BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
V-am spus ca despre mancatorii voi vorbi separat. Imi ramasesera restante si din perioada cand am stat eu acolo, mai adaug acum putin si ajungem la zi. Am sa incep cu:
Cavos, restaurant grecesc: La acesta pot spune ca ne-am facut abonament, am mancat de cateva ori, a fost si ultimul restaurant unde m-am intalnit cu prietenele inainte de a pleca din Austria, dar si primul restaurant unde m-am vazut din nou cu prietenele cand am revenit in Austria. A ajuns sa fie un loc cautat in Kufstein, asa incat ar fi bine sa va faceti rezervare. Localul are o terasa pe doua nivele, si de pe terasa aveti o priveliste asupra raului Inn minunata. Atat patronul cat si angajatii sunt greci iar produsele excelente. In perioada pandemiei majoritatea angajatilor au plecat inapoi in Grecia revenind putin inainte sa revin eu in tara. In perioada in care restaurantele erau inchise, acest local avea un anume interval orar in care se puteau face comenzi si ridica de la restaurant. Restaurantul este incapator atat la interior (unde este bine compartimentat si cu multe spatii) dar si la exterior unde are o terasa generoasa, pe 2 nivele asa incat nu-i invidiez deloc pe ospatari care sunt tot timpul parca la crosul scarilor. Meniul cuprinde in majoritatea lui preparate grecesti, dar avand in vedere ca ne aflam in Austria, vom regasi in meniul lor si “snitzel” . De cate ori am mancat acolo ne-am declarat multumite, si o sa vedeti bucatele in poze, nu are rost sa comentez mai mult. Cat despre ospatari, pot spune ca erau profii, plecau cu bratele pline de farfurii de parca erau caracatite ????.
Ruetz: Despre Ruetz nu pot spune ca este un restaurant pentru ca nu este, este mai degraba o brutarie, cu paine de multe feluri, gustoasa de iti vine sa manaci una pe loc, insa tot aici poti lua micul dejun, si am vazut de multe ori mai ales familii cu copii, care in weekend iau masa in oras si in acest fel toata lumea se simte bine, micul dejun este cativa euro si include ceva mezeluri, lactate, cafea/ceai si ceva patiserie. Cafeaua se gaseste intr-o varietate larga asa incat imposibil ca sa nu iti gasesti ceva pe plac. Eu si A in plimbarea noastra prin Wörgl am oprit la Ruetz pentru o cafea, sau cel putin A, asa credea. Cand am intrat inauntru si a vazut varietatea de produse nu stia exact ce sa ceara, asa ca in final ea a ales un expresso, eu un latte macchiato, si am luat un corn cu unt si verdeata, o felie de paine neagra cu unt si ou si un cremsnit. Am facut un astfel de popas si cu sotul meu inainte sa plec acasa si pot spune ca este un loc relaxant, o pauza intre cumparaturi ????. Si in Kufstein se afla vreo 2-3 centre Ruetz, unul este chiar foarte mare cu multe locuri.
Inngasse: Acesta este unul dintre restaurantele – terasa destul de cautate de localnici. Este amplasat minunat, pe malul raului Inn si are doua intrari, una prin terasa pe malul raului, alta dinspre oras, inspirat alese intrarile. Interiorul este unul placut, decorat si cu elemente mai vechi, o sa vedeti si pozele, aici m-am oprit de cateva ori, fie cu cate o colega sa bem o cafea si sa mancam o prajitura, m-am oprit o data cu flacaii sa mancam de pranz, meniu fix supa cu crutoane si snitel cu cartofi prajiti – 9,80euro iar berea sau alte bauturi platite separate. Si acesta este un loc preferat pentru relaxare si este totodata si unul dintre putinele locuri din centru care ofera meniu fix la pranz la un pret rezonabil.
Panorama 1830 Skybar: Acesta este un loc dedicat savurarii unei bauturi. Acum in vara a fost prima data cand am ajuns aici, special ca sa bem ceva. Localul este situate la etajul 4 si de acolo ai o priveliste minunata asupra raului Inn, programul localului fiind de joi pana duminica intre orele 17:00 – 01:00. Intr-o intelegere generala, alegerea s-a oprit asupra berii artizanale Bierol Brauerei Schwoich, Tirol variantele Pale Ale (iz exotic, usor amarui) si Padawan (gust fructat de mango). Doua dintre noi am luat Pale Ale, doa am uat Padawan, insa asa cum o sa vedeti in poze, chiar si la Padawan, culoarea intre beri a fost diferita ????. Si ca totul sa fie minunat, mai ales ca urmatoarea zi aveam sa plec, am avut parte de un apus de soare superb, o sa il vedeti si in poze si in filmulet.
Werkstatt: Despre el am sa revin foarte putin deoarece am mai povestit despre el. Un alt loc unde mi-ar fi placut sa revin, cu mancare foarte buna, un local la care insa se ajunge mai degraba cu masina fiind situat la marginea orasului.
Tapas: Acestui local i-am trecut pragul o singura data, putin inainte de a pleca de acolo, si asta deoarece el s-a deschis putin inainte de pandemie, dupa care pandemia i-a facut sa traga obloanele. In perioada in care existau inca restrictii insa restaurantele se deschisesera, accesul se facea pe baza de 3G (testat, vaccinat, trecut prin boala). Chiar daca numele suna spaniol si la fel este si continutul meniului, aflati ca aici am putut vorbi romaneste, cei ce detin restaurantul sunt romani care au lucrat in Spania si au deschis aici un restaurant raditional, insa au mai adaugat si ceva traditional romaneste ????. Localul are 50 de locuri la interior si inca 20 pe terasa cu iesire in parc. Aici am avut parte si de ingeniozitatea romaneasca, aveau in meniu cocktailuri cu nume de vaccinuri (usor stilizate), asa incat am fost intrebate cu ce am fost vaccinae si am primit bautrile adecvate, o sa vedeti in poze si cum erau prezentate. Pentru variatie, am ales fiecare dintre noi cate ceva, asa incat am avut o varietate deosebita pe masa si toate produsele au fost grozave, indifferent ca erau pe baza de carne sau vegetariene.
Purplepaus: Si dese acest restaurant am mai vorbit si am mai ajuns decateva ori acolo, era situate minunat la baza fortaretei kufstein, dar si cu vedere minunata de pe terasa asupra zonei de promenada. Este un restaurant pe care l-am indragit mult si unde este bine de obicei sa aveti rezervare, altfel asteptati sa se elibereze masa. Restaurantul este placut la interior (cred ca am mancat la interior de vreo 3 ori) iar terasa este si mai placuta, cred ca la terasa am mancat de vreo 3-4 ori. Aici am fost cu prietenele (in diverse combinatii), cu parintii lui T, am mancat fie in local, dar si pe terasa, uneori ne-am oprit doar sa bem ceva si sa ascultam ceva muzica (vara erau seri in care era muzica live). Aici imi placea sa iau de obicei flamm kuchen care este un fel de blat subtire ca de pizza (nu este asa, dar ca sa aveti un termen de comparatie), care este uns cu o crema de banza/ smantana ceva (vorbesc de cele sarate), si cu diverse pe deasupra. Se poate lua bucata intreaga sau jumatate si acest blat era crocant de as fi mancat numai asta. Acest tip de blat se gasea si in supermarket, 4 bucati la punga, insa preferam sa merg la restaurant ????. Si intr-o seara cand am fost cu T si mama ei am luat un fel de platou aperitiv ce continea diferite tipuri de chifle calde, unt, untura de gasca si inca o pasta, precum si ceva salata verde, totul, curcubeu pe cerul gurii.
Acum, nu pot spune ca am mentionat toate restaurantele din Kufstein, in unele nici nu am ajuns pentru ca cele mentionate mai sus mi-au fost suficiente si am ajuns de mai multe ori pe acolo, exista insa o multimer de locuri unde am ajuns si mi-a fost bine, si daca ajungeti vreodata prin zona si vreti sa imi cereti recomandari, o fac cu mare drag.
Sa ne auzim de bine.
Trimis de mishu in 24.10.22 19:11:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@mishu: Cred că ai vrut să ni se facă foame la toți cei care citim review-ul tău! ????Pozele cu mâncăruri arată bestial, imi plouă in gură. Nu stiu daca ajung in zonă, dar dacă totuși voi ajunge voi ține cont de recomandările tale culinare. Felicitări!
@Mika: Sper ca ai remarcat ca am fost draguta si unele poze cu mancare le-am cuplat, asa ca sunt mai mici , dar totul este super gustos. Nu am mai mentionat de data aceasta Auracher Lochl despre care am scris doua articole, insa cred ca pe acesta l-as pune pe locul 1 in Kufstein pentru ca este deosebit. Preturile sunt ceva mai mari, insa eu nu am vazut nicaieri ca aici, sa vina sa iti taie in fata bucata de carne pe care o vrei si sa o mai si cantareasca tot in fata ta. Plus, felul in care era servirea, prezentarea si localul in sine. Insa si cele prezentate sunt localuri unde m-as intoarce mereu cu mare drag.
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
@mishu:
”Aici imi placea sa iau de obicei flamm kuchen care este un fel de blat subtire ca de pizza (nu este asa, dar ca sa aveti un termen de comparatie), care este uns cu o crema de banza/ smantana ceva (vorbesc de cele sarate), si cu diverse pe deasupra.
As spune ca seamana mai mult cu un langos.
Acum, cred ca aricolul meu a deschis apetitul, ca un fel de aperitiv, al tau e ca un fel de baza, mult mai satios.
Poti dezvolta putin P16 si P17?
Iar am fost desteapta si am citit mancand iaurt! Si parca si iaurtul avea gustul a ce vedeam in pozele tale!
Frumos si savuros articol!
@mishu:
”Sper ca ai remarcat ca am fost draguta si unele poze cu mancare le-am cuplat, asa ca sunt mai mici, dar totul este super gustos.
Că totul a fost foarte gustos sunt absolut convinsă.
Am apreciat şi gestul tău cu acele foto patru în una, dar scopul nu cred că a fost reducerea chinului privitorilor, ci dimpotrivă acela de a înghesui mai multe ispite în spaţiul limitat avut la dispoziţie. Pentru a evita situaţiile de acest gen, eu i-aş propune Adminului limitarea drastică a numărului de fotografii care pot fi postate la un articol despre o mâncătorie.
Am citit articolul şi am vizionat şi pozele imediat după un mic dejun foarte consistent, deoarece bănuiam într-o oarecare măsură ce mă aşteaptă, dar tot mi-a crescut glicemia şi nu ştiu de ce
Să-ţi fie de bine şi mulţumesc pentru recomandările care sunt tot una şi una!
Dar ştii ce nu am înţeles eu: câte persoane aţi fost voi pe acolo de ai reuşit să fotografiezi atât de multe farfurii cu mâncare?
@Zoazore:
”As spune ca seamana mai mult cu un langos.
nu este langos pentru ca nu se prajeste ci se coace, iar "foaia de blat" era cam ca cea de foetaj doar ca putin mai tare, insa bagata la cuptor era crocanta (nu ca foetajul) de as fi mancat-o fara nimic pe ea. Si cred ca faptul ca era unsa cu crema de smantana in loc de ketchup ii ajuta.
”Poti dezvolta putin P16 si P17?
tu ai vrut-o, P16 trebuia sa fie profiterol pentru ca asta am cerut, cred ca era usor reinterpretat , dar a fost gustos, iar P17 baclava, cu inghetata de vanilie (stiu ca nu iti place) si frisca. Fooooarte dulce.
Si ma bucur ca ai mancat iaurt cu diverse arome , multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
@nicole33:
”Am apreciat şi gestul tău cu acele foto patru în una, dar scopul nu cred că a fost reducerea chinului privitorilor, ci dimpotrivă acela de a înghesui mai multe ispite în spaţiul limitat avut la dispoziţie.
cine stie cunoaste , cum sa sar peste astfel de poze, ele erau dovada mea ca AmFostAcolo .
”Pentru a evita situaţiile de acest gen, eu i-aş propune Adminului limitarea drastică a numărului de fotografii care pot fi postate la un articol despre o mâncătorie.
am propus si eu asta pentru ca si eu sunt patita cu articolele altora, asa ca pana sa fie introduse restrictii , imi fac de cap.
”Dar ştii ce nu am înţeles eu: câte persoane aţi fost voi pe acolo de ai reuşit să fotografiezi atât de multe farfurii cu mâncare?
am mentionat in articol ca am ajuns in aceste locuri in diferite ocazii inainte de a pleca de acolo sau anul acesta in august cand am fost sa o ajut cu instalarea pe prietena mea, asa ca material am avut din plin, cat sa fac supliciul mai cuprinzator , si ma gandeam acum ca daca atunci cand am fost la Cluj, as fi trecut prin fata fiecaruia sa ii fac poza la farfurie, ceream supliment de poze, am fost 32 de persoane .
Kufstein are cateva restaurante unde se mananca bine, la preturi de Austria ok sau putin peste, insa sunt locuri unde as reveni cu mare drag chiar si cu venituri din Romania .
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
Cred că @nicole33 are dreptate, trebuie să se facă ceva pentru limitarea numărului de fotografii postate de anumiți utilizatori AFA, ca de exemplu @mishu, sau să mergem pe vizionarea acestor fotografii după orele 23.00, ceva în genul emisiunilor tv, măcar atunci nu mai mănânci că e târziu, cu asemenea autori care nu fac decât să provoace răzmerițe/revoluții/uragane în cavitățile noastre bucale, nu se mai poate! Am votat 98 de fotografii, multe din ele cu haleală care arată bine de tot, iar glicemia mea a ajuns la un nivel record!
Gata cu gluma, ce pot să mai adaug? Mishulică, ai lăsat în urmă locuri frumoase, cu prieteni dragi, o reîntâlnire cu aceștia nu poate decât să-ți aducă bucurie în suflet, iar cu această ocazie mi-am amintit de un vechi proverb danez, care ți se potrivește, și care spune cam așa: drumul spre casa unui prieten nu e niciodată lung.
Gânduri bune!
@mishu:
”cine stie cunoaste, cum sa sar peste astfel de poze, ele erau dovada mea ca AmFostAcolo.
M-am prins imediat de şmecheria cu pozele. Şi eu mă gândisem cândva la un filmuleţ, ceva gen slide show cu poze fără număr, fără număr
Eu te credeam oricum că aifostacolo şi dacă puneai doar două, trei, hai zece poze din categoria celor destabilizatoare
”asa ca material am avut din plin, cat sa fac supliciul mai cuprinzator
Recunosc că ţi-a reuşit
”ma gandeam acum ca daca atunci cand am fost la Cluj, as fi trecut prin fata fiecaruia sa ii fac poza la farfurie, ceream supliment de poze, am fost 32 de persoane
Tu puteai cere, dar crezi că-ţi aproba cineva? Ar fi devenit automat complice
@Safta Radu:
”Cred că @nicole33 are dreptate, trebuie să se facă ceva pentru limitarea numărului de fotografii postate de anumiți utilizatori AFA, ca de exemplu @mishu, sau să mergem pe vizionarea acestor fotografii după orele 23.00, ceva în genul emisiunilor tv, măcar atunci nu mai mănânci că e târziu, cu asemenea autori care nu fac decât să provoace răzmerițe/revoluții/uragane în cavitățile noastre bucale, nu se mai poate!
Mare dreptate ai, Radule! Aşa NU se mai poate!
Dar nu putem face nici discriminări că ne reclamă Mishu. Nici doar după ora 23 nu este bine, pentru că eu intru mai mult seara târziu, mai sunt şi pofticioasă şi apoi muşc din frigider . Cele mai apetisante şi mai periculoase foto ar putea fi totuşi blurate şi zicem că i-a tremurat mâna pe telefon
În rest, şi eu sunt convinsă că Mishu va reveni la Kufstein cu orice ocazie chiar şi fără motiv, pentru că o leagă prea multe amintiri de locurile alea.
@Zoazore:
”Iar am fost desteapta si am citit mancand iaurt! Si parca si iaurtul avea gustul a ce vedeam in pozele tale!
Nu ştiu cum naiba reuşeşti tu să te salvezi cu iaurtul "cu arome" felurite, că mie nu-mi iese şi pace
”Poti dezvolta putin P16 si P17?
O cauţi?
În P16 nici măcar nu este zmeură, iar îngheţata de vanilie din P17 ţie oricum nu-ţi place .
Însă combinaţia baclava+îngheţată este interesantă, făcând baclavaua mai uşor de mâncat, adică mai multă
@nicole33:
”Nu ştiu cum naiba reuşeşti tu să te salvezi cu iaurtul "cu arome" felurite, că mie nu-mi iese şi pace
Se ia un iaurt natur, se deschide o "mancatorie" si se privesc pozele. Intre timp, se mananca iaurtul, cu ochii lipiti pe poze, O lingurita de iaurt are gust de friptura, una de cartofi prajiti, una de baclava... Si tot asa, depinde ce e in poze!
”O cauţi?
În P16 nici măcar nu este zmeură, iar îngheţata de vanilie din P17 ţie oricum nu-ţi place
Da, sunt masochista!
Nu-mi place, dar nici n-am stiut ce e acolo! Erau coacaze rosii, totusi! De-aia am vrut detalii.
@Safta Radu:
”sau să mergem pe vizionarea acestor fotografii după orele 23.00, ceva în genul emisiunilor tv, măcar atunci nu mai mănânci că e târziu,
, nu prea merge cu ora 23.00, nu face bine la digestie nici macar gandul, asa ca asta e, si cand ma gandesc ca mai am destule mancatorii de povestit, aici mai pe meleagurile noastre, deci usor de ajuns .
”mi-am amintit de un vechi proverb danez, care ți se potrivește, și care spune cam așa: drumul spre casa unui prieten nu e niciodată lung.
ai mare dreptate si cred ca acest proverb ni se potriveste multora de pe aici, si in general romanilor.
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
@nicole33:
”Dar nu putem face nici discriminări că ne reclamă Mishu
corect, nu sunt singura care pun astfel de poze asa ca daca ma reclamati fac contestatie si aduc si dovezi .
”Nici doar după ora 23 nu este bine, pentru că eu intru mai mult seara târziu, mai sunt şi pofticioasă şi apoi muşc din frigider
adevarat, sau daca nu msc din frigider probabil ca voi avea cosmaruri.
”Cele mai apetisante şi mai periculoase foto ar putea fi totuşi blurate şi zicem că i-a tremurat mâna pe telefon
cam la asta ma gandeam si eu
”În rest, şi eu sunt convinsă că Mishu va reveni la Kufstein cu orice ocazie chiar şi fără motiv, pentru că o leagă prea multe amintiri de locurile alea
asta este cat se poate de adevarat, este primul loc din viaa mea pe care imi pare rau ca l-am parasit. Pana in prezent in toata viata mea m-am mutat de vreo 3 ori insa nu am avut niciodata aceasta nostalgie, acum am avut-o si orice vad legat de Tirol, de Austria, ma trimite automat in acele locuri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Egger's Kufstein] Reclama, sufletu' comertului - Restaurant Egger, Kufstein — scris în 09.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ