ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mărăşeşti (VN)
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTA MEDIE REZULTATĂ
82.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Măgura Odobeștilor

Turism de-o zi, chiar dacă-i ziua de Florii: Măgura Odobești

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

De Florii deschisărăm sezonul de umblat pe coclauri și, cel mai la îndemână ne-a fost Măgura Odobeștilor.

Yeap, nu m-a lăsat mintea, știu că v-am mai scris despre ea, icișa, așa că n-o s-o mai lungesc cu ce este și ce vrea această formă de relief.

Măgura Odobești este, pentru mine și prietenii mei, un loc relativ ușor de ajuns, cu o frumusețe aparte, fără ca asta să-nsemne că, dacă n-ajungeți aicea, gata, ați păcătuit de moarte, ați pierdut turismul din România!

Noi am ajuns, pentru prima oară-n acest an, în ziua de Florii; am fost patru familii din care, un băiat și trei fete poartă numele de s-a sărbătorit. Singurii care n-aveam nicio treabă cu onomastica eram eu și nevastă-mea, deci noi eram chitiți doar pe plimbare!

Ideea a fost să mergem după urzici, să vedem poiana cu ghiocei de pădure, să vedem Releul, Mănăstirea Tarnița și, la final, Florin să-și bată joc de mașina lui, cu care voia să coboare off road.

Urcatul la Măgură nu este ceva greu de realizat, dacă n-o faci pe jos, te urci în mijlocul de transport respectiv și, în circa 40 de minute, ajungi din șoseaua Boloteștiului, sus, la Releu.

Exact așa am făcut și noi: fetele s-au urcat în habitaclul autoturismului, noi, băieții, am urcat în bena mașinii de teren, musai 4x4. Suntem cu toții bărbați adevărați, trecuți prin viață, cu experiență și curaj: în fiecare zi ne bărbierim singuri!

În cazul meu bărbieritul este dublu, eu încep să mă bărbieresc de la perciuni și termin la ceafă, de cele mai multe ori ocolind urechile. Că veni vorba de urechi, banc:

Un medic neuorchirurg vine în cabinet după o operație chinuitoare, care durase vreo 8 ore.

Colegul lui îl vede terminat și -l întreabă :

- Ce operație ai avut de-a durat atâta?!

- Ei, am avut de operat un polițist. A trebuit să-i deschid cutia craniană și, după ce am făcut asta, am rămas siderat: în interiorul cutiei craniene nu era nimic altceva decât un fir de ață, ce trecea craniul dintr-o parte în ailaltă. Și, timp de opt ore, m-am întrebat: să tai ața sau, să n-o tai?! Până la urmă, m-am hotărât și am tăiat-o!

- Și, ce s-a-ntâmplat? întreabă ălălalt medic.

- Păi, ce să se-ntâmple, nimic, i-au căzut urechile!

Boon, spuneam că fiind, cu toții, bărbați prevăzători, am făcut oareșce provizii, ținând cont că urcam la munte: am luat două bidoane a câte 5 l cu vin, fiecare. Roșu.

De condus conducea soția celui de-avea mașina de plătit, noi am stat în benă și, firesc, am vrut să bem o cană cu vin, pătrunși fiind de frumusețea drumului prin natură. Am, și băut, dar foarte puțin, drumul pe care urcam este extrem de forestier și nu e chiar foarte drept. Ba, chiar din contră! Așa că am luat o mostră de vin și pe pantalonii de eram îmbrăcat cu ei. Acasă, după ce a văzut pata, colega mea de căsnicie mi-a spus că pata aia o să iasă doar cu foarfeca.

Spuneam că drumul, în sine, este frumos: se merge numai prin pădure și, chiar dacă nu-i înfrunzită, pădurea rămâne tot frumoasă.

Măgura Odobești încă mai asigură habitatul unor animale rare și a unor păsări la fel. Noi am văzut, din fuga mașinii, o căprioară, să mor care vă minte! Iar, la întoarcere, o pisică sălbatică.

După ce trecem de Mănăstirea Tarnița, cam cu 500 de m înainte de-a ajunge la releu, am ajuns la poiana cu ghiocei de pădure. Oprit, fetele năpădit poiana, cules ghiocei și viorele, ele. Noi, bărbați dârzi, am băut vreo două căni de vin, pe-ndelete, care nu s-au mai dus pe vestimentație (altfel de război, nu eram îmbrăcați chiar la frac), făcut poze. Ba, am făcut și urechile pâlnie, pen-că se auzea zgomotul gingaș al unei drujbe. Drujba în pădure e ca focul în claia cu fân, înțelegeți voi de ce. Dacă și-n ziua de Florii se fura din pădure, vă dați seama c-ar trebui să faceți poze cu pădurea, oriunde ar fi ea, pen'că, în ritmul ăsta, peste vreo douăj' de ani, pădurea va deveni, în Românica, o rara avis!

Boon, făcut poze, cules ghiocei, băut vin, tremurat din gors, în poiană încă mai era zăpadă, urcat apoi în mașină și ajuns la Releu.

Ultima oară când am fost aicea, vremea era nasulie, acuma era senin, dar numai pe Măgură, munții dimprejur erau tot ascunși în ceață, așa că nici de data asta nu vă poci arăta, cu claritate, ce și cum cu peisajul montan, văzut de-acoloșa. Sorry!

Am coborât apoi spre Mănăstirea Tarnița, unde ne-am și oprit. Hopa, stați anșea, nu fugiți, că nu spui ni'ca despre Mănăstire! Sântem în Săptămâna Patimilor, nu voi scrie nimic despre biserică ce ar putea fi interpretat drept injurios. Plus că, despre Mănăstirea Tarnița nici n-ai ce scrie de rău.

După ce-am trecut și pe la Mănăstire, Florin, proprietarul mașinii, a crezut că, gata, l-a făcut aliat pe Ăl de Sus și s-a hotărât să coboare cu mașina pe sub linia de electrificare. M-am uitat în bidonul cu vin și-am văzut că era, relativ, neînceput, deci omul nu era în stare de fericire avansată. Plus că, dacă nu voiam să merg pe-acolo, în mașina lui, spre casă, puteam s-o fac, pe jos, mergând încă vreo cinci ore! Deci, da, am mers cu mașina!

N-a fost chiar off road, drumul, deși mai mult ghicit decât ”drum”, totuși te lăsa să mergi pe acolo. Bine, Florin își plătește singur reparațiile la mașină, deci, n-am avut a mă plânge de alegerea lui. Atâta doar că ne-a zdruncinat în benă, de ziceai că vrea să ne așeze, ca pe cartofi.

În final, am ajuns, înapoi, pe islazul Boloteștilor, loc în care, nefiind încă pe drum public, s-au schimbat șoferii.

După cum vă spuneam, nu a fost chiar o ieșire spectaculoasă deși, cine vrea și cunoaște pe-acolo, poa'să-ncerce o ieșire pe Măgura Odobești. Dacă se grăbește, mai prinde zăpada din vârf! Și, cine știe, ghiocei. Aaa, da, uitasem, poate mai găsește pădurea, drujbele merg bine în Vrancea!

O vreme nu o să mai scriu pe aicea, de aceea, chiar dacă sunt mai grăbit decât voi, vă urez s-aveți un Paște liniștit, plin de mulțumire sufletească !

Și, chiar dacă eu nu oi mai scrie, aveți grijă ce revieuri postați: sunt cu ochii pe voi ! :)

Haidi, pa!


---
Trimis de Yersinia pestis in 07.04.15 20:57:31
Validat / Publicat: 07.04.15 22:01:50
VIZUALIZĂRI: 2115INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FOCȘANI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Larissa [07.04.15 22:38:28] »

Vin roşu, drujbe, ghiocei... zmeule, da stii sa le combini, nu glumă! Cere si tu o melodie, eu l-am citit pe fondul sonor de la Biziday şi se cam amestecau īn cap vinu cu tva-ul, drujba cu täierea salariului si ghioceii cu euro... Haidi, pa!

Yersinia pestis [07.04.15 22:42:24] »

@larissa2015 - Muzică să fie, zic!

webmaster [07.04.15 22:55:26] »

@căpcă1 - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Yersinia pestis [07.04.15 22:56:49] »

@webmaster - Mulțumesc!

Carmen Ion [08.04.15 12:33:30] »

@căpcă1 - Şi mă rog frumos, de ce n-o să mai scrii o vreme pe AFA? Sau e secret?!!

Yersinia pestis [08.04.15 12:41:33] »

@Carmen Ion: motive extrem de personale: așa vreau eu!

danup [08.04.15 19:23:42] »

"De condus conducea soția celui de-avea mașina de plătit", hai ca m-ai fermecat!

Yersinia pestis [08.04.15 21:59:38] »

@danup: Ha, e talentul meu să farmec pe alții! Doar cu nevastăea nu mi-a ieșit!

alinaro [09.04.15 11:12:30] »

@căpcă1 - M-ai omorât cu buchetul ăla de ghiocei şi viorele, mi-e un dor de nu-ţi imaginezi de florile alea (nu zic că se cunoaşte mâna Adrianei), şi-ţi/vă întorc urările înzecit.

Însă... eu vreau să ştiu ce e cu comentariul de la P09!! Hm...

Paşte Fericit tuturor şi tot binele din lume.

Yersinia pestis [09.04.15 12:36:48] »

@alinaro: Da, chiar dacă vremea încă se mai zburlește, florile aduc căldură, măcar în suflet! Sărbători fericite și vouă! PS : da' de ce nu mi-ai votat reviewul?!

alinaro [09.04.15 12:40:55] »

@căpcă1 - Hai că am remediat, se mai rablageşte omu', ce vrei... Da' vezi că retrag votu' dacă nu răspunzi la întrebare. Nu te iert!

Yersinia pestis [09.04.15 13:10:14] »

@alinaro: te-am păcălit, au trecut cele 10 minute în care te puteai răzgândi! Păi, să spunem că mi-am atins limitele în materie de turism, indiferent de locațiile pe care le-aș mai vizita. Fiindcă sunt mânat de un patriotism local, oarecum exagerat, vreau să postez reviewul despre Munții Vrancei, pen'că sper ca, pe la vară, să mai trec odată peste ei. Sunt locuri frumoase, merită povestit despre ele! Apoi, ce-ar mai putea fi? Mi-a dat Dumnzeu noroc și am văzut multe locuri frumoase, din România și Europa, locuri pe unde au fost mulți alții, care au și povestit despre ele, cu mult mai mult talent și, implicit, utilitate pentru ceilalți. Eu sunt adeptul altui gen de turism care n-are atâta priză la public. Și, până a deveni enervant, mai mult decât e permis, să zicem că o să iau o pauză!

alinaro [09.04.15 17:09:35] »

@căpcă1 - Scârţ, Mariţo. Eu nu sunt de acord, pentru că ştiu la ce gen de turism te referi, mai fac şi eu de temps en temps, şi cred că toate încap pe Afa, nu cred, sunt convinsă. Lasă că mai rezonezi tu până la vară, cum să scăpăm aşa uşor de căpcăuni pe site? Dacă nu, fac cerere oficială şi retrag voturili.

Salutare, primavară!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
monicap [10.04.15 18:17:27] »

"mulți alții, care au și povestit despre ele, cu mult mai mult talent și, implicit, utilitate pentru ceilalți. "

Continua sa fii adeptul a ce doresti, dar scrie in continuare. Si nu fii foarte sigur ca articolele altora au mai multa utilitate. Nu de alta dar poate, poate ajung si eu vara asta sa vad o parte din frumusetile zonei Vrancei. E din ce in ce mai tentant cu fiecare din articolele tale

Pana atunci, un Paste Fericit alaturi de cei dragi tie si multa, multa sanatate (cum era? "Ca-i mai buna decat toate", nu?)

Yersinia pestis [10.04.15 18:26:43] »

@monicap: Sărutt mâna pentru urări, îți doresc să aveți sărbători liniștite!

webmaster26 [27.12.15 14:10:15] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă zona Măgura Odobești, FOCȘANI" (nou creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Carmen Ion, danup, monicap, Yersinia pestis
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.110341072083 sec
ecranul dvs: 1 x 1