BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg
In Kufstein asa cum mai povesteam in urma cu ceva ani (mai precis vreo 3) am ajuns in data de 29 noiembrie deoarece pe 1 decembrie incepeam serviciul. Pe 1 decembrie prima parte a zilei a fost reprezentata de “On-boarding part 1” adica niste scurte prezentari si introducerea noastra, grupul nevorbitor de limba germana. Dupa pranz a venit o colega sa ma ia urmand sa imi cunosc colegii. Erau in birou circa 10-12 colegi si dupa scurta prezentare, una dintre colege ma intreaba direct daca merg cu ei la petrecerea lor de Craciun (adica a biroului), cum sa scap asa ceva?
Acum am sa fac o mica paranteza, daca vreodata va ganditi din politete sa ma intrebati daca merg undeva cu voi, uitati de asta, zic NU doar daca nu pot, altfel nu ratez nici o ocazie de a ma simti bine alaturi de prieteni.
Asadar dupa terminarea programului am plecat spre Rattenberg (e la circa 5 km de locul de munca), restaurantul Malerwinkel, si in continuare povestea o puteti citi aici vezi impresii
Intre timp au trecut trei ani, am mai ajuns in Rattenberg fie cu baietii vara, din nou cu colegii la o iesire de socializare (la acelasi restaurant), acum se punea iarasi problema unde facem petrecerea de Craciun a departamentului nostru, decizia finala a fost tot spre acest restaurant.
In ziua decisa stabilisem cu cativa colegi sa merg cu ei cu masina, insa Veronika, o alta colega (cateva luni mai tarziu avea sa ne devina sefa) m-a intrebat daca nu merg cu ea (cu autocarul firmei) si cum mai aveam si ceva treaba am zis ca da si am spus ca imi anunt colegii mai tarziu. Ei au aflat insa despre asta si m-au santajat ca trebuie sa ii cinstesc cu vin fiert ca nu le-am spus ????.
Ei au plecat inaintea noastra cam cu jumatate de ora, insa nu era nici o problema oricum si noi ajungeam in Rattenberg inca pe lumina iar la restaurant aveam rezervare de abia la ora 18.00.
Am ajuns in oras exact cand mai apucam inca sa il vedem pe lumina, dar se si pregateau focurile si incepeau sa se aprinda si luminitele. Am mai spus, este cel mai mic orasel din Austria, are 600 de locuitori, insa turistii sunt mult, mult mai multi existand cateva obiective de interes (am mai povestit despre asta). Targul de Craciun este amenajat de-a lungul strazii principale, si din pacate se inchide cam cu o saptamana inainte de Craciun. La fel, tonete cu diverse produse traditionale si multe, multe produse din sticla, asta deoarece aici se afla o mica fabricuta de produse din sticla, si am vizitat acest atelier vara si sunt o multime de produse minunate din sticla.
De altfel si canile in care se vinde vinul fiert aici sunt tot din sticla, in primul an chiar am luat o cana ce mi-a placut mult de tot, de fapt o puteti vedea in articolul mentionat anterior sau daca mai rabdati putin, in articolul special de maine.
Revenind la targ, ne-am uitat dupa colegii nostri si i-am gasit la ultime “statie” (asa au numit ei locurile cu vin fiert) savurand o cana de vin fiert si spunand povesti.
Si am primit prima mea cana cu vin de la Veronika, ce a picat tare bine avand in vedere ca totusi afara era frig. Am baut ceva vin, apoi ne-am mutat la o alta statie, si Veronika ne-a cinstit pe toti cu cate o cana de vin fiert, si iar povesti, dar si o alta statie, din ce in ce mai aproape de restaurant, aici i-am cinstit eu cu cate o cana cu vin ca doar promisesem. In oras deja era si mai multa vanzoleala, asta deoarece intre timp pe scena se desfasura un concert de muzica (traditionala dar si internationala). Dupa asta ne-am mutat la restaurant, deja se facuse ora 18.00 si colegii ce nu ne insotisera la vinul fiert deja erau la restaurant. De data aceasta am putut sa il vad mai bine, insa tot nu am facut multe poze, am fotografiat doar in zona meselor libere. Localul este placut, iti creeaza inca de la inceput o atmosfera placuta.
Ce m-a socat insa acum 3 ani a fost ca pe acea vreme in localurile din Austria inca se fuma ceea ce la noi inca nu se mai intampla. Primele poze le-am facut cat colegii mei isi lasau hainele in cuier, apoi mai slabut. Pana sa ne asezam la masa insa ma trecut si pe la toaleta, si am avut ce-a mai neasteptata surpriza la un restaurant intr-un mic orasel.
Stiti cum este in filme cand doamnele spun ca se duc la “Rest room” , ei, asa era aici, o incapere unde se afla o canapea si ceva pernute, iar intr-un colt ceva dintre articolele de care o doamna are nevoie in cele mai neasteptate momente (tampoane doua modele, dar si fixativ), iar dupa ce te spalai pe maini aveai si crema de maini. Acum stau si ma gandesc, oare la barbati ce se gasea? In fine, aveti imaginatie asa ca va puteti gandi la orice.
Am revenit in restaurant si ne-am asezat la mese, pe simpatii, normal si am ne-am continuat distractia inceputa afara. Cum dadusem de caldura si socializarea deja incepuse, normal, primele subiecte erau legate de locul de munca, prime barfe si noutati ce aveam sa le aflam oficial ceva mai tarziu, dar stiti cum e, nu iese fum fara foc, unele zvonuri deja le stiam. Pe masa aveam pe farfurii cate o felie de paine traditionala si am avut un fel de pasta de ceva (nu mai stiu exact ce, dar stiu ca a fost o bunatate), dar aveam si meniul cu ce urma sa consumam (noi nu am primit meniuri obisnuite), asta deoarece aveam meniu separat, asta insemna o supa la alegere, de vita, cu galuste sau supa crema de castane cu un fel de spuma deasupra, eu am luat asta deoarece era noutate pentru mine, a fost delicoasa, apoi felul principal, vita cu un piure de cartof dulce si ceva legume, peste cu piure de conopida si ceva buruieni deasupra, sau orez cu legume si ceva ciuperci la gratar pentru cei ce nu doreau carne. Normal, eu am ales vita, arata bestial.
La desert ceva cu prune din compot, fie inghetata sau ceva de ciocolata, eu am ales cu inghetata. Am avut inclus si un pahar cu vin (nu nemaipomenit insa). Si pentru ca langa mine aveam o colega din Italia, si care era scolita si in degustari de vinuri, am ales (adica ea) sa luam o sticla de vin doar pentru noi doua, pretul deja nu mai conta ????, asa ca a ales un vin rosu sec Cuvee Big John, 14% alcool. Altceva, alta calitate, insa tot nu l-am dovedit asa ca l-am primit acasa (eu bausem cel mai putin ????) Am stat pana pe la ora 22.00 cand am decis sa plecam acasa si am avut surpriza ca atunci cand am ajuns in Kufstein sa ninga si era atat de frumos.
Anul acesta insa petrecerea de Craciun a fost anulata din pacate, insa vor ramane amintirile, asa ca va doresc alegeri inspirate.
Trimis de mishu in 17.12.20 19:20:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Ce păcat că anul acesta nu s-au mai putut organiza astfel de mese de Crăciun, sunt întotdeauna un bun prilej de cunoaștere a colegilor și socializare. Așa cum erau și maxi- super- uber-Întâlnirile AFA...
Of!
PS Carnea de vită arată intr-adevăr demential.
Numai bine! Pupici!
@Carmen Ion: Cred ca si daca totul ar reveni la normal, socializarea nu va mai fi la fel. Ne intalneam si ne imbratisam de parca ne cunosteam de cand lumea desi poate de abia ne cunoscusem. Avem un fel al nostru de a ne bucura de cei din jurul nostru si asa este, toate aceste intalniri ne bucurau sufletele, ne faceau sa ne bucuram de ce ni se intampla.
Si uitandu-ma din nou la poze, inca o data sunt multumita de alegerea facuta, si de cate ori am mancat acolo am fost mereu multumita.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Ce amintiri frumoase!
Anul asta de Craciun am constatat ca nu mai am "antrenament" la bautura! Dupa O cana (250 ml) vin fiert m-a luat somnul!
Spui ca i-a fascinat pe copii fabricuta de sticla? M-a fascinat si pe mine!
Restaurantul arata foarte interesant iar la ce ofera ca si meniu il face si mai interesant!
Of, daca s-ar da liber la imbratisari si pupaturi... Adica mi-e dor de socializarea noastra!
La multi ani! Sarbatori cu sanatate, pace si liniste!
@Zoazore: Am descoperit in acest micuț orășel lucruri interesante de văzut și chiar am povestit aici, și poate ca pare ciudat ca spun asta, dar un muzeu superinteresant și bine organizat, un micuț atelier de sticla, o cetate nu foarte mare însă reamenajată, și totul intr-o localitate de doar 600 locuitori, arata cât de gospodari sunt oamenii.
Si ai dreptate, si mie mi-e dor de îmbrățișări.
Mulțumesc de vizita și aprecieri, sărbători cu liniște și pace și tie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Egger's Kufstein] Reclama, sufletu' comertului - Restaurant Egger, Kufstein — scris în 09.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ