ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bran - a doua zi după

TIPĂREȘTE

Complici fiind la surpriza ”coaptă” de Radu, Ninei, jumătatea cea bună a familiei Safta (nu că Radu ar fi altfel! Se merită unul pe altul cu prisosință, credeți-mă!), am purces spre Fundățica vineri, mai către prânz, ajungând la Mușuroaie mai pe seară. Seară de vară, frumoasă, caldă, senină, care ne dădea chef de viață, de vacanță, de șotii.

Despre cazare NU voi scrie! A descris @Radu Safta suficient aici

Nici drumul nu-l descriu decât cu un cuvânt: ”SUPERB” (citat din Ștefan, șoferul meu personal). Eu vă voi povesti puțin doar despre a doua zi, sâmbătă, 27 august.

Să-ncepem deci!

Am ajuns noi pe seară, Nina, sărăcuța, mai să leșine, ne îmbrățișa, ne pupa, lăcrima de emoție, și eu, tot de-astea, a urmat apoi festivitatea de aniversare cu tort, pupături, bere, vin, apoi, hai să stabilim programul pe mâine, zic eu, Plannerul grupului (că așa-s trecută-n ștatul de plată). Ce să stabilim? întreabă Radu. Bran scrie pe noi! Ok, sună unanimitatea de voturi! Mâine dimineață, la 9, aici jos, la masă, apoi la drum! Gata, toți copiii la nani!

A doua zi, de dimineață, dup-un somn bun și binefăcător, dup-un mic dejun sățios, savuros și bine-venit, ședința operativă de la cafea cu sesiunea foto a naturii pe lumină, am urmat liderul (că noi nu știam drumul) spre Bran. Vreo 16-18 km superbi de drum frumos! Patru oameni, două mașini.

Am ajuns, am parcat pe-un trotuar lâng-o casă veche și frumoasă. Se repede spre noi un băietan care voia el, așa, musai, să ne ia bani pe parcare. Providența l-a scos din casă pe proprietarul casei, care și-a revendicat dreptul de proprietate și asupra trotuarului, iar tinerelul a plecat mofluz.

Și-am luat-o cătinel spre bazar. Am trecut pe lângă langoșii ăia grozavi, dar am avut tărie de caracter. La ”cosul de fum” (Kurtos Kolacs) n-am mai rezistat. Era să nu rezist la zmeură (vă zisei că-n altă viață fusăi urs?), dar prea era jaf pe față.

În bazar, luuumee, frățicule! Lumea de pe lume! Toate națiile, rasele și continentele erau bine reprezentate. Grupuri conduse de ghizi, ca niște mici armate, cu steaguri, stegulețe și tot felul de semne codate în frunte, liber-profesioniști, gură-cască, ii neaoș românești made in India, vase romane made in China, poșete românești made in Turcia (că-s români și p-acolo, nu?). marfă bună, multă, pe-alese, pe toate gusturile, pentru toate buzunarele. De la scobitori la ceaoane, lumea vindea orice! Și-aveau și spor, și vânzare! Buni comercianți oamenii aia! Doar pe mine nu m-au convins, deși multe mă tentau. Dar eu nu și nu! Gerula și Gerula (Fără Zahăr-Stela). Oricum, 75 % din marfă era și prin bazarul din Albena. Pentru noi doi n-am cumpărat nimic, dar am făcut două mici cadouri celor doi sărbătoriți.

Muzeul Satului l-am văzut puțin, la intrare. Ca și la Castel, coadă mare. Dar era acolo o româncă de cânta la o mulțime de instrumente, inclusiv cu nasul. O s-o vedeți! Vindea și costume populare. La ce prețuri aveau, cred că erau lucrate manual cu mâna.

Pe Dracul de-l văzuse @Yersinia Pestis anul trecut nu l-am mai găsit! Nici blonda nu mai era, acolo, acum, erau tarabe! Paradoxal, nu ne-am pierdut unii de alții, am rămas uniți ca miezul în nucă.

Cald, soare, frumos... Ne trebuia hidratare, așa c-am mers la o terasă, fix a doua lângă bazar și ne-am hidratat cu câte un fresh de ananas, Radu și Nina și cu câte o limonadă eco, aromată cu fructul pasiunii, îndulcită cu miere naturală din sirop de zahăr, Ștefan și eu!

Globalizare mare! În jurul nostru doar noi vorbeam româna. De rest, fiecare ce-a-nvățat p-acasă.

O chestie haioasă, dar am uitat s-o pozez, nota de plată se aducea în cărți vechi. Noi am nimerit un manual de Școală profesională: Cum să devii meșter vopsitor!

De-acolo, că se făcuse de prânzișor, și se pusese soarele în dreptul inimii, ne-am strecurat, la propriu, spre o mâncătorie.

Dar despre asta, în episodul viitor.

Va urma!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Zoazore in 31.08.16 20:40:40
Validat / Publicat: 31.08.16 21:29:24
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.

VIZUALIZĂRI: 2937 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 O casă-n depărtare (cu zoom)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

mishu
[31.08.16 21:48:13]
»

Frumos mod de a petrece n-am ca sa zic. Cat despre acest targ, era sa zic balci, am trecut si noi cand am fost pe acolo si nu pot spune ca mi-a placut foarte mult, daca ar putea s-ar insira direct la castel.

Dar pentru un colac secuiesc as vota oricand cu placere. Mai ursoaico, in padure ursul asteapta vreun comersant sa-i aduca zmeura? Ia du-te mataluta si culege.

Pana vei culege insa zmeura ia de culege niscaiva voturi meritate. O seara frumoasa.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[31.08.16 21:51:40]
»

@mishu: Poți să-i zici și bâlci, dar n-are comedii!

Ete, na! Azi, în piața Trapez, 2 pahare (400 gr) = 6 lei! Aceeași cantitate, la Bran, 20 lei. Zău?

Colacul am uitat să-l pozez! Era cu scorțișoară.Era, că nu mai este!

elviramvio
[31.08.16 21:58:48]
»

@Zoazore:

Pai bataie mare, inghesuiala si aici la articolul tau ca doar cat lipsii sa caut pisica pe sub masini, hop si articolul tau cu deja 8 voturi, in cateva minute! Ori mirosea articolul tau a zmeurica de padure (nu zmeura de cultura).

Fain, sa va fie de bine si poate nu-i rau sa trageti concluziile tot asa pe la poale de munti.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[31.08.16 22:00:47]
»

@elviramvio: Concluzii am tras. La o mâncătorie faină. Urmează. Mâine, cred! Se lucreazăă!

AZE
[31.08.16 22:45:13]
»

@Zoazore: SB

mishu
[31.08.16 23:26:14]
»

@Zoazore: Scump dom'le, scump, dincolo era mai ieftin ????

Safta Radu
[01.09.16 09:13:51]
»

Frumos, frumos... Bravo Zoa, mi-a plăcut mult review-ul, ai un stil inconfundabil. Cred că ideea mea de a merge la Bran a fost bună, ştiu că v-aţi simţit bine, şi asta nu poate decât să mă bucure. Şi mai spun doat atât: sper să nu rămânem doar cu aceste frumoase amintiri de la Fundăţica şi Bran, îmi doresc să urmeze multe altele, sănătoşi să fim! Hai, aştept articolul despre restaurant şi păpică, nu-i dau numele, tu eşti îndreptăţită să faci asta.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[01.09.16 10:28:12]
»

@Safta Radu: Se lucreaza intens! Sper sa am timp sa-l pun deseara! Doar crezi? Io-s sigura c-a fost buna!

Si eu sper sa nu ne oprim aici. S-ar parea ca nu ne vom opri, totusi!

@mishu: Scumpa esti tu!

@AZE: Multumeeesc! Dau o bere!

ANILU
[01.09.16 11:18:00]
»

@Zoazore: Măi şefa grupului cu organizarea, aşteptam povestea ta din plimbarea voastră la Fundăţica (că doar văzui poza de grup "Pe Muşuroaie"). Mi-a plăcut cum v-aţi împărţit sarcinile, Radu-cazare, tu plimbare şi mâncare.

Ne-ai spus o poveste savuroasă, mi-a plăcut. Dar lasă că ajung şi eu la sfârşitul lunii la Bran la Răvăşitul oilor, o pastramă, o tărie, o plimbare... .

Aştept povestea cu mâncarea.

Felicitări pentru plimbare şi savuroasa poveste.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[01.09.16 11:33:55]
»

@ANILU: Planificarea! Te rog! Eeeeiii!

Promit sa n-asteptati mult!

vega06
[01.09.16 14:36:13]
»

@Zoazore:

Draga Zoa, poate veti considera si tu si Radu nepotrivit si neavenit ce-ti voi zice acuma, da’ cu riscul de a ma scoate de la prieteni eu tot o voi face.

Trebuie sa-ti spun ca io m-as fi opus ferm si n-as fi votat ever Bran-ul ca pe un loc de petrecere a timpului liber. Ma refer acu’ la bazar. Mult prea aglomerat acolo si tiganie cat cuprinde (strict parere personala). Pai d-aia baturati bre atata cale si d’aia venirati la munte ca sa ajungeti in bazarul de la intrarea in castelul Bran ?

Radule, ce facusi omule ? E ca si cand ati fi mers sa va distrati in Dragonul Rosu sau in alte alea din aceiasi categorie...

Ce-as fi facut io ? As fi luat-o aiurea pe coclaurii aia (multi) din zona sa admiram muntii, sa simtim aerul curat si sa fim SINGURI cu natura salbatica. Atat. Cea mai buna cale de a scapa de stress-ul cotidian. Iarasi parerea mea

In fine, conteaza pana la urma ca voi fiind in gasca v-ati simtit bine acolo . Da’ sa stii ca io tot o tin p’a mea si spun ca era mai bine pe coclauri

P. S. – Zoa... Fatal error :

Dar eu nu și nu! Gerula și (iar) Gerula (Fără Zahăr-Stela).

Vezi ca aici ai mintit poporul cu televizorul

Esti de-a mea daca-ti place Fara Zahar . Piesa de care spui este intradevar a lui Fara Zahar, da’ o cheama “Sandu” nu “Stela” . E super tare. Pentru conformitate si reascultare vezi youtube

ZoazoreAUTOR REVIEW
[01.09.16 15:00:06]
»

@vega06: In ordine inversa: multam! Asa-mi ramasese mie ca Stela! Si stiam si Sandu, dar, na! ADOR Fara Zahar!

la primul punct...Radu n-are nici o vina. IO am vrut in bazar! In alte conditii de clima si umiditate (ca alea de-acum doi ani, de la Predeal) si noi tot pe coclauri am fi mers, dar s-au schimbat datele problemei si-a trebuit sa alegem o solutie mai aproape realitatea inconjuratoare. Zic pe PM, daca n-ai priceput aici.

Oricum, multam de vizita si aprecieri.

Safta Radu
[01.09.16 17:13:55]
»

@vega06: Vega, Vega, Vega, ce naiba măi omule, a plecat Papone şi ai rămas tu un fel de Gică-Contra? Eu te ştiam altfel, sau poate te-ai schimbat tu între timp.

Păi, hai să o luăm pe etape, eu am ajuns la Fundăţica vineri cam pe la 12.00. Ce crezi tu că am făcut noi după ce ne-am luat în primire camera? Plimbări, până seara la 20.00, când au ajuns Zoazore şi Ştefan, apoi am mers cu toţii la masă. Sâmbătă am plecat la Bran pe la 10.00, unde am stat până în jurul orelor 15.00.

Am ajuns la pensiune la 15.20, apoi ce crezi că am făcut? Am luat-o la picior pe coclauri până seara, ne place enorm să ne plimbăm în natură. Iar la Bran nu cred că e o greşeală că am mers, în fond gusturile nu se discută, fiecare merge unde vrea şi când vrea.

Nu mă pot supăra pe tine pentru că ştiu că nu ai scris acest ecou cu răutate, e doar părerea ta şi o respect, dar şi tu trebuie să respecţi părerile altora.

Toate cele bune!

vega06
[01.09.16 18:29:48]
»

@Safta Radu:

Radule, daca ai ajuns sa spui despre mine ca-s Gica Contra ai o problema si inseamna ca nu ma cunosti absolut deloc.

Oricui altcuiva ar fi scris chestia cu bazarul de la Bran nu i-as fi dat nici un comment. Doar as fi votat (sau nu) review-ul si atat. Daca mi-am permis sa-mi dau cu parerea despre bazar aici, am facut-o fara rautate cum spui si numai pentru ca va consider prieteni pe amandoi. Si pe tine si pe Zoa.

Nu am spus nici o clipa ca nu va respect parerrea si alegerea facuta. Dar am criticat alegerea ca si prieten si asta-i cu totul altceva.

In fine, venit din partea ta atacul asta cu Papone si Gica Contra m-a durut si n-a fost deloc fair. Absolut deloc. Ce mai pot sa spun acuma ? Omul cat traieste invata. Acum omul a invatat ceva despre alti oameni pe care ii considera prieteni si pe care ar fi vrut sa-i aiba alaturi... Insa cum dragoste cu sila nu se poate, asta e. No problem, mergem mai departe fiecare pe drumul lui si fara suparare.

Si gata. Cu asta am inchis discutia.

Toate cele bune si tie Radule.

Safta Radu
[01.09.16 19:04:03]
»

@vega06: Vega, sunt sigur că nu eşti un om rău, sunt sigur că n-ai vrut să ne jigneşti, nici pe mine şi nici pe Zoa, dar ai făcut-o! Vrând-nevrând, ai comis-o! Prin simplul fapt că ai comparat bazarul din Bran cu Dragonul Roşu, ne-ai desconsiderat, de fapt ne-ai comparat cu nişte bişniţari din ăia care-şi cară sacoşele din rafie când vin în Dragonul Roşu să cumpere marfă şi se ţigănesc la sânge cu cei care lucrează acolo.

Şi nu ne-ai jignit numai pe noi, ai jignit mii de oameni care vin la Bran şi care vizitează bazarul, aşa cum este el, cu plusuri sau minusuri. I-ai desconsiderat cu o uşurinţă incredibilă. Dacă tu ai alte standarde, măcar abţine-te, că printr-o simplă glumă, fără să vrei poţi jigni mii de oameni. De câte ori ai citit tu ecouri date de mine în felul acesta? Ai văzut vreun ecou în care eu să critic sau să jignesc oamenii? Prea îţi place să intri în clinciuri, şi e păcat, eşti un user de calitate, ai review-uri excelente, eşti apreciat de mulţi, inclusiv de mine şi de Zoa. Dacă tu consideri că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui, nicio problemă, aşa facem, dar să reţii un lucru, eu n-am să fac niciodată ceea ce ai făcut tu! Respect!

vega06
[01.09.16 20:48:38]
»

@Safta Radu:

Am zis io stop joc, da’ asa ceva...

N-am jignit si n-am desconsiderat pe nimeni prin comparatia cu Dragonul Rosu. Mi-am spus doar o parere personala despre acel bazar cu care orice ai spune tu, multa lume este de acord (cu parerea nu cu bazarul)

ne-ai desconsiderat, de fapt ne-ai comparat cu nişte bişniţari (...) Şi nu ne-ai jignit numai pe noi, ai jignit mii de oameni care vin la Bran şi care vizitează bazarul (...) I-ai desconsiderat cu o uşurinţă incredibilă.

Cum adica v-am comparat cu niste bisnitari ? Sorry, da’ ai luat-o rau pe campii omule. In viziunea ta pe care nu stiu cum si de ce o consideri ca fiind a mea, oricine intra intr-un bazar indiferent unde ar fi acela, in Romania, Grecia, Turcia sau mai stiu eu pe unde este un bisnitar ?? Pe bune ??

Dacă tu ai alte standarde, măcar abţine-te, că printr-o simplă glumă, fără să vrei poţi jigni mii de oameni.

Nu stiu de unde ai scos chestia cu standardele. Mi-am spus doar o parere personala despre bazarul din Bran, da. Si tu tragi concluzia ca fac bisnitari miile de oameni care vin acolo... De unde pana unde ? Asta-i tare de tot

Si sa-ti mai spun ceva. Am fost in mai multe bazaruri si in RO dar si pe “afara”. Asadar in conceptia ta asta inseamna ca in acele momente m-am auto-desconsiderat si ca mi-am calcat in picioare inaltele-mi “standarde” ? Chestia e c-am facut-o de multe ori . Si daca am cumparat cate ceva de p’acolo ce inseamna ? C-as fi si io vre-un bisnitar ceva care cumpara din bazaruri ca sa revanda in alta parte la suprapret ? Sau ca am acuzat “mii (le) de oameni care vin la Bran şi care vizitează bazarul” ca ar face-o ?? . Hai ca e de-a dreptul ridicol si ma faci sa rad.

In ecoul precedent ai pus perfect in practica zicala “a face din tantar armasar”. Ti-a iesit. Ce-am spus eu si unde ai ajuns tu prin nu stiu ce “deductii” facute cu o logica ce clar pe mine ma depaseste

Si asa de incheiere : Spui asa :

1. - “Ai văzut vreun ecou în care eu să critic sau să jignesc oamenii? ” - E treaba ta cum iti editezi ecourile. Eu in ale mele n-am jignit pe nimeni niciodata. De criticat asta da am mai facut-o, nu zic nu, insa doar acolo unde am considerat ca era cazul.

2. - “Prea îţi place să intri în clinciuri” - Nu stiu ce numesti tu “clinciuri”. A-mi apara si demonstra un punct de vedere ? Daca da, atunci afla ca musai o fac. Si in fond de ce ar fi asta o problema pentru tine pana la urma ?

3. - “dar să reţii un lucru, eu n-am să fac niciodată ceea ce ai făcut tu! ” – Nici eu. Nu-mi sta in caracter sa jignesc gratuit oamenii in general, dar mai ales si in special pe aceia pe care-i consider prieteni.

webmaster39
[01.09.16 21:03:09]
»

@vega06 & @Safta Radu: Sunteți pe lângă subiect, în afara... bazarului! E suficient.

vega06
[01.09.16 21:13:58]
»

@webmaster39:

Gata webmaster... OK. Ne-a luat valul si furtuna prin bazar p'acolo da' acu' s-a oprit

calatorul
[30.11.16 19:35:59]
»

@Zoazore: Ia uite cum a ramas relatarea asta asa simpatica si frumusete de poze pe o muchie de vot, da parca simt ca vine si dansul acusica,

ZoazoreAUTOR REVIEW
[30.11.16 20:06:41]
»

@calatorul: Buna sa-ti fie inima, calatorule, dupa cum ti-e calcatura! Sanatate sa fie, ca de rest... Vine si dansul! Da' ce facusi, bre, doar te mirasi, asea?...N-ai uitat nimica pe unde trecusi?

calatorul
[30.11.16 20:30:18]
»

@Zoazore: Pai am marcat mai demult pe aici, dar mai discret, acuma doar m/am mirat cu glas tare ca nu/i nimeni in stare sa puna pecetea meritata pe zapisca asta frumoasa.

ZoazoreAUTOR REVIEW
[30.11.16 20:50:23]
»

@calatorul: Ei, e bine sa recitesti cateodata! Mai face pofta de plimbare! Stiu c-ai trecut, dar s-or mai gasi calatori sa se minuneze, asa, ca tine! Multam de vizita!

calatorul
[30.11.16 20:55:10]
»

@Zoazore: Cu placere, asta ziceam si eu, ca lumea mai uita sa fie atenta la unele lucruri, mai scapa cate o semnalare, grabita sa faca mereu alte chestii in asteptare. Si eu multumesc asemenea cu bucurie.

calatorul
[30.11.16 22:18:34]
»

@calatorul: Iaca pozna ca a mers!

ZoazoreAUTOR REVIEW
[01.12.16 14:29:53]
»

@calatorul: Mai mama, tu porti noroc, stii? Hai ca fac cinste! Pe bune! Multam!

calatorul
[01.12.16 14:34:42]
»

@Zoazore: Sincer mi/am cam luat/o in cap si am incercat de mai multe ori faza asta, care a mers, si m/am bucurat de 2 ori: odata pentru ca am atras oamenii dupa mine si, mai important, ca am reusit sa atrag atentia asupra unor lucruri pe care eu le/am apreciat si consideram ca merita apreciate si de altii.

Felicitari, eu nu am niciun merit, e valoarea relatarii, autoarei si a scrierii, spuneam ca suntem grabiti si deseori trecem cu vederea lucruri interesante. De aceea e bine cateodata sa il mai apuci pe om de mana cand alearga pe strada, sa se opreasca sa vada cand cerul e senin si vremea frumoasa. La buna recitire.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, AZE, calatorul, elviramvio, mishu, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Bran:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.083402156829834 sec
  ecranul dvs: 1 x 1