ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUL-2020
Prieteni
PREȚ 250 lei/ 4 persoane lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Sinaia?

Un regal la terasa Regales din Sinaia

TIPĂREȘTE URM de aici

- continuare de aici-

După ce am fost la Ceaunu´Crăpat de la Cota 1400, v. aici a doua zi, prietenii cu care venisem din Bucureşti, mi-au propus să mâncăm la Taverna Sârbului. Mai fusesem acolo anii trecuţi şi mi-a plăcut şi ce am mâncat şi cum am fost servită. Pentru prima dată, porţiile fiind foarte mari, mi-au dat ce a rămas la caserolă, obicei pe care până atunci îl considerasem de prost gust dar auzind că aşa se practică curent şi afară, mi-am zis, hai să renunţ la bunele maniere şi să iau partea practică a lucrurilor.

Am ajuns la Taverna Sârbului, numai că fiind sâmbătă, terasa era plină ochi cu excepţia a două mese în soare care nu aveau nici umbrelă. Uşor decepţionaţi am plecat să mâncăm în oraş unde terasele se ţineau lanţ.

Terasa unde am mâncat

Pe drumul de întoarcere am zărit o terasă foarte frumos poziţionată între brazi şi două vile de clasă. Nici n-am stat să aflăm numele ei şi ne-am aşezat la o masă distanţată de altele unde mai erau câţiva clienţi. Mai târziu citind tăbliţa de la intrare pe care era scris meniul cu cretă am aflat că se numeşte Regales.

Nici nu ne-am aşezat bine şi lângă noi a apărut un chelner între două vârste cu o ţinută impecabilă. S-a înclinat în faţa noastră, ne-a urat ˝bine aţi venit! ˝şi imediat mintea mea l-a asociat cu un majordom englez aşa cum am văzut prin filme. O altă imagine a fost a chelnerilor din anii trecuţi, plictisiţi şi obraznici care te abordau la minute bune după ce te aşezai la masă că oricum aveau clienţi gârlă. Doamne, pandemia asta ne-a a schimbat pe toţi!

Ne-a propus din partea casei până vor fi gata felurile principale un platou cu scovergi puţin sărate care au mers ca unse cu berea rece pe care ne-a adus-o imediat ce am cerut-o. Nu mai zic că la foamea pe care o aveam, ne-am bătut pe ele. Între timp am admirat peisajul dimprejur, am tras pe nas aerul ozonizat şi n-am mai regretat că n-am fost la Taverna Sârbului unde înafară de farfuria cu mâncare, nu aveai ce vedea de jur împrejur.

Ce am servit şi cât a costat

Totul a fost excelent: porţii mari şi foarte gustoase.

-o porţie de ciulama de pui cu ciuperci 200/ 100 gr, 29 lei

-două porţii de pulpă de berbecuţ fiert în vin 2x400gr, 2x40 lei

-două porţii salată de varză crudă 250gr, 2x9 lei

-o porţie de 4 mici 15 lei cu cartofi prăjiţi 200gr. 9 lei

-o plăcintă cu mere 150 gr, 15o lei

-o porţie de doi papanaşi cu dulceaţă de coacăze, 19 lei

-un pahar vin roşu 0.25 l, 7.5 lei

-trei beri Stella Artois din care două fără alcool 30 lei

Total 225 lei, cu bacşiş 250 lei, pentru patru persoane

Calitate şi impresie generală

Nu am exagerat deloc când în titlu am scris ˝un regal˝. Nu am venit să facem chef şi nu a fost un prânz pantagruelic ci unul potrivit ca preţ, ca pentru pensionari veniţi câteva zile în vacanţă şi care au unde sta. Serviciul asigurat de ˝majordomul englez ˝care ne-a arătat mult respect, gustul şi mărimea porţiilor, ambianţa exterioară mă face să recomand din toată inima restaurantul Regales din str. Coştilei nr. 27 pe drumul spre telegondolă.

Ca şi încheiere

De regulă sunt foarte obiectivă. Veţi vedea cum în ziua următoare am luat plasă la o terasă cu renume că aşa e în viaţă, una caldă, una rece.

Prietenii ne-au adus acasă pe roţi, unde ca deobicei am tras un pui de somn, nu înainte de a mă gândi că o maşină e ca un membru al familiei şi numai când n-o mai ai îţi dai seama ce mult a contat ea în viaţa ta.


despre SERVICII

chelner de modă veche interbelică, foarte amabil şi respectuos


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Tot ce am servit a fost fără cusur


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

brazi, natură- f. frumos

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Michi in 21.07.20 10:52:41
Validat / Publicat: 21.07.20 11:31:47
VIZUALIZĂRI: 1993INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 ciulama de pui cu ciuperci
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂ:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
    pagină generată în 0.306872844696 sec
    ecranul dvs: 1 x 1