de lamurit am facut-o singura la fata locului. Am ajuns la concluzia ca sunt turisti care merg la noroc, ce-or vedea or vedea, iar altii se mai informeaza, dar o fac superficial si la fel ne transmit si noua. Sunt putini cei de la care eu inteleg ce am nevoie dar nu e ceva nou pentru mine. Si eu am prieteni in grup pe care unde-i duci, acolo merg si sunt multumiti cu rezumatul pe care il mai fac eu despre locurile in care ajungem. Dar cand vrei sa scrii, mie mi se pare ca trebuie s-o faci mai responsabil, nu asa, am fost, am vazut, duceti-va ca e frumos. Dar in fine... ce sa mai zic. Multumesc mult pentru cuvintele tale, inseamna mai mult decat o apreciere oficiala

  webmaster [07.05.17 11:16:59] »

  @Aurici: cuvintele tale se traduc de fapt așa: nu îți este de ajuns MG (acordată exact în sensul aprecierii calității, consistenței și a interesului turistic ”general”), tu o vrei neapărat și pe cea de IT+ -- care se acordă în ALT SCOP = cel al interesului particular al saitului (la urma urmei, e un alt interes COMUN, pentru cine e în stare să realizeze) de a încuraja scrierea despre destinații noi sau despre care nu avem impresii recente.

  În fapt, tu vrei să „dublezi” scopul MG cu o nouă altă pălărie (cea de IT+)

  Am notat nemulțumirea ta.

  Cele două etichete NU se vor suprapune/dedubla. Fiecare rămâne cu sensul pentru care a fost creată.

  Aurici [07.05.17 11:36:03] »

  @webmaster: Cuvintele mele nu se traduc asa si imi este de ajuns cum consideri tu, nu vreau neaparat ceva in plus. In fapt, chiar nu vreau sa dublez nici un scop pe aici (credeam ca ti-ai dat seama pana acum), inteleg fara sa-mi "scoti ochii" cu litere mari si imi place sa cred ca ai inteles si tu exact ce am vrut sa spun.

  Aurici [07.05.17 11:46:01] »

  @Dana2008: Multumesc pentru ecou, Dana. Am poze de la Pestera de Smarald, numai ca nu sunt foarte clare. Este o grota neiluminata si pozele nu sunt grozave, dar in partea a doua o sa mai incerc sa pun.

  Ma consider un om norocos ca ajung in locuri in care nici nu visam si ma bucur de orice descoperire.

  Tot ce am mancat pe coasta a fost bun, dar portia aia de la Evu a fost dementiala.

  Calatorii placute si tie!

  Aurici [07.05.17 12:34:55] »

  @Carmen Ion: Păi asta da, este altceva. Chiar mă gândeam cum o fi aglomerația despre care vorbea gazda noastră. Nu am avut nici o problemă de acest gen și nu au fost călători care au stat în picioare decât în prima zi, nu știu ce-o fi fost atunci că era joi. N-am avut întârzieri, în gara din Sorrento nu era nici naiba, am stat jos și în tren (am călătorit de 6 ori și cu trenul în cele 7 zile) și tot timpul în autobuzele de pe coastă și au fost ceva călătorii.

  Pe mine cred că m-ar fi satisfăcut cele 7-8 zile doar pe coastă. Ne-am grăbit tot timpul ca să ajungem peste tot dar mi-ar fi plăcut să zăbovim mai mult în toate locurile.

  In ceea ce privesc informatiile te mai balamucesc ei si pe acolo, la fața locului, dar'mite pe net. De aceea, am încercat să centralizez cât am putut de bine ceea ce am aflat eu. Și ca să vezi cum te balamucesc și ei la fața locului, am fost în port să vedem cu excursia la Capri. Ne-au dat toate informațiile, prețuri, la ce oră, ce vapoare, ce curse... dar nu ne-a spus nimeni că nu se poate decât cu rezervare de pe o zi pe alta. Și ne-am prezentat dimineața în port să plecăm la Capri, dar pleacă dacă poți. Până la urmă tot răul a fost spre bine pentru că ne-am organizat mult mai eficient apoi.

  Sper să ajung să-mi termin povestea cu timpul ăsta...

  giuliani [08.05.17 10:02:50] »

  Foarte bun articol in vederea pregatirii lunii noastre de miere din septembrie. Intr-adevar, in sudul Italiei unele informatii le gasesti mai greu insa sunt obisnuit din Sicilia cu lucrul asta si nu il mai vad ca pe un dezavantaj.

  Informatiile sunt foarte practice Noi am rezervat 7 nopti la Amalfi (septembrie e sezon iar la Positano era super-full iar preturile inaccesibile) si 3 la Napoli. Sper sa fie ok impartirea, desi cred ca oricine ar putea spune ca pe Coasta Amalfi poti sa stai 1 luna si nu te plictisesti.

  voxtesa [08.05.17 10:39:33] »

  @Aurici: google translate mai da erori

  Aurici [08.05.17 10:52:39] »

  @giuliani: Vacanță plăcută și casă de piatră. Ai ales extraordinar pentru luna de miere. Asta i-am spus și eu fi-mii când am ajuns acasă, asta să fie destinația pentru luna ei de miere. Când o fi ea.

  Amalfi este foarte bun pentru a te deplasa pe coastă în stânga și dreapta. Mai aglomerat, dar compensează cu asta. Mi se pare că ai și împărțit foarte bine zilele, cu toate că și la Napoli mie mi-ar fi trebuit vreo 4-5 zile, nu pentru el neapărat, ci pentru ce mai aveam de văzut în jur.

  Să nu uiți să ne scrii Abia aștept!

  tata123 🔱 [08.05.17 10:55:34] »

  @Aurici: Nu mă satur niciodată să privesc fotografii de pe Coasta amalfitană și din insula Capri. Mulțumesc pentru abundența de informații de la fața locului și pentru sugestiile utile privind o eventuală vizită în aceast superb areal italian. Abia aștept să văd și alte fotografii și să citesc despre obiectivele vizitate.

  Aurici [08.05.17 11:03:41] »

  @voxtesa: Nu știu la ce te referi, ești drăguț să detaliezi?

  Este posibil să-mi mai scape denumiri așa cum le mai traducem pe la fața locului, dar sper că nu doar atât ai reținut din tot articolul ăsta.

  giuliani [08.05.17 11:04:49] »

  @Aurici: Multumim! Clar ca si la Napoli e nevoie de mai multe zile, are cel mai intins centru istoric din Europa. Insa, asa cum spuneati si dvs, la Napoli ajungi oarecum mai usor. Hoteluri se gasesc pe toate gusturile in toate locatiile si pentru toate buzunarele; poti alege un city break last minute si nu ai grija ca nu gasesti hotel. In plus, e oras... poti merge oricand acolo si ai ce face chiar daca ploua, ninge ( ) sau e furtuna.

  Pentru Napoli noi o sa alocam o jumatate de zi plimbarii cu autocarele turistice, am gasit recomandarea asta pe mai multe site-uri de profil. N-am facut-o niciodata si cred ca ar merge sa impart o zi intre busul asta turistic din Napoli si vizita la Pompeii. A doua zi Capri, si a treia zi vazut cele mai faine zone din Napoli (deliberam dupa vizita cu busul turistic). Nu neaparat in ordinea asta; stiu ca-s multe de facut si la Napoli, dar si timpul e limitat

  voxtesa [08.05.17 11:58:42] »

  @Aurici: nu ma refeream la tine, era vorba de o traducere ''interpretata '' de cineva care a scris un ecou pe aici

  Aurici [08.05.17 12:42:52] »

  @tata123: Mulțumesc și eu pentru vizită. Cred că este prima dată când îmi pare rău că nu încarc mai multe poze dintr-o destinație. Dar mai urmează, până la urmă cred că vor fi suficiente.

  @giuliani: Da, și la Napoli sunt destule de văzut. Plus insulele, Vezuviu, Pompei, Ercolano... Dar cum spui și tu și mi-e clar și mie, la Napoli poți să mai ajungi. Neapărat îți recomand însă și pune pe listă Palatul de la Caserta. Se ajunge cu trenul, faci aprox o oră, dar merită. Palatul este renumit ca și Versailles-ul Italiei. Nouă ne-a plăcut extraordinar de mult.

  @voxtesa: Sorry... dar ecoul îmi era adresat. În plus mă mai simt și eu cu musca pe căciulă pentru că mi se întipăresc în minte unele denumiri așa cum vorbim despre ele pe la fața locului, pe care nu le mai verific. Dar nu cred că asta este atât de important. Mi-aș face griji serioase dacă aș încurca lucruri serioase, dar dacă îi spun Terasei Infinutului de la Villa Cimbrone din Ravelo, Balconul Infinitului, pentru că așa mi-a rămas în cap, sper că nu-i așa o problemă.

  Mulțumesc tuturor pentru vizită, vacanțe plăcute!

  mariana07 [08.05.17 13:01:34] »

  Am citit si te-am votat cu mare drag. Peste 2 săptămâni ajung si eu pe coasta Amalfi, si abia aștept sa văd cu ochii mei acele frumuseți. Sper ca in 7 zile sa pot vedea cât mai multe zone.

  Aurici [08.05.17 13:39:45] »

  @mariana07: Să vezi cu ochii tăi este mult mai spectaculos decât orice descriere și orice poză. 7 zile o să bați coasta în lung și-n lat, ce n-aș fi dat și eu să mai am câteva zile acolo. Abia aștept să te-ntorci și să ne povestești.

  Vacanță frumoasă!

  mishu [19.05.17 20:08:29] »

  @Aurici: Eu pana o sa-mi clatesc ochii live 😉 ma bucur acum de ceea ce citesc si mai ales de ceea ce vad. Foarte detaliat si frumos povestit totul dar si mai frumos povestit prin intermediul pozelor.

  Cred ca intradevar si mai multe poze nu ar fi facut decat sa ne bucure si mai mult ochii.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, AZE, crismis, Dan&Ema, elviramvio, giuliani, mariana07, mishu, tata123 🔱, voxtesa
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.119311094284 sec
  ecranul dvs: 1 x 1