ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.04.2026

încărcat de pe telefon!

Gasthof Tirol - aspect tirolez, mâncare românească, atmosferă montană

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

A treia zi de Paște se anunță vreme bună, numai bine să facem o plimbare până la Văliug, propune Sorin... Suntem la Lugoj, el este liber și este păcat să stăm în casă într-o zi frumoasă de primăvară!

Nu te-ai săturat de condus? Iar pe drum cu trafic intens cum a fost ieri pe DN-ul de la Severin până la Lugoj? ... parcă era un ’zid de tir-uri’... Nu, acum mergem spre Reșița pe un drum secundar și mai puțin circulat... și așa a fost, parcă numai noi eram pe drum... chiar a fost o plăcere plimbarea până la Reșița!

Reșița, reședința județului Caraș-Severin am găsit-o foarte schimbată față de cum era în 2019 când am mai fost pe aici... curat, îngrijit, străzi și trotuare reabilitate, tramvai nou... și peste tot verdele primăverii! De aici am mers spre Văliug vreo 25 km... zonă montană, pădure aproape înverzită dar cu mulți pomi înfloriți...

Văliug- este satul turistic de lângă Reșița, la poalele Muntelui Semenic pe cursul râului Bârzava... este un sat cu oameni gospodari pentru că altfel nu se explică curățenia și ordinea de pe ulițele asfaltate... flori, pomii văruiți, biserică de piatră, monument istoric... pensiuni și restaurante cu terasă.

Am ajuns aici puțin după prânz, aveam câteva detalii despre unde am putea mânca, dar la fața locului a fost altceva... Ne-am oprit în fața restaurantului Cuina Franzdorf dar era închis și în timp ce studiam programul afișat a ieșit un tânăr și ne-a lămurit... acum este închis ca după Paște dar deschidem sâmbătă... L-am întrebat dacă găsim ceva deschis unde putem mânca... Tare mult am apreciat că fără nici un fel de reținere ne-a spus unde este deschis, sus pe malul lacului Gozna sunt două locații... Gasthof Tirol și La cioată...

Am urcat și am mers pe malul lacului Gozna unde sunt mai multe locații de cazare cu sau fără restaurant... zona este destul de ofertantă indiferent de anotimp, există pârtie de schii și telescaun iar vara se poate face schii nautic sau alte sporturi pe lac, pe lângă plimbările montane...

Am dat și noi o tură pe lângă lac până la ’La cioată’... era deschis dar nu ne-a convins să rămânem, așa că ne-am întors la Gasthof Tirol, pe care am văzut-o în trecere și unde ne-a plăcut tare mult!

Gasthof Tirol - este pensiune și restaurant și oferă turiștilor cazare în 14 camere iar restaurantul este deschis pentru toți turiștii care îi trec pragul!

Aspectul tirolez al clădirii în atmosfera montană ce o înconjoară îi dă o notă în plus!!!

Parcare încăpătoare, terasă și intrăm în recepția salon unde am simțit căldura locului... mobilier vechi, decoruri pascale, picturi... și întâmpinați cu zâmbetul pe buze de cuplul ce stăteau în salon... Putem mânca ceva la dvs? Bineînțeles, mergeți în restaurant și ocupați o masă unde doriți și veți primi imediat meniul... Așa am făcut... eram singurii oaspeți și imediat a venit o tânără drăguță și ne-a adus meniul.

Meniul- care de fapt este o pagină A4 pentru mâncare și una pentru băuturi, prinse cu o clemă pe un fund de lemn... La capitolul mâncare, este schițat pe categorii, câteva feluri... antreuri, ciorbe, fel principal și desert (o să vedeți în poza) și la fel și băuturile sunt scrise pe categorii... Ne-a fost destul de ușor să ne hotărâm ce să comandăm...

Câte o supă cu găluști și câte o porție cu păstrăv prăjit cu mujdei și o porție de mămăligă și o porție de tort cu morcovi iar de băut eu am luat un pahar cu vin și Sorin a vrut limonadă și i s-a recomandat una caldă cu ghimbir și lămâie, o noutate pentru noi dar tare bună a fost!

Am făcut poze cu mâncarea dar mi-a fost jenă să fac și cu farfuriile goale... așa de bun și gustos au fost toate... supa cu găluști, fierbinte, gustoasă și găluștile pufoase... păstrăvul proaspăt prăjit, buuun rău cu mujdei dar mai ales cu sosul de pe farfurie pe post de ’pleting’... un sos verde puțin acrișor, din verdețuri cu ulei de măsline... iar la final tortul de morcovi a fost ceva deosebit, blat pufos cu morcov și cremă dulce acrișoară a fost de nota 10.

După ce am dat comanda și până a venit supa am vizitat și toaleta, care este undeva la subsol unde era curat și dotată cu toate cele necesare.

Tânăra de ne-a servit a fost amabilă, stângace uneori, iar când nu avea informații complete mergea în bucătărie și întreba...

Tot ce am mâncat a costat 257 lei și am achitat cu cardul și separat am lăsat tipsul meritat!!!

Ne-a plăcut tare mult aici la Gasthof Tirol și recomand cu plăcere dacă ajungeți prin zonă indiferent de anotimp, este deschis non-stop atât pensiunea dar mai ales restaurantul!

Orice călătorie începe sau se termină cu o masă gustoasă!!! Iar această locație merită să fie cunoscută și aici pe AFA!

Să ne fie de bine!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de ANILU in 15.04.26 15:40:53
Validat / Publicat: 15.04.26 21:28:44
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VĂLIUG & CRIVAIA.

VIZUALIZĂRI: 26 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Gasthof Tirol-vedere din parcare
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

4 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[15.04.26 16:33:39]

Doar yodlerul lipseste!

ANILUPHONEAUTOR REVIEW
[15.04.26 16:47:59]

@webmaster13: Exact! Se potrivește la fix!

webmasterX
[15.04.26 21:27:31]

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Văliug?, VĂLIUG & CRIVAIA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmaster
[15.04.26 22:55:56]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)