55926 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Joldești, cu Eminescu în suflet

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.12.2014
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Joldești și „Dulcea mamă”


Județul Botoșani – meleagul atâtor genii și titani ai literaturii, istoriei, picturii, matematicii, geografiei, etc. – este locul unde s-au născut oameni ce și-au pus amprenta în mod fundamental asupra culturii, științei și tehnicii românești.

Dintre toate personalitățile acestui județ predomină covârșitor numele lui Mihai Eminescu. Poetul Național, Geniul, s-a născut la Botoșani (ori Ipotești după alți cercetători). Mama poetului, Raluca Iurașcu s-a născut și a copilărit în satul Joldești, comuna Vorona. Veți spune „Bine, bine – dar ce e atât de special la acest sat? Sunt mii de astfel de localități în România”. Ei bine... este satul copilăriei mele, locul unde am devenit om. Închipuiți-vă că este locul unde am făcut primii pași, unde am învățat primele litere și primele poezii. Bunicii mei, oameni simpli de la țară, dar muncitori, onești și cu mult bun simț m-au învățat, educat, călit, protejat. Am „prins” încă atmosfera satului de altădată cu munci agricole la câmp (poate prea rudimentar și pentru acei ani: arat cu calul de exemplu; deși se poartă și acum), frumoase tradiții de Paști și Crăciun, obiceiuri de iarnă, mers cu vacile la câmp. Câți dintre copii din zilele noastre au țesut la un război, au fost cu cânepa la râu ori au făcut parte din alaiul Paparudei? Și toate acestea le-am făcut în satul natal al mamei lui Eminescu, Joldești, pe Siret. Gata, ajunge... deja prea multe amintiri... din copilărie.

Revin și vă voi prezenta câteva obiective din acest sat moldovenesc situat pe frumoasa vale a Siretului. Microzona geografică și folclorică Vorona-Corni-Tudora oferă o serie de obiective turistice importante (Mănăstirea Vorona, Mănăstirea Sihăstria Voronei, așezări și puncte arheologice, Dealul Mare, rezervația de tisă, etc.).

Satul Joldești și împrejurimile pot constitui un mod plăcut de a petrece o după-amiază ori zi de relaxare pentru călătorul pe meleagurile botoșănene. De la Botoșani la Joldești sunt aproximativ 25 km, pe DJ 208C, trecând prin Orășeni, Poiana, Vorona Centru, Vorona Mare. Peisajul deluros, zonele depresionare, pădurile întinse, casele tradiționale ori lanurile bogate acompaniază șoseaua, asfaltată „proaspăt” în ultimii ani.

După intrarea în satul Joldești, la prima încrucișare de drumuri facem dreapta spre centrul satului. După 2,5 km, imediat lângă biserică, găsim primul obiectiv: Conacul boieresc. Situat în mijlocul unui parc dendrologic, declarat rezervație, conacul este plasat pe buza unei terase a râului Siret. Poziționarea oferă priveliște atât spre lunca Siretului, cât și spre vatra satului. În clădire funcționează școala principală a satului astfel încât este nevoie de aprobarea conducerii școlii pentru a vizita interiorul. Conacul a fost restaurat anii trecuți cu ajutorul fondurilor europene, fiindu-i adăugată o aripă nouă, care însă respectă arhitectura ansamblului. Aici, în această clădire, s-au filmat scene din pelicula „Vis de ianuarie” (1979), al cărui subiect se învârte în jurul vizitei în Moldova a pianistului Franz Liszt și a complotului împotriva domnitorului Mihail Sturdza (este primul film în care a jucat actorul Marcel Iureș). În conac au fost organizate o bibliotecă și un mic muzeu cu obiecte etnografice specifice zonei. Se dorește organizarea unor tabere (de înot, de exemplu), cum au mai fost găzduite de conac prin anii 50-60. În interior se remarcă ușile masive, înalte; se pare că o parte din clădire a fost construită mai târziu. Nu se cunosc exact nici anul construcției, nici cel care a comandat ridicarea acestui edificiu – posibil datat la sfârșitul secolului al XVIII-lea-începutul secolului al XIX-lea. Există posibilitatea ca acest conac să fi existat pe vremea când bunicul lui Eminescu, stolnicul Vasile Iurașcu, era administrator pe moșia Joldești. Cert este faptul că în această localitate s-a născut în anul 1816 mama marelui poet, Raluca Iurașcu. Bătrânii spun că familia Iurașcu locuia în partea de jos a satului, undeva pe o uliță ce mergea spre râul Siret. Tot în acest conac ar fi locuit și Nicolae Rosetti, proprietar al moșiei la mijlocul secolului al XIX-lea, dar și Grigore Kapri, descendent din familia armenească Kapri (acesta a donat bisericii un clopot în anul 1885, aflat și acum în clopotniță).

Biserica Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este alt obiectiv ce se află lângă conac și parc. Este ctitoria lui Nicolae Rosetti și a soției sale Zoița, proprietari ai moșiei. Pisania în limba chirilică, încadrată de imaginea soarelui și a lunii, atestă ridicarea lăcașului de cult în anul 1847. Biserica este împărțiță în mod clasic: pronaos, naos și altar. Se remarcă catapeteasma și icoanele împărătești, posibil mai vechi de anul 1847. Lângă biserică se află o piatră de mormânt, ornată pe margini cu motive florale și cu inscripții de factură medievală, acum indescifrabile deoarece, o vreme, piatra a fost utilizată ca prag de intrare în lăcaș; de asmenea există și un monument dedicat eroilor căzuți în războaie. Tot în curtea bisericii se ridică un centru social-cultural.

Alt obiectiv istoric poate fi considerat vechiul cimitir medieval situat în spatele bisercii și conacului, lângă islazul satului. Încă se pot observa lespezi de piatră ce ies din iarbă, vechi marcaje ale mormintelor. În anii 1994-1995 aici s-au efectuat săpături arheologice care au demonstrat prezența unei populații creștine, românești. Îmi aduc aminte că am văzut și eu acele săpături fiind în vacanță. Mergeam seara să luăm cornutele de la islaz și ne învârteam curioși în jurul gropilor săpate de arheologi. Râdeam atunci de grămezile de oase, cioburile de ceramică ori de grija cu care mânuiau specialiștii pensulele în jurul diverselor obiecte. Peste ani, am găsit articolul publicat de cercetători privind rezultatele săpăturilor arheologice și mi-am spus „am fost și eu acolo” .

Un element important de peisaj și punct de atracție pentru petrecerea timpului liber este râul Siret cu luncile sale. Copii și adulți, vizitatori veniți din Botoșani poposeau toată vara pe malurile bătrânului râu pentru diverse activități: lucrative ori distractive. Scăldatul era la ordinea zilei, deși existau vârtejuri și gropi rămase în urma exploatării pietrișului din albie. Luncile ofereau oaze de răcoare și locuri propice pentru picnic. În trecut exista și pește din belșug; azi mai mult pescuiești din plăcere, prinzând 2-3 peștișori. În anumite locuri există vaduri prin care se poate trece pe celălalt mal, în județul Suceava. În unul din aceste vaduri din dreptul satului Joldești s-a înecat bunica lui Mihai Eminescu, Paraschiva Iurașcu, în iarna anului 1836. Din gheața râului se taie crucea ce se duce la biserică în fiecare an de Bobotează.

În apropierea satului, în cătunul Vercicani există și astăzi o fântână, atribuită epocii lui Ștefan cel Mare. De altfel, pe un câmp din apropierea Joldeștilor ar fi avut loc în 1457 bătălia dintre Ștefan cel Mare și Petru Aron. Din Joldești avem acces ușor spre Pădurea Voronei, Mănăstirile Vorona și Sihăstria Voronei, Peștera Cuviosului Onufrie ori spre Rezervația de tisă din com. Tudora și spre Vf. Tudora-Dealul Mare (587m), cea mai înaltă formă de relief a județului Botoșani.

Satul Joldești constituie un popas obligatoriu pe traseul celor care urmăresc viața lui Mihai Eminescu. De asemenea, este un punct de popas pe drumul ce leagă Botoșaniul de obiectivele din județul Suceava.

P. S. Fotografiile sunt efectuate pe parcursul mai multor ani.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 03.12.2014 11:29:27

Validat / Publicat: 03.12.14 15:50:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2670


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15050 PMA (din 16 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Marian Preda
[03.12.14 15:57:55]
» mesaj pers

   tata123;

   Sunt onorat sa-ti acord primul vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- marius gaudi
[03.12.14 16:58:12]
» mesaj pers

   Mihai Eminescu s-a nascut la Botosani, dar mama acestuia Raluca Iurascu s-a nascut in Ipotesti in anul 1816, asa ca...

    Sursa de inspiratie nu a fost prea exacta.

    In rest... in saptamana TATA123, un nou review extrem de interesant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.12.14 19:03:39]
» mesaj pers

   @marius gaudi - 1. Sursa de inspirație a fost exactă... adică cercetările și materialele adunate de ani de zile pentru o monografie a satului.

   Familia lui Vasile Iurașcu (bunicul poetului) trăia în Joldești încă din anul 1804, stolnicul Iurașcu fiind administratorul moșiei deținută de familia Balș (cf. Gh. Ungureanu, ”Eminescu în documente de familie”, 2001, p. 23). Familia a locuit în acest sat până prin 1836 (Ibidem, p. 28). Raluca Iurașcu își va aminti de trecerea trupelor ruse prin Joldești în anul 1828 și va povesti copiilor săi.

   Raluca se născuse în 1816 la Joldești, fiind al șaselea copil al familiei Iurașcu (cf. Pavel Țugui, ”Eminescu-Creangă. Documente biografice inedite”, 1996, p. 49).

   Familia Gheorghe și Raluca Eminovici s-a mutat la Ipotești abia în aprilie 1848 (cf. I. D. Marin, ”Eminescu la Ipotești”, 1979, p. 78). Dar fiindcă casa era veche și derăpăntă nu putea locui acolo pe tmp de iarnă. Abia în 1853 va fi gata casa copilăriei lui Mihai Eminescu (cf. Nicolae Iosub, ”Eminescu la Botoșani”, 2004, p. 25).

   2. Într-adevăr majoritatea cercetătorilor spun că Eminescu s-a născut în orașul Botoșani.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[03.12.14 21:26:57]
» mesaj pers

   Draga tata123 care te-am cunoscut pe AFA:

   Cum pot sa iti acord 2 sau 3 voturi?

   Sa spun doar ca tatal meu si alte neamuri sunt nascute tot in jud BT la Dorohoi sau imprejurimi...

   Anul acesta am fost de 2 ori la Dorohoi si Botosani, o data business, o data in concediu.

   Aceste meleagurile care au dat atatea nume de seama (sa il adaug si pe George Enescu de ex) sunt f putin promovate vizitate si cunoscute.

   Articolul tau este un ghid de exceptie!

   Dan

   2

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[05.12.14 10:38:30]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Multumesc pentru apreciere.

   Vor mai fi review-uri despre județul Botoșani... sunt în tolbă în stadiu de proiect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[15.01.19 20:02:01]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «La pas prin Joldești, cu Eminescu în suflet» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: La pas prin Botoşani şi împrejurimi]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [MAY-2013] Vedere de ansamblu a satului Joldești. Se pot observa și luncile râului Siret, în fundal. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578742">Şterge vot</a></div><span id="v9578742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2013] Vedere de ansamblu a satului Joldești. Se pot observa și luncile râului Siret, în fundal.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2013] Pe „ulița” satului Joldești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578744">Şterge vot</a></div><span id="v9578744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2013] Pe „ulița” satului Joldești.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [MAY-2013] Casă bătrânească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578746">Şterge vot</a></div><span id="v9578746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2013] Casă bătrânească.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [MAY-2013] Altă casă tipică zonei -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578747">Şterge vot</a></div><span id="v9578747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2013] Altă casă tipică zonei
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2013] Parcul dendrologic din fața conacului - Joldești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578749">Şterge vot</a></div><span id="v9578749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2013] Parcul dendrologic din fața conacului - Joldești.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2013] Conacul boieresc din Joldești, com. Vorona, jud. Botoșani. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578751">Şterge vot</a></div><span id="v9578751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2013] Conacul boieresc din Joldești, com. Vorona, jud. Botoșani.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2013] Turnul conacului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578752">Şterge vot</a></div><span id="v9578752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2013] Turnul conacului.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAY-2013] Intrarea în conac și frumoasa feronerie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578753">Şterge vot</a></div><span id="v9578753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2013] Intrarea în conac și frumoasa feronerie.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2013] Placă informativă la conac. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578754">Şterge vot</a></div><span id="v9578754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2013] Placă informativă la conac.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2013] Canacul în anul 2007, înainte de renovare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578755">Şterge vot</a></div><span id="v9578755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2013] Canacul în anul 2007, înainte de renovare.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2013] Biserica satului Joldești (1847-1849) -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578756">Şterge vot</a></div><span id="v9578756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2013] Biserica satului Joldești (1847-1849)
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2013] Clopotnița -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578757">Şterge vot</a></div><span id="v9578757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2013] Clopotnița
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAY-2013] Monumentul eroilor satului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578758">Şterge vot</a></div><span id="v9578758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2013] Monumentul eroilor satului.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2013] Vedere de ansamblu asupra bisericii -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578759">Şterge vot</a></div><span id="v9578759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2013] Vedere de ansamblu asupra bisericii
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2013] Pisania bisericii din Joldești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578760">Şterge vot</a></div><span id="v9578760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2013] Pisania bisericii din Joldești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2013] Interior biserica din Joldești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578761">Şterge vot</a></div><span id="v9578761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2013] Interior biserica din Joldești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2013] Piatră de mormânt medievală - în curtea bisericii din Joldești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578762">Şterge vot</a></div><span id="v9578762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2013] Piatră de mormânt medievală - în curtea bisericii din Joldești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2013] Lespede de piatră din cimitirul medieval al satului - în depărtare râul Siret. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578763">Şterge vot</a></div><span id="v9578763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2013] Lespede de piatră din cimitirul medieval al satului - în depărtare râul Siret.
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2013] Râul Siret la Joldești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578764">Şterge vot</a></div><span id="v9578764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2013] Râul Siret la Joldești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2013] Parcul dendrologic Joldești -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av578765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv578765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=578765">Şterge vot</a></div><span id="v9578765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(578765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f578765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e578765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2013] Parcul dendrologic Joldești
foto tata123 [03.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.103846073151 sec