GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hanul Paprika din localitatea Ozun - mâncare gustoasă și ospitalitate
Zilele trecute au însemnat pentru noi prima minivacanță din această vară. Am ales să mergem la munte, dar despre asta voi povesti într-un alt articol. Acum vreau să prezint un loc în care am oprit pentru a mânca la prânz, pe drumul de întoarcere spre casă. Este vorba despre Hanul Paprika din localitatea Ozun, județul Covasna. Locația se află pe partea stângă a DN 11/E 574 (luând în considerare direcția de deplasare Brașov - Târgu Secuiesc).
Am ajuns acolo căutând informații despre restaurantele cu specific secuiesc din zonă întrucât voiam să mâncăm un gulaș bun. Chiar așa avea să fie!
Am găsit un loc liber pentru a parca mașina chiar în fața hanului (există acolo 7-8 locuri de parcare) și am coborât. Am ochit repejor o masă liberă pe terasa exterioară, observând totodată că alte câteva mese libere din jurul nostru erau rezervate (până la plecarea noastră, cam după o oră, terasa era în totalitate ocupată). Locația are un aer rustic, iar sala hanului este foarte frumos amenajată; pe pereți sunt expuse vase de ceramică, precum și numeroase unelte agricole. În holul din dreapta se află un pian vechi și tot pe acolo se realizează accesul către grupul sanitar (curat, în regulă).
După câteva minute ne-a fost adus meniul. Răsfoind, am aflat că pot fi comandate specialități secuiești, ciorbe, supe, minuturi, preparate la grătar, salate, garnituri, desert, chiar și micul dejun poate fi servit la han. Toate acestea pot fi ”stropite” cu apă, sucuri, băuturi spirtoase, bere sau vin.
Ne-am hotărât repejor pentru comanda noastră: gulaș de vită cu fasole pentru mine (porție mare de 500 grame, există posibilitatea să optezi și pentru porție mică de 300 grame), gulaș de vită cu cartofi pentru soție (porție mare), o salată de ceapă roșie, o supă de pui cu găluște pentru cel mic, iar ca desert am optat pentru Șomloi (o prăjitură care ne place, pe care am mai comandat-o și prin alte locuri). Am mai cerut o sticlă de apă minerală de un litru, pe care am primit-o imediat, alături de trei pahare. Soția a dorit inițial o ciorbă de fasole cu afumătură, dar ospătărița ne-a spus că nu aveau în ziua respectivă.
Timpul de așteptare a fost scurt, probabil cam 10 minute. Mâncărurile comandate erau fierbinți, spre mulțumirea noastră, chiar dacă am așteptat puțin să se mai răcească. Împreună cu mâncarea am primit și un coș cu pâine de casă; deși nu prea mâncăm pâine de ceva vreme, de data asta nu ne-am putut abține! :)
Mâncarea a fost foarte bună, iar porțiile sunt generoase. Prăjitura ne-a fost adusă după ce am terminat de mâncat; Șomloi este o prăjitură mare, porția este suficientă pentru doi adulți (cel mic abia dacă a gustat o linguriță-două).
Am mai zăbovit pe terasă câteva minute pentru a ne relaxa după o masă copioasă, apoi am solicitat nota de plată. Am primit bonul fiscal într-o cutiuță de lemn (spre încântarea juniorului), tot acolo punând și banii (am plătit 85 de lei cu tot cu bacșiș). Când am solicitat nota, am fost întrebați dacă dorim să achităm cash sau cu cardul, noi alegând prima variantă.
Două vorbe despre servire și atitudinea personalului: rapiditate și amabilitate. Nota 10!
Înainte de a încheia, voi enumera câteva produse existente în meniul Hanului Paprika: tochitură secuiască cu mămăliguță (porție mare de 900 grame - 29 de lei); papricaș de vită cu găluște de casă (27,5 lei); sarmale cu smântână, mămăliguță și ardei iute (18,5 lei); gulașurile comandate de noi - 16,5 lei; omletă paprika cu legume (pentru micul dejun - 9,5 lei); ciorbă de burtă (14,5 lei); mămăliguță cu brânză și smântână (13,5 lei); mix grill (26,5 lei); păstrăv la grătar cu mămăliguță și mujdei (22,5 lei); pulpe de pui la ceaun (13,5 lei); salată bulgărească (17,5 lei); salată Caesar (18,5 lei); cartofi prăjiți (200 de grame - 4,5 lei); Șomloi (15,5 lei) sau prăjitura casei (8 lei). Alte informații puteți afla din fotografiile pe care le voi atașa prezentului articol.
Acestea fiind spuse, recomandăm Hanul Paprika din localitatea Ozun! Noi vom opri acolo și cu altă ocazie. Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 18.06.19 12:25:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SFÂNTU GHEORGHE [CV].
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Sf. Gheorghe? , SFÂNTU GHEORGHE [CV]" (deja existentă pe sait)
@Crazy_Mouse: Să vă fie de bine! Da ce prețuri sunt prin provincie și cât de bine se mănâncă. La noi la București e rupere!
@robert: Într-adevăr, prețuri foarte bune la Hanul Paprika din Ozun, este unul dintre motivele pentru care vom mai mânca la han atunci când vom trece iarăși prin zonă. Această locație mi-a adus aminte de Hanul Secuiesc din Băile Tușnad, o altă locație unde vom reveni cândva cu încredere.
Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine!
@Crazy_Mouse: Deși am trecut de nenumărate ori prin Ozun, în drumurile noastre spre și dinspre Covasna, nu am mâncat niciodată aici, cu toate că am remarcat hanul (odată i-am zis soției că ar trebui să oprim ca să mâncăm și noi un gulaș adevărat). Și n-am oprit pentru că localitatea este destul de aproape de Covasna, locul unde urma să mâncăm când ajungeam, sau unde abia mâncasem la plecare. Articolul ne dă ghes ca la următoarea nostră trecere pri zonă să facem un mic popas pentru un prânz bun (gulașul ăla cu fasole arată tare bine). Pâinea din zonă o știm foarte bine, cât e de apetisantă.
Să vă fie de bine!
@Mitica49: Să faceți un mic popas acolo! Sunt sigur că o să vă placă mâncarea! Numai bine!
Si eu sunt fan somloi, dar depinde cum e pregatit. Am mancat si gustos in HR si mai putin gustos in CV. Ca recomandare, un Csiki Sor ar fi mers la mare fix cu gulasul. Nu pentru sofer, fireste.
O sa tin minte recomandarea.
@black_mamba: Mulțumim pentru recomandare! Asta este, șoferul se sacrifică de fiecare dată!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restaurant Hunyadi Csarda] Experiență ok - de revenit și pentru alte preparate — scris în 01.11.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hunyadi Csarda] De neuitat — scris în 29.08.22 de Carmen Jiunona din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 [Restaurant Han Paprika [Ozun]] Excelent — scris în 31.10.21 de ux122876 din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant Szentgyörgy Pince / Pivnița] Pivnița Sfântul Gheorghe sau Szent György Pince Restaurant — scris în 23.08.21 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant Hunyadi Csarda] Experienta ingrozitoare la Hunyadi Csarda — scris în 08.02.21 de papadie din BUCURESTI
- Aug.2020 [Korzo Irish Pub] Terasa Korzo – Irish pub, o terasa pe placul nostru — scris în 11.09.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Szentgyörgy Pince / Pivnița] Szentgyörgy Pince, sau mai pe romaneste - Restaurantul Pivnita Sfantu Gheorghe — scris în 04.09.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ